Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Asgari ücret olması gereken seviyede halen değil ama yapılan artış kötü değil kabul. Ama enflasyon %30-35 lerde iken memura yapılan % 4 zamma ne demeli? Benim maaşımın karşılığı bundan 2 yıl önce 2 bin dolara yakın iken şimdi bin dolar bile değil. Yarı yarıya düşmüş alım gücüm bu ne olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

"Hani neredeymiş 7.000€ kazanan mühendis, göster bakalım" noktasından "Varmış da hepsi öyle değildir" noktasına gelmeniz güzel. Bilgiye direnmenizin alemi yok. Hem gerçek hayat tecrübesi, hem de açık kaynaklara dayanarak ortaya koydum ki, dünyanın neresinde olursa olsun, ayda net 7.000 birim para donanımlı ve deneyimli bir mühendis için ÇOK ÇOK ÇOK normaldir. Avrupa'da master/doktora seviyesinde eğitime sahip, 10-15 yıllık bir mühendis, NET 7.000€ civarı kazanamıyorsa o kişinin kariyerinde bir sorun vardır.
    Sadece kılçıkla laf çekiyorsun. Evet dedim göster diye çünkü azınlık dediğin oran. Sen benim dediğime cevap ver. Aselsanda 10 yıllık çalışan 12-13bin alıyor, diğer 10 yıllıklar o kadar alamıyorsa kariyerinde sorun mu var diyelim? Ayrıca ortalama maaşları attım sana ama yine bir cevabın yok. Bir tane arkadaşım var örneği üzerinden gidip duruyorsun. Bilgi dediğin arkadaşının maaşı mı?

Evet bir arkadaşım var aselsanda. 10 yıldır çalışıyor. 13 bin alıyor. 13 bin ortalama donanımlı mühendis maaşı. Ne kadar gerçekçi değil mi? Bilgilenmeyen varsa bilgilensin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Efe

Asgari ücret olması gereken seviyede halen değil ama yapılan artış kötü değil kabul. Ama enflasyon %30-35 lerde iken memura yapılan % 4 zamma ne demeli? Benim maaşımın karşılığı bundan 2 yıl önce 2 bin dolara yakın iken şimdi bin dolar bile değil. Yarı yarıya düşmüş alım gücüm bu ne olacak?
    Yalan konuşma yüzde 4 zam almadınız senede 2 kere zam alıyorsunuz ayrıca enflasyon farkını alıyorsunuz

Asgari ücretli senede 1 kere zam alıyor

Geçen senede toplamda memur kesimi yüzde 20 üzerinde zam aldı

Sadece sizin degil tum calisanlarin maasi döviz uzerinden düştü

• quote:

Orijinalden alıntı: cnyttt

Yalan konuşma yüzde 4 zam almadınız senede 2 kere zam alıyorsunuz ayrıca enflasyon farkını alıyorsunuz

Asgari ücretli senede 1 kere zam alıyor

Geçen senede toplamda memur kesimi yüzde 20 üzerinde zam aldı

Sadece sizin degil tum calisanlarin maasi döviz uzerinden düştü

Alıntıları Göster
    Memur nasıl yüzde 20 üzerinde maaş almış merak ettim doğrusu.

Sorun ne biliyor musunuz? Bundan 10 yıl önce mesela bir doktor 3000 alırken asgari ücret 300 liraydı 10 katı. Şu an doktor 8 alıyor (uzman değil pratisyen batıda) asgari ücret ortada. Bu da eskiden rahat yaşayan kesimin artık rahat yasayamamasina neden oluyor malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• makpiyal M kullanıcısına yanıt
    Bir yanlışın olmasın kardeş o paraya GTİ alınır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • otomobil sektörü iyice daraldı, çözüm %25 ötv

0 araç alsan bile en az 2 bin vergisi var her sene

• quote:

