Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ø

Şu an temel ihtiyaçlar dışında harcama yapmıyorum. Geçenlerde avm'ye gideyim dedim kışlık 1-2 parça bir şey baktım ve ne gerek var deyip almadım. Geçen sene decathlondan aldığım 2 sweatshirt, bir kaçtane polar ve 2 kazağımı dönüşümlü giyerek kışı atlatmayı düşünüyorum. Bu yazı 120 liraya aldığım kinetix ayakkabıyla geçirdim. Eskiden hep ithal ayakkabı alırdım. 5 tane pantolonla bayadır idare ediyorum. Telefonumda iphone se, 3,5 senelik oldu. Çok zorladığında pilini değiştirip 5 seneye veya 6 seneye tamamlamak istiyorum.

Kriz zamanında alışverişe devam edip burjuvayı omuzlamayın arkadaşlar, krizde nakit, altın, döviz her zaman değerlidir. Bugün boşu boşuna yapacağınız bir harcama yerine kenara atacağınız çeyrek altın, paranızın miktarına göre daha fazla altın sizin için yeri gelir can kurtarıcı olur.
    Mantık bu olmalı işte bravo hocam!

• Araba almayalım
    Ev almayalım
    Fuzuli harcama yapmayalım

Ne yapıcaz arkadaşım bu kadar parayı
    Biriktir biriktir nereye kadar. Kefenin cebi yokki.

Kazan koy kenara , kazan koy kenara...
    Öldükten sonra çocukların arkandan " bi sürü parası varmış bize yokluk yaşattı, yiyelim hepsini " desin

Şahsen fırsat olarak gördüğüm şeyin üstüne atlarım.
    Yerliler için faiz düştü. Fırsat olarak gören alır. Gelecek ay bu faiz düşüklüğü sebebiyle yabancı üretim araçlar (vw, skoda, audi, seat, bmw...vs) çok güzel kampanyalar yapmak zorundalar. Onları bekliyorum. Ordan güzel bir fırsat yakalarım.

Fırsat kişiden kişiye değişir. Benim için tdi dsg bussines passat 190 bine düşse fırsattır mesela. Başkası içinde düşük faizli krediyle alacağı sıfır araba fırsattır.

Herkes için hayırlısı olsun inşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

Almanya'da sifir Golf'un liste fiyati 17.850 Euro, distributor indirimli fiyati yaklasik 16.500 Euro. %19 satis vergisi ile maliyeti yaklasik 19.500 Euro. Donanimli muhendis ortalama maasi 7.000 Euro. 3x 7.000 > 19.500
    Gelismis ulkelerin hepsinde durum boyle. Aynisini Turkiye'de birebir beklemek tabi ki abes ama kucucuk siradan bir arabaya yemeden icmeden 1 yillik maas baglamak daha da abes.

Tasarruf kismina %100 katiliyorum.
    Hangi donanimli muhendis almanyada vergiler kesildikten sonra net 7bin aliyormus amerika deseniz daha fazlasini bile kazanabilir derdim ama avrupada gelir arttikca kesilen vergi de artar.

Bizim millet abartmayi sever. Golf cop arabadir, almanyada en dusuk muhendis maasi 4bin, ortalama muhendis maasi da 7bindir. Amerikada starbucksa sadece fakir zenciler gider. Huawei cok super telefondur iphone coptur. En yardim sever en iyilik abidesi millet turklerdir. En guzel ulke turkiyedir vs vs.

• Geçen yılda aynı geyik döndü almayın seve seve indirecekler fiyatları diye ama sonuç ortada, ülkede enflasyon olduğu sürece para biriktirerek hiç bir şey alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nabaki

Araba almayalım
    Ev almayalım
    Fuzuli harcama yapmayalım

Ne yapıcaz arkadaşım bu kadar parayı
    Biriktir biriktir nereye kadar. Kefenin cebi yokki.

Kazan koy kenara , kazan koy kenara...
    Öldükten sonra çocukların arkandan " bi sürü parası varmış bize yokluk yaşattı, yiyelim hepsini " desin

Şahsen fırsat olarak gördüğüm şeyin üstüne atlarım.
    Yerliler için faiz düştü. Fırsat olarak gören alır. Gelecek ay bu faiz düşüklüğü sebebiyle yabancı üretim araçlar (vw, skoda, audi, seat, bmw...vs) çok güzel kampanyalar yapmak zorundalar. Onları bekliyorum. Ordan güzel bir fırsat yakalarım.

