106 ekran Sony Bravia lcd tv ile sadece film izlemek için kullanmak istiyorum. Bağladığımda ufaktan işlemci çalışınca ekran sağa sola baya bi sallanıyor. kmplayer ile 720p oynatıyo aslında ama sallantı problemi var. Bu sistem ile neler yapılabilir? Yeni bir sistem kurmak için en azından ekran kartı kullanılabilir mi acaba? Teşekkürler.
Hyakutaro Ichimonji
kullanıcısına yanıt
Eniştemin p4 3,0 işlemcili, 2gb ram ve amd HD 6670 ekran kartlı pc 20gb'lık mkv filmleri takılmadan oynatıyordu. Onun hdd de 80gb'tı :-)
Yalnız vlc yada bs Player gibi programlar filmleri oynatırken daha çok işlemciye yük bindiriyor. İşlemci de eski olunca bu boyuttaki filmlere yetişemiyor. Eniştemin pc de mpc ve kodi kurana kadar filmleri düzgün şekilde oynatamıyordu.
Sonrasında media Player Classic (mpc) kurduktan sonra takılma sorunu geçmişti. Aynı şekilde kodi de sorun olmuyordu.
Bu iki program film oynatımında ekran kartına yükleniyorlar. Hali ile de işlemci rahatladığı için takılmalar ortadan kalkıyor.
Siz de mpc ile deneme yapın. Sorun devam ederse ona göre bakalım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Cevap için teşekkürler. mpc ve kodi ile deneme yapacağım ancak bu söylediğim titreme/sallanma problemi sadece film izlerken değil herhangi bi program açtığımda yada internete girip online film izlemeye çalıştığımda da mevcut. Tüm driverları güncelledim fanları/termal macunları yeniledim ısınma problemide yok sebebini anlayamadım.
Openelec ile performans konusunda hic sorun yasayacagınızı sanmam. Ama mediaplayer dısında bir gorev yuklemek istiyorsanız pc ye o zaman da yine linux mint mate kullanılabilir