Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almanya da Türkiyede ki gibi vergi dilimleri yok vergi siniflari vardir kesintinin yüzdesi bellidir. Maasin arttica kesilen yüzdede artacagi icin kesibti artar yoksa 1.sinifta olan 2k alan ile 10k alandan kesilen vergi % si esittir. Emeklilik icin extra ödemek bireyin istegine baglidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Örneğin 7k net maaşlı iş bunlardan hangisi? Arkadaş attığın linklere bile bakmamışsın. Bu da bu saçmalığa son mesajım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Ne gercegi abicim? Ortaya bir şey sallayıp gidiyorsunuz ama destekleyecen en ufak kaynağınız yok. Almanya'da yaşamış konu sahibi bile mesajınıza gülmüş daha gerçekten bahsediyorsunuz. Almanya buradan iyidir, kat kat iyidir ama ortalama mühendis maaşı 7bin euro filan değildir. Bilgi kirliliği yapmayın.

Asgari ücretin 1500 euro olduğu yerde net 7bin maaş almak için hakikaten özel biri olmanız lazım. Tabi sosyal devlet olayının geçerli olduğu yerlerden bahsediyorum. Yoksa abdde değil 7bin 17bin bile alırsın.

Alıntıları Göster
    Bence hatalı olan sizsiniz arkadasin dedigi mantıklı hala çocuğu köln de ford fabrikasında teknisyen liseden sonra 2 sene daha okudu teknisyen oldu bu yaz türkiyede idi maaşını sordum 3250 euro dedi. Unutmadan yaklaşık 20 senedir ayni iş yerinde çalışıyor bunuda belirteyim hocam

• aynen katılıyorum sadece arabalar içinde değil telefonum bozuldu almam lazım 2 yıl önce 4 bin tl olan telefon %50 ötv zammıyla 8.000 tl üzerinde satılıyor bunlara ne kadar sövsek azdır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benim ahdim ve yeminim var kendime. Bu ülkeden araba almam ben. Gider yurtdışına alırım, 6 ayda bir giriş yaparım. Satamazsam hurdaya veririm yenisini alırım ama bir araba parası kadar vergiyi asla ödemem aslaa. Totalde zarar etsem bile o kadar vergiyi yine ödemem

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • emrdmr1 kullanıcısına yanıt
    tam fakir kafası. böyle devam :)
  • 3 yildir bisikletle geziyorum, tavsiye ederim
  • 8.500 Euro brut maas ile 6.700 Euro net maas almak mumkun:https://www.bbx.de/grossnet-wage-calculator-germany/#RE4=8500.00&LZZ=2&STKL=3&F=&BL=1&AJAHR=1974&Kinder=1&LZZFREIB=700.00&ZKF=1&R=0&KRV=2&KVZ=0.9&PKV=1&PKPV=0,00&YEAR=2019&NETTO=1
    Baglantisini ekledigim orneklerden de gorulecegi uzere, donanimli bir muhendis icin 8.5K, bulunmaz bir maas degil.

Brut maas araligi 11.5K'ya kadar cikan isler de mevcut donanimli bir muhendis icin: http://www.gehalt.de/stellenangebote-jobs/detail?jobname=Engineer&radius=15&platform=GDE%20Stellenangebote%20Jobs%20Jobliste&origin=jobboerse&salaryFrom=70000.0&titleRequired=false&testVariation=k1&showNullSalaries=true&extendedPageSize=20&page=19&size=1&jobId=10073543&searchUUID=3d834f53-d3fd-4f0f-a582-223fb42458f1

En basta dedigim gibi, sizin bilmiyor olmaniz, var olmadigi anlamina gelmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 27 Eylül 2019; 22:45:57 >

• Bir iktisatçı gelse de şuranın tozunu attırsa...

Söylenmesi gereken her şey söylenmiş aslında da ben de naçizane yorumumu yapayım.

Başlığı açanın anlamak istemeyene sabırla anlatmak istemesi takdire şayan doğrusu, aksi cevap verenler neyin peşinde anlamış değilim.

Ülkede uzun dönemli bir kriz var bir kere; üretim düşmüş, konkordatolar almış başını gitmiş, şirketler yabancılara satılıyor, işsizlik rekor kırmış, şirketlerin fonlanması bittiğinde işten çıkarmalar maalesef devam edecek, inşaat ve otomotiv zaten malumunuz, ekonomi neredeyse resesyona girip durma noktasına gelecekti. Mecbur tasarruf edeceğiz, alım gücümüz düşecek, krizden çıkmanın tek yolu bu, karşı çıkılacak tek bir nokta yok bu başlıkta, zenginsen her daim alırsın zaten, fakat orta direksen ve tasarrufunu elinde tutmazsan sürünmeye mahkumsun kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvarlik -- 27 Eylül 2019; 22:54:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EuroTrumpSimulator2

tam fakir kafası. böyle devam :)
    Para ile imanin kimde oldugu belli olmaz . Sen merak etme. Fakir dedigin adamlar burda senin hayal edemecegin hayatlari yasiyor olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar burada başımıza gelecek en büyük felaket bu fiyatların içselleştirilmesi ve özümsenmesi . C sınıfı sıradan arabalara 160-170 bin fiyatları vermeyi insanlar gerçekten düşünebiliyorsa ve almaya teşebbüs ediyorsa bu bizim için çok büyük bir sorun. Düne kadar C serisi dizel satılıyordu bu fiyat bandında . Ve dolar 1 senedir sabit hatta geçen seneden daha düşük şu an . Ama araç fiyatları malum. Aracı olan elinde tutsun olmayan da ille sıfır alacaksa Baz Egea , belki Corolla falan alsın . 150-160-170 sakın vermeyin uyduruk sıradan arabalara.

