100bin km civarı DSG şanzıman 1.6 tdi skoda super-b düşünüyorum.
1.6 TDİ güzel motor - DSG Kuru kavrama belli başlı sorunları maliyetleri olan bir şanzıman
Bu motor şanzıman kombinasyonuyla 100bin KM'de bir skoda süper-b bana çok maliyetli olur mu ?
Bu araca motor şanzıman dışında başka devasa masraflar yapılır mı ?
Kenara 100bin koyacağım enjektörü dpfi ıvırı zıvırı bu yeterli olacak mıdır ?
Motoru uzun ömürlü olarak görüyorum DSG'yi iptal edip manuel mi almak mantıklı olurdu ?
Arkadaslar Eskisehir'den Balikesir'e geldim gunu birlik.Aracin altini vurdum gelirken ve arac su damlatmaya basladi.Araba calisirken damlatiyor 3 yerden stop edince kesiliyor.Akan suya elledigimde normal sudan bir farki yoktu.Antifiriz su biraz daha yapışkan olarak biliyorum ama bu sekilde bunun farkini anlayabilir miyim.Motor su seviyesi normal.Bu sekilde arac kullanmak suya ve motor harareti gozeterek gitmek bir intihar mi olur.300 km yol gitmem gerekecek.Yardimlarinizi bekliyorum.
Arac fiyatlarinin anlamsız yuksekligi.
Tek istedigim yuruyen bir arac almak.Ne klimasi umrumda ne hidrolik direksiyonu.İkinci arac olacak.Ama gel gor ki oyle anlamsız paralar istiyolar ki aklim almıyor.Eski araclar maliyetleriyle beraber 0 araba fiyatina denk geliyor.Evet bayilerde arac bulunmuyor ve pahali satiyolar ama egea 1.4 easy paket liste fiyati 392bin. Hyundai i10 340bin. Ornekler cogaltilabilir. Bakın bu araclar sıfır. Ama 98 model Renault Europa dusuk km olsun bir de fiyati 200bin 250bin istiyorlar. Eski model dusuk km bir arac olmasin 0 araba liste fiyatina satiyolar nerdeyse.Nasıl bir mantiksizliktir bu.Almak mı mantikli bu donemde almamak mi kestiremiyorum.Almadigimiz her gun zarardayiz ama bu nasil kokusmus bir duzendir.
Uygun fiyatlı arac onerisi ?
Arkadaşlar sadece ise gidip gelmek icin 2. Bir araba almak istiyorum.Butcem maximum 100bin. Aractan tek beklentim A noktasindan B noktasina beni ulastirsin.Klima hidrolik direksiyon vs gibi konfor ekipmanlari umrumda degil.Tek istegim ariza yaptiginda ustalarin kolaylikla cozebilecegi parcasi bol bulunan yurutmesi kolay bir araba.Dağ yolu iniyorum cok fren kullaniyorum fren sistemi onemli diyebilirim tek.Onerilerinize acigim
2022 model Polo Yol tutus sorunu ?
