Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: koyunsavar

Zaten bu forumda takılanların yüzde 90 ı çocuk ehliyet yok para yok araba alacakları falan da yok
    yillar yillar once de bu forumda takilanlar cocuk derlerdi

hic birsey degismemis.

bakalim beni taniyan cikacakmi
  • halil_41 H kullanıcısına yanıt

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün çetaş forda gittim, 2019 titanyum yeni focus cam tavan kış paket vsvs 175bin tlye bıraktı halojon farlı düz stopluydu araç, birde indirim li hali bu fiyat. Almadım geri döndüm. Cidden saçmaladılar birde teklif aldığım araç şubat 2019 dan beri satılmayı bekliyormuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Bankaların paraya ihtiyacı var. Tasarruf edip paranızı bankada tutun. Bankalar kredi verebilsin ki AKP yüzünden IMF'ye gitmeyelim.

Ama harcadıkça paraya ihtiyacın olacak ve IMF'ye gitmek zorunda kalacaksın.

Şimdi otur düşün bakalım hangimiz hain?

2 sene önce kriz uyarıları için açtığım konularda da hain diyenler vardı. Şimdi nerede o arkadaşlar çok merak ediyorum?

Forumda sesleri solukları çıkmaz oldu..

Alıntıları Göster
    Peki gelecekte ne olur sizce, yorumunuzu alayım, ayrıca açtığıniz konunun linki varsa okumak istiyorum, merak ettim.

• Androidci01 A kullanıcısına yanıt
    Konu sahibi zaten yıllardır anlatıyor. Sanırım Siz ekonomi ile ilgili konuları takip etmiyorsunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

Not alın, elinizde bulunan eşyaları gözden geçirin, mutlaka işinizi görmeye yetecek durumdalardır. Bunu kendinizle konuşun, alışveriş yaparken kendinizi izleyin, çoğu kez ihtiyacımız olmayan şeyleride alıyoruz.

Daha önemlisi sizi mutsuz eden şeyleri bulun, alışverişi mutlu olmak için yapıyor olabilirsiniz. Geriye dönün ve sizi mutsuz eden şeylerle ilgilenin. Çünkü çoğu kez alışveriş, mutlu olmak için yapılır.

Hele o deli gibi alışveriş yapan elit görünen tipler mutsuzluklarını alışveriş esnasında ki dopaminle sıvıyorlar.
    Not alma tavsiyesini ve diğer tavsiyeleri dikkate alacağım, fuzuli para harcamanin önüne geçmek lazım artık, devir harcama değil, tasarruf zamanı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Tasarruf edin ayagıyla ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışan hainden başka birşey degilsin,o almasın ben almayayım ekonomi çarkları nasıl dönecek son numaranız bumu ?
    Valla bu fiyatlardan araba alanin hiç gelecek kaygısı olmaması gerekir, araba fiyatları saçma sapan bir noktada, ev fiyatları da düşmemek için direniyor, her yerde satılık ev ilanı, satamiyorlar, fiyatlar da düşmüyor, böyle sacma sapan bir durum var.2 +1 eve 500.000 TL istiyorlar vs vs.
    Bu konjonktürde aklı olan ev de almaz, araba da.

• Androidci01 A kullanıcısına yanıt
    Hocam yorumunuz gerçekten erdemli bi insan olduğunuzu gösteriyor ama konu sahibinin son 2 yıldır açtığı konuları okumanızı tavsiye ederim. Ekonominim en iyi forumdan takip edildiğini göreceksiniz ve inanın biz bunu konu sahibi arkadaşa borçluyuz ondan o kadar şey öğrendik ki hakkını inkar etmek nankörlük olur.

