Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Bence olması gereken o. 2 maaşıyla mustang almak isteyenler amerikaya gitsin. Herkesin adam akıllı bir standartta yaşayabildiği ülkeler bana göre daha iyi. İmkanım ve seçeneğim olsa kuzey ülkelerini seçerdim ama buradaki vaziyette amerikaya bile tavım o ayrı.

Alıntıları Göster
    Dikkatimi çeken birsey de enistem sene 2010 turkiyeye gelirken passatla gelmişti ihaleden almıştı yanılmıyorsam 2008 modeldi 5000 euro ya aldim demişti aracin kilometresi 280 binde idi

Bu yaz gene geldiler a4 almış dizel manuel gene ihaleden 8000 bin euro kilometre 220 binde idi

3 bin kilometre kontak kapatmadan yol gelen insan bu tabi arada illaki ufak molalar oluyordur bizdeki gibi 150binden sonra araca çöp muamelesi yapmayan insanlar

Bence bizde toplum olarak sıkıntı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zengini daha zengin edecek bir hamle daha. Yıllık yaklaşık %8 faize denk gelen bu sözde teşvik, yine parası olana yarıyor. 100.000 TL'yi at mevduata (%14 civarı) çek 100.000 krediyle arabanı altına, faiz getirin aracı ödesin fazlası yakıtını ödesin. Aslinda biraz daha sıksan 36 ay krediyi 24ayda kaparsın. Ne yani siz 3 yılda MB faizinin %10 un altına mı inecegini düşünüyorsunuz?

• Sabit maaşlı aylık geliri 6500 civarı olan bir vatandaş olarak ve çevremde de bu fiyatlarda çalışan tonlarca tanıdığı olan birisi olarak söylüyorum bunları alamayacaklar kimsenin parası yok.
  • emrdmr1 kullanıcısına yanıt
    Anca kendini avut sen
  • Otomobil lüks değil ihtiyac ne yapalım faytonlamı gidelim gitceğimiz yere veya çoluk çombalak 100 kişilik metrobüse sıkışmayamı çalışalım

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

İşte böyle herkesin beklenti ve kriterleri farklı Şahsen benim 10 15 milyon sermayem olsa arabaya 1.5 evede 2 milyon gözüm kapalı veririm tabi ki telefonumda her zaman son teknoloji olurdu zaten başkada bi ahlaksızlığım yok
    Hayali bile güzel sabah sabah içim açıldı
    hayır yani varsayalım oldu ve onlara sahip oldun ,başın göğe mi eriyor ?
    bizim insanımızın asıl sorunu doyumsuz olması , 1,5 milyonluk ev versen niye 2,5 milyonluk değil der

hele ki en pahalı telefon isteği sadece eziklik göstergesidir ,ne olacak yani 10 bin tl.lik telefon değil de 4 binlik olsa
    en pahalısı olunca ne kazanırsın ,uygun fiyatlı olunca ne kaybedersin ?

• Brut 8.500 Euro = Net 6.700 Euro Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin!

Almanya'da aylik net 7.000 Euro ustu calisan muhendis dostlarim var. Sektorunde 10-15 yil tecrubeli, master, doktora sahibi insandir donanimli muhendis dedigim. Tum muhendislerin ortalamasindan bahsetmiyorum. Hadi bu benim tecrubem, gercek hayattan orneklerini de koydum, hala gercege direniyorsunuz. Neyse, hayalleri ve fikirleri tartisabilirim ama, somut bilgiye ragmen fikrini degistirmeyen sabit fikirli inanlara ayiracak vaktim yok.

Basa donersek, bu niteliklere sahip bir insanin 3 aylik emeginden fazla etmez oyle basit makineler. Turkiye'de insanin, bilginin ve emegin kiymeti olmadigi icin bu kadar pahali.

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Telefon ne kadar iyi olursa o kadar hızlı ve net oluyor. Elimizden sabahtan akşama düşürmediğimiz oyuncağımız şayet paramızda varsa neden en iyisi olmasın vede en iyisini kullanmak neden eziklik olsun bence asıl eziklik parası olanın keyfini eleştirmektir kimsenin hakkını yemiyorsam kime ne. Parayı ayağının altına almasını bilirsen bakınız bilirsen diyorum sadece ayağının altına alırsan demiyorum. Ayağının altına almasını bilirsen seni vezir eder yok başının üzerine koyarsan sen altında kalırsın.
    Evde aynı şekilde arabada aynı şekilde bütçem varsa en iyisi olsun bana faydası olmayan paranın içine turp suyu sıkarım.
    Biriktir Biriktir çoluk çocuk torun yesin sende git öbür tarafta hesabını ver

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Halkta tasarruf bilinci olursa işler değişir. Ayrıca birşeyin ucuzlaması her zaman fiyat düşüşü ile olmaz.

5.000tl şuan maaşınız var ve alacağınız araç 150.000tl ama 2 sene sonra alacağınız araç 200.000tl ama maaşınız 7500 tl olursa o zaman daha ucuza almış olursunuz.

