Şimdi Ara

Bu TECRÜBELİ ARKADAŞLAR BAKABİLİR Mİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yi günler arkadaşlar ben 11.sınıf(TM) tekrarıyım. Yaklaşık 1 aydır mat1 ve türkçe ygs çalışıyorum , bazen 3 saati geçiyor 2 saatin altına düşmüyor. Hukuk istiyorum.
    Hedefim 2 ay içinde mat1 i bitirip denemelere başlamak. Sınav okullarındayım 12 lerin ygs denemesinde türkçe ve sosyalden 25 aşağı inmiyorum ve 5-10 matematik yaptığım halde çoğu 12.sınıftan iyi yapıyorum (170 kişiden ilk 25.) Şimdilik kafamı yoran ve bana çok zor gelen mat2 var tecrübeli arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum. Mat2 çok mu zor? Mat1 için final çözüyorum. Soru bankası veya hangi konudan başlamam gerektiği hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. 11.sınıf olsaydım şunu yapardım gibi tavsiyelerinizede ihtiyacım var, şimdiden çok teşekkür ederim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mat 2 için 11. sınıf konularını derste dinleyip tekrar etmeye bak şuan için bir de vakit varken trigonometriyi hallet eğer eksikse 2. Dereceden denklemleri de halletmen lazım zaten trigo için. Onun dışında türev integral baba konulardan bir dahaki sene mutlaka not al derste çok dikkatli dinle bir koparsan toplaması zor olabilir.

Ygs matematik için de sağlam bir kaynaktan konuları ve testleri bitir mutlaka mümkünse biraz zorlayacak bir kaynak olsun

• Gabe Newell kullanıcısına yanıt
    Ygs için final çözdüm , problemleri daha görmediğim için şimdilik beklemede onun için ikinci dönem güray küçük problemler kitabını alıcam fem simetri veya körfez almayı düşünüyorum.
    Mat2 içinse denkemlerde bi kaç eksiğim dışında bi sorun yok trigonometri için karekök kitabı alsam mı diye düşünüyorum ayrı ayrı kitaplar var 0'dan başlayanlar için karekök yayınlarında.
    Mat2 den çok çekiniyorum açıkçası mat1 netlerim hakim olduğum konular ağırlıklı olduğunda 22-25 i buluyor fakat mat2 de bi önyargım var...
  • 170 kişi arasında ilk 25'te olunca rehavete kapılma, ilk 3'te olsan da kapılma, 1. olsan da kapılma.

1 tanesi ciddi olmak üzere 3 kere girdim bu sınava, tecrübeli kategorisinde olayım artık değil mi :)

Dershane 1.siydim, okuldaki sınıfta en iyi ben yapıyordum o zamanlar. Sınava girince on binlerce kişi beni geçince aslında sıradan bi öğrenci olduğumu farketmiştim. Rehavet çok önemli arkadaşlar, zaten bulunduğum her ortamda en iyisi benim, çalışmama gerek yok gibi bir psikolojiye bürününce ders mers çalışamaz motive edemezsin kendini. Kendimizin farkında olmalıyız, trigonometri falan bir şekilde anlaşılır halledilir. Ruhsal durumun her şeyden daha önemli. Ne yap ne et motivasyonunu düşürmemenin yollarını ara, bu sadece bir örnek. Kolay gelsin.
  • brnefe2015 kullanıcısına yanıt
    Hocam çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için , mat1 dışında bu sene trigonometriyi fonksiyonlarıda halledip seneye rahat etmek istiyorum. Matematik 2 için ilk adım olarak hangi kitabı önerirsiniz?
    Ayrıca türkçe sosyal ve edebiyatta çok fevri davranıyorum ne de olsa yapıyorum gibisinden elbet halledilir onlar ezberim iyidir sözelde sorunum yok kafamı kurcalayan bi mat2 var...
  • valla öneri yapabilecek kadar çok haşır neşir olmadım kitaplarla :) ha soruyorsan ben güvender/fem kullanıyorum.
  • brnefe2015 kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün fem ilk adım lys ve trigonometri 0 (karekök) aldım bu sene bu iki kitap yeter mi mat2 için + okulun verdiği soru bankaları ve denemeleri var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.