Şimdi Ara

Bu ses nereden geliyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracın sert kalkısında (patinaj yapmadan) alt tarafından bir şey tak tak tak vuruyor. Aynı ses dik yokuşta hafif gaza yüklenincede oluyor. Ben motor zorlanınca bu ses oluyor sandım ama bugün çok bozuk bir yolda giderken de aynı sesi duydum.
    Kasislerden geçerken yada normal seyir halindeyken bir sorun yok. Sizce neden olabilir?

Araç 2007 octavia

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_5320 -- 7 Kasım 2016; 23:19:05 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ateslemedeki problem ani motor ici patlamalara neden olabilir. bujilere ve atesleme sistemine bir baktır.

• araç otomatik mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wonky

ateslemedeki problem ani motor ici patlamalara neden olabilir. bujilere ve atesleme sistemine bir baktır.

Cevap için teşekkürler.
    Aslında araç yaklaşık 2 ay kadar bozuk yolda kullanıldı.bu süre içinde bu ses yoktu ama birkaç ay sonra bu ses oluşmaya başladı. Alttan birşey motor tarafına vuruyor böyle hızlı bir şekilde tak tak tak diye ses geliyor. Ben motor kulağı yada ön takımlardan şüpheleniyorum ama uzun yolda yada yüksek hızlarda titreme vs birşey de yok. Motor kulağı yada ön takımlarda sorun olabilir mi acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

araç otomatik mi?

Manuel. 85.000 km de

• eğer kalkarken ses geliyorsa şanzuman kulağına baktırılmalı ilk önce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

eğer kalkarken ses geliyorsa şanzuman kulağına baktırılmalı ilk önce.

Evet hocam kalkarken ses geliyor. Hatta en çokta kalkarken ses geliyor ama böyle narin narin yavaş yavaş kalkarsam o ses gelmiyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anlattıklarınza göre aks başlarında veya akslarda sıkıntı var. Aks başı boşluk yapmış olabilir. Bir düşük ihtimalde motor veya şanzıman kulakaları (takozları) gevşemiş, kırılmış olabilir. Ateşleme falan filan değil
  • Bence motor kulakları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahin261

Anlattıklarınza göre aks başlarında veya akslarda sıkıntı var. Aks başı boşluk yapmış olabilir. Bir düşük ihtimalde motor veya şanzıman kulakaları (takozları) gevşemiş, kırılmış olabilir. Ateşleme falan filan değil

Yalnız yüksek hızlarda titreme falan yapmıyor araç. Yada direksiyonu tam kırdığımda falan bir sesde yok. Yinede aşklardan olma ihtimali var mı?

• bende tam böyle direksiyonu tam kırmadan ama kırmaya yakınken kalkış yaparken çaaat diye ses geliyordu, gösterdim ön takım dediler.
  • bence motor veya şanzıman kulağı gitmiş.
  • Murat_5320 kullanıcısına yanıt
    Traction control var mı aracınızda. Varsa eğer hızlı kalkışlarda tcs patinaj çekmesin diye anlık olarak gücü keser. 160 lık tiguanda da aynısı oluyordu bana.

• hocam sorun aks başı veya kolu. Rot balans yapan yerlerde teste sokun ne lazımsa çıktı olarak verir size.
  • tam tur direksiyonu çevirip gaza yüklendiğinde tıkır tıkır ses geliyorsa akstandır ve büyük ihtimalle aks başındandır

eğer sadece düz giderken ani yüklenmelerde, tümseklerde falansa öncelikle salıncak burçlarına baktır, zaten bu duruma 3 şey neden olur, salıncak burçları, şanzıman ve motor kulakları ama bence öncelikle en ucuzu olan salıncak burçlarına baktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: toutonic

Traction control var mı aracınızda. Varsa eğer hızlı kalkışlarda tcs patinaj çekmesin diye anlık olarak gücü keser. 160 lık tiguanda da aynısı oluyordu bana.

Anti patinaj sistemi yok hocam. Zaten araç patinaj çekmeden hafif sert kalkislarda bu ses geliyor.

• Bana da ön takım ya da motor kulakları gibi geldi.

Eski aracımda ben de bu tarz bir sesten şikayetçiydim. Meğer klima borusu (metal) aracın şasesine çarpıyormuş. Plastik sabitleyicilerden biri kırılmış ve gevşemiş. Bu tarz durumları da olasılığı düşük olsa da değerlendirin derim.

• Cevap için çok teşekkürler arkadaşlar.

• Saçma bi sebepten bile olabilir.Benim aracımda da kalkışta tak diye bişey vuruyordu,karter korumasının civatası gevşemiş kalkışta gaz verince metal koruma oynayınca ses yapıyormuş..onu sıktı usta ses falan kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: Murat_5320

quote:

Orijinalden alıntı: Wonky

ateslemedeki problem ani motor ici patlamalara neden olabilir. bujilere ve atesleme sistemine bir baktır.

Cevap için teşekkürler.
    Aslında araç yaklaşık 2 ay kadar bozuk yolda kullanıldı.bu süre içinde bu ses yoktu ama birkaç ay sonra bu ses oluşmaya başladı. Alttan birşey motor tarafına vuruyor böyle hızlı bir şekilde tak tak tak diye ses geliyor. Ben motor kulağı yada ön takımlardan şüpheleniyorum ama uzun yolda yada yüksek hızlarda titreme vs birşey de yok. Motor kulağı yada ön takımlarda sorun olabilir mi acaba?

kulaklardan gelme ihtimali yüksek öyleyse hocam. Sadece gevşemeden dolayıda olabilir bir arkadaşımızın dediği gibi. iyi bir incelenmesi gerekli gibi gözüküyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.