Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yapayzeka037

Hocam müteahhit ve galericileri zengin etmeyin demişsiniz. Ben konuta neden karsisiniz onu anlamadım. Ben kirada oturan biriyim. Daire almak istiyorum. Neden almayayım ? Kiraya odedigim para sürekli havaya gidiyor.
    Eğer fiyatı uygun ve oturmak için ev alacaksanız elbette ev almalısınız. Sadece şişik fiyattan almayın yoksa o duruma karşı değilim aksine oturmak için her zaman ev alınır derim fakat yatırım için ev almak mantıklı değil şuan.
  • fblimelih kullanıcısına yanıt
    Estrflh hocam ne demek:)
  • Tabiki bunu ölçüsünde yapmak gerek. Tasarrufu takıntı haline getirmeyin sadece fuzuli harcama yapmayın demektir tasarruf yoksa sineğin yağını çıkarmak tasarruf değil cimriliktir:)

Almanların 8 birime aldığı aracı bizde 8 birime almak istiyorsak, Almanların çalıştığı kadar verimli x birim çalışmalıyız:)
  • konut kredisi faiz oranı kamu da 0,99,, özel bankalar da 1.15 1,20 civarında

maalesef ki 5 ay önce vakıfbank tan 100bin konut kredisi kullandım 120ay vadeli 1.55 oran ile kullandım bi gaflet ile

şimdi bu krediyi yeni oranlardan yapılandırma da yapmıyor kamu bankaları,,,

fakat akbank iş bankası, teb garanti gibi bankalar 1,15 1,17 1,20 civarında transfer ediyor

konuyu az biraz okuduğum kadarıyla ekonomi olarak yatırım olarak birçok arkadaş var burda

benim gibi ekonomi si kara düzen olanlara yardımcı olur babında

aynı benim durum da olsaydınız

1,15, 1,20 aralığında bu borcu yeniden düzenlemeyi şuan için fırsat olarak mı görürdünüz veya nasıl hareket ederdiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamen katılıyorum çok doğru bir yorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Yaşlılara yer vermeyince bu sistem değişecek mi.
    Mesela benim 75 yaşında babam var. Şahsen ben babama böyle bi hareket yapılmasını istemem zaten adam hem yaşlı hem hasta ki genelde yaşlıların hepsi böyle. Ben babam yaşlandıkça her gördüğüm ihtiyara babamı gözümün önüne getiriyor ve ona babammış gibi hürmet ediyorum. Bi şeylere empati kurabilmek için illa ki başımıza mı gelmesi lazım.
    Aliemde, etrafımda 65 yaşını geçen insanlar var, hiçbiri Belediyeye başvurup o kartı almadı, parasını basıyor, biniyor.
    Parasını basıp binen yaşlılara saygıda kusur etmek olmaz, çok büyük terbiyesizlik olur, bedavacilara yer vermek zorunda değil kimse, açık yazayım.

• geng G kullanıcısına yanıt
    Adamlara devlet bu hakkı tanımış adamlarda bundan faydalanıyor. Devletin verdiği haktan faydalanan kişiye tepki göstermek çok anlamsız.
    Madem sizin akrabalar bu kadar cömert siz yer vermeme hakkına sahipsiniz.
    Yer vermek için kimin hangi kartı bastığını takip ediyorsunuzdur heralde yanlışlıla beleşçilere yer vermemeniz açısından

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Adamlara devlet bu hakkı tanımış adamlarda bundan faydalanıyor. Devletin verdiği haktan faydalanan kişiye tepki göstermek çok anlamsız.
    Madem sizin akrabalar bu kadar cömert siz yer vermeme hakkına sahipsiniz.
    Yer vermek için kimin hangi kartı bastığını takip ediyorsunuzdur heralde yanlışlıla beleşçilere yer vermemeniz açısından
    Kardeşim ben seni çok iyi anlıyorum, ama sen beni anlamıyorsun, yer vermeyen biri olursa, çoğunlukta linç etmeye çalışırsa müdahale ediyorum görürsem ya da şahit olursam, bu arkadaş yer vermek zorunda değil diye, otobüs kullanırsam o da çok çok nadir, ayakta giderim zaten.
    Özel aracım var, otobüs kullanmıyorum, bu uygulamaya karşıyim, öğrencilerin, çalışanların keyfi otobüse binmeler yüzünden ayakta tikis tikis gitmesine karşıyım.
    Bu düzenlemenin altına imza atan yetkililerin cogu otobüs, toplu taşıma ile gitmiyorlar, gitseler zaten bu uygulama olmaz.
    Parasını ödeyen insan mağdur oluyor, niye olsun, otobüs ve toplu tasima hiç kullanmıyorum neredeyse, ben yanlış uygulamalara karşıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 30 Eylül 2019; 8:7:7 >

