Aşağıdaki sistemi sipariş vermeye hazırlanıyorum.Fakat kasa ve psu konusunda kararsız kaldım.Ayrı ayrı mı almalıyım yoksa ikisini aynı anda mı? Sistemi kaldıracak içi geniş,havalandırması iyi ve psu'su kaliteli bir kasa önerebilir misiniz? Çok da pahalı olmasın.Toplam bütçem max.1100 TL Kasaya da en fazla 200-250 TL verebilirim.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. (sistem için de önerilerinizi alabilirim.)
Gigabyte EP43-S3L Quad Core DDR2 Ses Gigabyte Lan Pcpı.Exp. Anakart Core 2 Quad Q8200 2,33Ghz LGA775 1333MHZ 4Mb 64Bit 45Nm İşlemci Sapphire ATI HD4830 512MB GDDR3 (DirectX 10.1) HDMI PCI-Ex16 Ekran Kartı OCZ Platinum 2GB 1066MHz DDR2 Bellek OCZ2P10662G (2*1 kit) Seagate 320 GB 7200 Sata2 NCQ 16MB Sabit Disk Lg GH22NS30 22x Dvd-Rw Siyah Sata
Gigabyte malzeme ve psu olarak Akasa'dan daha kaliteli, akasa 520w ama alanalrın kasa malzemesinin kötü olduğunu söylüyorlar.
Isolo 500w serisi güzel işini görür, bir miktarda o.c yapmana izin verir.
500W psu'lu bir kasa seçmen senin için fazlasıyla yeterli olur.Senin sisteminle kıyaslayınca sadece ekran kartım değişik ve Asus 350W kasa ile kullanıyorum.Yani psu yeter/yetmez diye bir şüphen olmasın
Gerçek bir 450w yeterli olacaktı sisteminize..
Kasa bir zevk işidir ama burda zevk işi dediğim bazı kişiler gidip Feel kasalara sarıldılar:)
O yüzden artık şunu ekliyorum..Kasa ve psu'yu iyi bir marka model seçin çünki tüm sisteminiz ona emanet:) LEON-X @
Arkadaşın yazdığı kasalar gayet güze ve yeterli..
Aralarından benim tavsiyem ...
CM.RC334 olurdur sanırım:)
İkinci olarak GG. Solo 500W
eski sistemimi 2002 yılında almıştım.Asus P4T-E ankart, P4 1.7 Ghz, 256MB RD RAM ve geeforce fx5200 ekran kartım var. kasanın adını ise ASUS T10 diye hatırlıyorum.üstündeki psu 300 watt.tabi bu yeterli gelmez.fakat bu kasayı yeni sistem için kullanabilirmiyim? tabi 500 watt'lık bir high power psu ile..
Aynı kasa ve harici psu (H.Power) ile kullanabilirsin tabi ki
üstad kasayı çıkarabildin değil mi malum 7 senelik. eşşek kadar ağır ve büyük bir kasa..yükseklik 47 cm, en 16 cm,boy 41 cm.. ana kart ve ekran kartı sığar mı? havalandırması yeterli olur mu?
quote:
Orjinalden alıntı: nexium77
eski sistemimi 2002 yılında almıştım.Asus P4T-E ankart, P4 1.7 Ghz, 256MB RD RAM ve geeforce fx5200 ekran kartım var. kasanın adını ise ASUS T10 diye hatırlıyorum.üstündeki psu 300 watt.tabi bu yeterli gelmez.fakat bu kasayı yeni sistem için kullanabilirmiyim? tabi 500 watt'lık bir high power psu ile..
Kullanabilirsin iyi gider...
Güzel sistem olmuş...
quote:
Orjinalden alıntı: ali277
quote:
Orjinalden alıntı: nexium77
Kullanabilirsin iyi gider...
Güzel sistem olmuş...
hep sizlerin yorumları ile.. yaklaşık 4-5 aydır forumu geziyorum.çok şey öğrendim sayenizde.eski sistemin de en azından kasasından yararlanayım diyorum. peki diğer parçalar para eder mi? şu kriz ortamnda sinekten yağ çıkarmak adına Asus P4T-E ankart, P4 1.7 Ghz, 256MB RD RAM ve geeforce fx5200 ekran kartım para eder mi?
İkinci el bölümüne uğrar istersen dowload pc için parça toplayanlar faydalanabilir.
kasa kesinlikle coolermaster alma ne alirsan al coolermaster'in fan vida girisleri bile adami cileden cikariyor ayrica yaylaniyor acilir kapagi dogru duzgun montaj bile yapilamiyor. fanlari da basarili degil.
quote:
Orjinalden alıntı: LEON-X
İkinci el bölümüne uğrar istersen dowload pc için parça toplayanlar faydalanabilir.
Download pc görüşüne katılıyorum...
bence kasa ile birlikte verirsen daha iyi olur ve 100 tl ancak eder 2. el bölümüne sor derim...