Şimdi Ara

Bu video ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olduğumuzun resmen kanıtıdır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
1
Favori
5.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

metni:
    Bir Türk genci 18 yaşını doldurup, acil servise gittiğinde, "SGK'sı yok" diye devlet ondan çatır çatır tedavi parası alırken, bir Suriyelinin aynı hizmeti 5 kuruş vermeden alıyor olması;
    Hem skandal, hem de Türk'e ağır hakaret değil mi...?!
    YAZIKLAR OLSUN

Bu video ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olduğumuzun resmen kanıtıdırx (formerly twitter)
    Bir Garip Ecevit (@ilk_57) on X
    https://x.com/ilk_57/status/1834489504603721786

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 15 Eylül 2024; 15:41:46 >

• Beyin kanaması geçiren, bir süre hastanede yatıp durumu iyi olmadığı halde, hastanede yer açmak için zorla taburcu edilen babamın ilk nöroloji muayenesi için hastaneye gittiğimizde bize randevu verilmezken (paralı muayene için bile 1 ay sonrası veriliyordu), 20'li yaşlarda bir Suriyeli çifte aynı gün randevu verildiğini gözlerimle gördüm. Ayrı bir gişeye yönlendirilip aynı güne randevu verildi.

Akil tutulmasi. Hadi covid'de bize sokaga cikma yasagi uygulayip, turistlere uygulamama fantastikligine zenginler bilmem neler, para getiriyorlar diye ses cikarmadik.

Ulan Suriyelinin bizim ulkemizde bizim alamadigimiz hizmeti almasi ne demek? AB oduyormus da, BM oduyormus da, kim oderse odesin, sen kendi ulkende kendi vatandasini nasil bu duruma dusurursun?

Gerekirse bir o kadar odenek daha talep edip kendi vatandasini yabancidan asagida tutmayacaksin. Ama 1 tane cocugu layikiyla yetistiremeyecek adamla kadina 3'er 5'er yaptirirsan, kendi vatandasin da kendine o kadar deger gosterir. Olan da 1 bilemedin 2 cocuk yapip insan gibi yetistirilen bizlere olur.

Her zaman ki gibi birleri bilmeden konuşuyor.

Ülkemizde 18 yaşına kadar sağlık hizmetleri ÜCRETSİZ. Ama 18 yaşını geçince devlet öğrenci isen ben bunu 25 yaşını dolduruncaya kadar devam ettirim ailenin üstünden diyor. Yani Üniversite okursan 26 yaşına kadar Ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabiliyorsun.

Ama 18 yaşını bitirince okulda okumazsan devlet o zaman çalışacan SGK girişin olacak yoksa ücretsiz sağlık hizmeti alamazsın diyor. Hee çalışmıyorsun ama sağlık hizmeti alacaksanda cüzzi ödemeler istiyor.

Güncel Muayene ücretleri şu şekilde...

Not: Ayrıca Suriyeliler ücretsiz muayene oluyor diye bir dünya yok bunu yüz kere bin kere açıkladılar. DSÖ veya bazı vakıf ve kuruluşlar Mültecilerin sağlık hizmetlerini karşılıyorlar. SGK her ay veya yıl bir kağıt çıkarıyor atıyorum 1 milyon Suriyeliye sağlık hizmeti verildi kişi başı 300-500 TL den veya kendi hesaplarına göre fiyat neyse bunu DSÖ ve çeşitli kurum kuruluş ve AB'den tahsil ediyoruz...

60 milyar doları harcadık diyen ve yıne bir 60 harcarız diyen yalanmı söylüyor ?

çalışmıyorsa ve hastaneyede gitmiyorsa her ay hanesine yazılan borca ne diyorsun ??

ayrıca senin dediğin cüzzi ödemeyi dahi verecek durumda olmayan insanlar var gerçeği savuşturmak için suriyeli bile savunuyorsunuz bu zihniyetten kurulunduğu gün 2 rönesans dönemi olmuş demektir.

• acilde ekg ye 1 tl ödüyordum sgk olmadığı içinBu video ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olduğumuzun resmen kanıtıdır 

edit:

bu zamana kadar hiç para ödemedim acilde. 1 kere ekg için 1 tl istediler o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 15 Eylül 2024; 16:22:58 >
  • Eskiden paran yoksa tedavi etmiyordu hastaneler eyyy vatanadaslar.

Ne degismis?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akil tutulmasi. Hadi covid'de bize sokaga cikma yasagi uygulayip, turistlere uygulamama fantastikligine zenginler bilmem neler, para getiriyorlar diye ses cikarmadik.

Ulan Suriyelinin bizim ulkemizde bizim alamadigimiz hizmeti almasi ne demek? AB oduyormus da, BM oduyormus da, kim oderse odesin, sen kendi ulkende kendi vatandasini nasil bu duruma dusurursun?

