Arkadaslar elimde 9 aylık faturalı 4070ti ekran karti var , oynadıgım oyun path of exile kartları baya zorluyor diye biliyorum. Kasa kapagi acik durumda kapattigimda degerler yukseliyor gibi geliyor cünki.Sizce bu degerler normalmi Cekilen resim yaklasık 1 saatlik oyun sonrasinda cıkan test . 15dk lık 1080p furmark testi 63/82 derece arası gozukuyor. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonsk -- 27 Kasım 2024; 11:30:7 > |
Bu sıcaklık degerleri normal mi?
-
-
Normal
-
internetten izledigim videolarda aynı model kartin degerleri arasinda nerdeyse 20 derece oynuyor ama
-
kartın sıcaklıklarının 60-85C arasında olması, genellikle normal bir durumdur 90'ı aşmadığı sürece bir sorun olmaz.
Bu sıcaklıklar genelde güvenli sınırlar içinde kabul edilir. Ancak, 90°C'nin üzerine çıkmak, uzun vadede bileşenlerin aşırı ısınmasına ve lehimlerin erimesine yol açar. 90'ı geçmiyorsa sorun yok.
60°C ile 85°C arasında bir sıcaklık, 1 saatlik oyun testi için oldukça normal. Furmark gibi stres testleri özellikle GPU'yu zorlarken bu sıcaklıklar gayet uygun. Furmark gibi testlerde sıcaklıkların genellikle biraz daha yüksek olması beklenir.
Eğer performansını iyileştirmek istiyorsan kasanın hava sirkülasyonu üzerinde çalışabilirsin.
Testlerde o sıcaklıkları görmen çok değişken bir durum. Kasadan kasaya çok değişir o yüzden orayı referans alman yanlış
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zandatsui -- 27 Kasım 2024; 13:57:28 > -
Bana da normal gibi geldi ama kasadan kasaya değişir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba,
Ortam iklimlendirmesi ve kasa içi hava sirkülasyonu (duruma göre yan kapak açık olsa dahi) önemli olmakla beraber temp değerleri (özellikle de HotSpot) hiç normal durmuyor. Bi’ de buna %92 fan speed değerinin eşlik ettiğini görmekteyiz? Ha tabii tüm bunlara rağmen mem temp değeri oldukça düşüktür (muhtemelen ilgili oyunla alakalı olarak).
GPU’nun marka-modeli ne idi? İlk etapta UV/UV OC seçeneği gündeme gelebilir ve/veya direkt servis seçeneği değerlendirilebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kart markası Asus Tuf 4070 ti 1 senelik bile degil , Kasa game power warcry 6 fanlı olanı , Oyun gercekten karti zorluyor evet ama furmark tesleri de aynı fan speed 92 lerde iken bu degerleri gostermemesi lazımdı gibi geliyor bana. Acaba karti servise verip bakım mı yaptirsam kasayi toplu aldım fakat cok agir tasinacak gibi degil.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X