Şimdi Ara

2022 model Polo Yol tutus sorunu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar 2022 model vw polo aracim var.İsyerim 40-45 dk uzaklıkta keskin viraj ve yokus inis cikisli bir dag yolu.Daha oncesi 2017 honda civic hb 182lik - 2015 mazda cx3 - 2013 honda civic hb kullandim bu yolda.Diger araclarla hic yasamadigim yol tutma ve kayma problemini bu polo ile yasiyoruz.Esim araci giderken kaydirdi zor topladi.Cok yavas gitmeme ragmen hafif hafif kayma hissederek gidiyorum .Aracla sert bi manevrayla donsem hemen arkasi atacak toplayamayacak hissi uyandiriyor.Bu sorunu nerede aramaliyim. 1-) Lastik 195-65-15 olup yol tutusu az olmasi mi cunku diger araclarim en az 215-65-16 lastik vardi. 2-) Polo hatchback arac aks mesafesi kisa oldugundan normali mi bu ? 3-) Yola cig dusuyor hafif nemli islak kaliyor yol gittigim saatlerde.Bu da kaydirmanin en buyuk etkeni biliyorum ama diger araclarda bu kadar hissetmedigim guvensizligi bunda neden cok hissettiriyor. 4-) Yeni kislik lastik taktirdim balansi tam yapamamislar bu da etken midir ? 5-) Direkt araci elden cikartip sedan genis lastikli bir araba mi almali? Arkadaslar uzun oldu kusura bakmayin.Esim yolda kaydi bana da cok guvensizlik veriyor gözüm korktu bu yeni model arabada 0 lastiklerle bu sorunu yasamanin sebebi nedir aydinlatirsaniz sevinirim

• Klasik lastik sorunu. Polo'nun yol tutuşunda hiç bir problem yok..

Tabi ki dağ yollarına ralli pilotu gibi saldırıp Gtı hatchback performansı aramıyorsanız.

Lastiklerinizi üst sınıf bir kış lastiği ile değiştirin.. iyi bir yerde bilgisayarlı rot ayarı ve balansınızı tekrar yaptırın, doğru lastik basıncı ile ayarınızı yapın durum düzelecektir.

Birden çok sebebi var.

1 - Önceki araçlarınızin yol tutuş ve direksiyon konusunda iyi olması.

2 - Polo lastik ebatları. 205/55 16 ya geçseniz biraz daha iyi olur. Lastik basıncını biraz arttırabilirsiniz. Muhtemelen 65 yanak aracı çok esnetiyor ve hissizleştiriyor.

3 - Polo yani. Sürüş konuaunda hiç bir zaman iddialı bir araç olmadı.

4 - Yalıtım. Yalıtımı iyi olan araçlar hızı da hissettirmiyor. Polo'nun yalıtımı civicten iyidir diye tahmin ediyorum. Hem civic gibi yol tutamayıp hem de hızı hissettirmiyorsa sıkıntı büyür.

5 - Torsiyon. Torsiyon arka süspansiyon kaymak yolda sıkıntı yaşatmaz ama yoldaki sürprizlere hele de b segment bir araçta dirayet gösteremez. Bir gün kaymadığı yerde başka bşr gün basit bir sebeğle kayabilir.

6 - Alışma süreci. Aracınız yeniyse limitlerine, sürüşüne tam alışmamış olabilirsiniz. Bir mazda, honda sürüşü beklemeyin ama sonuçta 2022 model bir araç. Elektronik sistemler standart ve artık güzel çalışıyorlar. Alıştıkça sorununuz gider diye düşünüyorum.

• 195/55 16r lastik ölçülerine sahip 2020 Corsa kullanıyorum, yol tutuşta bir sıkıntım yok. 120 ile filan virajlara girdiğimde arkadakiler sağa sola yatıyoruz diye şikayetçi oluyorlardı sadece. Islak yolda da kullandım yine virajlarda sıkıntı olmadı, hatta bilen bilir Mersin-Antalya yolunda kullandım virajlı yolda yine kaydığını hissetmedim.

Düzelme, lastik ölçülerini yanlış görmüşüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deníz -- 5 Aralık 2022; 14:0:41 >
    1. si lastik tabanı 195 mm ince olması.
    2. si ise vag grup fabrikalarının b segment araçlara taktığı 2. kalite eco sınıfı lastikler.

bununla ilgili konu açmıştım. 2021 makyajlı 110 hp ibizam ani direksiyon hareketinde savrulacak gibi oluyordu. kumho 185/65/15 lastikliydi. elimde michelin primacy 4 lastik vardı aynı ölçüde. primacy 4 e rağmen aynı sorun devam ediyordu.

ibizayı sattım. 2022 yeni kasa fabia aldım 150 hp. bridgestone turanza eco 215/45/17 lastikle geliyor. sert dandik bridgestone a rağmen ibizadan daha iyi direksiyon tepkisi veriyor ve daha iyi yol tutuşu var.

bir de vag grup araçlardan (audi hariç) ford, opel, pejo gibi yol tutuşu beklemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 5 Aralık 2022; 13:4:11 >
  • Sorun Polo olması
    Poloyu beğenmemek değil yanlış anlaşılmasın.

Obür arabalarla kıyaslayınca burada sorun Polonun kendisi.
  • Al bir focus geç abi...

