Şimdi Ara

Bu Yaştan sonra Tamircilik öğrenilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
7.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

otomotive ilgim çok var ama yaşım 34

bir tamirciye girip öğrenci gibi işi öğrenmek istiyorum.ancak bu yaştaki birini işe kim alır.gidip başvursam dalga geçecekler diye çekiniyorum

ayrıca öğrenmek istediğim konu otomatik şanzımanlar.maaş almamaya razıyım,yeterki bir usta bana bu işi öğretsin.

• Maddi beklentin yoksa ogretecek usta neden bulunmasin ki :) cekinmeden git bir ustadan rica et hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maddi beklentim yok.ancak tanıdığım herhangi bir otomatik şanzumancı ustada yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 13 Haziran 2012; 1:42:48 >
  • İstekli olduktan sonra sevdiğiniz bir konuda her yaşta başarılı olunur hocam. Çekinmeyin, gidin araştırın ve böyle böyle işi öğrenmek istiyorum diyin eminim ki babacan ustalardan bir tanesi sizi seve seve kabul edecektir.
  • Yaşınız dezavantaj gibi gözükse de bence öyle değil.Şimdi 25 yaşlarında birisi gidip ustaya böyle bir teklif sunsa ciddiye alınmayabilir,yada ciddiye alınsa bile devamlı azarlanır vs.vs.
    Öğrenmek istedikten sonra neden olmasın
  • öğrenirsiniz de pratik bilginin günlük hayatınızda size bir faydası olur mu bilmiyorum. ne amaçla öğrenmek istiyosunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UsbÇaydanlık

Yaşınız dezavantaj gibi gözükse de bence öyle değil.Şimdi 25 yaşlarında birisi gidip ustaya böyle bir teklif sunsa ciddiye alınmayabilir,yada ciddiye alınsa bile devamlı azarlanır vs.vs.
    Öğrenmek istedikten sonra neden olmasın

valla amacım ciddi bir şekilde öğrenmek..çırak gibi değil ama yani çay getir götür sonra git faturaları yatır işi öğreneyim derken akşama kadar sokaklarda dolaşmak istemiyorum zaten para almadan çalışacam.onun için ustanında iyi niyetlisini bulmak lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozanmt

öğrenirsiniz de pratik bilginin günlük hayatınızda size bir faydası olur mu bilmiyorum. ne amaçla öğrenmek istiyosunuz?

hedefim uzun vadeli 5 sene sonra falan kendi dükkanımı açmak istiyorum.bu geçen 5 senede iyice öğrenmek istiyorum ..şuan bir işim mevcut zaten.yarı zamanlı çalışırım kabul ederlerse
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan99

quote:

öğrenirsiniz de pratik bilginin günlük hayatınızda size bir faydası olur mu bilmiyorum. ne amaçla öğrenmek istiyosunuz?

hedefim uzun vadeli 5 sene sonra falan kendi dükkanımı açmak istiyorum.bu geçen 5 senede iyice öğrenmek istiyorum ..şuan bir işim mevcut zaten.yarı zamanlı çalışırım kabul ederlerse

İl özel idaresinin yani devletin bedava uygulamaya koyduğu meslek kursları var.Aşağıdaki linkte detaylı anlatılmış.

http://www.ioi.gov.tr/mesleki_ve_teknik_egitimi.php

Hangi eğitimin hangi lisede verildiği bir liste vardı,ancak şu an bulamadım.Siz daha detaylı araştırısınız.

Özellikle otomatik vitesler için ayrıca bir kurs olduğunu zannetmiyorum,ama oto. tamirciliği kursu var.Orada belki işinize yarar bilgiler bulabilirsiniz.Veya oradaki hocalar tarafından uygun yerlere yönlendirilirsiniz.

Linkteki bilgileri sonuna kadar okuyun,sorunuz olursa da yetkililerin telefon numaraları mevcut;muhtemelen size yardım ederler.

Edindiğiniz bilgileri daha sonra forumla da paylaşırsanız güzel olur.

Umarım verdiğim bilgiler işinize yarar.

İyi şanslar.

