Canavar bir hapishaneye atılır. hapishaneyi bir başmuhafız ve 4 muhafız korumaktadır. Güvenlik amacıyla, canavarı serbest bırakabilecek kapının anahtarları muhafızlar arasında öyle dağıtılmıştır ki, başmuhafız tüm kilitleri açabilmek için en az bir muhafıza gerek duyar.Başmuhafız olmadan kapıyı açabilmek içinse en az 4 muhafızın anahtarlarını birleştirmesi gerekmektedir. Buna göre hapishanenin kapısında enaz kaç kilit vardır? Evet arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...
2 kilit demek istiyorum 1ini 4 muhafızdan biri açıcak diğer kapıyı da(sonraki katman diye düşündüm) başmuhafız açıcak
peki 3 muhafızla açılmayı nasıl açıklayacaksın? Arkadaşlar hadi ama yardım bekliyorum bende çözemedim bu soruyu...
Ya arkadaşım olan şu şekilde bak Başmuhafızın kapısı Kapı Kapı Kapı Kapı Hangisini açarsan aç son kapıya çıkıyor.Sonuncuyu açmak için diğerleri lazım olabilir.No problemo
peki arkadaşım başmuhafız olmadanda 3 muhafız kendi başına açabiliyor. o zaman senin dediğin baş muhafızın kapısı nolcak :S
quote:Orjinalden alıntı: 3t3rnal peki arkadaşım başmuhafız olmadanda 3 muhafız kendi başına açabiliyor. o zaman senin dediğin baş muhafızın kapısı nolcak :S ula yanlış mı yazıon kendinde mi değilsin yukarda 4 yazmışın burda 3 dion bæ