Şimdi Ara

Bu sistem ikide bir neden mavi ekran hatası verir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aşağıda detaylarını verdiğim sistem, ikide bir mavi ekran hatası veriyor. Biraz araştırdım, driverlardan olabilir dediler, günvel driverlar yükledim. Sonuç yine değişmedi. Mavi ekranın haricinde arada bir kendi kendine de kapanıyor. Makinenin beni kanser etmesine az kaldı. Acaba donanım uyumsuzluğu filan mı var? Çözüm önerilerini, değerlendirmelerinizi bekliyorum.

CPU Türü QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965, 3415 MHz (17 x 201)
    Anakart: Asus M4A785TD-V EVO
    BIOS Türü AMI (07/23/10)
    Görüntü Bağdaştırıcısı NVIDIA GeForce 210 (1024 MB)
    Ses Bağdaştırıcı VIA VT1708S @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller
    Ses Bağdaştırıcı VIA VT1708S @ High Definition Audio Denetleyicisi [10DE-0BE2] [NoDB]

Bellek Birimi Özellikleri
    Birim Adı Kreton 51634xxxx68x6402xx
    Seri Numarası B34E3490h (2419347123)
    Üretim Tarihi Hafta 48 / 2009
    Birim Boyutu 2 GB (2 ranks, 8 banks)
    Birim Türü Unbuffered DIMM
    Bellek Türü DDR3 SDRAM
    Bellek Hızı DDR3-1333 (667 MHz)
    Birim Genişliği 64 bit
    Hata Tespit Yöntemi Yok
    DRAM Üreticisi Elpida

Bellek Zamanlamaları
    @ 666 MHz 8-8-8-24 (CL-RCD-RP-RAS) / 33-74-4-10-5-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
    @ 583 MHz 7-7-7-21 (CL-RCD-RP-RAS) / 29-65-4-9-5-5 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)
    @ 500 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 25-55-3-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

BIOS Özellikleri
    BIOS Türü AMI
    BIOS Sürümü 2105
    AGESA Version 3.7.0.0
    Sistem BIOS Tarihi 07/23/10
    Görüntü BIOS Tarihi 09/10/10

İşletim Sistemi Özellikleri
    OS Adı Microsoft Windows 7 Ultimate
    OS Dili Türkçe (Türkiye)
    OS Çekirdek Türü Multiprocessor Free (64-bit)
    OS Sürüm 6.1.7601
    OS Servis Paketi Service Pack 1
    OS Yükleme Tarihi 21.03.2011
    OS Sistem Kökü C:\Windows

Bileşen Sürümleri
    Common Controls 6.16
    Internet Explorer 9.0.8112.16421
    Windows Mail 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
    Windows Media Player 12.0.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
    Windows Messenger -
    MSN Messenger 15.4.3508.1109
    Internet Information Services (IIS) -
    .NET-Framework 3.5.30729.4926 built by: NetFXw7
    Novell Client -
    DirectX DirectX 11.0
    OpenGL 6.1.7600.16385 (win7_rtm.090713-1255)
    ASPI -

• mavi ekran hata kodunu bakıp çözüm bulabilirsin.
  • Hep aynı hata kodunu vermiyor ki. Örneğin son iki hata kodu aşağıda. Bunun haricinde farklı hata kodları da veriyor.

On Thu 09.06.2011 18:21:22 GMT your computer crashed
    crash dump file: C:\Windows\Minidump\060911-21543-01.dmp
    This was probably caused by the following module: ntfs.sys (Ntfs+0x5A88)
    Bugcheck code: 0x24 (0x1904FB, 0xFFFFF8800720D348, 0xFFFFF8800720CBA0, 0xFFFFF880012D3F7F)
    Error: NTFS_FILE_SYSTEM
    file path: C:\Windows\system32\drivers\ntfs.sys
    product: Microsoft® Windows® İşletim Sistemi
    company: Microsoft Corporation
    description: NT Dosya Sistemi Sürücüsü
    Bug check description: This indicates a problem occurred in the NTFS file system.
    The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.

On Thu 09.06.2011 15:30:25 GMT your computer crashed
    crash dump file: C:\Windows\Minidump\060911-16489-01.dmp
    This was probably caused by the following module: g? (nt+0x89509)
    Bugcheck code: 0xD1 (0x0, 0x2, 0x8, 0x0)
    Error: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
    Bug check description: This indicates that a kernel-mode driver attempted to access pageable memory at a process IRQL that was too high.
    This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
    A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: g? .
    Google query: g? DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

• Sorun güç kaynağının yetmemesi olabilir güç kaynağın kaç watt?

ayrıca bu konuya da bakabilirsin

DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL HATASI
  • Hdd'ine HD tune ile bad sector taraması yapabilirmisin hdd'le ilgili olabilir , ya da format atman gerekebilir.
  • Aynı İşlemci Ve aynı Ana Kartı Kullanıyorum. Bendede Pek sık olmasada 2 günde bir mavi ekran veriyor. o kadar çok araştırdım ki kimisi ekran kartı ve ekran kartı driver sorunu dedi. kimisi ram dedi. ne yaptıysam önüne geçemedim. otomatikman sorun işletim sisteminden kaynaklanıyor kanısına vardım. çünkü aynı sistemde Xp kuruluyken böyle bir sorun yaşamadım. Bu arada ekran kartım ATI 4890.

