Asus P8P67-Deluxe (Rev3) /DDR3 2200 S+GL+RAID+16X 2X Kingston HyperX 4 GB (2x2GB) 2000 MHz DDR3 Kit CL9 LG BH10LS30 SATA Super Multi 10X Blu-Ray Yazıcı Zotac GTX580 1536 MB 384Bit DDR5 16X 3DCOOL FK-26X 1155-1156 Işlemci Fanı 2X 3DCOOL 12025 12CM Kasa Fanı Intel Core i7 2600K 3.40 GHz 8MB 1155p(850MHz VGA) Inwin Dragon Rider Full ATX USB3.0 Gaming Kasa/Syh Inwin Commander 850W Güç Kaynağı Seagate 2 TB 7200 64MB SATA3 / ST32000641AS
Sanırım eksik bişey kalmadı. Diceksinizki harika bi kasa olmuş. Ama benim sormak istediğim ben bu kasayı exa dan sipariş vericem. Sanırım evde kendim kurmam gerkiyor. Acaba bu parçaların hepsi birbiri ile uyumlumu? Yada entegre edilecek donanımlar hakkindaki fikir ve görüşleriniz nelerdir. Şimdiden teşkkürler. Kolay gelsin.
anakartı bana göre çok pahalı seçmişsiniz msi p67a -gd65 her işinizi görebilecek bi anakart remleri 2000 mhz li seçmenize gerek yok 1600 ve 1333 mhz ile aralarında nerdeyse hiç fark yok oda kesinlikle fiyat farkına değmez yerine remler 2x4 gb alınabiliyor ve ayrıyeten sandybridge sistemde düşük voltajlı remler seçilmeli tavsiyem gskill ripjavsx olur blu-ray e geçmenin şu an için bi anlamı yok harici harddisklerin oldukça uygun fiyata satıldığı bi zamanda ben bilgisayarımda dvdrw takılı olduğunu bazen unutuyorum windows u bile flash bellekle kuruyorum ekran kartını msi twinfrozer III gtx580 veya Asus direct cu gtx580 almanı öneririm soğutmaları zotactan daha iyi ve msi ı zotac dan daha uygun fiyata bulabilirsin hdd olarak seagate hdd pek önermem bad sector hatası alan bayağı kişi var forumda yerine samsung 1 tb f1 diskler raid0 olarak kullanılabilir okuma ve yazma hızları nerdeyse 2 katı olur kasa olarak cooler master hafx ve seasonic 850watt 80+ bronze yakışır bu makineye performans için ssd almanı tavsiye ederim belki performans olarak en çok farkı hissedeceğin bileşen olacaktır
İstersen SSD alırsın 30gb'lık bişey alıp Önbellek olarak kullanabilirisn yada 120gb bişey alıp işletim sistemi kurarsın.. 600mb/sn okuma yazmalı olanları beklemeni tavsiye ederim..
Virtu teknolojiside var gerekmediğinde harici gpu'yu kullanmazsın..
Venoumsx gibi bir soğutucuda alabilirsin ultra 120 yada en azından Akasa Venom..
zaferizm dediği gibi anakarttı biraz pahalı seçmişssin zaten işlemcin canavar anakartı o kadar abartmana gerek yok , pc parçalarında uyuymsuzluk görünmüyo sıkıntı çekiceğinide hiç sanmıyorum ..
parada sıkıntın yoksa gtx 580 yerine 590 almalısın hem son kral hemde 768 bit gibi mükenmel bi chipset teknolojisi var ..
benimde tavsiye edebiliceğim dual kit hyber almak yerine
anakartı 1555 sokette en iyi performansı almak için seçmiştim ve port çıkışları ve sli yapmak olsun en uygun anakart diye düşündüm aslında. Gerçi sizin dediklerinizde yalan yanlış sayılmaz. konuyla ilgilendiğiniz için ayriyetten teşekkürler. Sormak istediğim bir başka konuda acaba bu işlemci üzerinde gelen fan yeterli olurmu. Yani kasada ki su soğutması + fanları da ilave ederek bunu söylüyorum. Birde msi gtx 580 ile zotac gtx 580 performans farkı varmıdır. Çünkü aynı chipsetlere sahip zotac daha pahalı. Tabiki iki ekran kartını seçerken amp veya twinforezer seçeceğimi göz önünde bulundurarak cp larsanız sevinirim. Kolay gelsin
quote:
Orijinalden alıntı: image_
anakartı 1555 sokette en iyi performansı almak için seçmiştim ve port çıkışları ve sli yapmak olsun en uygun anakart diye düşündüm aslında. Gerçi sizin dediklerinizde yalan yanlış sayılmaz. konuyla ilgilendiğiniz için ayriyetten teşekkürler. Sormak istediğim bir başka konuda acaba bu işlemci üzerinde gelen fan yeterli olurmu. Yani kasada ki su soğutması + fanları da ilave ederek bunu söylüyorum. Birde msi gtx 580 ile zotac gtx 580 performans farkı varmıdır. Çünkü aynı chipsetlere sahip zotac daha pahalı. Tabiki iki ekran kartını seçerken amp veya twinforezer seçeceğimi göz önünde bulundurarak cp larsanız sevinirim. Kolay gelsin
dostum sli sistem anakart arıyorsan ... eksen bilgisayarı ara ( M4N75TD NVIDIA SLI Solution ) anakarttan iste bulsunlar bu türkyede bulucağın en iyi sli anakart bende bu takılı 3 haftada anca buldum zaten :D intel işlemcilerin fanları iş görüyomu hiç bilmiyorum ama benim sistemim amd kendi soğutucusu ve boşta 27 derece yükte 40 derece max görürsün arkadaşım ...
bu arada msi zotac mı demişsin hangisi daha iyi diye o.c kart seçimlerine göre ve taktıkları fan sistemine göre değişir ama tabiki msi :d
bu arada 580 sli yapmak gibi bi çılgınlık yapma dostum çok sağlam psu alman gerekir , zaten performans olarak gtx 460 aralarında bi fark yok ..
tavsiyem yaa sli gtx460 yap ya da direk tek ekran kartı son kral gtx 590 al 768 bit ekran kartı :D
gtx 580 sli yaparsan sonun böyle olur
quote:
Orijinalden alıntı: liberche
quote:
dostum sli sistem anakart arıyorsan ... eksen bilgisayarı ara ( M4N75TD NVIDIA SLI Solution ) anakarttan iste bulsunlar bu türkyede bulucağın en iyi sli anakart bende bu takılı 3 haftada anca buldum zaten :D intel işlemcilerin fanları iş görüyomu hiç bilmiyorum ama benim sistemim amd kendi soğutucusu ve boşta 27 derece yükte 40 derece max görürsün arkadaşım ...
bu arada msi zotac mı demişsin hangisi daha iyi diye o.c kart seçimlerine göre ve taktıkları fan sistemine göre değişir ama tabiki msi :d
bu arada 580 sli yapmak gibi bi çılgınlık yapma dostum çok sağlam psu alman gerekir , zaten performans olarak gtx 460 aralarında bi fark yok ..
tavsiyem yaa sli gtx460 yap ya da direk tek ekran kartı son kral gtx 590 al 768 bit ekran kartı :D
neye göre kime göre aralarında fark yok gtx460 ile gtx580 arasında insan birisini yönlendirmeden önce biraz araştırır da fikir verdiği insanı yanıltmaz değil mi ? İki kart arasında yaklaşık %80 bir performans farkı var. Buyrun linki:
ve buradan sonuçla psu yeterli olduğu sürece gayet başarılı olduğu belli oluyor Ancak benim fikrim bu kartlarla sli düzeni yapmaktansa yakında gelecek olan 28 nm kartları bekleyip onlarla sli yapmak tabi bu benim fikrim.
quote:
Orijinalden alıntı: talhadogdu
quote:
Orijinalden alıntı: liberche
quote:
neye göre kime göre aralarında fark yok gtx460 ile gtx580 arasında insan birisini yönlendirmeden önce biraz araştırır da fikir verdiği insanı yanıltmaz değil mi ? İki kart arasında yaklaşık %80 bir performans farkı var. Buyrun linki:
ve buradan sonuçla psu yeterli olduğu sürece gayet başarılı olduğu belli oluyor Ancak benim fikrim bu kartlarla sli düzeni yapmaktansa yakında gelecek olan 28 nm kartları bekleyip onlarla sli yapmak tabi bu benim fikrim.
arkadaşım bende yeni aldım sistemimi senin elektirik ve tayyipten haberin yok galiba benim sistemim gx750 psu gtx 460 sli olmasına rağmen makina tek başına 50 tl fatura arttırdı sen gtx 580 takıp psu deli gibi parar verip biticeğinimi sanıyosun olayın , arkadaşa ne dedim ben .. ya git gtx 460 sli yap dedim yada git son kral al dedim araştırmayla alakası yok ama ..bu arada gtx 460 geçen yılın en iyi kartı gtx serisi kullananların 3 kişiden 2 si 460 kullanır fiyat performans ve güç tüketimi yönünde en iyi karttır .. 42 lg lcd 1920 full vision screen de hiç sıkıntı çekmessin garantörüm ...
ama beklersen 26nm bende bekle derim .. ama tabiki fahiş fiyat politikası ile devam edicektir hiçte ucuz olucağını sanmıyorum ...
valla çok saolun beyler konuya açıklık getirdiğiniz için. Fakat hala zotak gtx580 amp ile msi gtx 580 twinfrazor arasında kalmış bulunmaktayım. Acaba bu iki markanın kartlarını karşılaştırıp analiz eden varmı diye çok merak ediyorum. Netten baktım ama boyle bir sonuca ulaşamadım.
linkle biz bi bakalım istersen hangi modellerse
linki şu an bulamadım ama o kadar da önemli deil zaten. Kafama takılan msı gtx 580 nin zotaka göre bellek hızları biraz daha fazla oc li hallerinde. Örneğin msi 580 ligtningde ama fiyat konusunda zotak daha pahalı. Performans dersek msı ama nie zotak daha pahalı o kafamı kurcalıo. Yoksa alacak olsam çekirdek frekanslarından yüksek alırım oda msı olur. İki kartta gtx 580 .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme