Şimdi Ara

BU SORU ÇOK ACİL CEVAPLANMALI, LÜTFEN!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2007 üniv mezunuyum. uzun süre iş aradıktan sonra askere gitmeye karar vermiştim.
    25 mayısta evraklarımı yerli şubeme gönderdim.
    Daha sonra da ağustos-2008 te askere alınacağım kesinleşti.

Şimdi gelin görünki birkaç ay önce başvurduğum bi şirket beni görüşmeye çağırıyor.
    Ve belki de GEL ÇALIŞ diyicekler bana.Tecil hakkımı kullanıp çalışmayı düşünüyorum.

Acaba kararı nasıl bozabilirim?

Teşekkürler...

• Kararı bozmak için sevke katılmayıp sevk evraklarını almayacaksın. Eğer belgeni almazsan askerliğin askerlik durum belgendeki tarihe uzar.
  • arkadaşım sana tavsiyem önce askerliği aradan çıkar. askerliği erteledikçe daha güzel işler kaçırıyorsun yine de sen bilirsin. birde uzun dönem çıkarsa güzelde bir maaşın olur. uzun döneme hem işi hemde askerlik diyorum ben.
  • quote:

Orjinalden alıntı: liberti

Kararı bozmak için sevke katılmayıp sevk evraklarını almayacaksın. Eğer belgeni almazsan askerliğin askerlik durum belgendeki tarihe uzar.

iyi de bakaya kalıp ceza da alabilirsin. kaş yapım derken göz çıkarmayın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: akrep46

quote:

Orjinalden alıntı: liberti

Kararı bozmak için sevke katılmayıp sevk evraklarını almayacaksın. Eğer belgeni almazsan askerliğin askerlik durum belgendeki tarihe uzar.

iyi de bakaya kalıp ceza da alabilirsin. kaş yapım derken göz çıkarmayın.

Hayır dostum bakaya kalınmaz. Bakaya evraklarını alırda gitmezsen askerliğe o şekilde olur. Evraklarını almazsan hiçbir sorun olmaz.

Asal- Yedek Subay Erken Sevk İşlemleri c bendi.

quote:

c. Erken sevki uygun görülenler, şartlarının değişmesi halinde, sevke katılmayıp sevk evraklarını almayabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberti -- 13 Haziran 2008; 15:53:26 >

• arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkürler.
    Ben de okudum asal'ın sitesini ve
    kelimeleri özenle okuduğumda aynı kanıya vardım.
    Temmuz ayı içinde evrakları almazsam ne şiş yanar ne kebap misali
    normal dönemimde askere giderim.

Askerlik hakkında sorulan onlarca soruya bunu da katalım.
    Çünkü aynı duruma düşenler olabilir.
    Gayet açıklayıcı ve ÖRNEĞİ YAŞANMIŞ bir durum olur hem böylece.
  • Bence erteleme arkadaşım, aynı olayı ben yaşadım ama tercihimi askerlikten yana kullandım. Şu an düşündüğüm zaman memnunum kararımdan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Soruna cevap verdim ama bende erteletmemenden yanayım. sonuçta askerlik kararı aldırmışsın. Bugun işe başlasan yarın yine askerlik problem olacak.
  • benim de bi sorum olucak ağustos celbinde askere gitmek istiyorum 10 haziranda askerlik durum belgemi aldım 25 mayısı geçtiği için ankara asala askerlik durum belgemi ve dilekçemi gönderdim 13 haziranda belgelerim iletilmiş.sizce ağustos celbinde asker olma şansım nedir
  • quote:

