Şimdi Ara

bu şemada eksik varmı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşları iki butonla role çektirebilen bir şema elime geçti ama bunu deneme panelinde oluşturduğum zaman çalışmıyor acaba bir eksikmi var yardımcı olabilirmisiniz? yazılımda problem yok pici deneme kartında denediğim zaman herşey normal olarak çalışıyor ama bu şemadaki yerine taktığım zaman çalışmyıor acaba eksikmi var yada daha değişik ve sade şekilde picle role çekme şeması varmıdır
    yardımcı olursanız çok sevinirim
    şimdiden teşekkürler

http://img2.imageshack.us/my.php?image=36053881.jpg

• arkadasım arada kullandıgın entegre yazılı degil ama muhtemelen uln2003, sen hem vcc den + voltaj hemde uln2003den + voltaj veriyosun proteus hata vermiyor mu??

benceede calışmaz roleye uln2003 ten + voltaj ver diğer ucunu toprakla olur
  • yok uln2804 tam olarak anlamadım demek isteidğinizi ama:/
  • entegre den + voltaj geliyor roleyi dolanıp topraga gitmeli ama seninkisinde diger uc ta + ya baglı.....fakat uclardan biri topraga baglı olmalı akım gecmez yoksa

akım yonu + dan - ye dogru...

entegre----------------Role-----toprak
  • dusun rolenin bi kablosuna guc ver (+) diger ucunu transistorun collectorune bagla transistorun beyzine picten gelen kabloyu bagla emiteride topraga bagla, beyz akımını ver role calışır
  • dostum bekle sana atayım ama proteusta cizerim ben onu yukle gondermemei bekle sana proteus dosyası ve hex kodunu gondercem inş
  • http://rapid-share.com/files/222334512/ROLE.zip.html

"-" yi kaldırın

pic basic kodu dA VAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi electrun -- 17 Nisan 2009; 10:49:00 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şema üzerinde ticari amaçla kullanılamaz yazıyor.
    2 tane röle anahtarlamak için bir alay malzeme kullanılmış. zaten ticari amaç için bu devreyi yapan maliyetinden dolayı kimseye satamaz heralde...
  • iki role için uln2804 entegresi kullanmış bide dogru baglasa içim yanmıcak neyseki alıntı, ama nerden alını oldugunu merak ettim şimdi

verdiğim linkte bi şema var proteuseun var sa bir bak kardes benim şema ticari amaçla kullanılabilir mi?

• lol
  • sorun çözüldü konu kapandı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.