Şimdi Ara

Bu Yaştan sonra Tamircilik öğrenilirmi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
64
Cevap
0
Favori
7.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 21 Ağustos 2012; 22:27:07 >
  • her yasta bir sey ögrenebilir, insan oglu son nefesine kadar her gün bir sey ögrenir...

birazda yetenek olursa alim bile olursun

kolay gele
  • İyi bir serviste başlamak şart. Öğrenmenin yaşı olmaz tabi.

Mesela benim samimi bir arkadaşım, yıllarca vw'de çalışıp kendi dükkanını açmış sonra.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones_

İyi bir serviste başlamak şart. Öğrenmenin yaşı olmaz tabi.

Mesela benim samimi bir arkadaşım, yıllarca vw'de çalışıp kendi dükkanını açmış sonra.

Valla arkadaşım servisler otomatik şanzımanı tamir etmiyorlar

aynen dediğin gibi orada çalışan 3-4 kişi ayrılıp hepsi dükkanını açmış

hatta bir motor ustası gelmiş 1 ay çalışıp memleketine gidip şanzıman üzerine de dükkan açmış

orada çalışırken volvo xc90 servis tarafından getirildi.3500 tl ye yapıldı,sonrasında servis müşteriye kimbilir ne kadar fatura yazdı.tamiratı 1 gün sürdü.yani müşteri direk sanayiye gelse servise boşuna fazla para ödemeyecek tabi ama adam uğraşmak istememiş sanayiyle parasıda var demekki vermiş servise yaptırsın diye

otomatik şanzımanda tek seçenek şuan sanayi..haa servis komple şanzımanı değiştirir ayrı mevzu ama oda aşırı pahalıya mal olur.çoğu müşteri yanaşmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 21 Ağustos 2012; 22:50:09 >

• Hangi ilde yasıyorsan o ildeki en iyi ustayı bul yanında takıl yardım et zaten kabullenırler senı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

Hangi ilde yasıyorsan o ildeki en iyi ustayı bul yanında takıl yardım et zaten kabullenırler senı :D

En iyi hangi ustadır nerden bileyim

çalıştığım yer isim yapmış bir yerdi zaten gece 11 lere kadar adamlar çalışıyordu.sahibi olanda usta ama çalışmıyor adam artık patron olmuş

böyle benim gibi birisine ancak tanıdık ,yakın arkadaş,akraba kişiler ilgilenerek öğretir

yoksa herhangi bir işyerinde ben yabancı olduğum için,kimse iş öğretelim demez..böyle olunca tek yapacağım şey izlemek oldu..izleyerekte çok yavaş öğreniliyor

yani ya biri öğretecek gerçekten yada alacan takımları şanzımanı tutacan birini o şekilde öğreneceksin
  • Vallahi tanıdık vasıtasıyla olursa daha iyi olur. Şimdi gideceksin, "Selamün Aleyküm, usta sizin yanınızda bu işi öğrenmek istiyorum" dediğinizde garip kaçar Hatta bu kimin nesidir diye bakabilirler. En iyisi bir tanıdık vasıtasıyla girmek olur diye düşünüyorum. Bence tanıdığınız arkadaşlarınıza muhabbeti açsanız illaki birilerinin tanıdık ustası çıkar.
  • Zor, uzak ve gereksiz bir meşgale olur zannımca.

Eğitim durumunuzu bilmiyorum. Lisans mezunu olduğunuz üzerinden yola çıkarsak; 30+ ve belli bir kültür seviyesinde bir insanın sanayi ortamında kalması, bilgiden ziyade sıkıntı verir. Bedenen işi kaldırabiliyor olabilirsiniz ama diğerleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu işin, akademik eğitimini almayı düşündünüz mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vakkas.

Zor, uzak ve gereksiz bir meşgale olur zannımca.

Eğitim durumunuzu bilmiyorum. Lisans mezunu olduğunuz üzerinden yola çıkarsak; 30+ ve belli bir kültür seviyesinde bir insanın sanayi ortamında kalması, bilgiden ziyade sıkıntı verir. Bedenen işi kaldırabiliyor olabilirsiniz ama diğerleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bu işin, akademik eğitimini almayı düşündünüz mü ?
    quote:

Zor, uzak ve gereksiz bir meşgale olur zannımca.