• Klasik şanzımandan ziyade eğer çift kavrama şanzımanlar üzerinde uzmanlaşırsan çok iyi iş yaparsın hocam.
  • Öğrenilir. Önemli olan içinizdeki istek ve ne kadar kirlenmeyi göze aldığınız.
  • Öncelikle söyleceklerimin yanlış anlaşılmamasını umuyorum. ben bazı işleri ustalardan daha iyi yapacağıma inanıyorum (eldeki teçhizat olduğu sürece) piyasada gördüğümüz çoğu usta bana göre iş kabiliyeti olmayan, zihninde var olan arızayı canlandıramayan, kendini geliştirmeye çalışmayan, yaptığı işte estetik olmayan, kısacası çocukken ailesi ''bundan bi cacık olmaz en iyisi bunu bir ustanın yanına verelim çalışsın'' demesiyle bu işe girmiş kişiler. yaşın kaç olursa olsun bu işi seviyorsan çok iyi bir usta olabilirsin ama ''sevmek'' şart..
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewolwer_

Öncelikle söyleceklerimin yanlış anlaşılmamasını umuyorum. ben bazı işleri ustalardan daha iyi yapacağıma inanıyorum (eldeki teçhizat olduğu sürece) piyasada gördüğümüz çoğu usta bana göre iş kabiliyeti olmayan, zihninde var olan arızayı canlandıramayan, kendini geliştirmeye çalışmayan, yaptığı işte estetik olmayan, kısacası çocukken ailesi ''bundan bi cacık olmaz en iyisi bunu bir ustanın yanına verelim çalışsın'' demesiyle bu işe girmiş kişiler. yaşın kaç olursa olsun bu işi seviyorsan çok iyi bir usta olabilirsin ama ''sevmek'' şart..

Tamamen katılıyorum. Üstelik sizin gibi öğrenmeye istekli bir insan 13-17 yaş arasında olup da babasından bundan bir halt olmaz diyerek sanayiye verdiği çocuklardan daha iyi kavrar. Sözüm sanayide işini iyi yapan ustaları kapsamıyor.

• Hocam meslek öğretecek bir usta bulman zor. Bir de marka bazlı uzmanlık her zaman daha iyi. Örneğin VW nin DSG şanzımanı ile başka bir markanın DSG si farklı oluyor. Birinde onarım yaparken örneğin öyle bir noktada öyle özel bir aletle ölçüm yapmak gerekir ki, bu gibi önemli detaylar sadece marka bazlı eğitimlerde öğrenilebilir. Bu gibi detaylar bilinmeden yapılan onarımlar sorunları beraberinde getiriyor çoğu zaman.

Mesela benim aracın şanzımanını sökmek 10 dakika, Astra'nın tam 1 gün sürüyor. Sadece şanzımanı bilmekle de bitmiyor iş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: c.devarne

quote:

quote:

İl özel idaresinin yani devletin bedava uygulamaya koyduğu meslek kursları var.Aşağıdaki linkte detaylı anlatılmış.

Hangi eğitimin hangi lisede verildiği bir liste vardı,ancak şu an bulamadım.Siz daha detaylı araştırısınız.

Özellikle otomatik vitesler için ayrıca bir kurs olduğunu zannetmiyorum,ama oto. tamirciliği kursu var.Orada belki işinize yarar bilgiler bulabilirsiniz.Veya oradaki hocalar tarafından uygun yerlere yönlendirilirsiniz.

Linkteki bilgileri sonuna kadar okuyun,sorunuz olursa da yetkililerin telefon numaraları mevcut;muhtemelen size yardım ederler.

İyi şanslar.

verdiğin bilgi için teşekkür ederim

ben aslında geçen sene bir meslek lisesinden otoelektromekanikerlik diye bir kurs bulup başvurdum ancak yeterli kişi olmadığı için açılmadı .aynı liseyi bugün bir daha aradım ancak 2-3 ay önce açılan bir kurs varmış .yenisi eylülde açılacak dedi.bende yazımı değerlendirmek istiyorum

başka meslek liseleride açıyorsa ki tahminen açması lazım ,il özel idaresini arayıp öğrenebilirim heralde hangi lisede hangi kurs açılacak diye

en son geçen hafta izmitti işkurun düzenlediği bir kursa başvurdum görüşmeyede gittim.ama kursu açılmasını sağlayan firma sahibi 20 yaşlarında tecrübeli çırak arıyormuş sonrasındada yerinde çalıştıracakmış...

işkurun ilanlarının çoğu firmaların eleman bulmak için açtırdığu kurslar öyle sadece eğitim amaçlı değilmiş yani

bakalım belki mesleki liselerde sadece eğitim amaçlı bulurum ..

