Şimdi Ara

BU SİSTEMİ BİLGİSAYARA NASIL BAĞLARIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çocukluğumdan kalma zamanın efsanelerinden bir sistem var evimizde. Plak, kaset ve cd çalabilen, üretildiği döneme göre çok kaliteli bir çift hoparlöre sahip olan bir sistem bu. Fakat kullanılmadığı için bir köşede duruyor. Ben bu 2 hoparlörü bilgisayarımdan müzik dinlemek için kullanmak istiyorum. Eğer iyi verim alabilirsem tv ye bile bağlayabilirim. Fakat üzerindeki amfiyle bunu yapabilir miyim, yoksa başka bir amfi mi almalıyım, bu konulara hiç bir bilgim yok. Yeni bir amfi alacaksam bile kaç vat olmalı falan hiç bilgi sahibi değilim. Fotoğrafta hoparlörlerin güç değerlerini görebilirsiniz. İleride subwofer bağlamak istesem belki onu da düşünerek bir amfi almalıyım. Bu konuda değerli görüşlerinize ihtiyacım var. Bana direk satın almamı önerdiğiniz link de verebilirseniz çok memnun olurum. Logitech'in yeni çıkarttığı bir ürün vardı bluetoothla herhangi bir hoparlöre bağlanıp müzik dinleyebilmenizi sağlayan. Onu da alıp bu şekilde kullanmak istiyorum. Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

BU SİSTEMİ BİLGİSAYARA NASIL BAĞLARIM BU SİSTEMİ BİLGİSAYARA NASIL BAĞLARIM BU SİSTEMİ BİLGİSAYARA NASIL BAĞLARIM BU SİSTEMİ BİLGİSAYARA NASIL BAĞLARIM

• ali-34 A kullanıcısına yanıt
    Size sistemin hoparlörlerinin bağlı olduğu bölge lazım,, isterseniz CD-PLAK ve radyo kısmını sistemden çıkartabilirsiniz,, girişyapacağınız yer,, beyaz bantlı kabloların arkası.. oraya şu kabloyu bağlarsanız >>http://www.vatanbilgisayar.com/slx-857-35mm-erkek-den-2-rca-erkek-ses-kablo-15m.html
    pc-leptop - telefon gibi kulaklık çıkışı olan cihazlara bağlıyabilirsiniz..
    http://www.vatanbilgisayar.com/slx-162-2-rca-stereo-kablo-15m.html buda dvd - vcd - uydualıcısı gibi cihazların, audio out çıkışına bağlanır..
    cd bölümünü çıkartınca, bir girişiniz daha boş kalır, radyo kısmı da rca lı olsaymış iyiydi.. plak bölümü phono diye geçer,, orasıda verdiğiniz 1 sesi 10 yapar, yani çok yükselltiği için bağlamayı önermiyoruz,, yani pc nin %5 sesi phono için son sestir.
    girişleriniz kırmızı-beyaz.
    Bu set şimdiki 2+1 4+1 leri falan ezer geçer,, bu setin RMS çıkışı ortalama toplam ortalama 150w tır..
    Bluetooth olur, ilk önerdiğim kabloyu kullanabilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 22 Nisan 2015; 16:13:10 >

• Dostum mükemmel anlatmışsın, uzun zamandır cevap aradığım bir konuydu çok çok teşekkür ederim. Bahsettiğin kabloyu hemen sipariş veriyorum. Fakat tek bir konuyu anlamadım, sesi yükselten ama önermediğin hususu açıklayabilir misin lütfen ? Emeğin için tekrar çok teşekkür ederim
    Ses olayi sagdece plak-phono girisi icin gecerli,,, o girisi kullanmayin yeterli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternet siparişini bekleyemedim iptal ettim ve gidip alıp geldim =) Dediğiniz gibi uyguladım ve bluetooth ile birlikte de müthiş oldu. Yardımlarınız için tekrar çok teşekkür ederim, sağolun
    İyi kullanmalar, hayirli olsun tekrar.
    Hoparlorleri saginiza ve solunuza genis aralik konumlandirin. 2m sagda sag hoparlor, 2m solda sol hoparlor.. Ses daha ayrintili olacaktir. Hoparlor kablolarinin + ve -- baglantilarina tekrar bakin. Ses daha dolgun olacaktir.
    Set uzerinden ekolayzer ayari girerseniz,, pc dekini veya baska kaynaktaki eq ayarini kapatin.
    Sesler ustuste gelip bozulur.
    Hoparlorler saglam degilmi, yirtigi falan yoktur.
    Gerekirse hoparlor kablolarinida degistirin, 1,5 luk + ve -- si belli olan kablo kullanin.
    İyi gunler, iyi forumlar

• Keyifle kullanıyorum sağolun tekrar

Konumlandırmayı dediğiniz gibi yaptım. Set üzerinden ekolayzer kapalıymış onu da ayarladım ses çok ciddi fark etti fakat macbook'da ekolayzer ayarı nasıl kapanıyor onu ayrıntılı bulamadım bakacağım tekrar. + ve - kutuplara hiç dikkat etmemiştim. Gördüm ki hoparlörden gelen kablonun kırmızı olanı yine aynı renk olan kısma takılıyor, onu da sayenizde halletmiş oldum. Hoparlörlere gelince, set zaten çok az kullanıldı hep bir köşede durdu ve apartmanda yaşadığımız için çok yüksek seviyelerde hiç bir zaman çıkılamadı dolayısıyla yüksek frekanslarda zorlanmış bir set değil. Yırtık falan da yok kesinlikle. Fakat şöyle bir şey fark ettim ki, hoparlörün birisinde sesi açıp-kapatma esnasında cızırtı duyuluyor ve diğer hoparlöre göre ses performansı daha düşük ve boğuk geliyor. Bunun bir tamiri var mıdır ne önerirsiniz açıkcası üzüldüm biraz bunu fark edince =) Bir de aux çıkışlarının karardığını fark ettim ses kalitesinde düşüşe neden olur mu, nasıl temizlenir veya bu setlerin bakımını falan yapan yerler var mıdır bu konuda da öneriniz varsa son kez başınızı ağrıtayım =)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Ne bas agrisi efendim, olurmu oyle sey.. Aslinda seti calistirip ben sizin basinizi agrittim...
    Kararan yerlere kontak siprey kullanabilirsiniz.
    Hoparlorun digerindeki cizirti ses ayar dugmesi tozlanmis, onunda cozumu kontak siprey.. Ses tonu ve ses az olmasi set uzerindeki balans ayarindan veya ekolayzer ayarinin esit yapilmadigindan olabilir.. Baska ihtimal yok, settenmi hoparlordenmi anlamak icin, hoparlorleri yer degistirin. Sisteme elektronik tamircileri bakabilir... Adanadaysaniz yardimci olurum.

• İyi ki çalıştırdık valla çok güzel oldu sayenizde =) Dediğiniz kontak spreyi uygulayacağım. İstanbul'da yaşıyorum ben eminim ki yardımcı olurdunuz aynı şehirde olsak Sağolun tekrar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.