Şimdi Ara

BU ÜÇÜNÜ NASIL BAĞLAMALIYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili forum arkadaşlarım. Elektronik konusunda pek bilgim yok.Bütçeme göre en iyisini almaya çalıştım.
    Elimde 1) 47'' 3D LG LW 4500 LED TV( 3HDMI çıkış ve 1 optik çıkış)
    2) KORAX full HD uydu alıcısı (1 HDMI 1 optik çıkış var)
    3) Sony BDV-E880 5.1 3d bluray li sinema sistemi var.(2 HDMI ve 1 optik giriş var)

SORULAR:
    Bu üçünü nasıl bağlayabilirim,bana bir konfigürasyon yazabilir misiniz? HDMI(1,4) ve optik kablodan kaç tane gereklidir ve hangi markaları önerirsiniz. Önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_beyy -- 11 Ağustos 2011; 2:21:35 >

• Ev sinema sistemindeki 2 adet HDMI'dan birinin giriş olduğunu düşünerek cevaplıyorum.

* HD uydu alıcıdan, ev sinema sistemine HDMI kablo ile ses ve görüntü aktarımı
    * Ev sinema sisteminden, televizyona HDMI ile görüntü aktarımı

Alternatif olarak HD uydu alıcında, ev sinema sistemine optik kablo ile bağlayıp HDMI girişi boşaltabilirsin ama boşuna kablo parası vermiş olursun. İkisi de dijital olarak veriyi taşıyacak nasıl olsa. Ayrıca televizyonda mkv oynatma vs gibi özellikler varsa ya da televizyonun direkt olarak internete bağlanabiliyor ve medya oynatabiliyorsa; optik kablo ile de televizyonunu ev sinema sistemine bağlayabilirsin.

Benzer şekilde ben evde LG HT904TA, Hiremco Turbo FX, PlayStation 3 ve Panasonic TX-P42G20E bağladım. Tek farkı televizyon yerine PlayStation 3'ten optik ses girişi verdim sisteme.

Ek bilgi: Eğer 1.5 metrenin üzerinde kablo almayacaksan bulduğun en ucuz kabloları al. Evde hem 80TL değerinde hem de 9TL değerinde iki tane HDMI kablo var. İkisi arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Şu durumda sana 2 adet HDMI kablo yeterli. 3D görüntü aktarımı kullanmayacaksan v1.4 almana da gerek yok. v1.3b bile yeterli gelecek. İlla da marka diyorsan Hama, Monster, TTAF gibi markalar mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 11 Ağustos 2011; 8:32:13 >

• quote:

Orijinalden alıntı: massacrer

Ev sinema sistemindeki 2 adet HDMI'dan birinin giriş olduğunu düşünerek cevaplıyorum.

* HD uydu alıcıdan, ev sinema sistemine HDMI kablo ile ses ve görüntü aktarımı
    * Ev sinema sisteminden, televizyona HDMI ile görüntü aktarımı

Alternatif olarak HD uydu alıcında, ev sinema sistemine optik kablo ile bağlayıp HDMI girişi boşaltabilirsin ama boşuna kablo parası vermiş olursun. İkisi de dijital olarak veriyi taşıyacak nasıl olsa. Ayrıca televizyonda mkv oynatma vs gibi özellikler varsa ya da televizyonun direkt olarak internete bağlanabiliyor ve medya oynatabiliyorsa; optik kablo ile de televizyonunu ev sinema sistemine bağlayabilirsin.

Benzer şekilde ben evde LG HT904TA, Hiremco Turbo FX, PlayStation 3 ve Panasonic TX-P42G20E bağladım. Tek farkı televizyon yerine PlayStation 3'ten optik ses girişi verdim sisteme.

Ek bilgi: Eğer 1.5 metrenin üzerinde kablo almayacaksan bulduğun en ucuz kabloları al. Evde hem 80TL değerinde hem de 9TL değerinde iki tane HDMI kablo var. İkisi arasında bir fark olduğunu düşünmüyorum. Şu durumda sana 2 adet HDMI kablo yeterli. 3D görüntü aktarımı kullanmayacaksan v1.4 almana da gerek yok. v1.3b bile yeterli gelecek. İlla da marka diyorsan Hama, Monster, TTAF gibi markalar mevcut.

Yardımların için çok teşekkür ederim. İlk öngördüğünüz şekilde uydu görüntülerini televizyondan izleyebiliyor muyum? ayrıca 5.1 ses alabiliyorum değil mi? 3d seyretmeyi düünüyorum.1.4 versiyon HDMI alacağım.

• Dediğim gibi, ev sinema sisteminde HDMI in var ise olması lazım. Kendi bahsettiğim sistemimde, anlattığım gibi bağladığımda sorunsuz izliyorum ve sesi 5.1 olarak alabiliyorum. Sony'nin o modeli hakkında net bilgim olmamakla beraber LG için konuşursam, HD uydu alıcıdan gelen 2.0 stereo sesi sanal olarak 5.1'e yayan 4 adet ses seçeneği var. ProLogic II özelliği varsa 2.0 stereo sesi 5.1'e sanal olarak da olsa yayar ama kesinlikle DVD ya da BluRay filmlerdeki gibi gerçek surround ses beklememek lazım. Sadece sesi arka, ön ve merkez olmak üzere üçe bölüyor.

Sonradan ben de farkettim 3D BluRay ev sinema sistemi olduğunu. Hala fikrim aynı. 1.5 metre üzerinde bir kablo kullanmayacaksanız bulduğun en ucuz HDMI kabloyu almanı öneririm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu değerler nasıl sizce??
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.