Şimdi Ara

Bu soruları nasıl çözecegim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu soruları çözmemde yardımcı örnek sorular var mı ? hiçbişey bilmiyorum henüz.bu tarz çözümlü sorualr varsa atar mıınız link falan ya baka baka yapayım.

VERİTABANI ŞEMASI
    Sarki(sarkino, adi, turu, uzunluk, bestno, yazarno)
    Sarkici(sarkicino, adi, soyadi, turu)
    CD(cdno,adi, yili, fiyati, sarkicino, stok)
    CDSarki(cdno, sarkino, sirasi)
    Besteci(bestno, adi, soyadi)
    Sozyazari(yazarno, adi, soyadi)

AŞAĞIDAKİ SORGULARI İLİŞKİSEL CEBİR VE SQL İLE CEVAPLAYINIZ.
    İlişkisel cebir cevaplarını elle yazarak, SQL sorularını ise MySQL veya PostgreSQL ile yapınız. Veritabanını yukarıdaki şemaya göre kendiniz oluşturunuz. Veri tiplerini uygun şekilde INT veya VARCHAR/CHAR olarak belirleyiniz. SQL için sadece sorguları (SELECT) ve sorgu sonuçlarını çıktı olarak veriniz. CREATE TABLE ve INSERT komutlarını vermeyiniz. Zor soruları adım adım (basitten karmaşığa) çözmeye çalışınız.
    SORGULAR
    1. Söz yazarlarının adı, soyadı ve o yazarların şarkılarının adlarını listeleyiniz.
    2. ‘İbrahim Tatlıses’ adlı/soyadlı şarkıcının CDlerinde bulunan şarkıların bestecilerinin ad ve soyadlarını listeleyiniz.
    3. Hem ‘İbrahim Tatlıses’ hem de ‘Orhan Gencebay’ adlı/soyadlı şarkıcıların söylediği şarkıların şarkıno’larını ve adlarını listeleyiniz.
    4. Bestecilerin adlarını, soyadlarını ve besteledikleri şarkı sayılarını listeleyiniz.
    5. ‘Orhan Gencebay’ adlı/soyadlı şarkıcının CDlerinindeki şarkı sayılarını ve şarkıların toplam uzunluklarını CD numarası ile birlikte listeleyiniz.

• Veritabanı sorgularında ilişkisel cebir dediğin nedir kardeşim? Ben ilk defa duyuyorum.

Bir de bu şemayı kendimiz veritabanında kodlayacağız değil mi ?

Bu sorularıma yanıt ver açıkla sana kısa süre içerisinde yapıp vereyim. Aslında bu sana iyilik olmaz ama benim yapacaklarımdan bir şeyler öğreneceğini var sayıyorum.

Ayrıca direkt bu tarz sorular yerine internetten araştırıp öğrenerek bir şeyler denesen ve deneyipte yapamadıklarını burada sorsan daha iyi olur.

Dediğim gibi sorduğum 2 soruyu açıkla ben sana postgresql de yapayım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NASIL SORU ??
    6 yıl önce açıldı
    konuları nasıl unutmayabilirim
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.