Şimdi Ara

Bu sistemi alacam, yanlış olan bişey var mı acaba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Bu sistemi alacam, yanlış olan bişey var mı acaba

5 yıllık core2 duo sistemimi yukarıdaki sistemle değiştirmeyi düşünüyorum, siparişi verecektim son anda size danışmanın daha doğru olacağını düşündüm, bulunduğum şehirde vatan bilgisayar yok bu yüzden herhangi bir sorun çıkması durumunda kargo ver al işleriyle uğraşmam gerekecek. Diğer parçaları eski pc den kullanacam. Power supply High power 500w, kasa bol fanlı xigmatek. Uyumsuzluk, çakışma veya uçuk bir fiyat anormalliği var mı acaba. Şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seikosha -- 28 Nisan 2013; 23:41:54 >

• Ram'leri düşük profil alırsanız daha iyi olur. Bunun haricinde oc yapacaksanız k modelli işlemciyi alınız ve son olarak o anakartı almanızın özel bir sebebi var mı? Biraz pahallıya kaçmış gibi hocam.
  • Çarpanı kapalı düz i7 için o anakart gereksiz ve pahalı, en ucuz Z77 çipseti alman yeterli olur yani overclock vs. yapmayacaksan, aksi halde K serili i7 alıp anakartı da f/p ürünlerinden seçmen daha iyi olur.
  • Overclock yapmayacam asla, ramları düşük profir derken fazla olmasının bir zararı olacağından mı, yoksa fiyatın uygun olması için mi dediniz ustam.
    Bu anakartın özel bir nedeni yok ancak geçmişte ucuz aldığım ürünlerde daha fazla ödediğim çok olay yaşadığım için bir kez ve tam almak gibi bir huyum var, anakart ve ram tavsiye edermisiniz, bana sorun çıkarmayacak. Şu andaki sistemim de o zmaan için iyiydi ve 5 yıldır sorunsuz kullanıyorum şükür.
  • İşlemcini k olan modeli ile deyiştir ram 8 gb yap keyfine bak
  • sistemi değişme nedenim ram in yetersiz kalması bazı zamanlar, 16 gb ram fazla olduğu için sistemi ağırlaştırır mı, fazlalık ramlarde sorun yaratıyor mu yani, ilerde yetmezse bu modelin aynısını bulmakta sıkıntı çekebilim diye 4 tane almayı düşünüyorum
  • 16 gb ram gereksiz 8gb gskill ripjawsx al 1866 mhz

işlemciyi k olanı al
  • Teşekkürler, aynı işlemcinin k modeli 100 tl daha yüksek, performans farkı bu paraya değer mi acaba ustam
  • Ramı GSKILL RipjawsX 8GB ye düşürünce o 100 tl dengelendi teşekküler, başka bir tavsiyeniz var mı, özellikler bir çakışma
  • Son hali bu, tavsiyeniz var mı acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: seikosha

Son hali bu, tavsiyeniz var mı acaba

OC yapmayacaksan o uzay mekiği gibi anakarta ihtiyacın yok kardeşim.. Şu yeterlidir:

http://www.vatanbilgisayar.com/Anakart/asus-p8z77-v-le-plus-p8z77-v-le-p-intel-z77-soket-1155-ddr3-2400mhz-sata-30-usb-30-hdmi&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=63882

Bunu tercih ettiğinde 200 lira daha elinde kalacak, ama performans kaybın olmayacaktır..

• Teşekkürler anakartı da sizin tavsiye ettiğiniz kart ile değiştirdim, benim için anakartta PCI genişleme yuvaları önemli sanırım o konuda bir kaybım olmayacak birde siz bakarmısınız, çünkü şu andaki kartımda 2. lan bağlantısı için kartım olduğu halde yuva olmadığından kullanamıyorum, ses kartım o yuvayı dolduruyor. PCI larda türlü türlü olduğundan tam anlamadım doğrusu, eskisinde mi daha fazla yuva var yenisinde mi. Bir de şunu sormak istiyorum, şu an BU ses kartını kullanıyorum, yeni anakartın kendi ses kartı mı daha iyi, yoksa creative yi kullanmaya devam mı edeyim. Fiyat olarak ta epey iyi oldu sayenizde, son hali aşağıda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seikosha -- 29 Nisan 2013; 0:50:51 >

