Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kesinlikle haklısın hocam geçen sene takip ettiğim birçok marka 2.el araçların fiyatları 2 ye katlanmış durumda.Geçen sene mart ayında sorduğum c3 30 bindeyken 48 e veriyor o da komşu diye. 20 bin kredi çekip 3 sene bankaya köle olmayı düşünüyoruz bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak.
    Ancak Özgür hocamın tavsiyesine ve uyarılarına uymak da lazım çoğu dediği çıkmış durumda
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Kişi kendinden bilir işi demişler. Her neyse siz o şekilde düşünmeye devam edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu an temel ihtiyaçlar dışında harcama yapmıyorum. Geçenlerde avm'ye gideyim dedim kışlık 1-2 parça bir şey baktım ve ne gerek var deyip almadım. Geçen sene decathlondan aldığım 2 sweatshirt, bir kaçtane polar ve 2 kazağımı dönüşümlü giyerek kışı atlatmayı düşünüyorum. Bu yazı 120 liraya aldığım kinetix ayakkabıyla geçirdim. Eskiden hep ithal ayakkabı alırdım. 5 tane pantolonla bayadır idare ediyorum. Telefonumda iphone se, 3,5 senelik oldu. Çok zorladığında pilini değiştirip 5 seneye veya 6 seneye tamamlamak istiyorum.

Kriz zamanında alışverişe devam edip burjuvayı omuzlamayın arkadaşlar, krizde nakit, altın, döviz her zaman değerlidir. Bugün boşu boşuna yapacağınız bir harcama yerine kenara atacağınız çeyrek altın, paranızın miktarına göre daha fazla altın sizin için yeri gelir can kurtarıcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

Hayata bir kere gelmişim . Onu alma bunu alma para biriktir. Biriktir biriktir nereye kadar . Gençliğimde istediğim arabaya binemedikten sonra napayım ben yaşlılıkta arabayı. Bırakın bunları hayatı yaşayın. Her geçen gün yaşlanıyoruz.
    Biraz daha beklersen tam da istediğin gibi uygun fiyata araba da evde alabilecek duruma geleceksin. Kefal olma diyor adam, şu an sırası değil diyor.
  • Ben size olacağı söyliyeyim : 5-10 kişi burada şöyleydi böyleydi diye görüş beyan edecek. Sonuçta her kez bildiğini okuyacak

• quote:

Orijinalden alıntı: troisy

2016 dolar ortalama kuru 3,0
    2019 dolar ortalama kuru 5,8

Asıl fark burdan kaynaklı
    Sıfır arabadan ve ülkeye geliş fiyatından bahsetmiyorum. 2. el diyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: xcorp

Hala araba almazsak fiyat düşecek zannedenler var.

Premiumlar sipariş usulüne döndü zaten, almazsanız diğerleri de döner olacak olan bu. Stoksuz çalışırlar veya kapatıp giderler. Adamların "aa almıyorsanız zararına verelim" diyeceğini falan mı zannediyorsunuz anlamıyorum.
    Yanıldığınız nokta, döngü bu şekilde değil.
    Bayiler satamayacak, kimisi zarar edecek belki de kapanacak.
    Devlet bu sektörden aldığı verginin ciddi oranda düştüğünü anlayacak.
    Ekonomik göstergeler sapıtacak.
    Patronlar devlete baskı kuracak.
    Devlet vergi oranlarını tekrar gözden geçirecek ve fiyatlar bu şekilde düşecek.
    Yoksa kimse, almayın bayiler zararına satsın demiyor tabi ki.

• ne_demek kullanıcısına yanıt
    Dolar üzerinden gelen bir şeyin 2. el fiyatı yine dolara endeksli olur. 2. el fiyatını belirleyen de sıfır fiyatıdır sonuçta. Biraz düşünmenizi rica ederim.
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Etmez hondanın fulünün fulunun 100bin bile etmeyeceği gibi egeanın 50bin bile etmeyeceği gibi audi a3ün 120bin bile etmeyeceği gibi bmw 3.20nin 150bin edeceği gibi. Euro 6üstü siz 20bin euroluk arabanın ötvsi kdvsi dahil fiyatını begenmiyorsunuz bence suan euro karşısında fiyatlar gayet makul

• Alın arkadaşlar böle yapmayın, dölete saraya para lazım

• Otomotiv hakkında yorum yapamıcam devletin vergi yükü ciddi milletin sırtına biniyor. Ama inşaat sektörü ile ilgili para kaptırmamalıyız yorumu saçmalıktan öte birşey değil. Bu ülkede katma değer yaratan, istihdam sağlayan en büyük sektör inşaat. Yüzbinlerce insan bu sektörden para kazanıyor.Sanırım konuyu açan arkadaş inşaat firmalarının havadan para kazandığını veya milleti dolandırdığını düşünüyor.Her sektörde kuralına göre oynamayan ticaret ahlakı olmayan insanlar vardır.Ama mütahhitlere para kaptırmayın uyanın demek saçmalıktan öte birşey değil.Sektörde krizin olduğu bugünlerde sizin bu yorumu yapmanız ekonomik bilginizin çok zayıf olduğunu gösteriyor kusura bakmayın.Bu yorumu 2000'lerin başında fabrika yerine parasını betona gömen ve teşvik eden devlete söyleyeceksiniz vatandaşa değil.
  • borçsuz insan kalmamış ki allah sonumuzu hayretsin
  • Geniş aileleri ,cocuklu yaşlı varsa hatta ailede 2 ve üzeri güzel gelir varsa ,iş sahibi falan vb şeyleri geçiyorum ama tuketim yerine tepki koysa insanlar satanda vergi koyanda geri adım atmak zorunda kalır .ben biraz ütopik dusnuyor gibi gelebilirim ama arz talep olmadıktan sonra ,hükümet sıfır yada çok az araçtan kar edecegine vergileri makul birakabilir . Bir hayal dünyasından oteisne inşallah geceriz

• Konu sahibi arkadaşın çabasını takdir ediyorum doğru ve iyi noktalara değiniyor. Lakin forumdaslar unutmayın ki kaderi önceden az çok tahmin edilebilir bir cografyada yaşıyoruz.

