Şimdi Ara

Bu yaşadığımız hayat değil (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
6
Favori
17.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    meyve sebze pahalılığı evet doğru . bizim yayla gibi geniiiş tarım arazileri nerde . vallaha bizim yerimizde almanya ya da hollanda olsaydı çini amerikayı siker atardı . jeopolitik konumu ayrı güzel, coğrafı konumu ayrı güzel canının yediğimin ülkemizin . ama gel gör ki arjantin(!) yöneticileri dolar ve eurodan bahsetmeyi yasaklayarak dünya ekonomisinde eşi benzeri görülmemiş bir gelişme kaydetti .
  • Okumayı 2 yaşında televizyondan kendi kendime öğrenmişim. Okula başladığımda okuma yazma, 4 işlem ve problem çözme becerim fazlasıyla iyiydi. 3. sınıftan 5. sınıfa atlatma teklifi geldi ve gerizekalı okul kararı bana bıraktığı için arkadaşlarımı bırakmak istemediğimden teklifi reddettim. 3. sınıfta astronomi kitapları okuyordum. Öyle ki edindiğim bilgilerle 6. sınıfta astronomi bölümünün akademisyeniyle tartışacak ve yanlışlarını düzeltecek bilgiye sahiptim. Sürekli olimpiyatlara hazırlatılıyordum. Fen lisesinde okudum ve herkes en zeki insanın ben olduğumu söylüyordu. Sayısal alanda rakip tanımadım hiçbir zaman. Daha da uzatabilirim ama burda bitiriyorum.

Peki ne oldu biliyor musun? Hiçbir zaman doğru yönlendirilmediğim için parası iyi olduğundan üniversitede pilotaj bölümüne gittim. Muazzam sistemimiz orda da kendini gösterdi ve pilot olamayacağıma 3. yılımın yazında karar verdiler. ÖSYM başvuru tarihleri vs geçtiği için 4. yılımda psikolojim bozuk bir şekilde ortada bırakıldım. 7/24 oyun oynadım kafam dağılsın diye. Geceleri uyuyamadım. Artık hiçbir şey umrumda değil. Hala sayısal herhangi bir alanda kapasitesi çok yüksek bir insanım ama zerre umrumda değil. İnzivaya çekildim. Çok kolay bir bölüm bitirdim ve memur oldum. Öğretmenim. Alabileceğim en az ders saatini alıp geri kalan zamanda yatıyorum. Benim gibi küsmüş nice insan var.

Akademik eğitim veya akademik çabanın maddi olarak fayda sağlama ihtimali çok çok az. Maddi kazanç için ticarette gelişmek gerekir. Gelişmiş ülkeler ile kıyaslarsak bu ülkenin gençleri deathwish seviyesinde savaşıyor. Emek verdiğin zaman kimse dünyaları önüne sermiyor. Başarılı insanların büyük bir çoğunluğu yurtdışına kapağı atmış veya yurtdışına iş yapan insanlar.

O yüzden insanları damgalamaktan vazgeçin. Türk insanı çoğu gelişmiş ülkenin insanından daha çalışkan. Ama imkanları kısıtlı olduğundan hiçbir halt elde edemiyor. Asgari ücretle çalışan yabancı turist bile gelip Antalya'da, Muğla'da tatil yapabilir. Bizdeki vasıfsız adam karnını bile doyuramıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu konuya yorum yazarsam küfür ederim bir daha yorum yazabilmek için küfür etmemem lazım. youtube yi açayım internete de zam gelmiş belki izleyemeyiz bu hayatı yaşamayı bırak. emeği geçen herkesin selam ve dua ile (anladınız siz)
  • 3500€ orada büyük para yalnız, neredeyse E60 BMW alınıyor orada o paraya, alım gücü olsada herkes basmaz o parayı bu laptoba.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye’de artık sadece zenginler ve fakirler var. Eh işte diyen insanlar da fakirleşmeye başladı. Parası değersizleşti, yatırım yapamıyor, iş yok adam çalıştıramıyor. Artık herkes iki ileri bir geri moduna girmiş bulunuyor. Bu bir Yeni Türkiye gerçeğidir.