Size göre gereksiz olabilir ama bana göre değil

quote:

Eğitim durumunuzu bilmiyorum

Üniversite mezunuyum-Matematik bölümü

quote:

30+ ve belli bir kültür seviyesinde bir insanın sanayi ortamında kalması, bilgiden ziyade sıkıntı verir. Bedenen işi kaldırabiliyor olabilirsiniz ama diğerleri için aynı şeyi söyleyemeyeceğim

Dediğinizde haklılık payınız var ama yaşım dolayısıyla pek saygısız davranmadılar.Yani bir çırak gibi ezilme durumu olmadı ama tabiiki uzun süre orada çalışamam sonuçta bir işim var amacım işçi olmak değildi zaten
    ilk aklımda olan işi kavrayıp öğrenmek yakın bir gelecekte ise iş kurmak

quote:

Bu işin, akademik eğitimini almayı düşündünüz mü ?

Yazdıklarımı heralde hiç okumadınız
    Bu işin hiçbirşekilde türkiyede eğitimi yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 22 Ağustos 2012; 0:19:42 >

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan99

Konu hakkında fikrimi beyan ettim, "Bana göre gereksiz, size göre de gereksiz olsun" demedim ki. Ayrıca, yazdıklarınızı çok iyi okudum ve anladım.
    Otomotiv Mühendisliği ya da Otomotiv Öğretmenliği bölümleri yok mu ? Aklıma bu bölümlerden mezun olup, otomatik şanzuman hakkında tez yazabilme ihtimaliniz gelmişti.

Kolay gelsin, başarılar diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vakkas.

quote:

Konu hakkında fikrimi beyan ettim, "Bana göre gereksiz, size göre de gereksiz olsun" demedim ki. Ayrıca, yazdıklarınızı çok iyi okudum ve anladım.
    Otomotiv Mühendisliği ya da Otomotiv Öğretmenliği bölümleri yok mu ? Aklıma bu bölümlerden mezun olup, otomatik şanzuman hakkında tez yazabilme ihtimaliniz gelmişti.

Kolay gelsin, başarılar diliyorum.

Alıntıları Göster
    quote:

Otomotiv mühendisliğinde bildiğim kadarıyla uygulama yok

iki yıllık otomotiv bölümü uygulamalı ama otomatik şanzımanı incelemiyorlar yani şöyle bir yüzeysel görüyorlar
    otomotiv bölümü geneldir bir arabanın herşeyini görürler bir konu üzerine uzmanlaşma yok.daha sonra kendi çalıştığın işyerine göre uzmanlaşırsın

benim şuanki otomatik şanzıman bilgim kadar biliyorlardı en fazla

yani otomatik şanzıman eğitimi sadece yurt dışında var onuda yetkili servisler kendileri veriyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 22 Ağustos 2012; 1:02:32 >

• quote:

quote:

iki yıllık otomotiv bölümü uygulamalı ama otomatik şanzımanı incelemiyorlar yani şöyle bir yüzeysel görüyorlar
    otomotiv bölümü geneldir bir arabanın herşeyini görürler bir konu üzerine uzmanlaşma yok.daha sonra kendi çalıştığın işyerine göre uzmanlaşırsın

yani otomatik şanzıman eğitimi sadece yurt dışında var onuda yetkili servisler kendileri veriyor

Büyük yetkili servislere gittiniz mi ? Mercedes,Bmw,Renault,Ford... Ankara'da iseniz Şaşmaz'da Mercedes servisinde tekniker olarak çalışan bir kurs hocam vardı,ona yönlendirebilirim.Genelde kamyon,minibüslere bakıyorlar,otomobiller de geliyor mu,bilemem.Bayağı fabrikaya benzeyen büyük bir bakım/onarım tesisiydi