Fırsat kişiden kişiye değişir. Benim için tdi dsg bussines passat 190 bine düşse fırsattır mesela. Başkası içinde düşük faizli krediyle alacağı sıfır araba fırsattır.

Herkes için hayırlısı olsun inşallah
    hoca paran varsa harcayacan tabi. arkadaşlar parası olmayıpta kredi borcuna girenlere sitem ediyor daha çok he ben restoran zinciri sahibinin 50 kuruş hesabı yaptığını da gördüm çok çeşit insan var

• Sizin bilmiyor olmanız gercegi değiştirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shiro Battousai

hoca paran varsa harcayacan tabi. arkadaşlar parası olmayıpta kredi borcuna girenlere sitem ediyor daha çok he ben restoran zinciri sahibinin 50 kuruş hesabı yaptığını da gördüm çok çeşit insan var

Alıntıları Göster
    Shiro hocam Allah'tan sizi gibi okuduğunu anlayan insanlar var yoksa aynı açıklamayı 50 kere değil 100 kere yazmak zorunda kalırım

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Nelere ne kadar para harcadığınızı not tutmalısınız. Daha sonra para harcadığınız şeyler gereklimi gereksiz mi? Gerekli ise daha ucuza nasıl mal edebilirsiniz? gibi şeyleri düşünün.

Gurbette öğrencilik yapanlar bunu iyi bilir:))
    Valla gurbette de okuduk ama bu kural ben de çalışmadı, annem küçükken de derdi, abine para verirdik, o biriktirdi, sana da para verirdik, sen parayı alır almaz harcardın, ünide de aynı, hala aynı, hep harcadım bugüne kadar, ama değişmesi lazım, aynı hayat standardını sürdürmek her geçen gün maliyetli oluyor, oradan buradan kesmem lazım.

Peki notu akşam evde mi tutuyorsunuz, anında not tutmak zor, unuttuğunuz olmuyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 27 Eylül 2019; 20:11:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shiro Battousai

Alıntıları Göster
    Parası olan da harcamasın bence, yarının ne getireceği belli değil, istediğim marka arabayı şu anda borçsuz alırım ama almıyorum, çünkü önümü göremiyorum, birkaç sene önce öyle değildi, şimdi durum çok farklı.

• 4 sene önce çok para verdik diye diye a3 almıştık 110a maal olmustu.
    Şimdi bakıyorum 300e dayanmış....

Bu fiyatlara faizsiz kredi verseler bile araba alınmaz.
    Yazık günah yani...
    Biz aldığımızda devlete 50k vergi vermiştik simdi 150 olmuş...

Ne diye araç üretelim ki. Devlet tertemiz maliyetsiz para kazanıyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: geng

Parası olan da harcamasın bence, yarının ne getireceği belli değil, istediğim marka arabayı şu anda borçsuz alırım ama almıyorum, çünkü önümü göremiyorum, birkaç sene önce öyle değildi, şimdi durum çok farklı.

Alıntıları Göster

Yalnız, harcamadan olmuyor, mantıklı harcamak lazım sanki.

Gidip mesela , arabalara o kadar para veremiyorum. Neden diye soruyorum kendime, hanımda soruyor,
    Ona da kendime de,

Ya ben Türkiye'ye 2016 yılında geldim.
    Leon varya Leon, apaçi kasaya 68 bin TL ye veriyordu, doğuş Ankara. Kırmızı model vardı hatta.
    Hatta bu ne, alıp apaçi mi olalım demiştim.
    Şimdi tamam kur farkı o farkı da,
    Hükümet ÖTV ve kdv kurdan pahalı.

Kabul edemiyorum bu fiyatları. O yüzden içimden gidip almak gelmiyor. Fiyat veriyorum sadece bu paraya vereceksiniz alırım gibi gibi.
    En iyi örneği BMW de yaşadım, 1 serisi adam diyor ki 210 bin TL , buna 210 vereceğime 3 alırım diyorum, 3 zipliyoruz, ona da 300 çekiyor, 300 buna verilmez 2016 da bu araba 155 bin TL idi diyorum, st ise o zaman kur böyle değildi diyor oda öyle savunma oluyor, böyle garip bir durum oluyor.

