Söylemesi çok kolay ama öyle ekonomisi uçan bir ülke değiliz ne yazık ki. SKG zaten batık bir kurum. Devlet desteği ile ayakta kalamya çalışıyor on yıllardır ama çok büyük gider kalemi. Bana kalsa ben bu tarz sağlık sistemine komple karşıyım. Devletin hastanesi olmamalı ABD'deki İngilterede ki sistem gelmeli. Devletin hastanesi olmayacak hepsi özel olacak. Kimseden zorla SGK kesintisi yapamyacaksın herkes kendi özel sağlık sigortasını yaptıracak. ( Ancak çok ihtiyacı olana özel şartlar ile yapabilir. ) Parası olduğu halde sağlık sigortası yaptıramyanda hastalandığında fazla para ödeyecek BANA NE diyecen geçecen. Ama bizim ülkede Almanya mantığı uygulanıyor. Devlet herkesten bana biraz SGK ödemesi yap bende herşey bedava diyor. Herkese yardımcı olalım herkes gelsin Trilyonerde olsan fakirin fakiride olsa gel ne olursan ol gel mantığı var. Ve buda sağlık sistemini patlatıyor aşırı hasta gelmesinden. Adamın başı ağrısa beyin cerrahına sıra alıyor sırtı ağrıyor genel cerraha çıkıyor belki bir sağlık ocağına gitse çözecek durum için hastaneyi işgal ediyor. Nede olsa beleş diye. Yaa korona zamanı ABD veya çoğu Avrupa ülkesinden zenginiz gibi herkes aşıları paralı dağıttı bizde bedavadan verdiler. Korona hastalarına hastaneler paralı baktı bizde herşey bedavaydı flan. Açıkçası kalitenin artması için Sağlık sistemi biraz liberalleşmeli bence. |
Bu video ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olduğumuzun resmen kanıtıdır (2. sayfa)
-
-
20 gün önce hastaneye gittim, ultrason için 1 ay sonraya gün verdiler. Suriyeli olsam sence bekler miydim. FSM hastanesi.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu ihaneti ifşa etmeyen, Türk milletine yapılan aşağılık muameleye ses çıkarmayan sağlık çalışanlarına da selam olsun. Bunlara şahit olup da ses çıkarmamak nasıl bir psikolojiyle mümkün, idrak edemiyorum. Elin arabı şusu busu gelir bedava muayene olur tek kuruş vergi vermeden ama bu milletin evladına gss yüzünden icra mesajı atarlar. Türk milleti bu kadar aşağılanmadı, onuruma yediremiyorum artık.
-
80-90 lar da GSS olsaydı; vatandaş sinir-stres yaşamaz, daha makul bir bedele çocuğunun tedavisini yaptırırdı.
Amerika'nın nesi iyiymiş; paran olmazsa sürünürsün.
Nasıl birey primini kendi ödeyerek emeklilikten yararlanmak istiyorsa; GSS de isteğe bağlı yapılabilir.
Yalnız ödemek istemeyen; hastalandığında hastahaneye gittiğinde sıkıntı yaşarsa veya tedavi bedeli GSS priminden yüksekmiş diye şikayet ederse; orası soru işareti ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 15 Eylül 2024; 23:33:53 > -
Kafayi yersin ama halkimiz memnun.
Toplumsal çürüme var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
80-90'larda gss denen yeşil karttan haberi olmayanlar yorum yapıyor burada. Hastanede esir kaldım fakirim diyenlerin neden yeşil kartı yoktu? Yeşil kartları yoksa sigortalı olarak bir yerde de çalışmıyorlar mıydı?
Peki bugün yeşil kart yoksa gss borcu olanı hastaneye sokmuyorlar. Eskiden en azından tedavi ediyorlardı şimdi parayı öde diyorlar.
-
Osmanlı şöyle güzel böyle haşmetli diyenler bu milleti Osmanlı zamanlarına götürdü. Azınlıklar her türlü imkanlardan faydalansın ama türkler kölelik yapsın.Boşuna demiyorum türk olan Osmanlıyı sevmez diye.
Kardeşlerim, DSÖ, lpg, lgbt, amerika, avrupa gibi dış güçler surilerin ülkemizde kalması için para harcıyorsa; bilin ki bunların ülkemizde kalmasının bize faydası yoktur zararı vardır.
Barış içinde geri dönmeleri gerekmektedir.
Kendi ülkesinde ikinci hatta üçüncü sınıf olan bir halk tarihte yok. Beyin tutulması yaşıyoruz.
-
80 de nerede var dı; ilk 92 de çıktı. Sen başvurmazsan; nereden bilecekler.
