Şimdi Ara

BU SİSTEME RAM HARDDİSK VS.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Gigabyte GA-K8NS (5 PCI, 1 AGP, 3 DDR DIMM, Audio, LAN) --- Anakart

AMD Sempron(tm) Processor 3000+1.81 --- İŞLEMCİ

Sapphire RADEON X1600 PRO (256 MB/128 BİT) --- EKRAN KARTI

1 GB (DDR SDRAM) --- BELLEK

SAMSUNG SP0822N (80 GB, IDE) --- HARD DİSK

bu sisteme sahibim özellikle PES 2008 oynamak için 1 GB RAM ve 160 GB HARDDİSK almayı düşünüyorum. Ama bunların markaları hakkında fln bir bilgim yok her parçayı alırken pcye donanımhaberden yorumlarla araştırarak aldım ve çok memnunum. Ram ve özellikle harddisk konusunda marka model vs. ATA SATA fln bişeler var anlamıyorum yardım ederseniz sevinirim.

birde suan pes 2008 i high 1024*768 de oynuyor bazen hafif kasıyor. 1gb ram alarak ile bundan kurtulabilirmiyim.

Sevgilerle cemfigo...

• Kurtulmazsın. RAM'in yeterli büyüklükte, alacağın 160'lık HDD'inin hızı da oyunlarda ara sahnelerin yüklenmesinde %20'lik bir hızlanma anca yapar, 2 kat boş alan dışında bir farkını görmezsin.

Oyun için gereken bir numaralı şey ekran kartıdır, sonra işlemci gelir. RAM'in 512'den fazla ve HDD'in de 7200 rpm hızındaysa o tarafa hiç bakma.

Açıkçası bu AGP'li Soket 754 sisteme fazla birşey yapamazsın.
    Ekran kartın ortanın az altında kalsa da, yerine 3850 gibi bir şey almadıkça HD2600 gibi bir şeyle en çok %25 fark yaşatır. 3850 ve 2600 dışında da başka seçeneğin yok, artık Ati dışında Nvidia AGP için kart üretmiyor.

İşlemcin hem Sempron, hem Soket 754. Sempron 3000+'ın L2 önbelleği sadece 128 KB'dır, yani felaket. İşlemci hızın yeter gözükse de Athlon olmadığından ve L2 yüzünden epey yavaşlatır sistemi. Buna yeni 754 işlemci bulamazsın. Anca kullanılmış alınır. O da en iyi Athlon 3000+ bulunabilir. Hızı nerdeyse aynı olduğundan farkı bi %20'de kalır.

RAM güzel 1 GB ama Soket 754 olduğundan Dual Channel (Çift Kanal) yok. Bu hızı bir Soket 939 ya da 940'a göre bi %20 düşürüyor. RAM arttırabilirsin ama 1 yerine 2 yapman sana %10 fark yapar, o da sadece RAM kullanımına baktığında varolan 1GB ile yetmeyen oyunlarda.

Yine HDD'e dönersek:
    Anakartta 2 tane SATA1 yuvası var, buraya SATA2 disk de alınabilir. Almışken 160 yerine 250 hatta 320 almalı.http://www.exa.com.tr/shop/browse.asp?ParentID=315&caid=327&prctype=&prc=0&prcmu=&bid=0&ob=F&ot=A&ddc=1#urunFiltresi
    Fiyat açısından en iyisi Samsung'dur, listeye bakınca hemen anlaşılır zaten. Ama 250 seçilecekse Seagate'in 16 MB'lık 410AS modeli alınmalı, yeni 750-1 TB diskler gibi çok hızlı bir disk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mselcuks -- 3 Haziran 2008; 17:10:52 >

• mselcuks teşekkür ediyorum ilgin için. Yani biliyorum bu pc 4 senelik fln şimdi işlemci ekran kartı işine girsem çıkamam yeni pc toplarım o paraya. çünkü agp karta ekran kartı bulmanın ne kadar zor oldugunu 2 sene önce yaşadım.

harddisk i hız ile alakalı almıyorum. Film arşivi sığmıyor sürekli dvd tak çıkar nefret ediyorum. Onun amacı film arşivi ...

ram e gelince de bu sistemle pes 2008 highda fena oynanmıyor 1 gb ram belki düzeltir çok nadir olan kasmaları diye düşünüyorum. Şimdi hiç mi almim ram.

Boşuna mı almış olurum??? Kafama takılan bu aslında...
  • Oyun için ekran kartını kuvvetlendirebilirsin ya da işlemcini Athlon yapabilirsin. Bulursan Athlon 3200+ veya daha üstü biraz etki eder.

RAM bakımından, işlemci Soket 754 olduğundan Dual Channel yok, o yüzden 2 tane 1 GB kullanmanın bir artısı da olmayacak. XP 512 MB'dan fazla RAM'i kullanmıyor, 1 GB ve üstü grafik/çizim programlarıyla oyunlar için işe yarıyor. O yüzden 1 yerine 512 ekleyebilirsin. 1.5 GB yapar, daha ucuza çıkar.

Yeni ekran kartı için HD2600Pro belki alınabilir:
    http://www.hepsiburada.com/department.aspx?CategoryID=204&sp=ekran_kart_tipi=agp&stockinfo=1&sorting=3
    Ama fiyat ortada ve 4/1'den fazla hızlandırmaz oyunda.