Eşimin arabayi sattık, tek pişmanlık o oldu.
    Bir araba bulmadan satmak mantıklı değilmiş.

Kendim yalnızken yürüyorum. Eşim, işe gidip gelmesi gerekiyor, akşamları yada hafta sonları eşimle bazen yürüyoruz ama genelde araba lazım oluyor.

O sebepten de hesabımi kitap yaptım ve kiralama yaptım.
    Arabaya vereceğim minimum 150 k TL ile ben kiralama parasını çıkartıyorum. Ana param duruyor, O nedenle de bana daha mantıklı geldi.
    Bazen 15 günde, bazen bir ayda araba değişiyor. Hem farklı arabalara binmiş , hemde bakım, tamir, sigorta, kasko gibi gibi ekstra masraf vermiyorum.
    Eşimde bu durumdan memnun olunca fiyatlar inene kadar bu şekilde devam ederim.

Gecenler araç tahrik hatasi verdi, direk acentayi aradım, böyle böyle bir uyarı veriyor dedim, onlarda hemen farklı bir araçla gelip, bu aracı alıp, farklı bir araç verip gittiler.

Evde aynı şekilde düşünüyorum. Benim kafa biraz farklı.
    Begendigimiz içimize sinen tamam, güzel dediğimiz ev 650 bin TL. Hem küçük, hem sosyal, hemde diğer konularda çok çok geride kalmış bir şehirde.

650 bin TL verdim, aldım. Haydin oturmadim bana bu evin getirisi ne kadar olacak?! 2 bin TL, haydin 3 bin TL olsun. en iyi ihtimal ile söylüyorum. Kirayı alamama, evin içine etme gibi gibi riskli durumları da eklemiyorum.

Ayrıca,
    Zamanında çoğu arkadaşım , ev aldı. 270-280-300 civarına. Şimdi diyorlar ki evim 500 ediyor. Çoğu satmaya çalışıyor, ama en baba 350 veren çıktı.
    Burada değeri değil, ederidir önemli olan diyorum.
    Yani ev al , 3-5 yıl sonra satarsın oda geçerliliğini bitmistir.
    Ben bu riske girmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 27 Eylül 2019; 20:45:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: birgarip2019

Yalnız, harcamadan olmuyor, mantıklı harcamak lazım sanki.

Gidip mesela , arabalara o kadar para veremiyorum. Neden diye soruyorum kendime, hanımda soruyor,
    Ona da kendime de,

Ya ben Türkiye'ye 2016 yılında geldim.
    Leon varya Leon, apaçi kasaya 68 bin TL ye veriyordu, doğuş Ankara. Kırmızı model vardı hatta.
    Hatta bu ne, alıp apaçi mi olalım demiştim.
    Şimdi tamam kur farkı o farkı da,
    Hükümet ÖTV ve kdv kurdan pahalı.

Kabul edemiyorum bu fiyatları. O yüzden içimden gidip almak gelmiyor. Fiyat veriyorum sadece bu paraya vereceksiniz alırım gibi gibi.
    En iyi örneği BMW de yaşadım, 1 serisi adam diyor ki 210 bin TL , buna 210 vereceğime 3 alırım diyorum, 3 zipliyoruz, ona da 300 çekiyor, 300 buna verilmez 2016 da bu araba 155 bin TL idi diyorum, st ise o zaman kur böyle değildi diyor oda öyle savunma oluyor, böyle garip bir durum oluyor.

Eşimin arabayi sattık, tek pişmanlık o oldu.
    Bir araba bulmadan satmak mantıklı değilmiş.

Kendim yalnızken yürüyorum. Eşim, işe gidip gelmesi gerekiyor, akşamları yada hafta sonları eşimle bazen yürüyoruz ama genelde araba lazım oluyor.

O sebepten de hesabımi kitap yaptım ve kiralama yaptım.
    Arabaya vereceğim minimum 150 k TL ile ben kiralama parasını çıkartıyorum. Ana param duruyor, O nedenle de bana daha mantıklı geldi.
    Bazen 15 günde, bazen bir ayda araba değişiyor. Hem farklı arabalara binmiş , hemde bakım, tamir, sigorta, kasko gibi gibi ekstra masraf vermiyorum.
    Eşimde bu durumdan memnun olunca fiyatlar inene kadar bu şekilde devam ederim.

Gecenler araç tahrik hatasi verdi, direk acentayi aradım, böyle böyle bir uyarı veriyor dedim, onlarda hemen farklı bir araçla gelip, bu aracı alıp, farklı bir araç verip gittiler.

Evde aynı şekilde düşünüyorum. Benim kafa biraz farklı.
    Begendigimiz içimize sinen tamam, güzel dediğimiz ev 650 bin TL. Hem küçük, hem sosyal, hemde diğer konularda çok çok geride kalmış bir şehirde.

650 bin TL verdim, aldım. Haydin oturmadim bana bu evin getirisi ne kadar olacak?! 2 bin TL, haydin 3 bin TL olsun. en iyi ihtimal ile söylüyorum. Kirayı alamama, evin içine etme gibi gibi riskli durumları da eklemiyorum.

Ayrıca,
    Zamanında çoğu arkadaşım , ev aldı. 270-280-300 civarına. Şimdi diyorlar ki evim 500 ediyor. Çoğu satmaya çalışıyor, ama en baba 350 veren çıktı.
    Burada değeri değil, ederidir önemli olan diyorum.
    Yani ev al , 3-5 yıl sonra satarsın oda geçerliliğini bitmistir.
    Ben bu riske girmem.

Alıntıları Göster
    Araba kiralama ucuza gelmez ki, eski model bir araba alıp onu kullanmak daha mantıklı değil mi, ben öyle yaptım, eski model bir araba aldım, tasarruf ettiğim tek şey belki de araba oldu, ayrıca ilk tasarrufum arabadan oldu, bunu da ekleyeyim, lüks bir arabadan eski model bir arabaya geçtim 1 sene önce.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 27 Eylül 2019; 20:53:40 >

• 40-50 bin etmeyecek Dacia Lodgy bile 130-140 bin olmuş. Allah korusun ölüm kalım meselesi olmadığı sürece bu fiyatlardan araç alıp bizi bu hale sokanlara destek verip sorunu kalıcı hale getirmek kendi ayağına sıkmaktır, enayiliktir, yazıktır, günahtır.

Lira neden eridi gitti?

Vergiler niye böyle sapkınca seviyelere ulaştı?

Herkesin güle oyanaya aldığı ve birkaç haftalık harçlığını biriktirerek çoğu araca ulaştığı ecnebi ülkelerin neden yanına bile yaklaşamıyoruz?

Gidip bunu sorgulayın. İnsanın içine oturuyor arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 27 Eylül 2019; 21:20:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede tasarruf edem kesim sadece elitlerdir. Kölelere tasarruf ettirilmez.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Çok doğru tespitler
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Demek ki yeterince dara düşmemişsiniz hocam:) Ben gelirler ve giderler listesi yapardım o ay için ve gelecek aylar için. Sonra parayı nereye harcadığıma genel olarak bakardım. Hafızam kuvvetli olduğu için not almasam da hesabımı yapabiliyordum. Sizde kendinize uygun yöntemi deneyerek bulmalısınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

Sizin bilmiyor olmanız gercegi değiştirmez.
    Ne gercegi abicim? Ortaya bir şey sallayıp gidiyorsunuz ama destekleyecen en ufak kaynağınız yok. Almanya'da yaşamış konu sahibi bile mesajınıza gülmüş daha gerçekten bahsediyorsunuz. Almanya buradan iyidir, kat kat iyidir ama ortalama mühendis maaşı 7bin euro filan değildir. Bilgi kirliliği yapmayın.

