Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İhtiyaç olunca mecburi alıyor insanlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet borçlanmayı teşfik edeceğine, borçlanılacak ürünlerin üzerindeki vergi yükünü düşürsün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şeref60 -- 27 Eylül 2019; 16:2:59 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2. El araba almak daha mantıklı.

• İkinci el araç ya sıfır olanlarıyla denk ücretlerde ya da kazalı/hasarlı durumda ve öyle olanlarla sıfırları arasında radikal farklar yok. Bunlar tabi denkler için geçerli. 10 senelik, yüz bin km leri devirmiş araçlarla sıfır fiyatları farklı lakin onlar da ederinin çok üstünde.

• quote:

Orijinalden alıntı: fasttornado

İkinci el araç ya sıfır olanlarıyla denk ücretlerde ya da kazalı/hasarlı durumda ve öyle olanlarla sıfırları arasında radikal farklar yok. Bunlar tabi denkler için geçerli. 10 senelik, yüz bin km leri devirmiş araçlarla sıfır fiyatları farklı lakin onlar da ederinin çok üstünde.
    Yine de 60.000 kmdeki bir arabayi almak yine de ucuza gelir.

• Hocam bu zamanda otomobil almayın sözüne katılmıyorum. Turkiyede otomobil almayın olmalı. Elin alamanyalisi asgari ücrete taksitle araba alıyor benim kac yıl çalışıp kavuşacağım arabaya adam orada bir kaç ay çalışıp araç sahibi oluyor. Sozde alamanlar kıskanıyor bizi pehh.

• Geçen sene ÖTV oranlarına zam yapıldı, 100.000 TL'yi geçerse şu kadar ÖTV, 120.000 TL'yi geçerse şu kadar ÖTV, falan filan. Geçen sene yapılan ÖTV zamları kaldırılsa dahi yeter, ancak kaldırılmıyor, Devlet vergiden vazgeçmiyor, yükü vatandaşa yüklüyor.

Vatandaş olarak sıfır otomobil almak şu konjonktürde çok mantıklı değil, alan zarar eder, bütün ÖTV KDV BAYİ KARINI HEPSİNİ ÖDER, aracını satacağı zamanda çok zararına satar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 27 Eylül 2019; 17:15:16 >
  • Bu zamanda araç almak zaten mantık işi değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ø

Şu an temel ihtiyaçlar dışında harcama yapmıyorum. Geçenlerde avm'ye gideyim dedim kışlık 1-2 parça bir şey baktım ve ne gerek var deyip almadım. Geçen sene decathlondan aldığım 2 sweatshirt, bir kaçtane polar ve 2 kazağımı dönüşümlü giyerek kışı atlatmayı düşünüyorum. Bu yazı 120 liraya aldığım kinetix ayakkabıyla geçirdim. Eskiden hep ithal ayakkabı alırdım. 5 tane pantolonla bayadır idare ediyorum. Telefonumda iphone se, 3,5 senelik oldu. Çok zorladığında pilini değiştirip 5 seneye veya 6 seneye tamamlamak istiyorum.

Kriz zamanında alışverişe devam edip burjuvayı omuzlamayın arkadaşlar, krizde nakit, altın, döviz her zaman değerlidir. Bugün boşu boşuna yapacağınız bir harcama yerine kenara atacağınız çeyrek altın, paranızın miktarına göre daha fazla altın sizin için yeri gelir can kurtarıcı olur.
    Bunu yapmayı bir türlü başaramadım, tavsiyelerinizi alayım, kendinizi nasıl dizginliyorsunuz, püf noktaları varmıdır, not tutmak, günlük harcamayı hesaplamak vs.

