Gece 1'den beri çoğu sitede bu hatayı alıyorum, bazı sitelerde ise direkt ACSESS BLOCKED yazıyor. DNS çalışmıyor, VPN açınca düzeliyor. Öğlen arıza kaydı bırakmaya çalıştım, saçma sapan yerlere yönlendirip alakasız arıza kaydı açtı. bant kaydı 2 saat sonra aranacaksınız dedi, arayan soran yok !!! Birisi dönebilir mi ? |
Bu Site Güvenli Bağlantı Sağlayamıyor (ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR) Hatası
İnternet'te gezinirken "Bu site güvenli bağlantı sağlayamıyor" hatasıyla karşılaştıysan, bu, ziyaret etmeye çalıştığın web sitesinin güvenli bir bağlantı sağlayamadığı anlamına gelir.
ERR_SSL_PROTOCOL_ERROR Hatasının Nedenleri
Bu hata, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir:
- Web sitesi geçerli bir SSL sertifikasına sahip değil.
- SSL sertifikası doğru şekilde yapılandırılmamış.
- Tarayıcında güvenlik ayarları yanlış yapılandırılmış.
- Bilgisayarında saat ve tarih ayarları yanlış.
Güvenli Bağlantı Hatasını Giderme
Bu hatayı gidermek için adımlar şunlardır:
- Tarayıcını Güncelle: Tarayıcını en son sürüme güncellemek, SSL ile ilgili hataları çözebilir.
- Güvenlik Ayarlarını Kontrol Et: Güvenlik ayarlarının düzgün şekilde yapılandırıldığından emin ol.
- Zaman ve Tarih Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarındaki saat ve tarih ayarlarının doğru olduğundan emin ol.
- DNS Önbelleğini Temizle: DNS önbelleğini temizlemek, geçici bağlantı sorunlarını çözebilir.
- Antivirüs Yazılımını Devre Dışı Bırak: Bazı antivirüs yazılımları, güvenli olmayan bağlantıları engelleyebilir.
- Web Sitesi Yöneticisine Başvur: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, web sitesi yöneticisine başvurarak yardım isteyebilirsin.
Web siteleri güvenli bağlantılar sağlayarak kişisel bilgilerini ve gizliliğini korumanı sağladığından, güvenli olmayan web sitelerinden kaçınmak önemlidir.