Ekleme: Windows 7 Ultimate 64Bit kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi benxlegend -- 10 Haziran 2011; 1:34:01 >
  • İlginiz için teşekkür ederim. güç kaynağının kaç watt olduğunu öğrenmeye çalışıyorum. Everest'de göremedim. Acaba başka bir yöntemi var mı kasayı açmaktan başka. Bir de işlemci ısısına baktım biraz önce 70 derece idi. (şu anda 58'lerde) acaba işlemci çok ısındığı için sapıtıyor olabilir mi? Ancak işlemciyi yoracak hiç bir şey yapmazken 70 derece idi. Ve sadece firefox'da bir kaç site açıktı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: benxlegend

Aynı İşlemci Ve aynı Ana Kartı Kullanıyorum. Bendede Pek sık olmasada 2 günde bir mavi ekran veriyor. o kadar çok araştırdım ki kimisi ekran kartı ve ekran kartı driver sorunu dedi. kimisi ram dedi. ne yaptıysam önüne geçemedim. otomatikman sorun işletim sisteminden kaynaklanıyor kanısına vardım. çünkü aynı sistemde Xp kuruluyken böyle bir sorun yaşamadım. Bu arada ekran kartım ATI 4890.

Ekleme: Windows 7 Ultimate 64Bit kullanıyorum

Xp deyken sorun yaşamadıysan driverlarla ilgilidir bendede veriyordu bir zamanlar sürekli yüklediğin alışkınlığın olduğu driverlar programlar yapabiliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: gunemerhaba

İlginiz için teşekkür ederim. güç kaynağının kaç watt olduğunu öğrenmeye çalışıyorum. Everest'de göremedim. Acaba başka bir yöntemi var mı kasayı açmaktan başka. Bir de işlemci ısısına baktım biraz önce 70 derece idi. (şu anda 58'lerde) acaba işlemci çok ısındığı için sapıtıyor olabilir mi? Ancak işlemciyi yoracak hiç bir şey yapmazken 70 derece idi. Ve sadece firefox'da bir kaç site açıktı.

oyun içerisindeyken ölçersen daha net bir sonuca varabilirsin 70 Derece yüksek oyun oynarken daha da artıyorsa donma kitlenme vs. olur cpu fanını kontrol edebilirisn tam oturmamış olabilir fanını kontrol et düzgün çalışıyormu diye bir bak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 10 Haziran 2011; 1:37:32 >

• Bad sektör taraması yapmıştım 1 ay kadar önce, ama tekrar yapayım.

quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

Hdd'ine HD tune ile bad sector taraması yapabilirmisin hdd'le ilgili olabilir , ya da format atman gerekebilir.
  • İşin ilginci bilgisayarımda hiç oyun yok. Oyun oynamıyorum. Bilgisayarı en fazla video düzenlemeleriyle yorabilirim ancak 15-20 gündür onu da yapmıyorum. Bu arada windows 7 64 bit daha iyi performans verir diye kurdum. 4 çekirdekli işlemci vs. ancak xp'ye dönebilirim tekrar. pek bi hayrını göremedim 64 bit'in

quote:

Orijinalden alıntı: GENERAL006

oyun içerisindeyken ölçersen daha net bir sonuca varabilirsin 70 Derece yüksek oyun oynarken daha da artıyorsa donma kitlenme vs. olur cpu fanını kontrol edebilirisn tam oturmamış olabilir fanını kontrol et düzgün çalışıyormu diye bir bak
  • @GENERAL006

arkadaşada banada cevap verdiğin için teşekkür ederim dostum driverlerimi hepsi güncel ters bir programda kullandığımı zannetmiyorum zaten ben mavi ekranla yaşamaya alıştım...
  • Farklı bir hata kodu daha. Acaba donanımsal bir uyumsuzluk buna neden olabilir mi?

On Thu 09.06.2011 22:23:36 GMT your computer crashed
    crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
    This was probably caused by the following module: usbport.sys (USBPORT+0x758D)
    Bugcheck code: 0x1E (0x0, 0x0, 0x0, 0x0)
    Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
    file path: C:\Windows\system32\drivers\usbport.sys
    product: Microsoft® Windows® İşletim Sistemi
    company: Microsoft Corporation
    description: USB 1.1 ve 2.0 Bağlantı Noktası Sürücüsü
    Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.
    This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
    The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.

• kardeş hataları inceledim de biraz. Sıfırdan temiz bir işletim sistemi kursan düzelir :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.