Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok değil bir buçuk sene önce sıfır toyota corolla düşündüm 80 bin tl bursa'dan teklif aldım. o ara işler karışıktı almadık.

Velhasıl şimdi aynı aracın 30-40 bin km kullanılmıs ikinci eli bu fiyatlarda dolanıyor. Sıfırını söyleyemiyorum çünkü habire ver mehteri durumları.

Ne oldu bir bucuk senede araç güneş enerjisi ile mi calıstı yada jetgillerdeki gibi ucuyor mu.

konu acan arkadasa teşekkürler. Almayın aldırmayın ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: COSAN10

Söylediklerinin bir kısmına katılıyorum, evet otomobil firmaları hak etmedikleri kadar fiyatları istiyorlar, çoğu rant peşindeler ama otomobil bir ihtiyaçtır. BU dünyaya bir daha gelmeyeceğiz yarın yaşayacağımız malum, o yüzden imkan varken en iyi şekilde yaşamak lazım, otobüslere taksilere binmek, otomobil almaktan daha kötü bir durum, ayrıca otomobil artık bir yatırım aracı.

Otomobil almak sıtmaya razı gelmek ise otobüslerde taksilerde sürünmek vereme razı gelmektir. Her bütçeye otomobil var.
    Eşim yoksa ben yürürum. Bulunduğum yerde bir kez ne otobüs ne taksi hiç binmedim. :)
    Bulunduğum yerde de araba sürmekten tiksindigim için,
    Araba sende dursun diyorum.

Evliysen araba şart ama. Uygun, optimal şekilde, borcsuz almak iyidir.
    Bu paralara yazık tabikisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4senedir aynı şeyi ailem diyor
    4sene önce leon 60binlira iken şimdi 2.eli 110 120binlira
    ozaman alma imkanı vardı şimdi 2.eli alacak para yok
    seneye de sonraki senede daha mı ucuz olacak sanki fiyatı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes 2 sene önceki fiyatlarla karşılaştırıyor bu fiyatlar çok yüksek, araç almayın diyor anladık.
    Ancak hiç kimse 2 sene sonra fiyatların düşeceğini bırak, sabit kalacağını bile garanti edemez.
    Şimdi 120bin lira olan Civic, 2 sene sonra 180 bin lira olduğunda 0,49 kredi faiz oranından faydalanan adam karlı olacak.

• Ben müteahhitim.
    İnsanlar sizin gibi düşündüğü sürece kriz devam edecektir.
    Kriz dediğiniz şey büyük ihtimalle beklentilerle alakalı bir şey.
    Siz otomobil almadıkça otomotiv fabrikaları üretime devam etmeyecek, inşaatlar duracak.

İnşaat sektörü en az 300 tane sektörü besliyor.
    İnsanlar işsiz kalacak.
    Olayın özeti bu.

• birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Bekarsan evin yoksa sokakta da kalabilirsin :))
  • Bol bol evle araba alın. Eğer almazsanız devlet buradaki vergi kaybını elektriğe, doğalgaza, suya, diğer ürünlere koyuyor. Siz ev araba almazsanız bunları alamayacak olanlar daha fazla vergi ödeyecek. Bu hükümet vergiden vazgeçmez. Biyerden alamazsa diğer taraftan sokacaktır. 25 kuruşluk poşet parasına kadar düşmüş adamlar yarın çıkıp nefes vergisi çıkarır.
  • ÇOK PARA VERMEYİN ARACA

ARABASIZ KALMAYIN

CHEVROLET AVEO ALIN

KEYFİNİZE BAKIN
  • felisleo2 kullanıcısına yanıt
    Kriz çıkmasın diye 100 bine mal ettiğiniz evi 400 bine alalım öyle mi?
    Yıllardır paraları cukkaladınız.
    İnsanlara atmadığınız kazık kalmadı.
    Sürünme sırası sizin camianızda.
    Sektörün bu durumuna sizin dışınızda kimse üzülmüyor emin olabilirsiniz

Siz derken şahsi algılamayın sektörü kastediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: felisleo2

Ben müteahhitim.
    İnsanlar sizin gibi düşündüğü sürece kriz devam edecektir.
    Kriz dediğiniz şey büyük ihtimalle beklentilerle alakalı bir şey.
    Siz otomobil almadıkça otomotiv fabrikaları üretime devam etmeyecek, inşaatlar duracak.

İnşaat sektörü en az 300 tane sektörü besliyor.
    İnsanlar işsiz kalacak.
    Olayın özeti bu.
    yani yemeyelim içmeyelim hemen bankadan faizli kredi ile bir ev ve araba alalım. yemeden içmeden 8 yıl para koysak bir ev bi 4-5 sene de araba için para koyalım.
  • katiliyorum enquris yerinde bir konu olmus es

sifir 30 binliraya alinan araclari olmus bitmis durumda 35 binliraya satanlara yem olmayin

50 60 bin arasi 30 50 bin km gecmicek yeni model arac aliyosaniz alin cope para yatirmayin

araclarin yaslari buyudukce deger kaybi olur yil da onemli km de

• keşke ileride fiyatların düşeceğini bilsek de almasak. İşin kötüsü bu ülkede hiç ama hiç bir şey ucuzlamıyorken araba fiyatlarının düşeceğini hayal ederek yaşamak, al sana dram al sana en kral trajedi.

