iyi günler arkadaşlar.. www.shwoop.com adlı site hakkında fikri olan var mı?
uluslararası free shipping var diyor.. nexus one fiyatları uygun gibi geldi..
ben google da biraz araştırdım ama kapsamlı bişey olmadı araştırmam.. bu siteyi tavsiye edermisiniz?
yurtdışından kargoyla/postayla telefon getirip gümrükten geçiremezsiniz, aynen geri yollarlar...
aynen geri yollamazlar. size mektup gönderirler. kargonuz gümrüğe gelmiştir ve gümrük vergisi ödemeniz gerekir derler.. bunun için de sizi hangi gümrük kapısında bekliyor ise oraya davet ederler.. kısacası araştırmadan yorum yapmışsınız..
arkadaşın dediği doğru yurt dışında kargo ile cep telefonu girmesi yasaktır. Telekominikasyon Kurumunun sitesine göz atacak olursanız 2008 yılı bilmem kaçıncı sayılı kararı ile posta yolu ile cep telefonu gümrükten geçemez bunu ancak ticari işlem yapan firmalar getirtebilirler ancak onlarında dünya kadar prosedürü var onları geçmek zorundadır eğer yurt dışından telefon getirtmek bu kadar kolay olsaydı 550 euroluk nexus one türkiyede 1300 tl yada 650-700 euroluk iphone 1500 tl ye satılmazdı bence siz biraz araştırın www.gumruk.gov.tr www.tk.gov.tr
o zaman danimarkadan getirtiğim iphone bunun en güzel örneği olur.. dediğiniz linklerde söylediğiniz gibi yazıyor..
ve posta ile gelen cihazlar kayıt altına alınmaz diyor. posta ile geldiğini pasaport kaydı yaptırırken turkcell de söylemezsin olur biter. zaten ispatlayamazlar da..
sistem de böyle bişey yok.. böyle cihaz getirten bi dünya insan var..
Telefonun fiyatı çok çok ucuzda değil aslında.kaldiki yurtdışından size gelecek olan cihaz mutlaka gümrüğe takilacaktir.eskiden biraz şans isiydi takilip takilmamasi.ama iphone furyasından sonra daha titiz davranmaya başladılar. Eğer yurtdışında tanıdığınız ve turkiyeye gelecek olan birileri varsa onlara getirtebilirsiniz.bunda pek sorun olmaz ayrıca site hakkında pek bilgim yok bende ilk kez rastgeldim. Bence uğraşmayın.sonra size pahalıya patlamasın cihaz.
Kargoyu eğer size doğum günü hediyesi şeklinde postalarlarsa yırtarsınız.....benim arkadaşım amerikadan paso alışverişyapıyo ve üzerine GİFT yazıp postalıyolar:) gönderen kişi senin akraban gibi postaya isim verirse sorun cıkmaz... dünya insan var bu şekilde elektronik cihaz ggetiren...tabi bi çoğunun TR garantisi yok.. Göze alıyosan getirt.. ben almıyorum o riski
teşekkür ederim. ben aslında nexus one alma taraftarıyım.. bi deneyeyim bakalım.. şans..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme