Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Avrupa'da zaten NET maaşlar ABD ve Arap ülkelerinin gerisindedir. Aynı kişinin yapacağı aynı iş için dahi USD üzerinden maaşlar Euro üzerinden maaşların çok üzerindedir, bu Avrupa'nın sosyal devlet yapısından kaynaklanır. Ben aslında pek bir şey peşinde değilim. Sadece burada dedim ki "VW Golf gibi küçücük, teneke bir araba, donanımlı, deneyimli bir mühendisin 3 aylık maaşından fazla etmez". Hesabını da 3x 7.000€ > 19.500€ şeklinde KANITLARIYLA sundum. Buna rağmen konu hakkında bilgisiz bir takım kişiler tarafından, seviyemin çok altında kalan, gereksiz bir polemiğe tutuldum.

Lakin dediğinizde genel olarak haklısınız. Dünyanın neresinde olursa olsun, ayda net 7.000 birim para donanımlı ve deneyimli bir mühendis için ÇOK ÇOK ÇOK normal. Master/doktora seviyesinde eğitime sahip, 10-15 yıllık bir mühendis, NET 7.000€ civarı kazanamıyorsa o kişinin kariyerinde bir sorun vardır. Bu rakamlar ABD/Arap menşei şirketlerde çok rahat 10.000$'ı aşar ancak bunun en az 3.000$'ı yine vergi ve sağlık harcamalarına gider.

• "Hani neredeymiş 7.000€ kazanan mühendis, göster bakalım" noktasından "Varmış da hepsi öyle değildir" noktasına gelmeniz güzel. Bilgiye direnmenizin alemi yok. Hem gerçek hayat tecrübesi, hem de açık kaynaklara dayanarak ortaya koydum ki, dünyanın neresinde olursa olsun, ayda net 7.000 birim para donanımlı ve deneyimli bir mühendis için ÇOK ÇOK ÇOK normaldir. Avrupa'da master/doktora seviyesinde eğitime sahip, 10-15 yıllık bir mühendis, NET 7.000€ civarı kazanamıyorsa o kişinin kariyerinde bir sorun vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

Hayata bir kere gelmişim . Onu alma bunu alma para biriktir. Biriktir biriktir nereye kadar . Gençliğimde istediğim arabaya binemedikten sonra napayım ben yaşlılıkta arabayı. Bırakın bunları hayatı yaşayın. Her geçen gün yaşlanıyoruz.
    ekonominin özeti şu kafa...
  • Hocam müteahhit ve galericileri zengin etmeyin demişsiniz. Ben konuta neden karsisiniz onu anlamadım. Ben kirada oturan biriyim. Daire almak istiyorum. Neden almayayım ? Kiraya odedigim para sürekli havaya gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 29 Eylül 2019; 8:42:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Parayı bankaya koymakla, altın alıp yastık altına koymakla ekonomi nasıl düzelecek bu nasıl bir mantıktır anlayamadım

Tekrar ediyorum para piyasada dönmeli bakkal mehmet amca mal satmalı, kazandıgı para ile toptancıdan mal almalı, toptancıda fabrıkadan ürün almalı, fabrıka işcilerine maaşı ödemeli,işcide bakkal mehmet amcadan mal almalı çark böyle döner.
    Geçen sene ÖTV oranlarına zam yapıldı, bu zam yapıldığı gün de yazmıştım, araç satışları düşer, sektörde işsizlik olur, bu vergi gelirine değil, vergi kaybina neden olur diye
    Devlet ekonominin canlanmasini istiyorsa ÖTV oranlarıni eski haline getirmek zorunda, hem bizim bilmediğimiz özel bir durum yoksa yeni ÖTV zammı ile bu gerçekten vergi zulmüne neden oluyor, böyle olmamalı.
    Geçen sene Engellilerde 200.000 TL sınırı getirildi, ama makam araçlarına sinir getirilmedi.Devlet önce kendi fedakârlik yapacak, sonra halktan, milletten isteyecek, bu şimdiye kadar hiç yapılmadi.Ulkedeki sorun A partisi, B partisi sorunu değil, oraya gelen iktidarın mevcut düzeni devam ettirmesi, aslında sorun bizden basliyor.İnsanlar ekonomisine bakıyor, cebine bakıyor, ülke olarak artık bir şeyleri basarmamiz lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Konuyu okuma zahmeti gösterirseniz zaten ihtiyacı olan almalı diyorum:) Ve bunu sizin gibi yaklaşık 10. kişiye cvp olarak atıyorum:)
    Üstad konuyu okudum. :) Sonra diğer cevapları okurken kendim hesap yapayım derken böyle bir cevap yazmışım kusura bakmayın. :)
  • Faiz oranı düşük olunca insanlar ödenmediğini falan mı sanıyor acaba ? Bunu en güzel bmw yapıyordu. 150 bin sıfır faiz , 200 bin sıfır faiz.

Zannediyorsun 200 bin cepte, kalanı bulduk mu Bmw tamamdır :) uzun süreli borca girmemiş adam bilmez . Uzun süreli borç psikoloji bozar. Hareket kabiliyetini engeller. Vergilerden kuruş feragat etmeyip halkı borca özendirmek , kısa vadede daha mutsuz , daha bitik bireylere sebep olur.

Herkesin kendi Hesabı. Ben vergiden de indirim yapılacağını sanmıyorum. Alan alır , almayan bekler. Araba aldım diye yarın bir gün aç açıkta kalmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim pederde Nİssan Qashqai vardı zorla sattırdım şimdi işletmeye ayda 2000 TL daha para giriyor.Yıllık vergisi şu bu onlarda kaar. Rahatladık. Canın cehenneme AKP.
  • Aslında herkes her şeyin farkında ama nefsini yenemiyor. Yoksa şu ülkede bir kişi bile araba alınmayacağını biliyor.

• Witwickyyy kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi Bankada 60 bin lira 36 ay taksit 6 bin faiz ediyorum. Paylaşırmisinz söylediğiniz rakam imkansız gibi

• Peki tasarrufta kasit ne sekil tasarruftur. Bu duzende bankalarda batabilir, evde altin olsa oda risk

• Bugün bir baktım da sınıf öğretmeni eşimin maaşı 930 $ a yükselmiş. Fazla geldi bana! Ya enflasyonun yarısı maaş artışı alacak yada TL devalue olacak dedim.
    😁

• quote:

Orijinalden alıntı: Gozger

İş yerim taşrada eşim ve kızım için bu indirimli kredi olayı cazip geldi alayım bir araba eşim gelecek kış zamanında çocuğu okula götürüp işe gider gelir felan derken bi honda bayiini arafım adamın dediği kahretti beni “efendim şuanki peşin fiyatı 153.000tl ama 1 ekimden sonra kredi durumları güncellenecek aracında fiyatı değişebilir” dedi nasıl yani düşecek mi dedim yok artacak dedi nasıl yani dedim “eee kredi kullanacaksanız yükselir” dedi ne alaka dedim krediyi sizden değil bankamdan kullanıcam dedim olsun biz referans oluyoruz dedi fiyat öyle artar dedi biz peşin fiyatına öyle dedik diyor. Adamlar sanki borca satıyor birde bunlar var

Alıntıları Göster
    Yanlış bilmiyorsam düşük kredideki oluşan zararı bankalar ve firmalar karşılayacak.bankalar tek başına değil.hatta Toyota bu sisteme dahil değil çünkü kabul etmemişler ,böyle bişey yapana kadar kendi finans sistemimizde kampanya yaparız demişler.

Yani ev satışları gibi krediler düşünce fiyatlar artar diyorlar ama 0.49 u suspanse edecekler zaten firmalar fiyatlar mecbur artacak bu araçlar için.pesin alış başka kredili alış başka fiyat çekecekler mecbur

• zinedine_zidane kullanıcısına yanıt
    Sen kendi kafana göre istedigin gibi yasayabilirsin. Herkesin yasam tarzi kendine. O kadar cok insan taniyorum ki hayati boyunca durmadan calisip tasarruf yapip, 3 4 ev almis ama yillardir ayni ceket uzerinde birak yurt disini sehir disina bile cikamamis, istedigi seyi yiyememiş. Yillardir calismanin getirdigi hastaliklarla ölmüs. Ben böyle yasamak istemiyorum. Her gecen gün daha ölüme daha cok yaklasirken yapmak istedigim hic bir seyi ertelemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: EuroTrumpSimulator2

Anca kendini avut sen
    Kendimi avutmaya ihtiyacim yok genc. Sende ilerde cok calisirsan istedigin arabayi param yetecek mi cok mu para veriyorum acaba demeden alirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Parayı bankaya koymakla, altın alıp yastık altına koymakla ekonomi nasıl düzelecek bu nasıl bir mantıktır anlayamadım

Tekrar ediyorum para piyasada dönmeli bakkal mehmet amca mal satmalı, kazandıgı para ile toptancıdan mal almalı, toptancıda fabrıkadan ürün almalı, fabrıka işcilerine maaşı ödemeli,işcide bakkal mehmet amcadan mal almalı çark böyle döner.
    Sen önce fiyat istikrarını sağlayıcı kararlar al ve sıkı bir şekilde uygula, devlet bankalarını ve kurumlarını zararına bazı sektörleri desteklemek zorunda bırakma! Rant transferi için devlet olanaklarını peşkeş çekme! Tasarrufu teşvik et, sahibini ödüllendir! Bende yastık altında ki altınımı dövizimi gönül rahatlığı ile çıkarayım.

• Niye almıyım yaya veya toplu taşımayla hayattanmı soğuyayım ?
  • fotoburak F kullanıcısına yanıt
    Faiz oranı ile bir siteden hesaplama yaparak gördüğüm bir sonuçtu, bankalar 1 ekimden itibaren bu kampanyayı başlatacaklar. Herhangi bir bankadan bilgi alınmadı henüz..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2014'te 45.000 liraya aldığım seat ibiza şu an hurda indirimiyle 104.400 tl. 5 yılda %130 artmış. Arabanın vergisiz fiyatı 72.000 tl. %50 vergi mi olur ya? Alt tarafı b sınıfı bir hatchback. Bu kadar vergi hangi Müslümanlığa hangi insafa sığıyor?

• Asıl abartı ötv düşmeli.

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.