Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2012 yilinda 2004 model 110.000 km peugeot 206 aracimi 14000 tl ye satip almanyaya geldim. Ayni arac bugün 28000 tl ye satiliyor. Bu nasil is biri bana aciklasin.
  • Tasarruf yapmak önemli bir şey lakin günümüzde her şey çok pahalı ve halkın gelirini bir köşeye atacak durumu kalmadı. Şu zamanda sıfır km. araba alan herkes gözümde zengindir. İstersen Egea al istersen A4 fark etmez, sıfır arabaya para vermek için servet sahibi olmanız, mirasyedi vs. olmanız lazım ya da kara para aklamanız gerekiyor. "Çalışınca oluyor hede hödö" edebiyatını kimse yapmasın, halkımız 6 gün 12 saat eşek gibi çalışıp İETT'ye ancak binebiliyor.

Tavsiyem, sıfır araba almayın aldırmayın.
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Sayın hocam lütfen ÖTV’nin son 25 yıldaki yükseliş grafiğini inceleyiniz. Bir Mucize olmasa önümüzde ki 25 yıl daha ÖTV’nin düşmeyeceğinin farkında olduğunuzu varsayıyorum. Son olarak lütfen arabayı bir yatırım aracı olarak görmeyiniz ( ülkemizde ne yazık ki yatırım aracı olarak algılanıyor) Araba bir ihtiyaçtır, ihtiyacı gidermek parayı gömmek değildir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Oyuncu bilgisayarı diye satılıyor. O kadar da fanteziye girmeye gerek yok. 3 yıl sonra demode olacak bir bilgisayara 100 bin tl verilmez. Ben ülkenin geldiği durumu belirtmek için gösterdim. Onu almak için arabayı satsam üstüne 20 bin daha koymam lazım. Sıfır araba zaten alınmaz. 12 yıllık arabamızı tamir ettirip ettirip kullanıyoruz. Şu an 150 bin km'De. 500 bin km'ye kadar canına okuyana kadar kullanırız. ÇÜnkü ne ikinci el ne de sıfır araba alınmaz, bu ekonomik koşullarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.CEMİL

zaten en büyük sorun tasarruf diye bir şeyin tamamen unutulmuş olması (gerek devlet ,gerek vatandaş olarak)
    bizim zamanımızda biriktirir öyle alırdık ama sonraları tam tersi gırtlağa kadar borçla alma devri başladı ,yani herkes geleceğini (olmayanı) yedikçe yedi

ömrüm boyunca sadece 1 defa kredi çektim ,oda hiç beklemediğim bir zamanda bir vergi ve başka bir acil gider çıktığından oldu
    gerçi bu işleri bilmediğim için panikleyip çekmesem yine olacakmış (vergi taksitlene biliyormuş)
    tabi aldığım kredi de öyle anormal bir şey değildi ama dediğim gibi alışık olmadığımdan bir müddet psikolojim bozulmuştu :)

kredi kartı kullanırım ama istesem tümünü anında kapatacak para hep hazırda durur

millet diyor bu şartlarda nasıl tasarruf edelim ?
    aslında alışık olmadıklarından yapamıyorlar ,belki inanmayacaksınız ama ben dahi az miktarlarda olsa dahi para biriktiriyorum (emekli olarak)

ev kendimin 17 sene önce tamamladım ,arabam 11 yıllık ,bilgisayarım 13 yıllık (galiba) bir şey tamamen ölmeden kolay kolay atmam ,değiştirmem
    gerçi kendim biraz tamircilik işlerinden anladığım içinde böyle oluyor ,millet arızalanınca atıp yenisini alıyor ,ben ise yaşatmak için her şeyi yapıyorum :)

bakın ister inanın ister inanmayın çok param olsa dahi bir telefona asla ve asla 2000 tl.den fazla vermem (gerçi benim telefonum akıllı telefonda değil ya neyse) , bir arabaya 100 bin ve üstü asla vermem

benim 11 yıllık arabamın gidemediği nereye gidiyorsunuz da binlerce tl. veriyorsunuz ,bu 4 teker 1 motor 1 direksiyona ?

arkadaş biz üreten bir toplum değiliz ,o nedenle de saçıp savurmak neyimize ?
    emin olun çoğu hava atma amaçlı alınıyor bunlar ,yahu kime hava atıyorsunuz ,attığınızda ne oluyor ?

düğünler bile hava atmaya yönelik ,beyaz eşyadan kısıp havai fişek atmak nedir ,yemekli düğün nedir ,bir gelinlik denen tüle niye bu kadar büyük paralar verilir vs.vs.
    Aynı kafadayım.

Tüketimi ihtiyaç doğrultusunda değil de gösteriş boyutunda yaşayan insanların çoğunluk kazandırması yüzünden bu sıkıntıları yaşıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: xxaeroo

2012 yilinda 2004 model 110.000 km peugeot 206 aracimi 14000 tl ye satip almanyaya geldim. Ayni arac bugün 28000 tl ye satiliyor. Bu nasil is biri bana aciklasin.
    hemen açıklayıyım. 2012 dolar 1.6 -1.70 2019 dolar 5.50.5.80

aracınız ucuza gitmiş.
  • 13 bin liraya yamaha scooter almışım gitmediğim yer kalmadı mis gibi.