• İyi bir rot balansçı bulup ön takıma bir baktırın, eğer ön takımda sorun yoksa ve lastikleriniz de araç için önerilen ebatlarda alınmış yeni bir lastikse rot ve balans ayarı yaptırın, son olarak lastikler soğukken bir benzinciye gidip lastik basınç değerlerini şoför kapı içi ya da benzin kapağına bakıp olması gereken değerlerde olduğundan emin olduktan sonra bir daha test edin. elinizde sağlam bir pompa ya da ölçüm aleti varsa daha sağlıklı olur tabii. bazı benzin istasyonlarının ölçümleri yanlış olabiliyor.

basınç çok fark ediyor kaydırmada.

Ayrıca taktırdığınız lastikilerin kalitesi de çok önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 5 Aralık 2022; 13:29:46 >
  • Birden çok sebebi var.

1 - Önceki araçlarınızin yol tutuş ve direksiyon konusunda iyi olması.

2 - Polo lastik ebatları. 205/55 16 ya geçseniz biraz daha iyi olur. Lastik basıncını biraz arttırabilirsiniz. Muhtemelen 65 yanak aracı çok esnetiyor ve hissizleştiriyor.

3 - Polo yani. Sürüş konuaunda hiç bir zaman iddialı bir araç olmadı.

4 - Yalıtım. Yalıtımı iyi olan araçlar hızı da hissettirmiyor. Polo'nun yalıtımı civicten iyidir diye tahmin ediyorum. Hem civic gibi yol tutamayıp hem de hızı hissettirmiyorsa sıkıntı büyür.

5 - Torsiyon. Torsiyon arka süspansiyon kaymak yolda sıkıntı yaşatmaz ama yoldaki sürprizlere hele de b segment bir araçta dirayet gösteremez. Bir gün kaymadığı yerde başka bşr gün basit bir sebeğle kayabilir.

6 - Alışma süreci. Aracınız yeniyse limitlerine, sürüşüne tam alışmamış olabilirsiniz. Bir mazda, honda sürüşü beklemeyin ama sonuçta 2022 model bir araç. Elektronik sistemler standart ve artık güzel çalışıyorlar. Alıştıkça sorununuz gider diye düşünüyorum.

• Daha ileri bir boyut kazandırıyorum,

Sorun "sürücü kaynaklı" gibi görünüyor... (kronik hatalı lastik vb. durumu yok ise)
  • önceki kullandığınız araçların dingil mesafesi daha uzun, ayrıca arkalar bağımsız süspansiyon olduğu için ve daha geniş tabanlı lastiklerden dolayı virajlarda yol tutuş konusunda daha avantajlı olur. polo'ya geçince bu avantajların hepsi ortadan kalkıyor maalesef hocam :/
  • websosyal kullanıcısına yanıt

Daha ileri bir boyuttan yaziyorum civic ile 70-75 ile dondugum yerleri poloyla 50-55le donerken korkuyorum

• En büyük etken olarak anladigim
    1-)Sorun polo b segment aracin ta kendisi yol tutmuyor ( dingil aks mesafesi vs.)
    2-)Lastik ebatlarindan dolayi yol tutus problemi var
    Çözüm arabayi satip c segment genis lastikli bir arac almak sanirsam.Honda civic , Golf , Citroen c4 , opel mokka , honda hrv , belki Seat leon. Allah hepimize guc versin tek derdim A noktasindan B noktasina arizasiz sanayilerde ugrasmadan kandirilmadan guvenli bir yol gitmek. Bunlari almak maddiyatimi yine gerecek 🤦
  • 70 km'den 50 km'ye düşecek kadar dramatik fark lastik tabanı genişliği ile alakalı değildir çünkü taban dar ama araba da hafif olduğu için daha az yanal kuvvete maruz.

süspansiyonda teslimatta çıkarılması gereken takozlar kalmış olabilir. lastik havaları çok yüksek veya düşük olabilir ilk önce bu ikisine baktırın.

• Klasik lastik sorunu. Polo'nun yol tutuşunda hiç bir problem yok..

Tabi ki dağ yollarına ralli pilotu gibi saldırıp Gtı hatchback performansı aramıyorsanız.

Lastiklerinizi üst sınıf bir kış lastiği ile değiştirin.. iyi bir yerde bilgisayarlı rot ayarı ve balansınızı tekrar yaptırın, doğru lastik basıncı ile ayarınızı yapın durum düzelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperVeloceJota -- 5 Aralık 2022; 14:40:47 >
  • ziros732 Z kullanıcısına yanıt
    Durum böyle olsa hergün haberlerde spin atan Clio, Polo, i20 leri görürdük...

(ilk mesajınızdaki kullanıma istinaden)
  • lastik havalarını da kontrol edin o da çok önemli bir etken.

• Sonucta bu araba esimde de kaydi bende de kayiyor. Yukaridaki ibiza kullanicisi da ayni sikayet.0 hicbir yerine dokunulmamis arac. 5 yildir farkli farkli araclarda yasamadigim problemi poloda yasiyorsam sorunu kendimde aramam ne kadar mantikli ? Allah askina mantikli yaz birazcik.

• Meticulous kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun gidişi nasıl ibizanin
  • Focus al düşünme bunları.
  • Hangi lastiği kullanıyorsunuz?

• 98 model bir Transporter araç ile 110'la yata yata girdiğim virajda bir önceki İ20 ile çizgiyi bozmamama rağmen 60 ile arkayı getirdim. Yerler genelde tozlu+nemli oluyordu o virajlarda, Transporterde sıfır Nokian kar lastiği vardı, İ20de ise 2-3 senelik fabrika lastiği..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.