Hem gelirim yok diyorsun; hem de başvuruda bulunmuyorsun. Yumurta kapıya dayanınca aklına geliyor.
Birey o anda çalışmıyor olabilir, sigortasız çalışıyor olabilir. Çalışmayan herkesinde maddi güçlük içinde olduğunu nereden bileceğiz?
Acil dışında kime müdahale ediyorlardı. Esir kalmak nedir?
Onun için mi vatandaş başkasının sağlık karnesiyle muayene olmaya çalışıyordu.
Doğru eskidende borcu olmadığı halde ssk lı, bağ-kur lu vatandaş devlet ve üni. hastahanelerine istediği gibi gidebiliyordu değil mi? Sevk sevk al diye azarlıyorlar mıydı acaba? 2 sokak ötede ki eczaneden ilacını alabiliyor du değil mi? Birileri faydalanırken birileri faydalanamıyordu? Nedense kimse de şikayet etmiyordu?
Vatandaşa ssk, bağ-kur lular da artık devlet hastahanelerine gidecek; ne düşünüyorsunuz deyince bazıları ah kalabalık artacak diye mi şikayet ediyordu?
Ayrımcılık diyenler; nedense 35-40 yaşında öğrenci mi olur; indirimli ulaşım hakkından mahrum kalmaları iyi olmuş demeleri de ayrı çelişki. Bedava da değil indirimli; hiç o zaman haktan mahrumiyet akıllarına gelmiyor; nedense.
2.sınıf öğrenci muamelesi ne olacak?
Yaparsın Gss yi isteğe bağlı; olur biter. İsteyen primini öder sağlık hizmeti alır; istemeyen de gider özel sağlık sigortası yapar ya da verir parasını tedavi olur.
Hiçbirini yapmam diyenler şikayet ederse; orası soru işareti?
-
Yalan diyenleri en hassas noktalarından öpeyim. İşsiz kaldığım dönemde sürekli kullandığım ilaçları kullanamadım. Bir keresinde doktor muayene odasından çıkardı (online randevu almıştım) git şu kadar para öde öyle gel demişti. Ben 16 yıl yüksek seviyeden vergi ödedim sgk primi ödedim. Bu dönemde neredeyse sağlık hizmeti almadım. Ama yaş ilerleyince hastalıklar çıkınca ve işsiz kalınca önceki ödediklerimiz hiçe sayılıp tedavi edilmedim. Devlet sosyal devlet olmalı ki Akp hükümetine kadar böyleydi. Ama yine de sosyal devlet olmayacaksak ben yıllarca ödediğim sgk primlerinin karşılığında muayene olmayı hak ediyorum. Bunlar gittiğinde Türk halkı yeni bir kurtuluş savaşı kazanmış olacak.
-
İşsizsen gss ödüyorsun onu yazmayı unutmuşsun özkancık. Gelir testi yaptırıp en düşük seviyede çıkarsan ayda 1200 küsür tl. Buraya 80 100 lira muayene ücretini atma. En ucuzu 1200 tl olan genel sağlık sigortasını at. Günlük nasıl faiz yazıldığını at. Algıyı bırak.
-
Madem bukadar büyük bir gider kalemi devlet neden sgkyı özelleştirmiyor?Zarar ediyoruz subvanse edemeyecegiz ben artık sgk falan karşılamam demiyor ?
Patrondan işçi için sigorta parası keserken iyi? SGKya hastanelere para ödemeye gelince zarar ediyoruzz. Yok yaa??
Hastalanan işçi sgk ile tedavi olamaz ise; yani devlet ben zarar etsemde senin tedavini karşılıyorum demez ise en başta Fabrikalar ve büyük şirketler isyan etmeye başlar. Devlete hükümete baskı yapmaya baslarlar vatandaşın ücretsiz tedavi olması için :) Vatandaşı sevdiklerinden değer verdiklerinden değil elbette.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 16 Eylül 2024; 12:34:51 > -
Size ne kadar ücret ödüyorlar bunları yazmak için ?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
ee üç kuruş para cukkalamak için din kardeşi diye bir sürü potansiyel suçluyu ülkeye doldurdular
-
Lise mezunları için yaş sınırı 20 yalnız 18 değil.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doğrudur. Lise 18-19 yaş bandında bitiyor zaten.
Lise bitirdikten sonra 2 yıl GSS borcu çıkmıyor devlet süre tanıyor Üniversite okuyacaksan oku veya çalışacaksan iş bul çalış diye o sürede Sağlık hizmetlerinden gene yararlanabiliyorsun. Üniversite içinde 26 yaşına kadar aynı prosedür geçerli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X