Ama bunun için tasarruf bilinci lazım ülkede. Eğer tasarruf etmezsek, tasarruflarımızı çarçur edersek evet piyasa daha kötüye gider.

Kısacası yazdıklarımda çelişki yok sadece siz beni yanlış anlamışsınız.

Biz zaten tasarruf etmeyip hak etmediğimiz araçları ve evleri aldığımız için bugün bu duruma geleceğiz demiştim ve geldik!

Şimdide diyorum ki dahada fakirleşmek istemiyorsanız tasarruf edin! Bu kadar basit..

Saygılar..

Alıntıları Göster
    zamanımızda bunu anlatmak çok zor ,çünkü insanlar son dönemlerde hep çok harcamaya alıştırıldı ,2 senelik bir şeyin eski olduğu algısı yaratıldı
    olmayanı yemeye alıştırıldı

bunda en büyük etken bankalar oldu ,neredeyse zorla kredi verecek şekle soktular
    tabi almak insanların hoşuna giden bir eylem

çılgınca bir giyim hastalığı oluştu ,dolaplar giyecek dolu olduğu halde hala almaya devam eden çok insan var

insanlara tasarruf nedir durumu unutturuldu ve şimdi birisine tasarruf et desen sanki küfür ediyormuş gibi algılıyor
    oysa ki kaç tl. maaş alırsan al ,istediğinde mutlaka tasarruf edebilirsin ,ayağını yorganına göre uzatmayı bilen en kötü borçsuz yaşar (para biriktiremese bile)

• İşin açığı ben dünyanın büyük otomobil üreticilerinin yerinde olsam Türkiye'ye tek bir araç göndermem. Düşünün bir BWM, Mercedes ya da başka bir marka fark etmez.. Yüzyıldan uzun süredir arge yapacaksın her yıl sırf bunun için milyon dolarlar harcayacaksın.. Trilyon dolarlık fabrikalar kuracaksın bir o kadar personel maliyetine katlanacaksın ve yanında saymakla bitmeyecek yüzlerce kalem masrafın altına girecek sonuç olarak bir araba yapıp 100 bin tl ye satışa sunacaksın. Sizde yüzde kaçı kardır bu aracın? Hadi diyelim ki %50'si kar olsun sanmıyorum o kadar olsun ama oldu varsayalım. Karın ne kadar 50 bin tl.

Aracı Türkiye'ye göndereceksin adamlar tam anlamı ile HİÇ BİR ŞEY yapmadan benim 50 bin tl kar ettiğim arabanın üstünden benim 3-5 katım kar edecekler. Ben 100'e satıcam bunlar 400'e oldu canım..

Ancak her zaman olduğu gibi burada da yanlış MİLLETİN başka kimsenin değil. Gidip o arabaları o fiyatlara alırsak %225 değil %2025'te vergi koyarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeki KAYNAK -- 28 Eylül 2019; 1:58:29 >

• Gittim 15 bin TL'ye motorsiklet aldım hocam ama ekipmanlar vs derken 20 bin TL'yi geçti. Araba alsaymışım keşke
  • Araba alacağıma tarla aldım.7 yıldır aynı aracı kullanıyorumKöye yatırım yaptım.İthalat bir gün yapılamaz duruma gelirse.Herkez arabanın yenilemeyen bir şey olduğunu anlayacak.Birileri bir lokma verse de yesek diye çok bakarsınız.Bazıları ilerde yaşanacak tablonun az çok farkında.
    1900 lü yılların başlarında dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz ve kıtlıkta milyonlarca insan açlıktan öldü.Bu düzen hep böyle gitmeyecek.Bugün o küçük gördüğünüz köyleri gün gelir mumla ararsınız.Arabanızı satmak isteseniz öyle bir durumda kim alır?
    Kimse kimseye acımaz,yaşadığınız bu lüks hayata fazla aldanmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Telefon ne kadar iyi olursa o kadar hızlı ve net oluyor. Elimizden sabahtan akşama düşürmediğimiz oyuncağımız şayet paramızda varsa neden en iyisi olmasın vede en iyisini kullanmak neden eziklik olsun bence asıl eziklik parası olanın keyfini eleştirmektir kimsenin hakkını yemiyorsam kime ne. Parayı ayağının altına almasını bilirsen bakınız bilirsen diyorum sadece ayağının altına alırsan demiyorum. Ayağının altına almasını bilirsen seni vezir eder yok başının üzerine koyarsan sen altında kalırsın.
    Evde aynı şekilde arabada aynı şekilde bütçem varsa en iyisi olsun bana faydası olmayan paranın içine turp suyu sıkarım.
    Biriktir Biriktir çoluk çocuk torun yesin sende git öbür tarafta hesabını ver
    işte zaten bizde senin gibilerden bahsediyoruz ,siz mümkün değil tasarruf falan yapamazsınız :)
    sabahtan akşama kadar telefonla niye oynuyorsun ?

ben teknolojiyi 40 yıldır takip eden birisiyim , 10 binlik telefon ile 4 binlik arasında hiç fark yok ,sadece küçücük ekranda oyun oynamak istersen fark ediyor

biz çalışmak üretmek ,tasarruf etmekten bahsediyoruz
    sen ise daha çok harcamak ,hatta sınır tanımadan harcamaktan bahsediyorsun

yani ülke neden bu durumda sorusunun cevabını veriyorsun :)

bu arada başka bir durumu daha sayende hatırlamış olduk ,siz yeni nesil hep kendiniz yeyip içip ,geleceğe bir şey bırakmak istemiyorsunuz ama her defasında da ailem fakir diye yakınmadan da edemiyorsunuz

çoluk çocuğa bir şeyler kalacak diye çılgınca harcayan nesil için ne diyelim bilemedim ?

neyse anladım sen tasarruf falan yapamazsın ama hiç değilse mazeret uydurmayın :)

• Aynen katılıyorum keza burada gerçekten bir indirim bekleniyorsa bu faiz oranlarının düşürülmesi olmamalıdır. Burada araç satışlarında ödenen en büyük yük, otomobil vergileridir. Eğer siz bu vergi sistemi ile 5 sene önceki araba ile hiç bir farkı olmayan bir arabayı daha pahalıya alıyorsanız düşünmeniz gereken bir durum vardır. Devlet araç satışlarından bir fayda sağlayamayacaksa bu kadar yüksek vergi ile bir gelir elde edemez. Kendi ayağına sıkar ve sıkıyor da. Vergilerin düşürülmesi gerekmektedir. Bir orta sınıf araba fiyatının, bir 2+1 ev fiyatında olması makul görülemez. Siz ev için uzun dönem kredi öderken, 10 yıl gibi, araba için bu kadar düşük faiz oranı bile bu kadar kısa vadeyi ödemek istemeyeceksinizdir. Ayrıca arabayı alır almaz aracınız otomatik değer kaybına uğraması ve bu kaybın artması insanı arabayı artık ekonomik bir nesne olmaktan uzaklaştırmaktadır.

• Malesef bunu vergi üzerinden ülke gecindiren Sultan Tayyip de biliyor mecbur araç alıyoruz kış geliyor gerekli , bebek var gerekli , yaz geldi memlekete gideceğiz gerekli vs vs

Sadece araçlarımıza iyi bakalım diyeceğim ama oda bu 3. dünya ülkesinde çok zor , 2. el satılan %80 araç gerek iç gerek dış gerekse motor mekanik olarak leş çünkü çomar aracı almış 5 sene binmiş yağını filtresini bile 10binde değilde 20-30binde değiştirmiş 200tl cebinden gidecekya masraf hep canım

Asıl tasarruf almayarak değil aldığına iyi bakarak olur , İsveç'te 2 yıl önce yollarda bir sürü 20 yaşında Volvo lar geziyordu 400bin km üstü adama dedim hiç motor yaptırdınız mı hayır diyor hiç motor actirdiniz mı hayır diyor sadece düzenli bakım diyor en güzel tasarruf budur , çomar cenneti Türkiye'de 180bin gelmiş dizel araba hurda gözü ile bakılması bu yüzden

Forumda bile dolu akıl hocası var aracı sıfır al diyor 5 sene sonra satarsın , ağır bakımları gelince yaptırma aman diyor sat , kardeşim yaptır bakımını bin araca?

Bizim evde ortalık malı dizel bir 2012 Fiesta var şehir içi için işi olan kullanıyor , 180binde geçen gittim 2200tl verdim sıfır 4 adet enjektör aldım araca eskileri temizletmedim 1000tl ye , zaten 10binde bir komple Bosch filtre yenilerim sonrada mobil 1 ESP formula kullanırım , motor içi için 300tl verdim 7 ay önce carbon clean yaptırdım mesela araba saat gibi

Ne yapayim araca 180bine kadar essege biner gibi binip 5 kuruş para harcamayıp sahibinden sitesine koyup tertemiz diye satayim mı 3 bin TL düşüğüne?

Lafın özü Türkiye gibi 3. dünya ülkesi bir yerde bu ortadoğulu kafası ve kültürü ile tasarruf çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 28 Eylül 2019; 2:37:33 >

• faiz indirimleri işe yarar umarım
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Araba kiralama ucuza gelmez ki, eski model bir araba alıp onu kullanmak daha mantıklı değil mi, ben öyle yaptım, eski model bir araba aldım, tasarruf ettiğim tek şey belki de araba oldu, ayrıca ilk tasarrufum arabadan oldu, bunu da ekleyeyim, lüks bir arabadan eski model bir arabaya geçtim 1 sene önce.

Alıntıları Göster
    Bende sizin gibi düşük model alayım dedim de, sıkınti çok olur diye almadım
    Kiralamak daha iyi oldu.

4-6 bin TL arasında aylık.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.