Şimdi Ara

Bu yaştan sonra olurmu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaş 35. Yolu yarıladım. Kamu sektöründe yıllardır aynı işyerinde çalışıyorum.
    Hep yazılımcı olmak istedim ama yazılım konusunda hiçbir bilgim yok.
    Çalıştığım işten ayrılıp yazılımcı olabilirmiyim? Ne kadar zamanımı alır? Kafa kaldırırmı? Cesaret etmelimiyim? İnsan dünyaya birkere geliyor, risk almaya değermi?

Çünkü insan sevdiği işi yaparsa ömür boyu çalışmak zorunda kalmazmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sawasson -- 2 Mart 2020; 22:12:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bir yazılım şirketine girebilmeniz için çok iyi bir üniversitenin bilgisayar mühendisliğinden mezun veya 5-6 yıl yazılım geliştirmiş olup, serbest olarak birçok proje yapıp uygulama satmış olmanız lazım. Her yazılım öğrenen şirkette iş bulamıyor.

Hobi olarak öğrenir, yerli/yabancı sitelerden iş alır oradan ufak gelir elde edebilirsiniz. Tabi ki hem memur hemde ek gelir yasak değilse. Bu sayede hevesinizide almış olursunuz.

Yazılım dediğimiz iş saatlerce kod yazmaktan ibaret. Aşırı sabır ve asosyallik ister. Varsayalım 10 sayfalık bir yazı var. Bu on sayfada bir tane imla hatası var. Satır satır bu imla hatasını araştıracaksınız gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sektorde bilmedigimden ben ne desem yalan olur.
    ama yabanci forumlarda yapan duydum. ingilizce ama bakabilirsiniz:https://www.reddit.com/r/webdev/comments/cyzikg/developers_who_started_after_35_are_you_out_there/
  • Cesaret etmelik bir durum yok, bir yandan isini yaparken, aksamlari da yazilim calisman lazim, boylece kestirebilirsin de senlik mi degil mi diye.

Eger bahsettigin istifa edip kendini yazilima vermekse kesinlikle kotu bir plan diyebilirim.

Bir suru bedava kaynak var, bilgisayarin ve internetin olmasi yeterli, ara, arastir ve calismaya basla, sevmezsen de bir sey kaybetmemis olursun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.