• quote:

Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

Klasik şanzımandan ziyade eğer çift kavrama şanzımanlar üzerinde uzmanlaşırsan çok iyi iş yaparsın hocam.

dsg şanzımanı servisleri bile tamir edemiyor..değiştiriyorlar yenisiyle...ama varsa öyle dsg şanzımanı tamir edebilen usta mutlaka onun yanında çalışmak isterim tabiiki...

önce bir klasik tork konvertörlü tam otomatik şanzımanı öğrenmek lazım.onun ustası var yine piyasada ..sonuçta uzun yıllardır kullanılan bir şanzıman türü

belki önce düz vitesten başlamak lazım sonra otomatiğe geçmek lazım bilmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

Öğrenilir. Önemli olan içinizdeki istek ve ne kadar kirlenmeyi göze aldığınız.

sağol kardeşim,içimde yeterince istek var öğrenme konusunda kirlenmek eğilip kalkmak tabiiki olacak...yorulmdan öğrenilmez..bir altın bileziğimiz olacak sonuçta..eğer doğrun düzgün bir usta bulursam..amacım işi öğrenmek ..ama işte bazı ustalar çırağa amele gibi davranıyor...bende bana bu şekilde davranılmasını istemem..bu yaştan sonra belki bu iş öğrenilir ama 15 yaşında çocuk gibi azarlanmak adama koyar
  • quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Hocam meslek öğretecek bir usta bulman zor. Bir de marka bazlı uzmanlık her zaman daha iyi. Örneğin VW nin DSG şanzımanı ile başka bir markanın DSG si farklı oluyor. Birinde onarım yaparken örneğin öyle bir noktada öyle özel bir aletle ölçüm yapmak gerekir ki, bu gibi önemli detaylar sadece marka bazlı eğitimlerde öğrenilebilir. Bu gibi detaylar bilinmeden yapılan onarımlar sorunları beraberinde getiriyor çoğu zaman.

Mesela benim aracın şanzımanını sökmek 10 dakika, Astra'nın tam 1 gün sürüyor. Sadece şanzımanı bilmekle de bitmiyor iş.

öğretmek gerçekten herkesin becerebileceği bir şey değil..usta arızalı bir şanzımanın arızasını tespit edip yapiyorsa,ona soracağım sorularla nasıl tespit edilip yapılacağını anlarım..gelirim eve internetten araştırmalarda yaparım..ama işte önce bir şanzıman görmek lazım iki vida söküp takmak lazım ..internetten kuru kuru araştırmayla da olmuyor..iş yerinde uygulamayı görür evde teoriyi geliştiririm..

dsg şanzımanı kullanan başka marka araçlar var ama hepsi aynı mekaniğe sahip.seat skoda vw nin dsg şanzımanı aynı tip bildiğime göre

birde klasik tam otomatikler var tork konvertörlüler..örneğin honda civic accord mondeo gibi .genel yapı itibariyle benzerdir.

çok derin bilgi sahibi olmasamda yarı otomatiklerde kendi aralarında benzer mekaniğe sahipler easytronik,dulogic,mmt türü triptonikler yani..bunlar en kolay tamir edilenler ama en çok arıza çıkartanlar diye biliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan99 -- 14 Haziran 2012; 0:14:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: c.devarne

quote:

quote:

İyi şanslar.

Arkadaşın önerisi de çok güzelmiş hocam.Bunu bilmiyordum mesela..Değerlendirin derim.Başarılar

• quote:

Merhaba arkadaşlar

otomotive ilgim çok var ama yaşım 34

bir tamirciye girip öğrenci gibi işi öğrenmek istiyorum.ancak bu yaştaki birini işe kim alır.gidip başvursam dalga geçecekler diye çekiniyorum

ayrıca öğrenmek istediğim konu otomatik şanzımanlar.maaş almamaya razıyım,yeterki bir usta bana bu işi öğretsin.

Akrabam yıllarca ford servislerinde otomatik şanzımanları anlattı,ya da fabrika da çalıştı baya oldu görüşmeyeli hatırlamıyorum,onunla tanıştırayım sizi :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.