Ustaların öğretmemesi de normal,adamlar bu işten ekmek yiyorlar.Büyük ihtimal kuşku,şüphe duyuyorlardır.Mesleki bilgilerini paylaşmanız ve işlerine mani olmanız,genel olarak kazançlarını azaltma kaygısı...LPG sorunu yaşadığımdan bir LPG ustasına gittim,adam havalandırma filtresinin koyulduğu bölümü söktü ve yarım saat kadar uğraştı,yaptı.Neyse sorun nedir,ustam ? diye sorduğumda cevaplamadı,geçiştirdi.Sonradan internet üzerinden araştırma yapınca boğaz kelebeğine bir ayar yaptığını anladım,adam uyanık tabi aynı sorunla tekrar karşılaşırsam kendi başıma sorunu çözmemek için,işin birde genele yayıp, maddi yönünü düşünüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: xenon_06

quote:

quote:

Büyük yetkili servislere gittiniz mi ? Mercedes,Bmw,Renault,Ford... Ankara'da iseniz Şaşmaz'da Mercedes servisinde tekniker olarak çalışan bir kurs hocam vardı,ona yönlendirebilirim.Genelde kamyon,minibüslere bakıyorlar,otomobiller de geliyor mu,bilemem.Bayağı fabrikaya benzeyen büyük bir bakım/onarım tesisiydi

Ustaların öğretmemesi de normal,adamlar bu işten ekmek yiyorlar.Büyük ihtimal kuşku,şüphe duyuyorlardır.Mesleki bilgilerini paylaşmanız ve işlerine mani olmanız,genel olarak kazançlarını azaltma kaygısı...LPG sorunu yaşadığımdan bir LPG ustasına gittim,adam havalandırma filtresinin koyulduğu bölümü söktü ve yarım saat kadar uğraştı,yaptı.Neyse sorun nedir,ustam ? diye sorduğumda cevaplamadı,geçiştirdi.Sonradan internet üzerinden araştırma yapınca boğaz kelebeğine bir ayar yaptığını anladım,adam uyanık tabi aynı sorunla tekrar karşılaşırsam kendi başıma sorunu çözmemek için,işin birde genele yayıp, maddi yönünü düşünüyorlar.

Alıntıları Göster
    quote:

Ardadaşım dediğim gibi yetkili servisler tamirat yapmıyor onlarda sanayii e göderiyorlar

istanbuldayim ama buradada bostancı oto sanayi var.dediğin mercedes bmw nin özel servisleri bostancı sanyidede mevcut ama onlarda şanzımanı alıp otomatik şanzımancıya getiriyorlar

• quote:

quote:

Önce bir tane ford Taunus alın...

ford taunus niye alayım?

quote:

Daha sonra piyasadan çıkma arızalı, toplanabilir durumda otomatik şanzuman bulun. alın uğraşın sökün takın...

Çıkma şanzıman piyasada mevcut tabiiki..ama şanzıman için gerekli takımları almak lazım..bu okadar pahalı değil ama asıl pahalı olan şanzıman 1500-3000 arası değişiyor ,öyle bir iki şanzımanlada çok öğrenilmez 10 farklı çeşit dağıtıp-toplamak lazım,böyle olunca aldığın şanzımanı geri satmak önem kazaniyor yoksa sürekli alır da satamassan en 30 bin tl paran gider,gerçi zamanla eldekileride satarsın ama yinede risk bu şekil girişmek

quote:

Ha yakında yörede işi bilen bir usta ile ahbab olmak işinizi kolaylaştırır.

Çalıştığım işyerinde bir usta vardı arasam gelir öğretir,tabi yevmiyesi vermek şartıyla

quote:

İlk zamanlar bir miktar fazla para kaçırısınız. Sanayii de çevre edinmenizle doğru orantılı olarak zaman içinde gerçek rakkamlarla alış veriş etmeye başlarsınız.

Fazla para kaçıracak bir durum yok..piyasada şanzıman fiyatları belli..parçaların satıldığı yerleride biliyorum

quote:

Oto tamiratını öğrenmek için gerekli olan en önemli şey (bu işi öğrenme arzusu dışında) aracı söküp dağıtacak mekandır.