• bisiklet tercih ederim genelikle
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

8.500 Euro brut maas ile 6.700 Euro net maas almak mumkun:https://www.bbx.de/grossnet-wage-calculator-germany/#RE4=8500.00&LZZ=2&STKL=3&F=&BL=1&AJAHR=1974&Kinder=1&LZZFREIB=700.00&ZKF=1&R=0&KRV=2&KVZ=0.9&PKV=1&PKPV=0,00&YEAR=2019&NETTO=1
    Baglantisini ekledigim orneklerden de gorulecegi uzere, donanimli bir muhendis icin 8.5K, bulunmaz bir maas degil.

Brut maas araligi 11.5K'ya kadar cikan isler de mevcut donanimli bir muhendis icin: http://www.gehalt.de/stellenangebote-jobs/detail?jobname=Engineer&radius=15&platform=GDE%20Stellenangebote%20Jobs%20Jobliste&origin=jobboerse&salaryFrom=70000.0&titleRequired=false&testVariation=k1&showNullSalaries=true&extendedPageSize=20&page=19&size=1&jobId=10073543&searchUUID=3d834f53-d3fd-4f0f-a582-223fb42458f1

En basta dedigim gibi, sizin bilmiyor olmaniz, var olmadigi anlamina gelmez.
    Arkadas sen ortalamanın anlamını biliyor musun? Al ben de sana taideki aselsandaki maaşı söyleyeyim ortalama türk mühendisi maaşı diye?

https://www.academics.com/guide/engineer-salary-germany

kaba etimden uydurduğum bir şey değil. Bakın bu linkteki maaşlar brüt üstelik. isterseniz böyle bin tane link bulabilirim. ayrıca attığın linkte 8500 brüt maaş girince 4800 net veriyor. haksız olduğumu iddda edenler adam akıllı linkle gelsin ve attığı linkleri bir zahmet kontrol etsin. senelik 120bin euro veren iş bulursanız evet aylık 6,5k filan kazanabilirsiniz. hayal aleminde başarılar size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slim Charles -- 28 Eylül 2019; 0:1:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cnyttt

Bence hatalı olan sizsiniz arkadasin dedigi mantıklı hala çocuğu köln de ford fabrikasında teknisyen liseden sonra 2 sene daha okudu teknisyen oldu bu yaz türkiyede idi maaşını sordum 3250 euro dedi. Unutmadan yaklaşık 20 senedir ayni iş yerinde çalışıyor bunuda belirteyim hocam

Alıntıları Göster
    Fordda 20 senedir çalışan bir teknisyen o ücreti alabilir. Ford ortalama bir yer midir allah aşkına soruyorum size? Ben 7bin alan çıkmaz demiyorum, sadece küçük bir kesimin o maaşı aldığını söylüyorum. 20 senelik forddaki teknisyen maaşı da ortalama teknisyen maaşı olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

Fordda 20 senedir çalışan bir teknisyen o ücreti alabilir. Ford ortalama bir yer midir allah aşkına soruyorum size? Ben 7bin alan çıkmaz demiyorum, sadece küçük bir kesimin o maaşı aldığını söylüyorum. 20 senelik forddaki teknisyen maaşı da ortalama teknisyen maaşı olmuyor.

Alıntıları Göster
    Haklısınız 20 sene cok uzun bir zaman.

Aslında farklı bir pencereden bakmak lazım avrupada sistem öyle güzel isliyorki halkın aldığı maaslar arasinda uçurum yok okuyan okumayan arasinda bir fark var ama bizdeki gibi uçurum yok

Örnek vereyim enistem pariste yatak fabrikasında kalifiye elaman usta diyelim biz ona aldığı 2200 euro
    Fransada yeni başlayan polis maaşı 1800 euro cok ilginç degilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: 0tt0m@n

3 yildir bisikletle geziyorum, tavsiye ederim
    Ne güzel. Marka model ne hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnyttt

Haklısınız 20 sene cok uzun bir zaman.

Aslında farklı bir pencereden bakmak lazım avrupada sistem öyle güzel isliyorki halkın aldığı maaslar arasinda uçurum yok okuyan okumayan arasinda bir fark var ama bizdeki gibi uçurum yok

Örnek vereyim enistem pariste yatak fabrikasında kalifiye elaman usta diyelim biz ona aldığı 2200 euro
    Fransada yeni başlayan polis maaşı 1800 euro cok ilginç degilmi

Alıntıları Göster
    Bence olması gereken o. 2 maaşıyla mustang almak isteyenler amerikaya gitsin. Herkesin adam akıllı bir standartta yaşayabildiği ülkeler bana göre daha iyi. İmkanım ve seçeneğim olsa kuzey ülkelerini seçerdim ama buradaki vaziyette amerikaya bile tavım o ayrı.

• Zengini daha zengin edecek bir hamle daha. Yıllık yaklaşık %8 faize denk gelen bu sözde teşvik, yine parası olana yarıyor. 100.000 TL'yi at mevduata (%14 civarı) çek 100.000 krediyle arabanı altına, faiz getirin aracı ödesin fazlası yakıtını ödesin. Aslinda biraz daha sıksan 36 ay krediyi 24ayda kaparsın. Ne yani siz 3 yılda MB faizinin %10 un altına mı inecegini düşünüyorsunuz?

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.