Hoş o motor bile 20 bin tl oldu şuan. Çok komik rakamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogzcf O kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten ihtiyacınız ve alım gücünüz varsa almayın demiyorum ki. Konuyu dikkatli okuyalım.. Sadee aracınız varken ya da gereksiz yere kendinizi zorlamayın bunun yerine tasarruf edin diyorum. Saygılar.
  • Aynı fikirdeyim
  • bu devirde arabaya binmek lüks.

Mtv, Akaryakıt, Trafik sigortası, kasko tuvtürk muayene, egzoz muyanesi, yıllık yağ değişimi, o su bu su derken ciddi rakamlara ulaşıyor.
  • 2016 da sıfırı 60 bin lira olan arabanın 2019 da 2. elinin 92 bin liraya alınması enayiliktir. Bir daha gelmeyeceğimiz için zaten almıyoruz. Sıfır araçların fiyatlarına değinmiyorum bile.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Sıfır araba alabilecek insanlara nasıl böyle bir yaftayı yapıştırabilirsiniz. Ben şahsen ikinci el araç sahiplerinin tavırlarını gördükten sonra ne uğraşacağım gider biraz koyar sıfır alırım diyorum. Sıfır araç alanlar da zengin falan değil. Bu ülkede her ne kadar alım gücü düşse de orta direk var.

• Heredotes H kullanıcısına yanıt
    Olur mu ya? Bize babamızdan para kalmasa, gümrükten kaçırdığımız paraları aklamasak nasıl araba alıcaz?

Bazı insanların zihni ve hayal gücü sadece izledikleri diziler ve kendi küçük çevresinden ibaret....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Motor yada bisiklet alin

• Biri yukarda "bir daha mı geleceğiz dünyaya" demiş ki konuyu anlamamış herhalde. B.k gibi paran varsa herhalde gider alırsın ama en düşük sınıf bir araba için o kadar borca girip o kadar vergi ödeyip niye stres yaşayasın? Ve özellikle yurtdışında insanlar o arabalara 10 bin birim para verirken? İnsanın enayi olması lazım. Çok ihtiyacın yoksa bekle, ülke yakın zamanda çok kötü patlak verdiğinde o paraya ihtiyacın olur.

• Bu ülkede petrol çıkmadığı sürece hiçbir zaman zengin bir ülke olamayacağız. Bu durumda hiçbir zaman ucuz otomobil, akaryakıt olmayacak. Yani para biriktir de nereye kadar? Ölünce varsa çocuklarınız, yoksa akrabalarınız; altında bmw, karı kızla yer o parayı
  • Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Bugüne kadar aldığım ne varsa çalışarak, emek vererek aldım. Evlendiğimde bile ailemden 1 kuruş destek istemedim. Ne miras kaldı, ne de hukuksuz işler yaptım. Ama burdaki bazı aklı evveller bunu düşünmezler. Adam iyi arabaya biniyosa vardır bişeyi derler.
    Başlığın özüne gelirsek, evet haklısınız yalnız araba değil herşey pahalılaştı. Ama biz zengin bir ülke değiliz malesef. Zengin bir ülke olmadığımızdan da paramızı düşünerek harcamalıyız. Ama bu demek değildir ki harcama yapmayalım, araba almayalım falan. Dünyada herşey para demek değil, önce bunun farkına varalım. Elbette herkes ayağını yorganına göre uzatmalı. Geliriniz giderinize göre az geliyorsa gideri kısmak yerine geliri arttırmanın yoluna bakmanızı tavsiye ederim.

• ne_demek kullanıcısına yanıt
    2016 dolar ortalama kuru 3,0
    2019 dolar ortalama kuru 5,8

Asıl fark burdan kaynaklı
  • Devlet şu anda "Yersen Gezen Kirchen" taktiğini kullanıyor. dikkat edin. ötv indirminini büyük bir süpriz yaparak 1 haziranda kaldırdı. 3 ay piyasayı ne olacağını bildiği halde denedi. Aslında bizler üstünde sosyal deney yapıyor galata saray. 0,49 faiz!! tabi yersen. devlet diyor Çanakkale Boğazı, biz diyoruz yandı pufumun ağzı. bundan sonra ne olacak? 1 ocakta indirimli faizler ve
    hurda teşviki bitecek. 1 nisan 2020 de de tekrar ötv indirmi gelecek. tabi bu arada ülkedeki burnundan kıl aldırmayan otomotiv sektörünün 40 ı çoktan çıkmış olacak. Allah rahmet eylesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heredotes

Sıfır araba alabilecek insanlara nasıl böyle bir yaftayı yapıştırabilirsiniz. Ben şahsen ikinci el araç sahiplerinin tavırlarını gördükten sonra ne uğraşacağım gider biraz koyar sıfır alırım diyorum. Sıfır araç alanlar da zengin falan değil. Bu ülkede her ne kadar alım gücü düşse de orta direk var.
    Yafta falan değil, gerçek olan bu. Normal yoldan alan adam sayısı %10'u aşmaz şu zamanda. Herkesin ek geliri var ve bu da genellikle legal yoldan gelmiyor.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.