Asgari ücretin 1500 euro olduğu yerde net 7bin maaş almak için hakikaten özel biri olmanız lazım. Tabi sosyal devlet olayının geçerli olduğu yerlerden bahsediyorum. Yoksa abdde değil 7bin 17bin bile alırsın.
  • Valla son zamanlarda forumda açılan en mantıklı konu diyebilirim.Bazıları hemen bir daha mı geleceğiz bu dünyaya harcamayacaksam neden yaşıyorum vs falan demiş de arkadaş hiç arabaya binmeyin demiyor.Mümkün mertebe gidip 150-160000 liraya aylarca kredi ödeyerek köle olmayın,hayatınızı heba etmeyin diyor.Sonuçta 20-30000 liralık araç da işinizi görüyor 160000 liralık araç da.Aralarında yıllarca köle olmaya değecek bir fark yok.Konu sahibinin yazdıklarına muhalefet olanların tuzu kuru galiba ya da bekar olup çoluk çocuk falan yoktur.Ben bu zamanda sadece kendi nefsimi düşünemem.Yarının ne olacağı belli mi,birgün işimi kaybetmeyeceğimin garantisi var mı?Evde beni bekleyen iki yavruyu da geleceklerini de düşünmem gerekiyor.Şöyleyiz böyleyiz de demeyin bu durumumuzu bile mumla arayacak duruma düşebiliriz.Mashar alanson'un şarkısında dediği gibi ''5 dakkada değişir bütün işler''.2001 krizinin temellerini 99 gölcük depremi olduğunu birçok kişi dile geiriyor.Allah göstermesin.Öncelikle insanlarımza zarar gelmesin ama bugün istanbulda 99 depremi gibi bir deprem olsa belki de halihazırdaki ekonomimizde çöker.Şu an 2009 model bravom var.4,5 yıldır bende.Puntom da vardı.Eşim çalışmayı bırakınca onu sattım.Elimdeki aracı da uzun süre kullanmayı düşünüyorum.

• Alabiliyorsaniz alin,yiyebiliyorsaniz yiyin,gezebiliyorsaniz gezin.
    Acin ulkenin gecmisine bakin ne musibet ne kriz eksik olmamis.
    O yuzden ekonomiyi krizi bosverin.

• Öğrenin:
    http://www.gehalt.de/stellenangebote-jobs/detail?jobname=Engineer&radius=15&platform=GDE%20Stellenangebote%20Jobs%20Jobliste&origin=jobboerse&salaryFrom=70000.0&titleRequired=false&testVariation=k1&showNullSalaries=true&extendedPageSize=20&page=19&size=1&jobId=10073543&searchUUID=3d834f53-d3fd-4f0f-a582-223fb42458f1
    http://www.gehalt.de/stellenangebote-jobs/detail?jobname=Engineer&radius=15&platform=M/GDE%20Stellenangebote%20Jobs%20Jobliste&origin=jobboerse&titleRequired=false&testVariation=k1&showNullSalaries=true&extendedPageSize=20&page=155&size=1&jobId=11167516&searchUUID=24d9b679-f6a0-4913-b817-7a39a4298777
    http://www.gehalt.de/stellenangebote-jobs/detail?jobname=Engineer&radius=15&platform=M/GDE%20Stellenangebote%20Jobs%20Jobliste&origin=jobboerse&titleRequired=false&testVariation=k1&showNullSalaries=true&extendedPageSize=20&page=34&size=1&jobId=11492875&searchUUID=7be48836-9ef6-4bce-bd27-141add506563
    http://www.gehalt.de/stellenangebote-jobs/detail?jobname=Engineer&radius=15&platform=M/GDE%20Stellenangebote%20Jobs%20Jobliste&origin=jobboerse&titleRequired=false&testVariation=k1&showNullSalaries=true&extendedPageSize=20&page=74&size=1&jobId=10841787&searchUUID=fb0ef8b9-d812-486b-9270-54c1375e4318
    http://www.gehalt.de/stellenangebote-jobs/detail?jobname=Engineer&radius=15&platform=M/GDE%20Stellenangebote%20Jobs%20Jobliste&origin=jobboerse&titleRequired=false&testVariation=k1&showNullSalaries=true&extendedPageSize=20&page=117&size=1&jobId=9777015&searchUUID=d3567ac7-e2de-4c6e-9ecc-93e381ae7a14
    http://www.gehalt.de/stellenangebote-jobs/detail?jobname=Engineer&radius=15&platform=M/GDE%20Stellenangebote%20Jobs%20Jobliste&origin=jobboerse&titleRequired=false&testVariation=k1&showNullSalaries=true&extendedPageSize=20&page=135&size=1&jobId=11449233&searchUUID=042f265d-b4ed-404f-a889-c39bd3d3b920

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 27 Eylül 2019; 22:46:33 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.