Merhaba arkadaşlar şimdi alt kata salona LCD Tv almayı düşünüyorum tabi tv almışken uydu da alalım dedik. Şu işi yapmak için neler lazım hangi parçaların hangi markalarını alırsak kaliteli görüntü elde ederiz işten anlayanlar bi yazarsa çok sevinirim.
Şimdi alt kattaki tv den uydu izlenecek üst kattaki tv den uydu izlenecek birde bilgisayara skystar falan almayı düşünüyorum.
Şimdi bu 3 noktadan bağımsız şekilde farklı kanalları falan izlemek için neler lazım bize.Birde bol kanal çeksin istiyorum 2 çanakmı almak lazım yoksa geniş bi tek çanak yetermi.Çoklu lnb mi almak lazım ne yapmak lazım.Bi yardımcı olursanız tam süper olacak.
senın dedıgın olayın aynsı bende var salonda ve mutfakta uydu alıcısı var odamda ıse ss2 var
once her odaya baglantı cekmen gerekır sonra dagıtım sıstemını kurcaksın (teknık detayları bılmıyorum) bende ıkı uydu alıcısı var mutfak ve salon ıcın ayrı ayrı goruntu kalıtesı flan dusmuyo bılgısayar ıcınse ss2 kartı alıp bılgısayara kurcan
bol kanal ıcınse ıkı canak yaklasık 1500 flan kanal cekıyo bı ara 4 canak takmıstık( bına canakları flan) gereksız bence zaten cogu kanal ısıne yaramıyo ıkı canak yeterlı
dağıtım sisteminden kasıt ne acaba? next-nextstar ın makinelerden almayı düşünüyorum(receiver yani) 250 ytl civarı olanlardan kart/mart herşey desteklesin istiyorum.Bilgisayarada artık skystar2/3 bişey alırım.Benim olay o iki çanağa takacağım LNB ler teklimi olmalı, 2li mi olmalı yoksa 4lü mü lazım.Disecq falan ne işe yarıyo pek bilmiyorum bunları kablo çekme işini de bi şekil hallederim bina içinde çatıdan gelen bi kablo boşluğu var zaten ordan geçirirm alt kata.
Öncelikle çok yayın izlemek istiyor isen 120 cm veya üstü kalite bir Çanak antene Motorlu çanak sistemi alman gerekecek boylelikle 6500-7000 tane tv kanalı ve radyı izleyebilirsin LNB olarakda 3 lü LNB alman daha mantıklı olur.Alt kata bir uydu cihazı alabilir ve üst kattanda bu cihaza baglı olarakda yayın izleye bilirsin bunun için Next görüntü ve ses aktarma cihazları var onları kullanabilirsin.Pcde ise Dgital bir tvkartı işini rahat bir sekilde görür.Ayrıca cok yayın izlemekten kastın eger şifreli yayınları izlemek ise share destekli bir cihaz almanı öneririm yok benim şifreli yayınlar ile işim olmaz dersende fta digital receiver alman uygun olacaktır.son zamanlarda share destekli cihazlar cıktıktan sonra recevers yazılımlarına cok da destek verilmemekte boyle oluncada fta ve ci ve modullu receiverların birbirlerinden pek bir farkı kalmadı yalnız fta cihaz modellerinde abonelik kartı kullanamazın.saygılar
receiver ları dreambox almanı öneririm, her zaman alınan şeyler değil. ayrıca birisi sabit 90 cm diğeri 110-120 cm motorlu dönebilen toplam 2 adet çanak tüm işini görür
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme