Şimdi Ara

Bu sistemi adam edelim mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Çok bütçem yok, ama oyun pc'si olabilir,

ssd,ekran kartı, işlemi değiştirmek istiyorumm.

Ryzen 5600 tray işlemci alsam bunun işlemcisinin soğutucusnu kullanabilirim.

Ekran kartı şu an sparkle ARC A750 uygun ama intel olması pek hoşuma gitmedi.

2.el rx6600 mü baksam.

SSD: KIOXIA EXCERIA 240GB 555/540 LTC10Z240GG8 SATA SSD (TOSHIBA OCZ)

ANAKART:GIGABYTE B450M-S2H DDR4 DVI HDMI D-SUB M.2 AM4

RAM: NeoForza 8Gb DDR4 3200Mhz NMUD480E82-3200DB11 BLACK FAYE Gaming RAM x 2 ADET

İŞLEMCİ:AMD RYZEN 3 3200G 4 Core, 3,60-4.00GHz 65W Radeon VEGA8 Wraith Stealth FAN AM4 BOX

KASA

OWERBOOST VK-P1900B 500W GAMING KASA

• Bilmem, bu sistemi adam etsek mi ki? Bu sistemi adam edelim mi ? 

Daha önceki konunuzda soğutucu durumunu belirttim. Onun haricinde Anakart F64 BIOS sürümünde olsun en azından. 5600 takar yanına 3060-3060ti VEYA SIFIR 4060 serisi alırsınız. RAM bellekler 32'e yükselmeli artık. Şu anlık şart değil ama aklınızda bulunsun. Bunların dışında daPSU'yu değiştirin derim. Alta bırakıyorum linki.

https://www.amazon.com.tr/dp/B0991TZ399/ref=twister_B0B39V3XNR

• Sistemi sat yenisini al daha kolay olur sanki.

• hocam en kolayi PSU + gpu. rtx3000 serisi baya ucuzlamisti en son, onlara bakabilirsiniz.

GPU disinda bence upgrade etmeyin bu bilgisayari. ileride CPU + MB + RAM alirsiniz DDR5

• Geçen sene aynı anakarttan sistem yükselttim. Ryzen 5 1600 AF ve MSI RX580 8 GB ARMOR OC ile sanıyorum 8x2 =16 Corsair DDR4 3000mhz Ram vardı. Ekran kartı olarak RX6700XT aldım 12 GB Sapphire Pulse olması lazım. Ryzen 5 5600 aldım stok soğutucu ile başladım sonra bir de kule tipi fason soğutuculardan aldım. Ram'leri 2x16=32 GB DDR4 3200 mhz'e yükselttim (HIKVISION). Anakart ile sorunsuz XMP oldu. İşte 256gb bir m2 aldım işletim sistemini oraya taşıdım. Amazon kampanyalarından para oldukça 2 TB HDD ile storage diski ayarladım. PSU olarak da 600 w bir XIGMATEK kullanıyorum ama detaylarını bilmiyorum.

Ben genelde eski sevdiğim oyunları oynuyorum, taa 2004'ten kalma Wolfenstein: enemy territory falan... bana upgrade etmeden önce de yetiyordu aslında r5 1600 ve rx 580 ile aslında ama bu makinede çok güzel PUBG falan da oynuyorum bazen. Yaşım geçti tabii yeni rekabetçilerde pek bir şey beceremiyoruz da... Keyfim yerinde ise Diablo 4 atıyorum. Akıyor. İşlemciden ziyade ekran kartı biraz daha fazla ısınıyor gibi ama öyle kritik bir vaziyet hiç olmadı. Tam 1 sene gibi olacak geçen sene eylül ekim gibi dizmiştim güncellemeleri. Haa bir de arada Battlefield 1 atıyorum. Tabii oyun epey eski ama çok güzel performans veriyor.

Bir fikir verirse diye ATI uygulamasının görüntüsü koyuyorum. Overclock, undervolt ince ayar falan yapmadım. CPU GPU neyse o çalışıyor. BIOS güncellemesi F66 anakartın.

Bu sistemi adam edelim mi ?

• ikinci el 3600 ve 1660super yeterli bir upgrade olur bence. Bütçe ve psu zorlamadan.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.