İnanın iki yıldır kıçı kırık Fiesta almaya uğraşıyorum temiz bulayım derken fiyatlar iki yılda 2 kat arttı. Ya benim alım gücüm? O gün fazladan vermem gereken 5bin TL yi kredi çeksem almıştım temizini. Şimdi 15 koydu üstüne. Ben elim bağrımda kaldım.

Ülkemizde malesef biriktirme ve tasarruf kavramları insanların ömrünü daha kötüsü de gençliğini çalmayla eş değer oldu. Dediki mahalleden tanıdığın arkadaşın "yaav çekerim kredimi alırım arabamı. 25 yaşında binemeyeceğim arabaya 30 da binsem ne? Ödeyemezsem satarım ödediğim faizi bindiğime sayarım. Satmışım anasını..." şimdi bu arkadaşa kizabilir misiniz?

Ya da hayatını sadece E200 almaya adayıp onunla Dr tavlayan bir tekniker düşünün. Başarılı olma ihtimali var beyler. Kendini 1 ken 5 gibi satan çok insan tanıdım.

Oyunu kurallarına göre oynayanlar kazandı hadi diyelim kazandı gibi göründü. Peki biz ne yaptık? Onu bunu hesap edip 0 la kaldık. Şimdi tasarruf mu ettik soruyorum size? Sen bir attın enflasyon 3 arttı. Hadi geçmiş olsun. Demem o ki bu coğrafyada borclanmadan anadan atadan kalmadan ne alabilirsiniz? Ya da size 10 yıl vadeli sıfır faizli borç verecek tanıdıklarınız mı var? Yok!

150 bin TL lık mala hangi maaşlı çalışan biriktirerek ulaşacak? son 10 yıllık hayat tecrübem gösterdi ki almadığım mal ve vermediğim çoğu karar için pişmanım.
    Zaman geçiyor, nerede yaşadığınızı ve nasıl yönetildiğinizi asla unutmayın.
    Sağlıcakla kalın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuzeyli.2891 -- 27 Eylül 2019; 13:52:31 >

• atrix1212 kullanıcısına yanıt
    O zaman satarken piyasasi 13.000-14.500 arasindaydi yani ucuza gitmedi. Ayni arabayi bugün geri almak istesem 2 kati fiyat vermeliyim. Nereye gidiyor ülke yazik gercekten.
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Evet cok haklisin. Arac almiyorum,telefon işi zaten yok nargile olayi var bende yeni kestim. Hesabi bir kontrol ettim 40 50 40 50 heo cektirmisim kafede hemen bir duzenleme iciceksem sadece haftalik tatillerde ve orti olmadan icmiyorum. Butcem kurtariyor yanliz yasamaya ama dusundugumde sacma geliyor.

• 2015 Mayıs ayında 56.500 TL'ye 2014 çıkışlı 2. el bir araba aldım.

O gün bu arabanın sıfırının bayi satış fiyatı 63.500 TL idi. Fark %13 müş.

Bugün bu arabayı satmaya kalksam taş çatlasa 92.500 TL eder.

Aynı arabanın sıfırı 158.500 TL. Şu an fark %70!

Şimdi elimdeki arabayı satamıyorum çünkü yenisini alamıycam.

Ama arabanın 1 sene sonraki fiyatının 250.000 TL olmayacağının garantisini de kimse veremez...

Hangisi ölüm hangisi sıtma siz karar verin :)
  • Önce 7.20 den fiyatlandırdıkları otomobil ücretlerini ve fahiş vergileri indirsinler o zaman düşünürüz.. Konutta faiz indirimi gibi bu da ellerinde patlar.. Yemezler..
  • dünya bir borcu olan biri olarak yazıyorum. arabamda var evimde ikisininde borcu var.
    lakin bir şeye inanıyorum. bugun aldığın her şey pahalı ama yarın daha pahalı.

çok israf etmem ama kredi borcu bittiğinde kazandığım parayı acaba boş yere harcar mıyım diye şimdiden bi stres başladı.

biz toplum olarak spontan yaşıyoruz. o zaman ve koşullara göre karar veriyoruz.

sadece bir şeyin nasihatını verebilirim. çoluğunun çocuğunun rızkını kimseye yedirme. yedirtme. gayrı ne anlarsan anla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heredotes

Kişi kendinden bilir işi demişler. Her neyse siz o şekilde düşünmeye devam edin.
    Düşünmekle alakası yok, neyse onu anlatıyorum. İstanbul'da caddede dolaşan yarım milyonluk otomobillerin helal yoldan satın alındığını mı zannediyordunuz? Alan varsa %10'u geçmez geriye kalanlar da şaibelidir benim nazarımda. Nokta.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.