Zaten o mekan işi bozuyor yani bende dükkan yok,kiralamak lazım ilk başlarda işi iyice öğrenene kadar ufak çaplı bir dükkan lazım dağıtıp toplucaz orda,çok sesli bir işte değil..
    Lifte gerek yok,ben şanzımanı sökmeyeceğim dağıtıp toplayacağım..Şanzımanı sökmek demek,arabadan indirmek demek,ben hazır satılan şanzımanlardan almam gerek..onu parçalara ayırıp birleştireceğim yani

quote:

Bunları sağlandıktan sonra gerisi kolay. İlk bir kaç tanede baya zorlanırsın. Sonra alışırsın

Aslında bahsettiğim işyerinde usta olan arkadaşı çağırırsam yani gelirse işimiz çok kolaylaşır.Ama gelmese direk kendi başına dağıtıp toplamak lazım..dağıtmak kolayda toplamak mesele.Onuda düşündüm aslında bir tane kamera ile dağıtma işlemini çekiceksin sonrada geriden başlayarak izlemeye toplamayı yapacaksın

quote:

İşi ticariye dökmek ayrı bir mevzuu. Tek başına zor, elin alıştıktan sonra kalfa olarak belki bir yere girebilirsen bir iki sene piyasa, ortam, müşteri konusunda fikir ve tecrübe sahibi olursun,
    az biraz çevren olur (parçacı toptancı vs). Bu arada elinden farklı modellerde sanzumanlar gelir geçer.

İşe girerken çok parayla başlanılmığı için yani öğrenme sürecinde olacam ticariye dökülmeyecek ,bu şekilde yani öğrenme sürecinde bile olsa küçükten para kazanma yolları var..sonrasında ise güzel bir yerde mekan açmak geliyor

Ford taunus piyasadaki en ucuz otomatik araçtır.

2 bine 2000 cc kapatırsın otomatik şanzumanda sanırım 500 tl ye falan bulunur. Özetle uğraşmak için en ucuz araç bu...

Kanımca sen, konuya direkt duygusal yaklaşmaktasın... Gittin gördün abiler güzel para yapıyor bende dalayım diye geçirdin içinden...

Hemen dalayım 6 ayda çözeyim, 12. ayda fatura kesmeye başlıyayım diyorsun...

Zor...

• quote:

Ford taunus piyasadaki en ucuz otomatik araçtır.

Ford taunus ucuz olması bir anlam taşımıyor.Sen heralde şunu demek istiyorsun.Al bir araba sök tak öğren

Ayrıca broadway de var otomatik şanzıman modeli.Ancak gördüm okadar basitki .hiç bilmeyen bir insan bile dağıtıp toplar.Taunus ta aynı oranda basittir.

Hem tek araç hemde taunus gibi basit bir şanzıman insana bilgi açısından birşey vermez

eski alacaksan mercedes yada bmw şanzımanı alacaksın.çünkü bu şanzımanı halla kullanlar var ve tamirat için getiriyorlar.

ayrıca araba neden alayım? direk şanzıman alırım

quote:

Kanımca sen, konuya direkt duygusal yaklaşmaktasın... Gittin gördün abiler güzel para yapıyor bende dalayım diye geçirdin içinden..

Dükkan açma düşüncem şuan yok ama tabiiki işe parasal boyutta yaklaşacağım bedavaya iş yapacak değilim
    Zaten herkes bir iş açacaksa para varsa açar

quote:

Hemen dalayım 6 ayda çözeyim, 12. ayda fatura kesmeye başlıyayım diyorsun...

arkadaş sen yukarıdaki yazıları okumamışsın anlaşılan.Eğer birisi öğretirse 6 ay bile sürmez.Öyle uzaktan görüldüğü kadar zor değil.İşi 2 ay civarı tabiiki iyi bir öğretici olursa öğrenirsin yok eğer kimse öğretmesse kendin alırsın dağıtıp toplarsın bu işe günde 3-4 saat ayırırsan ve şanzıman alacak sürekli paran varsa 6 ayda rahat tamirat yapacak hale gelirsin

işin para boyutu ise tamamen ticari..yani iyi reklamını yapacan reklama çok para dökücen.mekanın temiz ve göze hoş gelen bir yer olacak bunlar senin para kazanmanı sağlar.tabii iyi iş çıkaracaksın.gelen herkes memnun ayrılacak

yoksa sen işini süper yapsanda kendini tanıtmassan yada müşteriyle konuşmayı bilmessen,senden daha az iş bilen adam seni geçer gider maddi yönden

quote:

Zor...

