Şimdi Ara

Bu ülkede kazanıyorsun vergini vereceksin zengin kardeş (cevap geldi) GÜNCELLENDİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
5.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zaten herkes laikiyle vergisini verse bu ötv denilen illetede tabi olmucaktik kurunun yaninda yasda yaniyor maalesef devlet icin hava hos tabi o kdv almasa otv alir onu almasa baska bir sey alir yine kasasini doldurur halbuki su ise bir el atsa bu isin zengini fakiri olmaz herkes vergisini vericek arkadas

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kardeşim haklısın
    Ama sonuçta her işletmenin başına fiş kesiyormu diye
    bir bekçi dikemeyeceğine göre

Vatandaş fişini faturasını alması gerekiyor.

Devlet KDV alamadığı için

Dayanıyor ötv ye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esnafın çoğu fiş falan vermiyor sen istemezsen
    kdv olayı ilk çıktığında herkes fiş istemeye başlamıştı (vergi iadesi için) ancak vergi iade dosyası hazırlama olayı bittikten sonra millet fiş istemeyi bıraktı

gerçi o zamanlarda da fiş almazsam kaça olur muhabbetleri çok oluyordu

bu üye daha önce de benzer konu açmıştı galiba (çok uzun zaman önce)
    eğer ülkede fiş vermeyen sayısı bu kadar az ise esnaf çok iyi demektir ,ancak bu elaman birilerini hedef seçip ona göre yapıyorsa ? (siyasi görüşünü öğrendiği yada şahsi gıcıklık vs. üzerine) ,o zaman esnaf vergi konusunda çok kötü demektir
  • Hocam haklısın ama tüm unlu mamülcüler böyle yapıyor. Bunu biz düzeltemeyiz, yetkililerin bir önlem alması lazım. Örneğin adam fırına 10 çuval un alıyorsa bu unla kaç tane simit, poğaca, ekmek yapılacağı bellidir ona göre önceden vergisi kesilsin vb. Ekmek fiyatlarını artırmıyorlar zarar ediyoruz diyen fırıncılar külliyen yalan, ben de fırıncı da çalıştım, ortalama bir fırıncı aylık 10-20 bin TL net kar elde ediyor. El insaf! Biz maaşlı kişiler ise %30 gelir vergisi veriyoruz her ay.
  • Hocam bravo doğrusunu yapmışsın.

Ben de genelde nakit değil debit card ile alışveriş yapıyorum. Direkt hesabımdaki paradan düşüyor. E kartla alışveriş yapınca yüzü asılsa da otomatik olarak fiş kesiliyor.

Ben bu duruma devletin bilinçli bir şekilde göz yumduğunu düşünüyorum. Vergi oranları çok yüksek.

Ancak çözüm olarak şu yapılabilir, ki bir ara konuşulmuştu, her fiş'in altına unique bir kod bulunur, bunu bir siteye girdiğinizde güzel çekilişler yapılabilir. Maliye'nin yerinde olsam bunu yaparım. O zaman herkes çullanır fiş almaya. Ancak öteki tarafta da esnaf homurdanır, oylar düşer vs

İki ucu.....

• Hiçbirşey olmaz senin şikayetinden küçük bir esnaftan bahsediyoruz ki usule göre gidiyorsa hiçbirşey olmaz. Vergi memuru senin şikayetini ciddiye alırsa gider 3 5 etrafa bakar biraz daha fazla fiş fatura kes der çıkar.

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ediyorum
    Daha önce aynı konuyu başka bir işletmede yaşadığım için açmıştım.
    Ben günlük hayatımda rastgeldiklerimi şikayet ediyorum.
    Buraya yazma amacım farkındalık yaratmak

Siyasi görüş meselesine gelince

Namussuzun siyasi görüşü olmaz
    Namussuz namussuzdur.
    Önüme geleni şikayet ederim.

Zaten alışveriş yaptığınız bir işletmenin siyasi görüşünü

Nasıl bileceksin ki?

Siyasi görüşü umrumda değil

• astegon kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Duyarlılık için.
    Aynı şekilde bende kartla harcama yaparım.

Elime fişimi verir.

Ama maalesef sen fişini alıyorsun ama çoğu almıyor.
    Çekiliş olayı mantıklı.
    İyi fikir

• engineer037 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım haklısın
    Maalesef büyük işletme sahipleri beyana dayalı vergi verdiği için
    Az beyan ediyor az vergi veriyor

Biz ücretli çalışanlar elimize geçmeden vergisi kesiliyor.

Bu tarz kaçıran işletme görürsen alo 189 şikayet edebilirsiniz.

Ceza kesiliyor

6 ay önce bir kokoreççiyi şikayet ettim.

Öğleyin saat 14:00 te fiş no 8 di.

Aynı yerde Evvelsi gün gene kokoreç yedim saat 15:20 de fiş no 52 olmuş

Biraz düzelme olmuş

• quote:

Orijinalden alıntı: uykuadam

Arkadaşım haklısın
    Maalesef büyük işletme sahipleri beyana dayalı vergi verdiği için
    Az beyan ediyor az vergi veriyor

Biz ücretli çalışanlar elimize geçmeden vergisi kesiliyor.

Bu tarz kaçıran işletme görürsen alo 189 şikayet edebilirsiniz.

Ceza kesiliyor

6 ay önce bir kokoreççiyi şikayet ettim.

Öğleyin saat 14:00 te fiş no 8 di.

Aynı yerde Evvelsi gün gene kokoreç yedim saat 15:20 de fiş no 52 olmuş

Biraz düzelme olmuş
    Hocam devlet belirli bir vergi geliri hedefi koyuyor. Her daire de bu tahsilatlar için kendilerinde olan mükelleflere bakıyor, geçmiş matrahlara göre, beyanlara göre çalışmalara göre yükleniyorlar.

Ama FİŞ/FATURA üzerinden alınan KDV için (ki bence 18% çok da yüksek değildir avrupada bakın kaç % olduğuna) özendirmek lazım. Bizim insanımızı da çekiliş ile özendirebilirsin.

Keşke yapsalar. Bir çok POS / KASA değişti. Entegre etseler de her ay 500 iPhone, 500 Samsung, 500 Xiaomi felan filan. Gençler çullanır.

• Rx3004 kullanıcısına yanıt
    Dostum daha önce ki şikayetlerimde
    Gerekli inceleme yapılmış ve cezai işlem uygulanmıştır.
    Mesajı aldım

• Kesinlikle katılıyorum. Kazanan vergisini ödemelidir. 21'inci yüzyılda nereye ödeyeceği ise tartışmalı tabii...

Dünya'ya iş yapan birisi, Türkiye'de yaşıyor bile olsa, Türkiye'deki şirket üzerinden iş yapmak zorunda değil mesela...

Vergilerin inanılmaz verimsiz kullanıldığı, ona buna peşkeş çekildiği bir ülkede vergi ödememek için legal dolap çevirmeyi yanlış bulmuyorum. Devlet halkın boğazından kesip kendisine EMANET ettiği paraları düzgün kullansın. Hükümet de halkın parası ile halka artistlik yapmaya da son versin. O noktada vergisini adam gibi ödemeyen şerefsizdir.

Bu noktada ise aynı şeyi söyleyemeyeceğim. An itibari ile kuzu gibi vergi vermek sadece mevcut düzeni beslemektedir.

-------------------

Ben elimden geldiğince, legal yöntemlerle vergiden kaçınıyorum. DİKKAT: VERGİDEN KAÇINMAK ayrı bir şey, VERGİ KAÇIRMAK AYRI BİR ŞEYDİR. Mesela, gayrimenkul yatırımı olarak arsa aldınız. Alırken ufak bir vergi var. 5 yılı doldurursanız satarken de ufak bir vergi var. Kısaca yatırım amaçlı gayrimenkul aldığınızda 1'e aldınız, 10 yıl sonra 12'ye sattınız. Sadece alım satım vergisi ödersiniz. %100 legaldir. Bunun yerine bir apartman dairesi alıp kiraya verseniz, kamyonla gelir vergisi ödersiniz. Özellikle tüketimden alınan vergilerden mümkün olduğunca kaçınıyorum. Araba yenilemiyorum mesela. Eskisine binmeye devam ediyorum. Arıza yaparsa, devlete gideceğine sanayi esnafına gitsin.

Yıllar oldu, Türkiye'den bilgisayar toplamadım. İşlemci, ram, ekran kartı, ssd yurt dışından ikinci el alıyorum. Arkadaşa yolluyorum. Gelirken getiriyor. Türkiye'den sadece anakart alıyorum (büyük diye). Aynı kasayı ve Power Supply'ı 12 yıldır kullanıyorum falan... Ha, iki yıl önce ikinci el monitör aldım sadece.

Telefon falan konusunda da böyleyim. "İkinci el telefon al, eşine ver, eşinin eskisini kendin kullan" şeklinde. Bir telefonu 7 yıl kullanıyoruz. Alsam alamaz mıyım? Alırım aga. İstersem her yıl telefon yenilerim. Yeniler miyim? Hayatta yenilemem. Hem tüketim çılgınlığına karşıyım, hem fahiş vergilere karşıyım.

Yıllar yıllar önce arabaya LPG taktırdım mesela, temel amacım vergi minimizasyonu idi. LPG'li araçla 185.000km yol yaptım. Kabaca ikinci el B sınıfı bir araba kadar ekonomi yaptım. Aynı arabayı hala kullanıyoruz. Kullanmaya da devam ederiz.

İki tane klasik arabam var. Trafikten çektim. Vergisi: 0.

---------------------

Tüketmiyorum lan, silah mı dayayacaklar kafama "tüket" diye? Seneye şirketi de kapayacağım. Şirket gerekirse gider bir başka muz cumhuriyetinde açarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Haziran 2019; 21:52:5 >

• Maalesef sonuç 1 ay gibi bir sürede çıkıyor.

%90 ihbarınız sonucunda inceleme yapılmış ve cezai işlem uygulanmıştır sonucu geliyor.

Bu ihbarın sonucu çıkınca editlerim

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hüseyin bey yazdıklarınızı çoğu kişi tasarruf amaçlı yapıyor.
    Elektronik araba cep telefonu vb eşyaların zırt bırt değişimine bende karşıyım.
    Sonuçta hepsi yurtdışından ithal geliyor
    Döviz kaybı demektir.

Fakat vergilerin çoğu Türkiye'de sandığımız gibi saltanata

Harcanmiyor.

Bütçeyi incelerseniz
    Büyük çoğunluğu personel giderleri ve bakanlık bütçelerine gidiyor.

Yani çocuğunuzu gönderdiğiniz okuldaki öğretmen
    Hastanedeki doktor kışlada asker polis maaşları vs vs

Bu hizmetleri devlet bedava gördüremiyor maalesef

• quote:

Orijinalden alıntı: uykuadam

Hüseyin bey yazdıklarınızı çoğu kişi tasarruf amaçlı yapıyor.
    Elektronik araba cep telefonu vb eşyaların zırt bırt değişimine bende karşıyım.
    Sonuçta hepsi yurtdışından ithal geliyor
    Döviz kaybı demektir.

Fakat vergilerin çoğu Türkiye'de sandığımız gibi saltanata

Harcanmiyor.

Bütçeyi incelerseniz
    Büyük çoğunluğu personel giderleri ve bakanlık bütçelerine gidiyor.

Yani çocuğunuzu gönderdiğiniz okuldaki öğretmen
    Hastanedeki doktor kışlada asker polis maaşları vs vs

Bu hizmetleri devlet bedava gördüremiyor maalesef
    Bakanlık giderleri... Kiralanan araçları biliyoruz. Nerede kaç kişi çalışıyor biliyoruz. Meclistekilerin maaşlarını biliyoruz. Sarayı biliyoruz. Uçakları biliyoruz. Ben doğma büyüme Ankara'lıyım. İki dedem de eski milletvekili. Olayın içindeyim. Bana israfı anlatmayın.

Tarım bakanlığı binasını bilir misiniz mesela? Transformers robotuna benzer. O kadar adam o koca binada ne iş yapar, hiç anlamam... Hele ki memlekette tarımın sürekli suretle zayıfladığı düşünülürse... Hazine müsteşarlığı? Diyanet işleri başkanlığı? Ben biliyorum buraları. Hepsi israf yuvasıdır. Dedemin memleketinde memleket nüfusunu memleketteki camilerin KAPALI ALANINA sığdırabilirsiniz mesela. Höççük kasabada 4 cami. 12 memur demek. Yarısı gereksiz. Ki, diyanet işleri ve camiler falan küçücük bir israf kalemi. Halkın vicdanını rahatlatıyorsa, önemsiz denebilir.