• quote:

Teşekkürler anakartı da sizin tavsiye ettiğiniz kart ile değiştirdim, benim için anakartta PCI genişleme yuvaları önemli sanırım o konuda bir kaybım olmayacak birde siz bakarmısınız, çünkü şu andaki kartımda 2. lan bağlantısı için kartım olduğu halde yuva olmadığından kullanamıyorum, ses kartım o yuvayı dolduruyor. PCI larda türlü türlü olduğundan tam anlamadım doğrusu, eskisinde mi daha fazla yuva var yenisinde mi. Bir de şunu sormak istiyorum, şu an BU ses kartını kullanıyorum, yeni anakartın kendi ses kartı mı daha iyi, yoksa creative yi kullanmaya devam mı edeyim. Fiyat olarak ta epey iyi oldu sayenizde, son hali aşağıda.

Elindeki LAN kartı, ister eski standart PCI, isterse yeni PCI ex 2.0 x1 şeklinde olsun, bu anakartta kendine yer bulacaktır.. Her iki slottan da ikişer adet var anakart üzerinde, sorun olmayacaktır.. Ses kartına gelince; anakartta oldukça gelişmiş ses özellikleri ve uygun çıkışlar mevcut, o eski ses kartına ihitiyacın olmayacak, ses kalitesi en kötü aynıdır, belki biraz daha iyi olabilir.. Eski ses kartını elden çıkarabilir, ya da anakrtın ses çıkışını test ederek, karşılaştırabilir, memnun kalmazsan tekrar anakarta takıp kullanmaya devam edebilirsin..

• Peki ustam, yarın olsun, diğer ustalar da bir baksın, son bişey değiştirmemi istemezseniz aynen bu sistemi alırım vatandan, çok teşekkür ederim, 1550 lira verecektim boş yere, inşallah arızalı parça veya çakışma falan olmaz, aylarca servis yolu gözlemek istemiyorum
  • quote:

Peki ustam, yarın olsun, diğer ustalar da bir baksın, son bişey değiştirmemi istemezseniz aynen bu sistemi alırım vatandan, çok teşekkür ederim, 1550 lira verecektim boş yere, inşallah arızalı parça veya çakışma falan olmaz, aylarca servis yolu gözlemek istemiyorum

Önemli değil kardeşim, yardımcı olmak vazifemiz.. Yok, sistemin en son hali çok iyi oldu, bana göre aynen alabilirsin, ama dediğin gibi diğer ustalar da görse daha sağlam olacaktır.. İnşallah arızalı parça çıkmaz, ya da vermezler diyelim.. Vatan montaj işini de ücretsiz hallediyor, sorun olmaz..

• yav bişeyi anlayamadım.

O/c asla yapmıcam dediniz. Anakarti düşürdünüz ama bu sefer de işlemciyi neden k serisi yaptınız onu anlamadım

onu da düz 3770 yapın 100 tl daha cepte kalsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WonLt -- 29 Nisan 2013; 1:26:18 >
  • k serisi bitek overclock içinse olabilir, siz bilirsiniz
  • Toparlama yapalım...

Overclock ile işim yok derseniz düz i7 işinizi görür K olanda çarpan açıktır ve o.c yapılaiblir tek fark bu.

INTEL Core i7 3770 Soket 1155 3,4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci --- 639 TL
    ASUS P8Z77-V LE P Intel Z77 Soket 1155 DDR3 Anakart --- 336 TL (Aslında daha ucuza P8Z77-V LX modeli de var ona da bakın derim)
    GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1866MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram --- 159 TL
    COOLER MASTER HYPER 612S İŞLEMCİ SOĞUTUCU --- 95 TL (Bu daha iyidir 6 ısı borulu)
    ZALMAN ZM-STG2 SUPER THERMAL MACUN --- 16 TL

1.245 TL kdv dahil.
  • Peki ustam o zaman k yı değiştiriyorum, son hali bu, teşekkürler, başka fikri olan var mı acaba

• Siparişi verdim ustam, sipariş erken ulaşsın diye sabahı beklemedim yardımlarınız için ,ok teşekkürler iki saatte 4 5 yıl sürecek pc topladık inşallah Yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.