Gerekirse bir o kadar odenek daha talep edip kendi vatandasini yabancidan asagida tutmayacaksin. Ama 1 tane cocugu layikiyla yetistiremeyecek adamla kadina 3'er 5'er yaptirirsan, kendi vatandasin da kendine o kadar deger gosterir. Olan da 1 bilemedin 2 cocuk yapip insan gibi yetistirilen bizlere olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalan
    Bm, ab ödemeleri

3 euro için ödemediler, salarız falan diyorlardı

Ayrıca silkeleyim bm yi.
    Ab yide silkeleyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 15 Eylül 2024; 16:56:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala anlamadınız, onlar mübarek insanlar, onlara tapanlar var, forumda bile var... Siz anlamazsınız.

• Her zaman ki gibi birleri bilmeden konuşuyor.

Ülkemizde 18 yaşına kadar sağlık hizmetleri ÜCRETSİZ. Ama 18 yaşını geçince devlet öğrenci isen ben bunu 25 yaşını dolduruncaya kadar devam ettirim ailenin üstünden diyor. Yani Üniversite okursan 26 yaşına kadar Ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabiliyorsun.

Ama 18 yaşını bitirince okulda okumazsan devlet o zaman çalışacan SGK girişin olacak yoksa ücretsiz sağlık hizmeti alamazsın diyor. Hee çalışmıyorsun ama sağlık hizmeti alacaksanda cüzzi ödemeler istiyor.

Güncel Muayene ücretleri şu şekilde...

Not: Ayrıca Suriyeliler ücretsiz muayene oluyor diye bir dünya yok bunu yüz kere bin kere açıkladılar. DSÖ veya bazı vakıf ve kuruluşlar Mültecilerin sağlık hizmetlerini karşılıyorlar. SGK her ay veya yıl bir kağıt çıkarıyor atıyorum 1 milyon Suriyeliye sağlık hizmeti verildi kişi başı 300-500 TL den veya kendi hesaplarına göre fiyat neyse bunu DSÖ ve çeşitli kurum kuruluş ve AB'den tahsil ediyoruz...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Beyin kanaması geçiren, bir süre hastanede yatıp durumu iyi olmadığı halde, hastanede yer açmak için zorla taburcu edilen babamın ilk nöroloji muayenesi için hastaneye gittiğimizde bize randevu verilmezken (paralı muayene için bile 1 ay sonrası veriliyordu), 20'li yaşlarda bir Suriyeli çifte aynı gün randevu verildiğini gözlerimle gördüm. Ayrı bir gişeye yönlendirilip aynı güne randevu verildi.

• Navi kullanıcısına yanıt
    Sence üstteki yazıdaki son paragrafı yazan eleman bunu anlar mı hocam ? Hiçbir zaman şu kadar insana destek verdik, bunun parasını ver diye bürokrasi veya uygulama olabilir mi ? Sana başta verirler desteği ki bir çok defa ne kadar destek verildiğini açıkladılar; sen bununla ne yaparsan yaparsın.

• Kendi ülkemizde yabancı muamelesi görüyoruz valla. Şaka gibi.

• Dil çıkartan avatarlı savunuyorsa bilin ki iddiaların hepsi doğrudur.

• Navi kullanıcısına yanıt

Öncelikle geçmiş olsun.

Ama baban gerçekten iyileşmeden zorla başka bir hastaneye flan bile sevk etmeden hastaneden zorla taburcu ettilerse açıkçası senin buna sesiz kalmanda garip. Ben olsam en az başhekime çıkmış bakanlığı aramıştım. Burada sorun var diye.

Ayrıca yoğunbakımdan çıkmalı durumlarda kontroller için benim bildiğim tekrar randevu almıyorsun ! Benim babamda haftalarca yoğun bakımda kalmıştı. Sonraki ilk kontrollerinde randevu flan almıyorduk fiş yerinde kontrole geldik dedimi araya alıyordu direkt ! Benzer şekilde ilaç yazdıracağın zamanda randevun olmasada araya girebiliyorsun. Siz derdinizi anlatamamış olabilir misiniz ?

Haa sonra 1 yılda bir kontrole gel dedi doktor onda normal hasta gibi randevu ile gidiyorduk.

Zorla taburcu olayından sonra size randevu vermeyip Suriyeli çiftte randevu verdiğini iddia ettiğin yerde neden sesini çıkarmadın veya bu konu nedir diye bilgi almadın ? Gene neden sessiz kaldın ? ( O süreli sevk ile mi geldi acilden özel kağıt ile mi geldi veya 65 yaş üstü mü durumun ciddiyeti ne bilemem ben )

Ama bu konuyu açan arkadaş yanlış bilgi vermiş ben ona açıklama yaptım. Ülkemizde 18 yaşına kadar sağlık hizmeti ücretsiz. Okula gidersen bu yaş 26 ya kadar çıkıyor. Lise sonrası okumazsan sağlık hizmetleri paralı olay bu . Suriyelilerde Bedavaya muayne olmuyor onların ücretini DSÖ ödüyor olay bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 15 Eylül 2024; 19:28:25 >

• 80 ve 90 lar da; Ssk ve Bağkur'lu lar devlet, üni. hastahanelerine gidemiyordu. Ancak sevkle.Şimdi gidebiliyor.

Eczahanelerden ilaçlarını alamıyordu; şimdi alabiliyor.

Parası olanlar özele gidebiliyordu; en azından şimdi anlaşmalılara gidebiliyorsun.

Vatandaş önce hastahane de doktora muayene oluyor; sonra dışarda ki muayehanesine gidiyor, böylece işler hızlanıyordu, enteresan biçimde.

O zamanda sigortası yok diye sıkıntı yaşayanlar vardı. 95 mi 96 yılında; sigortası olmayan bireyin çocuğunun apandisiti patlamıştı. Ne kadar zorda kaldığına şahit oldum.

O zamanda kuyruk vardı. O zaman da şikayet vardı. O zamanda mı mülteci vardı; acaba?Bu video ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olduğumuzun resmen kanıtıdır 

Mülteciler gitse acaba; bu sefer neyi bahane edecekler. Hindistan'da mülteci mi var?

Robotları olabilir mi? Sonuçta insanların yerini alacaklar gibi. Bu video ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olduğumuzun resmen kanıtıdır 

18 yaşını bitirmiş; sadece kadın diye yetim sayılıp, çalışmadan, prim ödemeden ölene kadar maaş alıp, her türlü sağlık hizmetinden faydalanmak ayrımcılık değil mi?

Aynı ana-babanın erkek çocuğu ne olacak? O neden ücretsiz sağlık hizmetinden faydalanamıyor; maaşı geçtim.Bu video ülkemizde ikinci sınıf vatandaş olduğumuzun resmen kanıtıdır 

Hikaye çok uzun arkadaşım. Babam aynı zamanda kanser hastasıydı. Yaşı 70 üstüydü. Beyin kanaması sonrası ameliyata alındı. Çok hızlı şekilde önce yoğun bakımdan, birkaç gün sonra da klinikten çıkardılar. Artık evde devam edebilir dediler. Ağrısı, yemek yiyememesi, kusması bitmedi. Tekrar tekrar görüşmeler, uğraşmalar sonrası bir hafta sonra kanserini takip eden prof'un girişimiyle yatırabildik hastaneye. Biraz kendine geldi, taburcu oldu ama beyin kanamasına bağlı rahatsızlıklar nedeniyle nörolojiye sevk edildik. Normal poliklinik sırası alamadık. Paralı muayene istedik yine olmadı. Beyin kanaması ile bu muayene arasında 1 aydan daha az zaman vardı. Fiziki şiddet ve rüşvet dışında bütün medeni ve yasal girişimleri yaptık. Biraz şans biraz da bir çalışanın merhametiyle suriyeli aileyi takip ettik. Onların randevu aldığı yerden biz de aldık, ama onlar aynı gün biz ertesi gün alabildik. 2 küçük çocukları olan genç bir aileydi. Pozitif ayrımcılık yapıldığını duyuyordum, gözümle de görmüş oldum. Benim özetim bu.

Onların her muayene ücretini dsö ödüyor mu bilmem, eğer öyleyse iyi bari derim. Yine de şüpheliyim.

18 yaşından sonra çalışmıyorsa sende o işsizden para almayacaksın
    Hastalandığı zaman gider hastaneye parası neyse tedavi olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tundra202006 kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, kaçıncı basamaktan oldunuz hocam. Mülteci olmanın artıları ve eksileri nelerdir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 90'lara geri mi döndük, o zaman 18 yaş altında da alınıyordu sanırım, sigortan yoksa önce vezneye gidiliyordu

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 60 milyar doları harcadık diyen ve yıne bir 60 harcarız diyen yalanmı söylüyor ?

çalışmıyorsa ve hastaneyede gitmiyorsa her ay hanesine yazılan borca ne diyorsun ??

ayrıca senin dediğin cüzzi ödemeyi dahi verecek durumda olmayan insanlar var gerçeği savuşturmak için suriyeli bile savunuyorsunuz bu zihniyetten kurulunduğu gün 2 rönesans dönemi olmuş demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 15 Eylül 2024; 21:26:35 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.