• Devletimiz sagolsun inşaat sektöründeki devler şikayet eder ev kredilerini düşürür. Araç sektöründeki devler şikayet eder araç kredilerini düşürür. Verginin kralını alır hem devlet hem dev patronlar kazanır. Ama ne hikmetse vatandaş çaydan, şekerden, yağdan undan yıllardır şikayetçi. Kimse ne görür ne duyar. Aksıne ne kadar çok konuşulur ise konu sanki kasten gündemde kalmasını isterler gibi bir zam daha gelir üstüne. Ne diyeyim. Benim şu anda param olsun yine almam yine almam. 100 Bin TL lik araç vergi cart curt derken 250-300 bin e geliyor yazık günahtır.

• Şurdan sınırı geçince 2.el mercedesler bmw ler bulgaristanda 10 bin dolara satılıyor. Türkiye ye gelince 300 bine alamıyorsun. Yanlış ülkede doğmuşuz...
  • Bugün aldigim fiyat
    Clio 1.2 turbo otomatik
    110.000₺
    Clio 0.9 turbo 77.000₺
    Yaris otomatik 1.5 106.000₺

• Su konuda adam gibi düşünen birisi yok arkadaş ötv indirimi gelir almaz hurda gelir almaz kredi düşer almaz sonra gelir burada ağlar , kardeşim 3 sene önce alsaydık diyorsunuz su kadar bu kadardı , bu hep böyle oldu şimdi 140 olan civic 3 sene sonra 250 olacak zaten , bütçen neye eş veriyorsa al he alamıyorsanda alma , biraz da kriz yönetimi bilmek gerekiyor durum neyse ona göre davranın tamam alma araba git o zaman 150 bini faize yatır kimse sana al demiyor ama yıllardır durum bu

• iki tane aracım vardı birini 9 ay önce sattım. Kalan aracı eşim kullanıyor çoğunlukla, benim de scooter motorum var, işlerimi çoğunlukla motorumla hallediyorum. Dedim ki kış geliyor, yağmurda çamurda motorla olmaz. Araba eşimde olunca 2. araba ihtiyacı oluyor işe gitmek için v.s. Şehir içi günlük 20 km kullanacağım bir broadway tarzı araç alayım dedim. Aracımı sattığım zamanlarda 7-10 arası harika broadwaylar alabildiğim için yine öyle sandım. 92 model bir tane buldum ne kadar dedim, hocam sen yabancı değilsin en son 15500 olur deyince piyasanın vehametini anladım ve vazgeçtim. Gerekirse yağmurluğumu takar motoruma binerim aga. Fakiriz ama salak değiliz Sıfır araba konusuna girmedim dikkat ederseniz. 50 bin lirayken pahalı dediğim arabalar 120-140 lira olmuş, yorum bile yapmıyorum. İsterse 0.001 kredi versin yine almam o paralara...

• Yeni 508 Insignia ve Mazda 6 testini yapan bir İngiliz var YouTube da 508
    25 bin pound Mazda 23 bin Insignia ise 20 bin pound (tabi hepsi full paket) eleman sırf daha ucuz diye Insignia alırim dedi valla gúlesim geldi 20 bin TL ye Insignia alicam 23 bine Mazda 6 (hem de 2.2 motor var makinede içinde en az yakıp en performanslı da o zaten herşeyi geçtim sırf gönlümdeki Mazda aşkından alırım o makineyi gerçi 508 (maalesef eski kasa oluyor yeni kasa tr ye gelmedi) ve Insignia da diğer favorilerim ama mazdanin yeri ayrı

• Benim de alacak durumum var aylık 2500 dolar kazanıyorum ama almıyorum bu kadar faizi akılalmaz yükseklikteki vergiyi ötv yi ödemek bana koyar bekar ve bakacak kimsem olmamasına karşın almayı düşünmedim 22bine motosiklet almıştım ötv indirimiyle onu da sattım aynı paradan ve bir daha da motorlu araç almama gerek yok paso yazlık alıp kiraya verecem kirasını yerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abboww -- 28 Eylül 2019; 15:15:28 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen yıl yurtdışına taşındık ailece ve biz çıktık arkamızdan kriz oldu. Türkiyedeyken bi motosikletim vardı 15 bin tl ye almıştım onu satıp geldim burda o paraya mercedes c200 aldım sürüyorum 6-7 yıl sonra döneceğim şimdiden düşünüyorum döndüğümde yeniden külüstürlere mercedes parası vereceğim. Bizde hep bana ekonomisi var. Büyük şirketlerin yüksek fiyatlara ürünlerini alır kazıklanırsın sonra o satıcıların ödemesi gereken vergileride senden keserler hep sen ödersin hep sen fedakarlık yaparsın krizde yine sen batarsın onlara bir şey olmaz.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.