• Para biriktirmek de mantıklı değil. Mevduat faizinden dövize kadar küçük birikimleri koruyabilecek hiçbir mekanizma yok. İnsan bari kullanacağım malı alayım diyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: PanikAtak

Evet cok haklisin. Arac almiyorum,telefon işi zaten yok nargile olayi var bende yeni kestim. Hesabi bir kontrol ettim 40 50 40 50 heo cektirmisim kafede hemen bir duzenleme iciceksem sadece haftalik tatillerde ve orti olmadan icmiyorum. Butcem kurtariyor yanliz yasamaya ama dusundugumde sacma geliyor.
    Bakın nargile içmeyi bırakmışsınız bu çok güzel bir tasarruf mesela. Tebrik ederim hem sağlığınızı hem paranızı kurtardınız. Açıkçası birazda nargile kafelerin son zamanlarda geldiği saçma sapan ortamdan da uzak kalmış oldunuz:))
  • Sıtmaya da razı da millet o kadarla kalmayacak bu gidiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Şeref60

Devlet borçlanmayı teşfik edeceğine, borçlanılacak ürünlerin üzerindeki vergi yükünü düşürsün
    Sizlerin isteğine uygun şeyler sunup iktidarda kalma peşindeler. Ejder meyveli smoothie almaları için vergi ödemeniz lazım.

Hadi kredi çekip otomobil alalım insanlar ejder meyveli içeceklerden mahrum kalmasın değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Geçen sene ÖTV oranlarına zam yapıldı, 100.000 TL'yi geçerse şu kadar ÖTV, 120.000 TL'yi geçerse şu kadar ÖTV, falan filan. Geçen sene yapılan ÖTV zamları kaldırılsa dahi yeter, ancak kaldırılmıyor, Devlet vergiden vazgeçmiyor, yükü vatandaşa yüklüyor.

Vatandaş olarak sıfır otomobil almak şu konjonktürde çok mantıklı değil, alan zarar eder, bütün ÖTV KDV BAYİ KARINI HEPSİNİ ÖDER, aracını satacağı zamanda çok zararına satar.
    Tasarruf edip almazsanız sıkıştıkça ötv bile kalkar zamanla. Yoksa enflasyonun fiyatları yemesini beklemek en doğrusu olacak.
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Nelere ne kadar para harcadığınızı not tutmalısınız. Daha sonra para harcadığınız şeyler gereklimi gereksiz mi? Gerekli ise daha ucuza nasıl mal edebilirsiniz? gibi şeyleri düşünün.

Gurbette öğrencilik yapanlar bunu iyi bilir:))
  • abi hemfikiriz, bazı durumlarda insanlara yapmaması gereken durumları söylüyorum , durumum şimdilik iyi olmasına rağmen , adam gidiyor maaşı 3000 -4000 tl ye telefon alıyor .D 1 ay hayatın kaçta kaçı haberi yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: abehayraannn

Hocam bu zamanda otomobil almayın sözüne katılmıyorum. Turkiyede otomobil almayın olmalı. Elin alamanyalisi asgari ücrete taksitle araba alıyor benim kac yıl çalışıp kavuşacağım arabaya adam orada bir kaç ay çalışıp araç sahibi oluyor. Sozde alamanlar kıskanıyor bizi pehh.
    Hocam ama Almanya ile burayı kıyaslamak pek doğru olmaz. Ama Türkiye'de alım gücümüze göre araç fiyatları şuan çok mantıksız.

Bakın çevremde hali vakti yerinde çok arkadaşım ve akrabam var. Bunlar bile araba almak mantıklı değil şu zamanda diyorsa oturup bir düşünmek lazım gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Kesinlikle haklısın hocam geçen sene takip ettiğim birçok marka 2.el araçların fiyatları 2 ye katlanmış durumda.Geçen sene mart ayında sorduğum c3 30 bindeyken 48 e veriyor o da komşu diye. 20 bin kredi çekip 3 sene bankaya köle olmayı düşünüyoruz bakalım ilerleyen zamanlarda neler olacak.
    Ancak Özgür hocamın tavsiyesine ve uyarılarına uymak da lazım çoğu dediği çıkmış durumda
    Özgür hocanın dediğinin çoğu çıkmış durumda. Ayıptır söylemesi benim uyarılarımın da

• Equris kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam ozaman gurcistanla kıyaslayalım. Bizden yüzölçümü olarak küçük bir ülke ve arabada ucuz. Bundanda gürcistana kıyaslamayalım dersen vay halimize😁

• Bırak alan alsın, 3. Saray, suriyelilerin masrafı, yandaşlara peşkeşlenen rantların parası nasıl ödenecek yoksa

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.