"Hani neredeymiş 7.000€ kazanan mühendis, göster bakalım" noktasından "Varmış da hepsi öyle değildir" noktasına gelmeniz güzel. Bilgiye direnmenizin alemi yok. Hem gerçek hayat tecrübesi, hem de açık kaynaklara dayanarak ortaya koydum ki, dünyanın neresinde olursa olsun, ayda net 7.000 birim para donanımlı ve deneyimli bir mühendis için ÇOK ÇOK ÇOK normaldir. Avrupa'da master/doktora seviyesinde eğitime sahip, 10-15 yıllık bir mühendis, NET 7.000€ civarı kazanamıyorsa o kişinin kariyerinde bir sorun vardır.
    Konu dağılıyor ama ben de devreye gireyim o zaman. Hani neredeymiş 7000 Euro kazanan mühendis? Avrupa'da net 7.000 euro kazanan mühendis yok, şef de yok. Genel Müdür direktör falan olmak lazım o paralar için (ki o da maaş olmaz bonus falan verilirse olur). Veya çok istisnai bir yazılım firmasında, yatırım bankacılığında falan çalışmak lazım.
    10 yılı aşkın süredir yurtdışında çalışan mühendisim. İnsanlar bilmiyor diye saçma sapan atıp tutuyorsun. Almanya'ya, Hollanda'ya daha yeni senior engr pozisyonlarına gitmiş arkadaşlarım var, bu paralar yok.

İnanmayın arkadaşlar. "Avrupa'da insanlar 2-3 aylık maaşıyla Golf alabiliyor" - YALAN. Öyle bir şey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Sorun ne biliyor musunuz? Bundan 10 yıl önce mesela bir doktor 3000 alırken asgari ücret 300 liraydı 10 katı. Şu an doktor 8 alıyor (uzman değil pratisyen batıda) asgari ücret ortada. Bu da eskiden rahat yaşayan kesimin artık rahat yasayamamasina neden oluyor malesef.

Alıntıları Göster
    Internette girin 2018 yılında toplamda kaç zam almış görün

Bundan 10 sene önce asgari ücret 300 lira degil 600 küsür lira idi

Ne istiyorsunuz arkada sim memur olduk diye asgari ücretin 10 katı maaş mi istiyorsunuz anlamadık gitti

Isinize gelince avrupa derdiniz avrupada varmi bizdeki uçurum

Elbette bir fark var olmalı da ama bizdeki gibi uçurum seviyesinde degil

Örnek istersen vereyim fransada polis maaşı 1800 euro asgari ücret 1200 euro

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Alıntıları Göster
    Asgari ücret, 1 Temmuz 2010'dan itibaren, 16 yaşından büyükler için brüt 760,50, net 599,12 lira, 16 yaşını doldurmamış işçiler için ise brüt 648, net 518,58 lira olarak belirlendi

• Bilgim yok onun için bişe dememiştim. 7000 Euro çok para üstad. yıllardır Ticaretin içindeyim Ben o kadar kazanmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePassenger -- 29 Eylül 2019; 12:12:44 >
  • otomobil alıp alınmamasıyla çözülecek bir durum yok ortada

sıfır almazsınız devlet oradan çıkaramazsa bu sefer otoyollara çakar, olmadı cezalara çakar, hatta hiç kullanmadığınız köprü ve yolların parasını aldığınız ekmeğe bile vergi koyar, yani ortada değişen birşey olmaz

bu yüzden bırakın parası olan birşey alacaksa alsın, en azından dar gelirlinin temel ihtiyaçlarının vergileri mümkün olduğunca düşük seviyede kalsın
  • cnyttt kullanıcısına yanıt
    2020 ilk 6 ay için alınan %4 zaten 4. Ay vergiye girdiğinde fazlasıyla devlet tarafından geri alınıyor benim cahil kardeşim. Biz esnaf gibi, iş adamı gibi zarar gösterip defterde binbir dalavere çevirip vergi kaçırmıyoruz. takır takır daha kaynakta kesiyor vergiyi sen ne zammından söz ediyorsun utanmadan yalan konuşma diyorsun bir de. Ben 8. Ayda %27 lik vergi dilimine giriyorum %4+%4 zam alsam ne olacak kepçeyle geri veriyorum zaten aldığım zammı. Bu yıl enflasyon farkı falan yok kuru kuru %4 var. O da girdiğimiz vergi dilimiyle uçup gidiyor zaten. Millet de sanıyor memurlar paşa memurlar mis gibi yaşıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Efe

2020 ilk 6 ay için alınan %4 zaten 4. Ay vergiye girdiğinde fazlasıyla devlet tarafından geri alınıyor benim cahil kardeşim. Biz esnaf gibi, iş adamı gibi zarar gösterip defterde binbir dalavere çevirip vergi kaçırmıyoruz. takır takır daha kaynakta kesiyor vergiyi sen ne zammından söz ediyorsun utanmadan yalan konuşma diyorsun bir de. Ben 8. Ayda %27 lik vergi dilimine giriyorum %4+%4 zam alsam ne olacak kepçeyle geri veriyorum zaten aldığım zammı. Bu yıl enflasyon farkı falan yok kuru kuru %4 var. O da girdiğimiz vergi dilimiyle uçup gidiyor zaten. Millet de sanıyor memurlar paşa memurlar mis gibi yaşıyor.
    Hoca hoca sen yukarıda msjinda 2019 asgari ücretini yazmışsın 2020 yi bosver gelecek seneyi konuşmuyoruz

Asgari ücretli 400 lira zam aldığı senede siz ne kadar zam aldınız totalde onu yaz

Cahil diyene kadar delikanlı gibi deki ben 2019 senesinde topalda bu kadar zam aldım

Vergiyi herkes veriyor

• Aselsan'in Avrupa'da, Euro üzerinden maas verdigini bilmiyordum... Turkiye'de hic kimse bilgi ve emeğinin gercek karşılığını almiyor.

• Ben zaten TÜM mühendislerin ortalamasından bahsetmiyorum. Donanımlı (MS/PhD) ve deneyimli (10-15 yillik) mühendislerden bahsediyorum. Herhalde zannediyorsunuz ki Avrupa'da bu insanlar hayati boyunca 5000 birim maasa tamah ediyor. Daha onceki mesajımda (gehalt.de'den) baglantisini attigim islere goz atacak olursanız, Almanya'da NET 6700-8500 Euro (brüt 8300-11500) bandinda mühendislik islerinin neler oldugunu gorebilirsiniz.

Bu maaşı alan en az 3 tane mühendis tanıdığım var, sizin bilmiyor olmanız, var olmadığı anlamına gelmez. Insanlara oturduğunuz yerden yalancı yaftası yapıştırarak kadar cekememezligin alemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 29 Eylül 2019; 13:2:13 >
  • Burada aklı , fikri, beyni olan bütün forumdaşlarıma ısrarla ve önemle şunu yazıyorum...BORCA GİRMEYİN...KREDİ BİLMEM NE..... GEREK YOK...…..İkinci elde binlerce satılık otomobil var..Paran ne kadar ise paran kadar beğen , seç, al.... BORCA GİRME.....140 Bine aldığın otomobili acil satmaya gittinmi
    75 verek gardaş diyecekler. Yüreğin yanacak.......Aklınızı kullanın.....YEM OLMAYIN.....Saygılarımla...
  • quote:

Ben zaten TÜM mühendislerin ortalamasından bahsetmiyorum. Donanımlı (MS/PhD) ve deneyimli (10-15 yillik) mühendislerden bahsediyorum. Herhalde zannediyorsunuz ki Avrupa'da bu insanlar hayati boyunca 5000 birim maasa tamah ediyor. Daha onceki mesajımda (gehalt.de'den) baglantisini attigim islere goz atacak olursanız, Almanya'da NET 6700-8500 Euro (brüt 8300-11500) bandinda mühendislik islerinin neler oldugunu gorebilirsiniz.

Bu maaşı alan en az 3 tane mühendis tanıdığım var, sizin bilmiyor olmanız, var olmadığı anlamına gelmez. Insanlara oturduğunuz yerden yalancı yaftası yapıştırarak kadar cekememezligin alemi yok.
    Mühendis mühendistir. Ünvanı "mühendis" olan adamların alacağı maaş bir yere kadar (müdür, direktör vs. değilse).
    Doktora yapmak iddia ettiğin kadar maaşa etkili bir şey değil (hatta ona harcanan zamanda kariyerde daha iyi ilerleme olur denebilir). Almanya'da çok abartılan bir ünvan ama orada da havası sönüyor yavaş yavaş.
    Oturduğum yerden yafta yapıştırmıyorum, ben Avrupa'da mühendis olarak çalışıyorum diyorum bak. Avrupa'da böyle maaşlar yok, gehalt mehalt geçiniz bunları. İnsanlara hayal satmayın. Zaten benim derdim burada gençlerin böyle uydurma şeyleri okuyup yanlış fikirler edinmesi.

Avrupa'da insanlar düzenli sistem ve stabil bir ekonomiden faydalanarak planlı bir hayat yaşıyorlar. 30 yıl vadeli düşük faizli mortgage alıyor, 5 yıllık araba kiralıyor, yaz tatilini 8 ay önceden planlıyorlar. Bunlar yüksek maaşla değil, güvenceyle ve düzenle oluyor. Avrupa'da vergiler yüksek, hayat genelde sakin ve güvenlidir. Maaşlar arasında büyük uçurumlar yoktur, mutlak fakirlik neredeyse hiç yok; ama havadan da para yağmıyor, vur patlasın çal oynasın bolluk refah içinde bir hayat değil.

• Eğer herkes sizin görüşünüze uygun düşünceye sahip olsaydı, paranın değeri artar alım gücü yükselirdi diye düşünüyorum ancak maalesef ki piyasaya sürekli kredi pompalamak için faizler düşürülüyor örneğin konut kredileri, araba kredileri ardından da ihtiyaç kredilerinde oranlar 2 ay öncesine kadar çok fazla düştü.
    Faiz oranları düştü düşmesine ama faizin olması gereken seviyede olmadığını bankaların kredi verme davranışlarından anlayabiliyoruz, mesela daha önce yüksek faiz oranından çekilmiş krediyi yapılandırmak istediğinizde banka yapılandırmaya yaklaşmıyor yada düşük faiz oranlarıyla hem ihtiyaçlarınızı karşılamak hemde bankalardaki borç profilinizi şekillendirmek isteyince buna da yanaşmıyorlar. Buradan da bankaların şu anki faiz oranlarından kredi satmak istemedikleri açıkça ortaya çıkıyor.
    Bu dönemin krediye kolay ulaşılan bir iki yıl öncesine kadar daha sıkı ve daha zorlu olduğunu görmemek imkansız. Bu durumun bile insanları doğrudan harcamadan uzaklaştırmaya tasarruf etmeye yöneltmeye yetmesi lazım.

• SonyFun S kullanıcısına yanıt
    Km sine göre değişir:) bu dediğim fiyatlar düşük km li volkswagen mağazası fiyatları

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Hocam ben zaten olabildiğince tasarruf yapmaya çalışıyorum ben geçen sene evde tek başına yaşadım ve dışarıda yemeye hiç gitmedim masraflı oluyor diye. Kışın kombiyi çok yükseltemedim üşüdüm. Paramın çoğunu döviz yaptım. Zorunlu teknolojik alışverişlerim oldu onun dışında giyimime bile pahalı yerlere gitmiyorum 4-5 tane pantolonum var eskiden Nike/Adidas ayakkabı alıyordum bu sene onu da yapamadım. Yani daha ne yapabilirim ki. Benim istediğim sadece ufak tefek bir araba almaktı ama Almanların 8 bin birime aldığı aracı burada 100 bin TL etiketle görmek delirtiyor beni. İkinci el araçlardan bahsetmiyorum bile. 20 yaşında olduğum için kendimi/ailemi zorlayıp araba almaya itecek de değilim. Ben açıkçası fiyatların düşeceğine inanmıyorum evet ÖTV indirimi gelir belki başka ayrıcalıklar fırsatlar gelir ama Astra gibi Golf gibi araçlar 100 bin TL'den aşağı fiyatlara satılmadığı sürece bu ülkede araçlar benim gözümde acayip pahalıdır öyle ki ihtiyaç olan arabalar ülkede sadece lüks haline getirilmeye çalışılıyor. Bana dokunan sadece arabaların bu kadar pahalı olması değil toplu taşıma da maalesef kötü durumda Ankara'da yeni yeni düzgün hale geliyor maalesef tabi ama yine de toplu taşıma adı gibi otobüsler halen tıka basa dolu oluyorlar yani kışın da otobüsle gidilecek gibi değildi öğrenciler nasıl çekiyor o çileyi her gün taa Ankara'nın ortasından Gölbaşına geliyorlar hayret ediyorum.

• 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.