Şimdi Ara

Bu sene sınavın fazla umursanmaması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
3
Favori
2.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaşın büyük ihtimalle 18-19 civarı gerçek hayat hiçte öyle değil paran kadar adamsın bu ülkede dostum adamlar doktoru dövüyor mühendise avukata doktora saygı duyulduğunu mu düşünüyorsun cidden zuhaha

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • upotemi kullanıcısına yanıt

İyi üniversitelerde ve iyi bölümlerde okumayacaksan dediğim en mantıklısı şu anda ortalama beyaz yaka 12-13 kazanıyor aynı yerdeki işci 18-19 kazanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 20 Haziran 2023; 13:7:8 >
  • enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

Saygı duymayan adama göre mi konuşuyorsun

O saygı duymayan adamı mı dikkate alacak yani onun seviyesine mi inicez

Senin düşüncene göre millet berbere doktordan daha mı fazla saygı gösteriyor

• Yav kardeş sen milletin saygısını ne yapıcaksın ? paranı kazanıyorsan tamamdır öğretmen olup kirasını ödeyemeyen insanları düşün sence onlar saygınlığa mı bakıyor ? Mühendis arkadaşım var asgari ücret alıyor sence o saygınlığa mı bakıyor

Abicim saygıdan ilk bahseden sensin burada

Asgari ücrete "mühendislik" yapan arkadaşım var diyorsun

Arkadaşın asgari aldığına göre mühendislik yapmıyor büyük ihtimal

Bu ülkede şuan marketteki kasiyer 11 12 lira para alıyor

Sen hiçbir "mühendisi" bu paraya çalıştıramazsın

Sırf diploman var diye de mühendis olamıyorsun maalesef

• İster kabullenin ister kabullenmeyin biz sınavdı mınavdı uğraşırken ilkokul terk adamlar evini dükkanını kurdu arabasını aldı 24-25 yaşında hayatını düzene oturttu sende 25 yaşına gelince böyle dımdızlak kalınca dersin vay be adamlara bak diye şu an yaşın 19-20 böyle konuşursun üniversite mezunuyum bu arada

Biliyorum üniversite mezunu olduğunu

Defalarca konuştuk daha önce

Para kazanabilirler ona bişey demiyorum

Ben statüden bahsettim

• Bu ülkede statü parayla oluyor gerçekten bak mesela bizim ilkokulda yaramaz serseri çocukların hepsinde son model araba var herkes diyorki vay be şuna bak yani statülü konumda adam demi ?  

Yav adamların öyle demesini statü mü zannediyorsun sen

• 1) okumanın maddi anlamda bir getirisi pek kalmadı, yapılan yatırım da cabası
    2) insanlar ülkeden gitme yolları arıyor

• Para güç demektir güçde statü siz burda kendinizi kandırmaya devam edin bu ülkede paran kadar adamsın mezun olduğunuzda göreceksiniz zengin kekoların nasıl değer gördüğünü

Yav kimden değer görüyor

Değer gösteren adam kim

Kendin keko diyorsun zaten

Sen kekoya değer verir misin

• Eğer hareketleri düzgün olaydı keko demezdim keko dememin amacı üniversite okumamasıyla alakalı değil çevresi ondan bahsederken çalıştı kazandı başarılı biri diyor ha sen mesleklere okumuş okumamış diye ayrım yapıp bunada statü diyosan bilemicem benim gözümde herkes aynıdır doktora işcide poliste.

• Eskiden eski kafa bi aileye sahiptim babam bana surekli baski yapardi dersleri orta halli geçiyorum diye kardeşiminde dersleri iyiydi ben pazarlama bitirip almanyaya taşindim kardeşimde subay oldu 20k maaş aliyor bende 3500€ ü geçiyorum 😂 artik babam başarinin okul okumakla olmadiğini anladi biraz geç oldu tabi iyiki derslerime çalişip polis falan olmamişim çok fena pişman olurdum 🙂 herkese bol şans

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i Am Not Dead -- 20 Haziran 2023; 13:37:3 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • i Am Not Dead kullanıcısına yanıt

Kardeşinin derslerine çalışıp subay olup 20k almasıyla alay ediyorsan bence ailen haklıymış en başta

daha hayatı tanımamışlar . babaları ceplerine parayı koyuyor bunlar da geziyor . rehber öğretmenler de gazlıyor bunları . bu ülkede paran kadar adamsın. masaya mersedes anahtarını koydun mu herkes sana yaranmak için yalakalık çeker.

kira sözleşmesi zamanı doktor da olsa mühendisde köylü ev sahibi kirayı köklemesin diye önünde ezilip büzülüyor mu? bitti gitti. senin havan orada kaldı işte.

• Aile baskisindan bahsediyorum kardeşimle dalga geçmiyorum burdan bunumu çikardin 🙂

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • crow in cornfield C kullanıcısına yanıt

Çevre farkı diyelim

Bırak Mercedesi ferrarim olsun yine de çıkarıp koymam o anahtarı masaya

Çemremde de onu koyacak insan yok şükürler olsun ki

• Gel bi örnekle çözelim olayı Şimdi mesela ben üniversite mezunuyum masa başı işte 13 k alsam evim arabam olmasa bide ilkokul mezunu adamın dükkanı olsa lüks hayat yaşasa ben daha mı statülü oluyorum

memlekette liseden arkadaşım, adamın babası marangozdu 2000 de liseden sonra okumadı, dükkanın başına geçti . adamı 2010 da gördüm en son yaa kazandığı parayı kullandığı arabayı falan rüyasında göremez okuyan adam. şimdi adam temelli milyoner oldu gitti. sıra arkadaşımın babası oto elektrikçiydi . en son 2017 de dükkanına gittim allaha şükür dünyalığımı yaptım diyor . şimdi hangi beyaz yaka bu kadar rahat ?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.