Disk için yazdığım gibi 160 yerine 250 daha iyi olur, arada 6-7$ fark var. Hatta eğer biraz daha para çıkarsa Samsung'un 500 SATA2 diski yalnız 88$'a satılıyor. Film arşivi zamanla büyüyecekse 500 epey iyi olur.

Sonuç olarak kasmayı düzeltebilecek şey başta ekran kartı, sonra işlemci. RAM değil. Fiyatlar da ortada, asıl amaca hizmet etmese de gene de RAM'i 1.5 GB ve HDD'i de en az 250'lik almak bi yerde memnun edecektir seni.

• sagol usta. ama ekran kartı ve işlemci işi zor iş masraflı iş bildiğin gibi bende öle eskisi kadar oyun manyaklıgım yok film aşkı başladı... o yüzden bu pcyede bende biliyorum fazla bişe yapamam artık değmez. o yüzden yapabileceğim maksimum şey bi ram almak olur. oyunda 4 de 1 artırır diyorsun. onu sağlarsa o yeter usta bana. hakkaten görüntü kalitesi iyi sadece bazen o da kasıyor.

1 gb ram almamla 512 mb ram almam bir mi olur 2sinden de aynı performansı mı alırım???

Birde ram bakarken DDR ve DDR2 diye 2 çeşit var ben DDR mı bakıcam o mu uyar diğer RAMLERLE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemfigo -- 3 Haziran 2008; 1:29:53 >
  • Açıkçası evet. XP 512'den sonrasını fazla kullanmaz, anca 640'a kadar kullanır. Fazlası oyunda fark eder.

Bi oyuna girmeden önce bir de oyun açıkken Windows'a dönüp Ctrl+Alt+Del tuşlarına basarak kullanılan ve boş RAM miktarına bak. Bu PES'in kullandığı RAM'i gösterecektir. Hatta oyundayken eğer 1 GB'dan halen 200-300 MB arası hatta fazlası boşsa yeni RAM alman hiç bir işe yaramayacak demektir.

Ek: Evet DDR alacaksın. DDR2 hem farklı bir teknoloji çalıştırmaz, hem de takamazsın çentiği uymaz. DDR'lar eski kaldığından DDR2'ye göre daha pahalı, 1 GB DDR2 fiyatına anca 512 DDR alınıyor, o yüzden de fazla harcamasan iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mselcuks -- 3 Haziran 2008; 18:34:10 >
  • mselcuks ; ilgin için çok teşekkür ediyorum... pes 2008 kurup dediğin şekilde ram kullanma miktarına bakıcam ona göre ram alacam... hakkaten çok saol...

bu arada nerden bakıcam kullanılan ram miktarına bu pencerede...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemfigo -- 3 Haziran 2008; 2:51:54 >
  • Rica ederim.
    Hemen yan sekmede Performans yazana tıklarsan solda Fiziksel Bellek'i göreceksin, Kullanılabilir dediği Windows ve oyunlar tarafından kullanılmadan boşta bekleyeni gösterir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mselcuks

Rica ederim.
    Hemen yan sekmede Performans yazana tıklarsan solda Fiziksel Bellek'i göreceksin, Kullanılabilir dediği Windows ve oyunlar tarafından kullanılmadan boşta bekleyeni gösterir.

teşekkür ederim anladım. Yarın deneyip sonucu yazacağım...
  • PES 2008 i kurdum ve dediğin gibi değişiliği gözledim. İşte böyle durum... RAM almama gerek yok mu yani arkadaşlar

http://img141.imageshack.us/img141/7971/24589191au4.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemfigo -- 3 Haziran 2008; 18:00:52 >
  • Yani, oyun sırasında bazı yerlerde daha fazla bellek kullanacaktır, ancak öyle gözüküyor çalışırken epey bir boş yer var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mselcuks

Yani, oyun sırasında bazı yerlerde daha fazla bellek kullanacaktır, ancak öyle gözüküyor çalışırken epey bir boş yer var.

gerek yok yani RAM alsamda etkilemez oyunu??? birde HDD'in de 7200 rpm den hızlı olup olmadıgını nasıl anlayabilirim... everest yüklü bende ordan fln bakabilirmiyim...
  • Evet RAM alsan da etkilemiyor "o" oyunu.
    Ama çok geniş haritaları olan, örneğin Oblivion gibi büyük bir RPG oyununda ise etkiler.

Diskin gene 7200'dür. Taa.. 1997'den 15GB'lık disklerden bu yana 7200rpm kullanıyoruz.
    7200'den daha hızlı dönen WD Raptor var bir tek, 10000rpm hızında, o da 74 ve 150 GB gibi farklı kapasitelerle satılıyor, 150'nin tanesi 250$ civarına... Raptor eskide kaldı, çok gürültülü kimse kullanmıyor artık. Aynı işi yeni Dikey Kayıt Teknolojisi kullanan, o modelini yazdığım Seagate 410AS veya 32 MB bellekli 750-1 TB disklerle de yapabiliyorsun.

Everest'te soldan Depolama'ya gel, ATA yazanı seç, sağda üstten diski seçince altta bilgileri yazar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.