• Arkadaşım araba bakıyor da kampanyaya katılan markalarda izdiham varmış, insanlar kuyruğa girmiş düşük faizli krediyle araba almak için. Gerçekten çok ilginç, iki araba parasına bir araba almak için sıraya giriyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

Ben zaten TÜM mühendislerin ortalamasından bahsetmiyorum. Donanımlı (MS/PhD) ve deneyimli (10-15 yillik) mühendislerden bahsediyorum. Herhalde zannediyorsunuz ki Avrupa'da bu insanlar hayati boyunca 5000 birim maasa tamah ediyor. Daha onceki mesajımda (gehalt.de'den) baglantisini attigim islere goz atacak olursanız, Almanya'da NET 6700-8500 Euro (brüt 8300-11500) bandinda mühendislik islerinin neler oldugunu gorebilirsiniz.

Bu maaşı alan en az 3 tane mühendis tanıdığım var, sizin bilmiyor olmanız, var olmadığı anlamına gelmez. Insanlara oturduğunuz yerden yalancı yaftası yapıştırarak kadar cekememezligin alemi yok.
    Merhaba,

Yazilim muhendisiyim, Hollanda'da yasiyorum yapay zeka uzerine calisiyorum. Calistigim sirkette sizin bahsettiginiz gidi ms/phd'li pek cok muhendis/bilim adami var.
    Bu adamlarda hic birisi net 7/8 bin euro maas almiyor sebebi de vergilendirme.
    Hollanda icin net 6700-8500 maas almak icin brut yillik 140k - 180k maas almalari gerekli. Boyle bir maas yok, bu maasi muhendislere verdikleri takdirde yer yerinden oynar insanlar isyan eder toplumsal yapiya aykiri. Almanya'da vergiler biraz daha dusuk bu da yillik 120k - 160k arasi maasa denk geliyordur, onlarin vergi hesaplamasi biraz daha degisken, pek cok kosul var.

Avrupa'da kac yil yasadiniz/calistiniz bilmiyorum ama insanlar tam da dediginiz gibi hayati boyunca 5000 birim maas bulsalar gobek ata ata tamah ederler. Paris ve Berlin'de net ortalama gelir 2200€, Amsterdam'da 2500€, Stockholm'de 2300€.

Bu maasi alan muhendis tanidiklariniz buyuk ihtimalle brut maas aliyorlar. Sizin 3 tane muhendis biliyor olmaniz butun muhendislerin bu kadar aldigi anlamina gelmez. 3 tane muhendisin sozunden yola cikmak yerine elinizin altinda internet var, kisa bir arastirma yapabilirsiniz.
    PayScale
    PayScale - Salary Comparison, Salary Survey, Search Wages
    https://www.payscale.com
    Glassdoor
    Glassdoor Jobsuche | Finden Sie Ihren Traumjob
    https://www.glassdoor.de

• O zaman size müjdeli haberi vereyim. Kamu bankaları ortak açıklama yapmış. Kullandığınız konut kredisini 0.99'dan yapılandıracaklarmış. Başvurular yarın başlıyor.
    Habertürkhthayat.haberturk.com
    Üç kamu bankası konut kredilerini yapılandırıyor
    https://www.haberturk.com/son-dakika-konut-kredisi-yeniden-yapilandirma-imkani-2526538-ekonomi

evet biraz önce haberim oldu,,, inşallah sorunsuz istediğim vade ile yapılandırma yapabilirim

100bin x120 ay155 ile çekmiştim

100bin X 84 ay a çevirmek istiyorum 0.99 ile ama

inşallah benim kredi 0,99 ile yapılandırma yapar,, kredi risk puana göre mi bu oran olur bilmiyorum

kredi çekerken 1.28 di bana 1,37 den kullandiriyordu,,, o ara faiz yükseldi 1,45 e bana 1,55 ten verdi,,, o zaman kredi risk puanım 1270 falandı,, şuan 1517 gözüküyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kkb puanınız yeterli. Aylık taksitleriniz gelirinize göre çok yüksek değilse ki söylediğinz rakamlara göre yeni taksit tutarınız öncekinden daha düşük olacak. Çok rahat onaylanır. Hatta eski bir bankacı olarak ayrıntılı bilgi vereyim. . Önceki taksit tutarınız 1840,66 TL, önceki toplam geri ödeme 220.878 TL. Krediyi 5 ay önce çektiyseniz ilk 4 taksidi ödediğinizi varsayıyorum. Kalan anaparanız 98.810 TL olsun. 0,99 orandan 77 ay vade, aylık taksit 1839,95 TL toplam geri ödeme 141.675 TL yapar. Yani toplamda 79.203 TL kardasınız. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fblimelih -- 30 Eylül 2019; 12:1:51 >
    sağolun bilgiler için

iki nokta var şuan için

1 kredi vadesini kısaltma veya uzatma banka inisiyatifi nde,,,, kısaltmam lazım

2 0.99 oran 1700 kkb puan üstü için geçerli diyebilir,, bana 1.07 uygulamak ister
    ,,, kkb puanım Nisan ayında 1334 imiş,,, şuan 1517

hayırlısı bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

Sen kendi kafana göre istedigin gibi yasayabilirsin. Herkesin yasam tarzi kendine. O kadar cok insan taniyorum ki hayati boyunca durmadan calisip tasarruf yapip, 3 4 ev almis ama yillardir ayni ceket uzerinde birak yurt disini sehir disina bile cikamamis, istedigi seyi yiyememiş. Yillardir calismanin getirdigi hastaliklarla ölmüs. Ben böyle yasamak istemiyorum. Her gecen gün daha ölüme daha cok yaklasirken yapmak istedigim hic bir seyi ertelemiyorum.
    Senin de kendince haklı olduğun yönler var tabii ama cebinde parası olmayan adamın yıllar boyu borçlanarak (ve genelde ödeyemeyeceği şekilde borçlanarak) yaşaması ülkenin ekonomisinin özeti. Dediğin adamların yaptığı da enayiliktir, kendileri yemez ama ardından kalanlar çatır çatır yer o paraları. Benim burda eleştirim veya önerim, insanlar ömür boyu biriktirsin değil, insanlar gerçekten ödeyebileceği, gücünün yettiği ve gerçekten hakkıyla kazandığını harcadığı şekilde yaşamalı, bir kere geliyoruz diye her istediğimizi yapalım o zaman, öyle bir dünya yok maalesef...

• C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Olaya at gözlüğü ile bakıyorsunuz Böyle devam ederse bu ülke memur ve emekli maaşlarını bile ödeyemeyecek hale gelecek.

Yukarıda inşaat sektörünün önemini açıkladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

Arkadaşım araba bakıyor da kampanyaya katılan markalarda izdiham varmış, insanlar kuyruğa girmiş düşük faizli krediyle araba almak için. Gerçekten çok ilginç, iki araba parasına bir araba almak için sıraya giriyorlar.
    Ölümü gördüler ve sıtmaya razı oluyorlar..

Onların çoğu elinde dolar tutmuş ve ihtiyacını ertelemiş olan kesimdir hocam. Yani onlar bu işten en az zararla çıkanlar.

Edit: İlk zamanlarda böyle olur ama sonra ertelenen talep yerine gelince yine durgunlaşır çünkü otomobiller hala çok pahalı ve milletin alım gücü yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Equris -- 2 Ekim 2019; 20:55:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Ölümü gördüler ve sıtmaya razı oluyorlar..

Onların çoğu elinde dolar tutmuş ve ihtiyacını ertelemiş olan kesimdir hocam. Yani onlar bu işten en az zararla çıkanlar.

Edit: İlk zamanlarda böyle olur ama sonra ertelenen talep yerine gelince yine durgunlaşır çünkü otomobiller hala çok pahalı ve milletin alım gücü yok

Alıntıları Göster
    Fiat zammı geçirmiş

ekşi sözlük
    2 ekim 2019 fiat fiyat listesi
    https://eksisozluk.com/2-ekim-2019-fiat-fiyat-listesi--6198856

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.