Arkadaslar 2022 model vw polo aracim var.İsyerim 40-45 dk uzaklıkta keskin viraj ve yokus inis cikisli bir dag yolu.Daha oncesi 2017 honda civic hb 182lik - 2015 mazda cx3 - 2013 honda civic hb kullandim bu yolda.Diger araclarla hic yasamadigim yol tutma ve kayma problemini bu polo ile yasiyoruz.Esim araci giderken kaydirdi zor topladi.Cok yavas gitmeme ragmen hafif hafif kayma hissederek gidiyorum .Aracla sert bi manevrayla donsem hemen arkasi atacak toplayamayacak hissi uyandiriyor.Bu sorunu nerede aramaliyim. 1-) Lastik 195-65-15 olup yol tutusu az olmasi mi cunku diger araclarim en az 215-65-16 lastik vardi. 2-) Polo hatchback arac aks mesafesi kisa oldugundan normali mi bu ? 3-) Yola cig dusuyor hafif nemli islak kaliyor yol gittigim saatlerde.Bu da kaydirmanin en buyuk etkeni biliyorum ama diger araclarda bu kadar hissetmedigim guvensizligi bunda neden cok hissettiriyor. 4-) Yeni kislik lastik taktirdim balansi tam yapamamislar bu da etken midir ? 5-) Direkt araci elden cikartip sedan genis lastikli bir araba mi almali? Arkadaslar uzun oldu kusura bakmayin.Esim yolda kaydi bana da cok guvensizlik veriyor gözüm korktu bu yeni model arabada 0 lastiklerle bu sorunu yasamanin sebebi nedir aydinlatirsaniz sevinirim
650 bine kadar arac tavsiyesi
Arkadaslar kafamda genis bir yelpaze var.Nissan juke 1.0 tekna - Vw polo 1.0 life - vw golf 1.0 impression - peugeot 208 tarzi baktigim araclar.Son kullandigim dizel araba aklimi aldi.Parca problemi usta sıkıntısı yuksek maliyetli herseyi yasadim.Problem yasamayacagim teknolojisi bilindik rahatlikla parcasina ulasabilecegim garantili arac bakiyorum.Butcem bu sekilde 1.0 motorlara yetiyor ve garantili oldun diyorum dogru mu yapiyorum bilmiyorum.Tecrubeli arkadaslarin goruslerine ihtiyacim var.2017 model 1.4 tsi golf mu alirdimiz 2022 garantili dsg polo mu ? Tek derdi aracla a noktasindan b noktasina ulasmak olan biri icin ? Arac onerilerinizi de bekliyorum. ---Arkadaslar nissan juke 1.0 dtc sanziman ya da vw polo 1.0 dsg arasinda kaldim donanim önemli değil gönlüm polodan yana
Enjektör Sorunu
Arkadaslar enjektörlerim degisti.Ecuya baglanan bosch vs programlarda kodlama yapilamadi.Yetkili servisine goturdum yine kodlama yapilamadi.Enjektor uretici firmayi aradim muhakkak kodlanmali diyor.Ben ne yapayim bana soyleyin.Enjektorler sakirdama yapiyor inceden bu normal midir ? Ve bu degisen enjektörler ile 7 bin km yaptim enjektörlerim sıkıntılı olsa ecuya bir hata kodu dusmez miydi ?
Aracin motoru bozulmasi
Arkadaslar yeni model otomatik araclar aliyoruz.Aman motora bisey olmasin aman soyle olursa motor soyle olur aman boyle olursa motor bozulur.Arkadaslar bu motor bozulmasi nedir.Mazda cx3 dizel aracim var tam otomatik tork konvertorlu sanziman.Arac 120 binde ve tamamiyle yetkili servis bakimli kazasiz.Aracimi uzun yıllar kullanmak istiyorum ihtiyaclarimi karsiliyor.Ama bu motor bozulursa olayi beni korkutuyor. Bu motorlari (yeni otomatikleri vs) Turkiyede yaptiramazsin diyen var bir daha duzen tutmaz diyen var.Servis 200-300-400 bin 0 motor parasi ceken yazilar okuyorum.Garantisi biten arabalar bu ulkede saatli bomba mi? Nedir bu motor bozulmasi?
Dizel Partikül Filtresi
1 ay once partikul filtrem sokulup temizlendi serviste.Bugun uzun yola ciktim ve 200. Km dpf isigim yandi.Ardindan gidip 20-25 dk devirli surdum ve yol kenarinda sanayiye girip arizayi sildirdim.Ardindan tekrar 300km devirli bir sekilde yol yaptim.Dpf isigi yakmadi tekrardan.Sorun duzelmis midir? Eger dpf doluysa arizayi sildirdikten sonra hemen yakmasi gerekmez miydi ? Yardimci olursaniz sevinirim.
Enjektör Sakirtisi
Arkadaslar 4 enjektörum yeni degisti.Cikma takildi.Enjektor sakirtisi yasiyorum gaza yuklendigimde kodlama yapilmadi herhangi bir problem yasar miyim ? Aracta herhangi bir ariza isik yakmiyor ve yakit tuketimi normal.
Son Giriş: 3 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 102
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 21.842 (Bu ay: 724)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 58 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası