Şimdi Ara

STEM - Gerçekler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sürekli gelecek kaygısı yaşıyorum. Doktor olmak, tıp okumak o kadar basite indrigendi ve değersizleştirildi ki mesleği icra eden kişi sayısının çok artmasına bağlı olarak önümüzdeki yıllarda özellikle özellerde ve devlette maaş artış oranlarının azalacağını ve hemşirenin 1,5 katına kadar düşeceği düşüncesi beni çok aciz hissettiriyor ve korkutuyor, ne yani o kadar emek o kadar günlerce aylarca yıllarca emek bu maaş ve değer kaybı itibarsızlık için miydi?

Ve bir başka mesele ise yapay zeka pektabi. Yapay zekanın nelere yol açacağı şimdiden çok bariz bile. Henüz tıp özelinde tam çalışmalar yapılmamasına rağmen; biyokimya, patoloji, mikrobiyoloji, farmakoloji, nükleer tıp, radyoloji, pratisyenlik gibi bölümlerin yerini alacağı çok bariz. kim bilir ileride ameliyatlara yönelik yapılan çalışmalar sonucu ne durumda olacağız. Daha 3 4 sene öncesine kadar chatpgpt diye bir şeyin varlığı bile kimsenin aklına gelmezken; şimdi önüne verseler tusu 200 sorunun 190ınını zorlanmadan çözer ve gelmiş geçmiş tus rekorunu kırar.

Durumlar böyleyken, ben nasıl geleceğe rahat ve güvenle bakabilirim, sadece tıp özelinde söyelip provvkatör gibi gözükmeyi de zinhar kabul etmem. Aynı şekilde bilgisayar mühendisliği okusaydım da hatta daha çok stres olurdum. Adamların yazmak için öğrendikleri kodları yapay zeka birkaç saniye içinde yazıyor, bu ceng okuyanları çok işlevsiz kılar. Zaten halihazırda bu kadar ceng fakültesi açılmışken ve rekabet bu denli yüksekken maaşlar bu denli düşük olmasına karşın her şeyin daha kötüye gitmesi yetmezmiş gibi.

Demem o ki ben mi çok abartıyorum bilmiyorum fakat bu zamana kadar tıbbı babamın oğluymuşçasına savundum ama her daim içimde bir korku ve tatminsizlik vardı fakat bunu daha fazla susturamayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEE11446D -- 16 Temmuz 2024; 23:32:43 >

• up

• Evet abartıyorsun

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • M540 kullanıcısına yanıt

hangi kısım tam olarak

• bu kadar sorunun içinde chatGPT agabey en son takacagın sey olmalı. yapay zeka karşısında yıkılmadan kalacak son kale bile olabilir tıp ki diğer kalelerin yıkılışını da bizim nesil bile görür mü belli olmaz.
    maaş konusunda da zaten sen ben tıp yazmadan önce de miktar olarak olmasa da alım gücü en çok düşen mesleklerden biri hekimlikti, e bunu bilerek yazmış olman gerekiyor. hem her şey çok büyük paralar değil hem de doktorlar hak ettiğini kazanamıyor olsa da hâlâ garanti meslek ve en azından toplumun çoğundan daha fazla para kazanıyor. dediğim gibi daha fazla kazansınlar ben de isterim ama şu anda böyle.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • abi sen geçen sene de burdaydın diş okumuyor muydun ne ara tıpa geçtin yoksa trollüyor musun ?

• Dışarı çık gez eğlen ve fazla düşünme özetle hayatı akışına bırak

Kendine fazla eziyet ettiğini anlarsın

Ve şu an 200binden fazla hekim var sadece sen niye düşünüyorsun onlar düşünsün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgisi gelmiş

• noobodynow kullanıcısına yanıt

Sen tıpa sevdiğin için gitmedin zaten parası için gittin

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

Bu sayı 400k olacak hocam o zaman da aynı paralar alınacak mı kontenjanlar gene artmış bence her sene azaltılmalı 200-300 kişi.

• Abartmıyorsun stem tamamen haklısın, intihar edip kurtulmayı dusunuyorum ben de

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazılım öğrenin.

• tıp kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama ya 2 ya 3 tür. daha mezunluğuna 3-4 sene var. ki ülkemizde 1 sene de bile çok şeyler değişir. maaşlar velevki çok düştü diyelim ki 2-3 sene sonra tüm memurların olacağı şey o, ki ekonomik sıkılaşmanın amacı memurların kazancını sıkmaktır. hah o zamanda seb tıp mezunu olarak biraz ingilizce çalışacaksın. hiç bir yer bilmiyorsan dubai ye gider kendini tatmin edersin.

ama bu kaygılar iyi değil. eğer yönetemiyor isen şiddetle pskiyatr dan yardım almanı öneririm. antidepresanlar bu işte çok çok faydalı. bu tarz kaygılar ilerde panik ataklara da yol açabilir. bazen iyi bir dost bazende iyi bir hekim desteği çok işe yarar.

• Karakurum07 kullanıcısına yanıt
    karakurum ne diyon evladım yazdıklarımdan bunu mu çıkardın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu kadar stres gereksiz hocam her şey olacağına varır ki geleceği en garanti bölümü okuyan insan bile bu kadar kaygılıysa diğerlerinin vay haline

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.