Öğretmenle, doktorla derdim yok tabii ki. Aksine, bu alanlarda eksik var. Ama hırttan bir belediye başkanının S320'ye binmesi ile bir derdim var mesela. Öğretmen eksiği varken işi bana hizmet etmek olan adamın 200 araçlık konvoya tuvalete gitmesine gıcığım. Size hiç
    RTE konvoyuna denk geldiniz mi? Ben çok geldim. Eskiden komşumdu kendisi. 200 civarı araç olur konvoyunda. Veya duble duble yolları yapıp, tren yolu taşımacılığını es geçip, tuvalet kağıdından mısıra herşeyi karayolu ile taşımamızla derdim var. Her pahalı bulduğumuz ürünün içinde gömülü büyük bir gizli maliyet var: Nakliye... Duble yolları gene yapaydık. Önceliklendirmeyi doğru yapaydık. Tren yollarımızı genişleteydik. Büyüyen üretimin getirdiği ek ekonomi daha çok vergi geliri yaratırdı. Bu gelirle duble yollarımızı yapaydık. Ama biz duble yolları yaptık. O yollar da hepimize girdi. Yetmedi, geçsen de sana girecek, geçmesen de sana girecek köprüler yaptık. Parayı bunlara yatırana kadar, üretim için, ihracat için bu parayı ayırsa idik, daha çok istihdam sayesinde devletteki boş kadroları daraltabilir, devletin boş yere maaş ödediği yüz binlerce memurun sayısını azaltabilir, vergi yükünü düşürebilirdik.

HİÇBİRİ YAPILMADI. UTANMAZCA HER GEÇEN YIL DAHA ÇOK VERGİ İSTENDİ BİZDEN.

Benim evimin önündeki sokak mesela. Son 5 yılda 3 kere kazıldı. Tekrar asfaltlandı. Neden? Çünkü hem beceriksiz, hem yedirici bir düzenimiz var. Belediye "ben burayı asfaltlayacağım, herkes gelsin tamiratını yapsın" demiyor. İki ay sonra telekom, 6 ay sonra aski, 10 ay sonra doğalgaz. YETER LAN. 5 yılda evimin önüne dökülen asfaltla kaç çocuk okutulurdu...

Kusura bakmayın. Bu noktadan sonra vergi vermek, bu düzenin devamlılığını sağlamaktır. Ben bu düzenin devamlılığına karşıyım kardeşim. Gerekirse tüm sermayemi, birikimimi, işimi, yurt dışına taşırım. Bu ülkede sadece vergisiz alanlarda yatırım yapacağımı peşinen beyan ederim. Vergi kaçırmıyorum bakınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Haziran 2019; 22:13:11 >

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Hüseyin bey dediklerinizde haklı olabilirsiniz ama sizinle siyasi tartışmalara girmek istemiyorum.
    Zaten konumuzda bu değil.
    Bu yazdıklarınız Kamu maliyesi in konusu

Siz bilirsiniz.
    Size söyleyeceğim şey herhangi bir yerde ödeme yaptığınız zaman ödediğiniz ücretin içinde zaten KDV var

Siz fişinizi almazsanız o para işletmeye kalır

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bakanlık giderleri... Kiralanan araçları biliyoruz. Nerede kaç kişi çalışıyor biliyoruz. Meclistekilerin maaşlarını biliyoruz. Sarayı biliyoruz. Uçakları biliyoruz. Ben doğma büyüme Ankara'lıyım. İki dedem de eski milletvekili. Olayın içindeyim. Bana israfı anlatmayın.

