Şimdi Ara

2008 MODEL COROLLA SANZİMAN SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, aracim 2008 model olup 75 bindedir. 2 ay once uzun yola cikicak iken koprunun trafiginde kaldim ve bir ses duymaya basladim gostergenin en sol altinda dişli çark seklinde icinde unlem isareti olan bir uyari yanip sonuyor ve ayni zamanda seste cikiyordu. Hemen toyotayi aradim ve durumu belirttim bana hemen araci saga cekip 15 dakika sogutmami ve en yakin toyota servisine gitmemi soylediler aksi takdirde arac vitesi bosa alacaktir ve hic gitmeyecektir yogun trafikten dolayi oldugunu soylediler her neyse yarim saat durdum kenarda bekledim sonra calistirdigimda bir ariza isigi yanmadi trabzona bastim ordan antalyaya gectim ve antalyada o isik bir daha yandi iyice kafama takilmaya basladi antalya bakircilar toyotaya gittim ariza tespit yaptilar ve gereken parcalarin sifirini garantiden degistirdiler aracimda bir sorun daha vardi gaza yavas yavas bastigimda gazi almiyordu birden toplayip gidiyordu fisekleme gibi oluyordu yani araci biraktim bakircilar toyotada ertesi gun gidip aldim ve gaz olayinin cozuldugunu farkettim gaza biraz basinca aliyordu sanziman isigindanda eser yoktu 2 hafta oncesine kadar yine bir yogun trafikte kaldim ve yine sanziman isigi yanmaya basladi bir yerde okumustum durdugunuzda vitesi direk N' ye alin diyordu N ye aldiginiz zaman sanziman kendini sogutmaya aliyormus herneyse o isigida bu yontemle gecirdik 2 gun once aracim icin park yeri ararken sokak aralarinda biraz dur kalk yaptim ve yine bir sanziman isigiyla karsi karsiyayim dun yenibosna sonkar ile gorustum parcalarin sifir takildigini ve bu kadar kisa surede tekrarlamamasi gerektigini ve araci getirmemi soylediler takilan parcaninda isciliginde garantisi oldugunu belirttiler bakalim goturup neyin ne oldugunu anlicaz benden baska boyle bir hatayla karsilasan oldu mu arkadaslar olduysa nasil cozumlendi bu sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben 2013 yeni kasa TAM OTOMATİK corolla beklerken bu yazını okudum..Soğuk duş almış gibi oldum..Servisten çıkınca ayrıntılı bilgi yaz....Okuyalım...Sonkar halleder umarım.Geçmiş olsun....
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ben 2013 yeni kasa TAM OTOMATİK corolla beklerken bu yazını okudum..Soğuk duş almış gibi oldum..Servisten çıkınca ayrıntılı bilgi yaz....Okuyalım...Sonkar halleder umarım.Geçmiş olsun....

Malesef sorun cozume ulasamiyor gayet normal olarak algilaniyor bu sorun ariza tespite sokma geregi bile duymadilar sorunun gayet normal oldugunu ve yogun trafikte yapacagi soylendi

• yıllardır toyotayı takip ederim forumuna takılırım ... böyle bir şanzıman ısınması problemini ilk defa duydum... genelde bu sorunu dsgnin verdiğini okudum. ama toyotada ilk defa duydum..

umarım sorununuz çözülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: avensis42

yıllardır toyotayı takip ederim forumuna takılırım ... böyle bir şanzıman ısınması problemini ilk defa duydum... genelde bu sorunu dsgnin verdiğini okudum. ama toyotada ilk defa duydum..

umarım sorununuz çözülür

Toyotanin kendi kitapcigindada bu sorunun tanimi var ilk isim ordan bakmak oldu ve sorunun herhangi bir cozumu yokmus yogun trafikte yapacagini soylediler

• düz vites gibisi yok ne ısınma ne birşey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: engink

düz vites gibisi yok ne ısınma ne birşey.

aynen çok çok balatayı yakarsın toyotanın baskısı komple set halinde 140 tl :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2004 Avensis Direksiyon Problemi
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Otomatiginde rahatligi baska :)

• quote:

Orijinalden alıntı: batuhandkl

Merhabalar, aracim 2008 model olup 75 bindedir. 2 ay once uzun yola cikicak iken koprunun trafiginde kaldim ve bir ses duymaya basladim gostergenin en sol altinda dişli çark seklinde icinde unlem isareti olan bir uyari yanip sonuyor ve ayni zamanda seste cikiyordu. Hemen toyotayi aradim ve durumu belirttim bana hemen araci saga cekip 15 dakika sogutmami ve en yakin toyota servisine gitmemi soylediler aksi takdirde arac vitesi bosa alacaktir ve hic gitmeyecektir yogun trafikten dolayi oldugunu soylediler her neyse yarim saat durdum kenarda bekledim sonra calistirdigimda bir ariza isigi yanmadi trabzona bastim ordan antalyaya gectim ve antalyada o isik bir daha yandi iyice kafama takilmaya basladi antalya bakircilar toyotaya gittim ariza tespit yaptilar ve gereken parcalarin sifirini garantiden degistirdiler aracimda bir sorun daha vardi gaza yavas yavas bastigimda gazi almiyordu birden toplayip gidiyordu fisekleme gibi oluyordu yani araci biraktim bakircilar toyotada ertesi gun gidip aldim ve gaz olayinin cozuldugunu farkettim gaza biraz basinca aliyordu sanziman isigindanda eser yoktu 2 hafta oncesine kadar yine bir yogun trafikte kaldim ve yine sanziman isigi yanmaya basladi bir yerde okumustum durdugunuzda vitesi direk N' ye alin diyordu N ye aldiginiz zaman sanziman kendini sogutmaya aliyormus herneyse o isigida bu yontemle gecirdik 2 gun once aracim icin park yeri ararken sokak aralarinda biraz dur kalk yaptim ve yine bir sanziman isigiyla karsi karsiyayim dun yenibosna sonkar ile gorustum parcalarin sifir takildigini ve bu kadar kisa surede tekrarlamamasi gerektigini ve araci getirmemi soylediler takilan parcaninda isciliginde garantisi oldugunu belirttiler bakalim goturup neyin ne oldugunu anlicaz benden baska boyle bir hatayla karsilasan oldu mu arkadaslar olduysa nasil cozumlendi bu sorun

Aynı sorunu 2008 model corolla mmt aracımda yaşadım. Baskı balata değiştirdiler bir kaç parça daha değiştirdiler. Sadece 100 TL taşlama parası aldılar o kadar. Parçalar değiştikten sonra bir daha çark lambası yanmadı fakat manuel kullanımda 1. ve 2. viteslerde gazdan ayağımı hafif bile olsa da çektiğimde araba sekmeye ve sendelemeye başladı + geri vitese taktığımda arabanın altından takır tukur sesler geliyor ve bazen geri vitese geçmesi 3-4 saniye sürüyor. Önceden bu sesler yoktu. Araçtan iyice soğumaya başladım parke taşlarda giderkende sanki şahindeymişim gibi çıtırtı sesleri geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Skaninei -- 30 Ekim 2012; 0:32:32 >

• 2007 model toyota corolla arabam bu sabah çalıştı ama yürümedi. Boşta çalışması gerekirken vitese geçirdiğiniz de de çalışıyor. Yani araç boşta görünüyor. Çark içinde ünlem işareti yanıyor. Sizin anlattığınız aynı şeyi bugün yaşadım. Ne yapacam bilmiyorum. Siz ne yaptınız yaptırdınız mı? Bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babursah

2007 model toyota corolla arabam bu sabah çalıştı ama yürümedi. Boşta çalışması gerekirken vitese geçirdiğiniz de de çalışıyor. Yani araç boşta görünüyor. Çark içinde ünlem işareti yanıyor. Sizin anlattığınız aynı şeyi bugün yaşadım. Ne yapacam bilmiyorum. Siz ne yaptınız yaptırdınız mı? Bilgi verebilir misiniz? Teşekkür ederim.

2 ay once antalya bakircilarda yaptilar garanti kapsaminda yetkili servise gitmenizi tavsiye ederim ozel servise en son gidin ben ucretsiz yaptirdim 3000 liraya yakin parca degisti

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.