• Hiçte büyük para değil. Almanya'daki işçi emeklileri 1100 1200 euro maaş alıyor, üç ayda alır. Mevzu zaten parayı basıp basmayacağı değil. Adam zaten yarım maaşına güzel bir bilgisayar alır. 3 aylık emekli maaşıyla Türkiye'de bir işçinin alabileceği bilgisayaralara bir bak istersen (araba mevzuna hiç girmiyorum).
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DFABFCB25

3500€ orada büyük para yalnız, neredeyse E60 BMW alınıyor orada o paraya, alım gücü olsada herkes basmaz o parayı bu laptoba.
    Buyuk para ama ne kadar buyuk para

Hesap yaptigimizda:

Asgari ucret 1500 euro / Laptop 3500 euro
    Asgari ucret 2300 lira / Laptop 40.000 lira

Oranlamayi size birakiyorum.

3500 euronun buyuklugu onlarda bize gore dusunursek 4-5 bin lira maksimum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 4 Haziran 2020; 0:3:59 >
  • Bir ilaç aldım bugün saç için kaç para dersiniz? 206 TL bir kutu ilaç içinde 28 tane var. Yurtdışında İngiltere bu ilaç 45 İngiliz sterlin. Ben de 45 TL almak isterdim ama maalesef alamıyorum

• vizyoncukk kullanıcısına yanıt
    Ölmemiş roket atın 🚀

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thekanarya

Ölmemiş roket atın 🚀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 4 Haziran 2020; 3:25:3 >
  • Şu ülke ile bizim ülkeyi nasıl kıyaslarlar anlamıyorum. Daha 2 gün önce kuzenim 20000 euro'ya 2014 bmw 5 çekti altına. Cidden oraya bakınca yaşadığımız hayat değil.
  • Beterin beteri var beyler sağlık olsun. Nasıl olsa dövünmeyle oranın şartlarına ulaşamayacaksınız, kendinizi de yırtsanız başınızı taşlara da vursanız bir işe yaramayacak. Bari elinizde ne varsa onunla iyi olmaya çalışın.
  • Bir ülkede sanayi yoksa tarım yoksa bir halt olmaz örnk:Türkiye

• Şöyle konular açıp da sövdürmeyin ya sabah sabah 🤬

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hani bilgisayardan vergi alınmıyordu kuru 7 liradan hesaplasan bile +-15 bin lirada fiyat farkı var yani 2 bin dolar.
  • Şükredin

• 3500€'a orada arabamı yoksa laptopmu seçimi yapılabiliyor.

3500₺'ye burada herhangi bir seçim hakkın varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogaunl -- 4 Haziran 2020; 9:45:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: vizyoncukk

Almanya ile Türkiye'yi kıyaslamam zaten ama.Bazı insanlar yurtdışına çıkınca her açıdan çok rahat olabileceğini sanıyor öyle dünya yok onu anlatmak istedim.Evet bu fiyatlara laptop alıyorsun ama Almanya'da 7'de işte olman gerekir ,bunun içinde 6 da kalkman gerekir örneğin.Hangimiz bu saatlere tahammül edebilir şüpheli.Örneğin Amerika'da 3 ay çalışıp 2.el bir bmw çekebilirsin altına ama Ny'da bir ev alman yıllar sürer veya ameliyat olsan bir ev parası ödüyorsun.
    Oha çok iyi hemen göç ediyorum. Ev almak yıllar sürüyormuş, burada 2 güne ev alıyorduk zaten

• quote:

Almanya'da saat 7 de işe gidilir genelde.Bunun için de 6,30 -6 gibi kalkman gerekir ,her gün 6 da kalkmaya dayanabilir misin?
    Hakkım olanı versin, hayat kalitemi arttırsın gece 3'te bile giderim kimse ne anlatıyorsun? O kadar üniversite okuduk, standartları yüksek bir işe girelim dedik, sabah 9 da iş başı yapacağım işe gidebilmek için sabah 6.30'da uyanıyorum İstanbulda. Dönüşte'de 1 saat yol çekiyorum ve akşam 8.30'da evdeyim. Ne için? Hamallık yapmak yerine okuduğumuz için al sana Türkiye. Hamalların bile çalışma şartları bizden iyi. Sabah başlarlar akşam 5'te genelde paydos. Bilmem anlatabildim mi? Emeğinin karşılığını almayınca insan çıldırıyor

• quote:

Genelde 8 veya 9
    8'de iş başı yapabilmek için kaçta kalkıyor insanlar haberin var mı? 5'te kalkıp işe giden tonla arkadaşım var ve alayı mühendis, neyden bahsediyorsun sen?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.