anakart: asus m2n32sli deluxe wireless edition (2 adet pcı x16) işlemci: amd athlon 64x2 dual core 5600+ 2,8 mhz bellek:3 gb kington ram kasa: asus vento A9 psu:350 W (kasa ile beraber) 1 - Sapphire hd 4890 toxic sizce bu sisteme uyar mı veya öneriniz var mı? sistemim bu karttan gerekli verimi alabilir mi? 2 - Kasa' ya bu ekran kartı uyar mı? daha doğrusu sığarmı? (şu anki ekran kartım gigabyte x1950 pro) 3 - PSU önertiniz nedir. (sessiz olması çok önemli) kaç watt olmalı?
Çok ilginç ama ekran kartlarınının boyutları ile ilgili hiçbir bilgi bulamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.
1- O psu ile 4890 toxic (hem de overclocklu model) hiç olmaz 2- uyar, hepsi standart zaten. Atx boyutları doğrultusunda yapılıyor her şey. 3- 12V'den 30-35 A veya fazlasını versin...
peki powersupply' ler standart' mıdır. kasaya olmama ihtimali varmı. Ve sizce 4890 bu sistem için uygun mu pardon bu arada monitör philips 17" ve 8ms ve çözünürlüğü çok yüksek değil.
XILENCE 580W 'lık galiba. sonunda buldum sayfayı. bu yeterli olurmu sizce. daha yüksek olması iyi değilmidir? bu anakart sli olarak 2 tane 4890 çalıştıramaz mı veya bilginiz varmı bilmiyorum ama sığabilirmi?
peki cevap gelmedi o zaman şunu sorayım 4890 toxic' in, gtx 275 den artı olarak bellek miktarı önem arzedebilir mi. özellikle gta 4 için. gta 4 yüksek bellek isteyen bi kart olarak biliyorum. 275 eksik kalabilir mi bu oyun için sizce.
quote:
Orjinalden alıntı: ksaserkan
XILENCE 580W 'lık galiba. sonunda buldum sayfayı. bu yeterli olurmu sizce. daha yüksek olması iyi değilmidir? bu anakart sli olarak 2 tane 4890 çalıştıramaz mı veya bilginiz varmı bilmiyorum ama sığabilirmi?
4890 için yeterli olur.daha yuksek olmasının 4890 için bir faydası olmaz.o anakart sli desteklı 4890 ile cf yapabılırsın.onun için o anakarta iki tane 4890 olmaz.eğer ben çift ekran kartı kullancam dıyorsan
nvidia kart alcaksın yanı gtx275 ve 750 watt power alman gereklı
quote:
o anakart sli desteklı 4890 ile cf yapabılırsın.onun için o anakarta iki tane 4890 olmaz.eğer ben çift ekran kartı kullancam dıyorsan
valla anlamadım. iki tane 4890 kullanamazmıyım yani. bunu mu söylüyorsunuz.
kullanamazsın.
dilmutt arkadaşım teşekkür ederim açıklamaların için.... bi şey daha.... tek kelime.. şu an kullandığın ekran kartını hesaba katmadan söyleyebilirmisin. sapphire 4890 toxic mi iyi düz gtx 275 mi sence...
burada karşılaştırması var toxic standart 4890'dan daha iyi sonuç verir ona göre dikkate alın incelemeyi
hocam ikisi de iyi.her iki kartın da iyi olduğu oyunlar var.hangisi gönlünde geçiyorsa onu al.toxic düz gtx275 ten daha iyi sonuçlar veriyor.ama ne kadar stabil ve min fps konusunda ne kadar başarılı orası kullanmadan söylemek yanlış olur.bu foruma konu açsan herkes elinde olan kartı önerecek.net bir sonuç alamazsın.ben ikisi de iyi diyorum ve birbirlerine net üstünlüklerinin olduğunu düşünmüyorum.
Temren arkadaşım... açıkcası verdiğin linkde kartlarla ilgili net bi açıklama bulamadım veya ben göremedim. dx11 öncesi 1950pro' ya daha tahammül edemediğim için (256mb, 256 bit, ddr) ekran kartı almak istiyorum ama bi yandan da içimden dx11' i beklemek geçiyor. Aslına bakarsanız benim 3.5 yaşında kızım var ve o büyümeden bu oyun faslını kapatmak ve ona devretmek istiyorum. Son son, bikaç güzel oyun oynamak istiyorum açıkcası. dilmutt arkadaşım konuyu çok güzel özetlemiş. herkes elindeki kartı övmüş durmuş. Pekde farkı yok sanırım gtx 275 olmuş 4890 toxic olmuş. birinde physx varmış (oda bazı oyunlarda) birinde 4200 hız. sonuç da hepsi aynı acımasız kapitalizm. Dilmutt arkadaşım net ve realist görüşlerin için sana ayrıca teşekkür ederim.
@ksaserkan
acımasız dediğin kapatalizm sayesınde bu ekran kartlarını pıyasada görebiliyorsun dikkatini çekerim