Tarım bakanlığı binasını bilir misiniz mesela? Transformers robotuna benzer. O kadar adam o koca binada ne iş yapar, hiç anlamam... Hele ki memlekette tarımın sürekli suretle zayıfladığı düşünülürse... Hazine müsteşarlığı? Diyanet işleri başkanlığı? Ben biliyorum buraları. Hepsi israf yuvasıdır. Dedemin memleketinde memleket nüfusunu memleketteki camilerin KAPALI ALANINA sığdırabilirsiniz mesela. Höççük kasabada 4 cami. 12 memur demek. Yarısı gereksiz. Ki, diyanet işleri ve camiler falan küçücük bir israf kalemi. Halkın vicdanını rahatlatıyorsa, önemsiz denebilir.

Öğretmenle, doktorla derdim yok tabii ki. Aksine, bu alanlarda eksik var. Ama hırttan bir belediye başkanının S320'ye binmesi ile bir derdim var mesela. Öğretmen eksiği varken işi bana hizmet etmek olan adamın 200 araçlık konvoya tuvalete gitmesine gıcığım. Size hiç
    RTE konvoyuna denk geldiniz mi? Ben çok geldim. Eskiden komşumdu kendisi. 200 civarı araç olur konvoyunda. Veya duble duble yolları yapıp, tren yolu taşımacılığını es geçip, tuvalet kağıdından mısıra herşeyi karayolu ile taşımamızla derdim var. Her pahalı bulduğumuz ürünün içinde gömülü büyük bir gizli maliyet var: Nakliye... Duble yolları gene yapaydık. Önceliklendirmeyi doğru yapaydık. Tren yollarımızı genişleteydik. Büyüyen üretimin getirdiği ek ekonomi daha çok vergi geliri yaratırdı. Bu gelirle duble yollarımızı yapaydık. Ama biz duble yolları yaptık. O yollar da hepimize girdi. Yetmedi, geçsen de sana girecek, geçmesen de sana girecek köprüler yaptık. Parayı bunlara yatırana kadar, üretim için, ihracat için bu parayı ayırsa idik, daha çok istihdam sayesinde devletteki boş kadroları daraltabilir, devletin boş yere maaş ödediği yüz binlerce memurun sayısını azaltabilir, vergi yükünü düşürebilirdik.

HİÇBİRİ YAPILMADI. UTANMAZCA HER GEÇEN YIL DAHA ÇOK VERGİ İSTENDİ BİZDEN.

Benim evimin önündeki sokak mesela. Son 5 yılda 3 kere kazıldı. Tekrar asfaltlandı. Neden? Çünkü hem beceriksiz, hem yedirici bir düzenimiz var. Belediye "ben burayı asfaltlayacağım, herkes gelsin tamiratını yapsın" demiyor. İki ay sonra telekom, 6 ay sonra aski, 10 ay sonra doğalgaz. YETER LAN. 5 yılda evimin önüne dökülen asfaltla kaç çocuk okutulurdu...

Kusura bakmayın. Bu noktadan sonra vergi vermek, bu düzenin devamlılığını sağlamaktır. Ben bu düzenin devamlılığına karşıyım kardeşim. Gerekirse tüm sermayemi, birikimimi, işimi, yurt dışına taşırım. Bu ülkede sadece vergisiz alanlarda yatırım yapacağımı peşinen beyan ederim. Vergi kaçırmıyorum bakınız.

Alıntıları Göster
    Avergizm diye hareket başlatılmalı

İman şartları

Vergi tanrısı devlete katiyen inanmamak

• Beyana dayalı bu tarz vergileri devlet toplayamassa

Elektrik akaryakıt sigara içki gaz vs vs kaynağında kesilen vergilerin inme ihtimali yok

• uykuadam U kullanıcısına yanıt
    Taksilere de el atmak lazım. Yeri geliyor kaza yapınca günlük 250-300TL kazanç hesaplayıp sizden istiyorlar. Maliyede kayıtlara baksak günlük 50TL'den fazla kazanmıyorlar.

Bu işin kesin yolu kart ile alışveriş yapmak. Zaten onu devlet seviyor ama Yapı Kredi bile anında tahsilat için bizim firmada %2,5 kesiyor. 40 gün beklersen para kesmiyor. Şu anki faizlerle anında çekip faize atmak daha mantıklı tabi.

Şu an büyük bir kriz var ve etkileri yavaş yavaş çıkacak. 1973 yılından beri bir şekilde üretim yapan bir yerimiz vardı bu yıl sonu kapanacak. Ne krizler atlatıldı ama bu seferki başka..
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.