• Equris kullanıcısına yanıt
    Parayı bankaya koymakla, altın alıp yastık altına koymakla ekonomi nasıl düzelecek bu nasıl bir mantıktır anlayamadım

Tekrar ediyorum para piyasada dönmeli bakkal mehmet amca mal satmalı, kazandıgı para ile toptancıdan mal almalı, toptancıda fabrıkadan ürün almalı, fabrıka işcilerine maaşı ödemeli,işcide bakkal mehmet amcadan mal almalı çark böyle döner.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parası olan alsın, olmayan sakın borçlanmasın. Yoksa hem o aracın kredisini öder hem de kaportasını kemirirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Parayı bankaya koymakla, altın alıp yastık altına koymakla ekonomi nasıl düzelecek bu nasıl bir mantıktır anlayamadım

Tekrar ediyorum para piyasada dönmeli bakkal mehmet amca mal satmalı, kazandıgı para ile toptancıdan mal almalı, toptancıda fabrıkadan ürün almalı, fabrıka işcilerine maaşı ödemeli,işcide bakkal mehmet amcadan mal almalı çark böyle döner.
    Bak ben anlatayım sana o işi.
    Para harcamakla piyasada para dönmüyor. O işler eskidendi. O paralar piyasada dolaşacağına, büyük oyuncuların kasasına giriyor. Suçluyu söylemeyeceğim. Ortada suçlu yok zira. Kapitalizmin kuralı budur.
    Gelir dağılımına bakarsan görürsün.
  • Otomobil almayın aldırmayın sözüne katılmıyorum. Bu zamanda bekarsan falan arabasız idare edilir. Ama çoluk çocuk sahibiysen kimse kusura bakmasın araba lüks değil ihtiyaçtır. 90k değerinde aracım var. Hergün işe arabamla gidip geliyorum. Ayrıca çocuğum yeni okula başladı. Hergün onu okula getirip götürüyorum. Şöyle bir hesap yapayım dedim. Aracımın kasko ve sigortası yıllık 2200 lira. Küçük şehirde yaşadığım için aylık 300 liralık benzin yetiyor. Yıllık da ortalama 1000 lira araç bakım maliyeti var diyelim. Yıllık 700 falan da mtv var. Arabamın bana aylık masrafı yaklaşık 625 lira. Çocuğu servise versem en az 350 lira. Karı koca hergün dolmuşa binsek aylık 250 lira. Bunun gecesi var gündüzü var hastanesi var. Yani aynı hesap hemen hemen. Çekeceğin rezilliğe değmez. Gelirin biraz az ise araban 90k lık olmaz 40k lık olur. Önemli olan ayağını yorganına göre uzatmak. Ne kadar idare edersek edelim vergiler çok yüksek. Ekonomi böyle gittiği sürece bu vergiler her geçen gün artacak. Son üç yılda çok fakirleştik. Allah sonumuzu hayır etsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fblimelih -- 29 Eylül 2019; 0:10:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Pardon
    Ben oyuncağım derken çok kullandığım için mecaz olarak yazdım yoksa telefonla oyun oynamıyorum.
    Ben yerine göre tasarruf ederim. Benim için bi insanın bütçesini zorlamıyorsa iyi bi araba alıp binmesinin bi sakıncası yoktur. Adamlar 1 km yol yapıp 50.000 tl miydi yakıt gideri yazacak öteki üç üç beş beş makam arabası alacak bende kendi paramla araba alacağım ve israf yapıyorum diye eleştirileceğim.
    İnsan kendi parasını yedikten sonra bu kimseyi ilgilendirmez. Hak yemiyorsa çalmıyorsa kötü yollardan para kazanmıyorsa e birde zekatını verip fakir fukarayıda gözetiyorsa bence o insanı eleştirmek yanlış olur.
    İyi o zaman bugün elit bi yerde ikamet eden adama neden tasarruf için gidip kenar mahallede oturmuyor diyelim.
    Netice 2000 tl kira yerine 500 tl kira verirsin diyelim. Yada adam almış Mercedesin 2 milyonluk arabası gidip adama sen neden focus almadın diyelim. Adama demezler mi git işine bak
    anlaşıldı sana hiçbir konuda bir şey anlatamayacağız ve kabul ettiremeyeceğiz
    biz kendi tasarruflarımızdan bahsediyoruz ,başkalarıyla aşık atmak istersen zaten hiçbir zaman tasarruf edemezsin

o nedenle seninle hiçbir konuda tartışmaya girmeme kararı aldım

• quote:

Orijinalden alıntı: felisleo2

Ben müteahhitim.
    İnsanlar sizin gibi düşündüğü sürece kriz devam edecektir.
    Kriz dediğiniz şey büyük ihtimalle beklentilerle alakalı bir şey.
    Siz otomobil almadıkça otomotiv fabrikaları üretime devam etmeyecek, inşaatlar duracak.

İnşaat sektörü en az 300 tane sektörü besliyor.
    İnsanlar işsiz kalacak.
    Olayın özeti bu.
    oldu sen daha lüks yaşayasın diye biz sürünmeye devam edelim
    ya kardeşim inşaat dediğin temel gıda ürünü gibi bir şey mi de hiç durmadan aynı oranda devam etsin ?

inşaat ve otomotiv durursa ölmeyiz ama kriz derinleşirse senin sektörlerinin yüzlerce katı fazla olan başka sektörler batacak
    artık sizde yavaş yavaş başka sektörlere geçin ,misal tarım ve hayvancılık gibi

olayın özeti bu

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Size adam iyi emekli maaşı veriyor. Kurban parası da veriyor. Siz yeyin için keyf edin.
    Gençlik bunu anlamayacak kadar körpe.
    Sizinle ancak bu şekilde anlaşırız.

Ben diyorum ki tasarruf yapan yapar ama parası olan harcıyorsa sanane kardeşim.
    Millet fakir diye zenginde fakir gibi ayaşamak zorunda değil.
    Evet param var 10 bin tl lik telefon alabilirim ama almıyorum. Çünkü tasarruf ediyorum. Çünkü aslında bende sizler gibi düşünüyorum arada ki tek fark parası olan yer banane diyorum.
    Daha da anlamıyorsanız diyecek bişe bulamıyorum.
    Zaten sizi forumda ki yersiz muhalefetlerinizden tanıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Gelişmiş toplumlar tasarruf eder ve satın alır. Eğer biraz eksiği varsa kredi çeker. E zaten komple kredi çekip bir işe giriyorsa geliri yüksektir.

Tasarrufları yüksek olduğu için faiz oranları düşüktür gelişmiş toplumların. Gelişen toplumlar ya da az gelişmiş toplumlar ise borçlanarak tüketir. Geliri sürekli düştüğü için enflasyon oluşur ve enflasyona borçları ezdirirler.

Şuan bizimkilerin yapmaya çalıştığı gibi. Bu süreç içerisinde ise toplumlar zenginleştiğini zannederek fakirleşirler.

Alıntıları Göster
    aynen katılıyorum

ekonomi konularına yazdıklarınızı da bazen okuyorum ama ülke gündemi bölümünde çok fazla tuhaf insan olduğu için oraya yazmıyorum
    bir şey söylesen birileri geliyor aktrolsün diyor ,başka bir şey yazdığında chp. lisin diyor ,hatta fetöcü yapma modası çok yaygın

ekonomi konusuna da buradan bir şey yazayım bari :)

bizim ülkemiz tuhaflıklar ülkesidir ,her şey süper giderken borsa çakılır ,döviz tavan yapar ,tersi olduğunda ise ters durumlar oluşur (bazen)
    misal 2001 krizi öncesi ntv. de 4 prof. çıkar ve ekonomiyi öve öve bitiremezdi ,iktidarın uygulamaları çok doğru derledi

bir gün açtık tv. yi izliyoruz ,borsa çakılmış ,soruyorlar her şey çok iyiyken bu nedir diye ,gülüyorlar bazen böyle olur deyip
    tabi sonrasında ekonomi çakıldı ve insanlar bir yığın çile çekti

peki bu güvenceleri veren prof.lar bedel ödedi mi ? hayır tabi

o nedenle ben artık mümkün olduğunca dinliyorum ,takip ediyorum ve özellikle ekonomistler ne diyorsa tersini yapıyorum :)
    ekonomi de binlerce faktör var ,beklemediğin bir yerden vurunca feleğin şaşıyor :)

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.