Şimdi Ara

Bu soru Cimbomluları Çıldırtır !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Galatasaray´ın Fenerbahçe´ye sürekli yenilmesi KPSS´ye hazırlık kitaplarına "soru" olarak girdi. Yenilgilerin sebebinin yanıtı ise çok daha ilginçti: ÖĞRENİLMİŞ ÇARESİZLİK"

Fenerbahçe-Galatasaray derbisi sonunda test kitaplarına girdi. İhtiyaç Yayıncılık´ın bastırdığı KPSS´ye hazırlık kitapçığında öyle bir soru ve bu soruya öyle bir cevap vardı ki Sarı-Kırmızılı taraftarları çıldırtacak‚ Fenerliler´i ise bir o kadar mutlu edecek cinstendi. Soruda Galatasaray´ın Fenerbahçe´yi yeneceğine inanmayışının ve bu yüzden fazla çaba göstermeyişinin sebebi soruluyor Doğru cevap ise "Öğrenilmiş çaresizlik" olarak "D" seçeneğinde duruyordu.

İŞTE O SORU:

Galatasaraylı futbolcuların Fenerbahçe maçından önce daha önceki maçlarda aldıkları sonuçlar akıllarına gelmekte‚ (6-0‚ 4-0‚ 3-2‚ 4-3) ve Galatasaraylı futbolcular "Ne yaparsak yapalım yine kazanamayacağız" dyerek daha az çalışmakta ve yine başarısız olmaktadırlar.
    Bu durum öğrenme teorilerindeki hangi kavrama örnek olabilir?
    A) Habercilik
    B) Tepkisel koşullanma
    C) Kendini gerçekleştiren kehanet
    D) Öğrenilmiş çaresizlik
    E) Sistematik duyarsızlaştırma

DOĞRU CEVAP: D

Bu soru Cimbomluları Çıldırtır !

Haberin Linki:http://www.takvim.com.tr/Spor/2009/04/22/bu_soru_cimbomlulari_cildirtir

Gerçek mi bilmiyorum ama gerçekse

• PS

Sen yenisin galiba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ra hmetli

PS

Sen yenisin galiba.

ihtiyaç yayıncılığın yaptığı açıklamayı okumadın heralde.
    ps diyerek komik duruma düşüyorsun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emredici

quote:

PS

Sen yenisin galiba.

Bak seennn. Nerdeymiş bu açıklama bizde görseydik.
  • Çıldırdım, şu an sinirden ölüyorum
  • soru gerçek veya ps bunu boşverin ama
    habiden inceleme konusu olur bu kadıköy muhabbeti ne yapsak yenemiyoz adamları.
    geçen sene tr kupası ilk maçında oyun olarak ezmiştik gene yenemedik
    bu sene ilk dk da öne geçtik takım fırtına gibi oynuyordu 3 duran top 3-1

ben artık ümitli değilim bilmiyorum
  • İhtiyaç Yayıncılık Basın Açıklaması 22/04/2009

İhtiyaç Yayıncılık uzun yıllardır kendi sektöründe kaliteli hizmetleri ile tanınan bir yayınevidir. Yayınevimizin akademik kadrosu çok uzun süredir okuyucularının anlama ve hatırlamalarını kolaylaştırmak için eğitim - öğretimdeki “yaşama yakınlık” ilkesini dikkate alarak güncel birçok konuyu yayınlarında “zihin çivisi” olarak kullanmaktadır. Yayınevimiz daha önce de TV dizilerinden “Bir Demet Tiyatro”, “Kurtlar Vadisi” gibi seyircinin takdirini kazanmış dizileri de bu amaçla yayınlarında kullanmış ve bu nedenle basına konu olmuştur. Bu çalışmaların hepsinde amaç akılda kalıcılığı sağlamaktır. Amacımız asla bir kişi ya da grubu rencide etmek olmamıştır.

21.04.2009 tarihinde çoğunlukla bir futbol kulübünün taraftarlarının kullandığı forum sitesinde bir KPSS sorumuz kullanılmıştır. Söz konusu olay tamamen bizim bilgimiz dışında gelişmiştir. Bunun en büyük göstergesi soruyu yayınlayan basın organlarının sorunun doğru cevabını yanlış olarak vermesidir. Türk futbol tarihine altın harflerle yazılacak başarılara imza atmış güzİde spor kulübümüz GALATASARAY’ı rencide edecek herhangi bir davranışı yapmaktan kaçınan yayınevimiz bu yanlış anlaşılmadan dolayı büyük GALATASARAY camİasIndan özür dİlemektedir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zommby

quote:

Orjinalden alıntı: emredici

quote:

PS

Sen yenisin galiba.

Bak seennn. Nerdeymiş bu açıklama bizde görseydik.

bana niye inanmıyorsun onu anlamadım.

• off ya çıldırdıııımmm çıldırdım çıldırdııım çıldırdım cimbom için çıldırdım.
  • Fenerbahçenin Türkiye kupasını alamama sebebi bu olabilir.
  • bir çıldırdım, bir çıldırdım sağa sola saldırıyorum o derece
    hey allam ya habere bak
  • çıldırrrdııımmmm çıııldırrrdııımmm bu soru için soru çıldırdım.

bkz:(Gs-Çıldırın)
  • düzeltme :çıldırrrdııımmmm çıııldırrrdııımmm bu soru için çıldırdım.
  • quote:

bana niye inanmıyorsun onu anlamadım.

Basın açıklamasından haberim yoktu. Sen de sadece açıklaması deyince ben daha önce yazılan haberden bahsediyorsun sanmıştım.

quote:

DOĞRU CEVAP: D
    Konuyla ilgili olarak Ligtv.com.tr'ye konuşan İhtiyaç Yayıncılık yetkilileri, bu sorunun Öğrenme Psikolojiyle ilgili olduğunu ve Pedagojik Formasyon sınavına hazırlanan öğretmen adayları için hazırladıkları test kitapçığında yer verdiklerini belittiler. Yetkililer "Doğru cevap nedir?" sorumuza ise "D şıkkı" yanıtını verdiler.

Bugün aynı ligtv basın açıklamasından bahsedip doğru cevabın C olduğunu yazmış ama, ihtiyaç yayıncılığın açıklamasındaki basının yanlış cevabı vermesiyle ilgili olan satırları es geçmiş.

Sonuç ne oldu şimdi. C şıkkı pek dalga geçilecek türden değil maalesef. Öğrenilmiş çaresizlik çöpe gitti yani.

Kendini gerçekleştiren kehanet.

• Sanırım Avrupa'da başarılılı olamamak sıfır çekmek ve küçücük bi Türkiye kupasını bile alamamaktan bile aciz bi takım olmakta bunun gibi bişey
  • soruyu hazırlayan kişi bunun altından kalkamayabilir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: UltrAslan Çorum

Fenerbahçenin Türkiye kupasını alamama sebebi bu olabilir.

aynı olay aslında ... biz fenerbahçe ye karşı hangi prsikolojide isek fenerbahçe de aynı prikolojide ....
  • Çocukca..
  • öğrenilmiş çaresizlik bir gs'li olarak sorunun cevabını onaylıyorum . halk dilinde karşılığı ise eli mahkum g.tü gardiyan afedersiniz
  • Aziz yıldırım hangi durumda bir çocuğun ailesi yanındayken tvde gördüğü öpüşme sahnesine verdiği tepkiye benzer tepki vermesine neden olur?

A) Türkiye Kupasını bir başka takımın kaldırması.
    B) Saatin 20.45'i göstermesi.
    C) Galatasaray'ın UEFA kupasını kaldırması.
    D) Guiza'nın Ivankov ile gol yarışına girmesi.

O soruyu hazırlayan dersane hocasına bunun gibi bir test örneğini gösterip hayal gücünü geliştirmesi tavsiye edilir. Bu kişiler nasıl üniversiteyi kazanır hala çözemedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.