Haklısın zor.ama yapılabilir.öyle imkansız boyutunda değil.başlangıç sermayesi ve kiralık bir dükkanla 6 ay yda 1 sene sonra açarsın yerini bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 22 Ağustos 2012; 21:08:04 >

• 40 yaşından sonra uçak teknisyenliğine başlayan komşumuz vardı, o yüzden sıkıntı yapmayın, öğrenirsiniz :)
  • Öğrenmenin yaşı yok.Yeter ki isteyin.
  • Ben şu an 20 yaşındayım, yeni üniversite kazandım geçen gün anneme dedim keşke 7 yaşında bi motor ustasının yanına verseydiniz beni. Otomotiv mühendisliği istiyordum fakat bölümüm değil. Olmadı maalesef.
    Benim merak ettiğim şey şu; neden illa şanzıman ? Onu geçtim neden illa otomatik şanzıman ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

Ben şu an 20 yaşındayım, yeni üniversite kazandım geçen gün anneme dedim keşke 7 yaşında bi motor ustasının yanına verseydiniz beni. Otomotiv mühendisliği istiyordum fakat bölümüm değil. Olmadı maalesef.
    Benim merak ettiğim şey şu; neden illa şanzıman ? Onu geçtim neden illa otomatik şanzıman ?

Ben daha çok belli bir konuda uzmanlaşmak istiyorum.Motor konusu çok geniş,kaportayı hiç düşünmedim zaten

otomatik şanzıman daha teknik olduğundan ilgimi çekiyor.Birde heryerde olan bir iş kolu değil.Kendim iş kurmak istiyorum.Ancak herkesin yapabileceği şeyleri değil.Çoğu kişinin bilmediği anlamadığı bir konu.

birde ben biraz detaycıyımdır.öğrendimmi tam öğrenmek isterim ve uğraşırım.İşi öğrenirsem zamanla isimde yapacağımı düşünüyorum

Ticari boyutuna gelirsek

Yani parası olan herhangi birisi tekel-lokanta v.s şeyleri hiç anlamasa bile yapar..Yada motor-mekanik üzerine düşünürsek buda her yerde bulmak mümkün yani sayıca çok fazlalar.

yani işin teknik boyutu ile birlikte ticari sebeblerden dolayı derim kısaca

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

Ben şu an 20 yaşındayım, yeni üniversite kazandım geçen gün anneme dedim keşke 7 yaşında bi motor ustasının yanına verseydiniz beni. Otomotiv mühendisliği istiyordum fakat bölümüm değil. Olmadı maalesef.

Ben daha çok belli bir konuda uzmanlaşmak istiyorum.Motor konusu çok geniş,kaportayı hiç düşünmedim zaten

otomatik şanzıman daha teknik olduğundan ilgimi çekiyor.Birde heryerde olan bir iş kolu değil.Kendim iş kurmak istiyorum.Ancak herkesin yapabileceği şeyleri değil.Çoğu kişinin bilmediği anlamadığı bir konu.

birde ben biraz detaycıyımdır.öğrendimmi tam öğrenmek isterim ve uğraşırım.İşi öğrenirsem zamanla isimde yapacağımı düşünüyorum

Ticari boyutuna gelirsek

Yani parası olan herhangi birisi tekel-lokanta v.s şeyleri hiç anlamasa bile yapar..Yada motor-mekanik üzerine düşünürsek buda her yerde bulmak mümkün yani sayıca çok fazlalar.

yani işin teknik boyutu ile birlikte ticari sebeblerden dolayı derim kısaca

Alıntıları Göster
    Hocam ne yaptın? ben de tamirci olmayı düşünüyorum. sence mantıklı mı ek iş olarak tamircilik yapmak

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.