Orjinalden alıntı: chemistdelight

benim de bi sorum olucak ağustos celbinde askere gitmek istiyorum 10 haziranda askerlik durum belgemi aldım 25 mayısı geçtiği için ankara asala askerlik durum belgemi ve dilekçemi gönderdim 13 haziranda belgelerim iletilmiş.sizce ağustos celbinde asker olma şansım nedir

asala bildirme tahminimce 15 hazirandı o süreyi geçmeden yolladıgın için ellerine ulaşmışsa büyük ihtimal kabul edilmişsindir.sen yine de ara bi sor
  • tekrar merhabalar.
    düşündüm taşındım ve -mesajı yazdığım gün- şirketi arayıp görüşmeye gelemeyeceğimi belirttim.
    Zaten iki senelik tecil hakkımın 1 senesi doldu sayılır.Onlar da CVmi görüp bunu anlamışlardır.
    Bu şartlar altında bana 'kısa süreli çalışacak adam' gözüyle bakacaklardır diye düşündüm.
    Ve böylece bana sunacakları her türlü olanak sayısı azalacaktır.Yani bana yatırım yapmayacaklar ,vs...
    Şimdi askerlik yapıp gelirsem belki yurt dışında çalışma imkanım bile olabilir !

Sizin de başınıza gelmiştir büyük ihtimalle.İş arama süresince iki veya daha fazla fırsat aynı zamana
    denk gelmiştir tahminimce.Bu da benzer bi durum aslında.
    Düşünün askerlik kararı aldırmışım ve askere gideceğim kesinleşmiş...
    Onun için kararlı davranıp kararımı askerlikten yana kullandım.
    Hakkım(ız)da hayırlısı neyse o olur inşallah.

• Arkadaşım problemini çözmüşsün kendi kafanda orda bi sorun yok..yalnız konu açılmışken bende bana gelen evraktaki yazıyı yazayım size..Asalın sitesindeki yazıyı bende biliyorum fakat gelen kağıtta tamamen farklı yazıyor..Bu arada bende ağustos için erken sevk istedim ve kabul edildi..evrak bunun üzerine yollandı..

Madde 7. Bu çağrı ve TRT tarafından yapılan duyuru yasal tebligat olduğundan, kanuni bir mazereti olmaksızın sevke katılmayanlar, 1632 sayılı Askeri Ceza kanunu 63. Maddesi gereğince bakaya suçundan askeri mahkemeye verilirler.

Askerliği artık kafama koyduğumdan benim için bir sorun teşkil etmiyor ama ASAL'ın sitesindeki evraklarını almayanlar sevke katılmayabilirler yazısına pek güvenmemenizi tavsiye ediyorum..
  • Biraz alakasız ve belki de moral bozucu olacak belki ama

" Şimdi askerlik yapıp gelirsem belki yurt dışında çalışma imkanım bile olabilir ! "

Bununla ilgili geçen gün "nası yaaa" diye tepki verdiğim birşey öğrendim. Ben de Ağustos döneminde askere gideceğim, soru sormak için şubeye gittim ve kapının önünde beklerken arkama gelen kişi askerliğini 2 sene önce yapıp bitirmiş bir arkadaş hemen peşimden geldi.

Askerliğini paşa şöförü olarak yapmış, bu nedenle 5 sene boyunca yurt dışına çıkış yasağı varmış. Başka görevler için de bu geçerli olabiliyormuş. (Muhaberat için falan da dedi.)

Belki gereksiz bir bilgi, askeriye için gerekli ve mantıklı bir kural, ama kişileri düşününce sanki biraz haksızlık. :)
  • saykomen@
    ilginç bi noktaya değinmişsin.Bundandan anlaşılıyorki askerlik mevzusunda heralde
    net bir bilgi hiç ortaya çıkmıyıcak.
    Aslında yazdığın madde gereğince bahsettiğin sonuç ortaya çıkmıyor değil.Ama herneyse
    ben de zaten kararımı askerlikten yana kullanmıştım.
    İnşallah günün birinde benim durumuma düşen birisi kararını işten yana kullandığında pişman olmaz.

Yanıt için sağol..
  • Sanırım mantığın bittiği yerde gerçekten askerlik başlıyor..Dur bakalım daha neler çıkacak karşımıza askerlik boyunca
  • Peki arkadaşlar şöle bişey olabilir mi?

Ağustos ayınd aaskere gitmek istemiyorum. kAsım ayında askere gitmek istiyorum. Bununla ilgili bir sorun çıkar mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.