Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    2. El araçlar içinde geçerli olacakmi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CheckVizoR kullanıcısına yanıt
    Olayı güzel özetlemişsin bizdeki bu şatafat kafası olmasa hiç değilse isyan etmeden bir kaç yıl daha idare edebilirdik.
  • cnyttt kullanıcısına yanıt
    Bi zahmet TÜİK in sitesine gir de bak canım kardeşim

• İhracat lazım ihracat hocam. Milletin ürettiği ürünleri kullanıp paraları dışarı yollamak yerine, kendimiz üretmeli üstüne biz yabancı ülkelere satmalıyız.
  • makpiyal M kullanıcısına yanıt
    Sana o fiyata bırak düşük kilometreli GTİ yi R bile bulurum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türkiye iyi geliri olan insana güzel
    Gerisi maalesef problem
    Eve ayda 15bin girerse 3 kişilik aile fena yaşamaz , 4 değil 3

• Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt
    Konu yalnızca otomobil değil ve konuyu öne çıkarılanlarda gördüm. Ayrıca otomobil almaya karşı oluşum, onlarla ilgilenmeyeceğim anlamına da gelmez. Mesela sanatçı değilim ya da sanat eseri almam ama onları merak ederim. Doğru mu?

• gareysar kullanıcısına yanıt
    Haklısınız elbet; zamanın ve paran varsa yap. Ama bir yandan da insanın içini kemiriyor: Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir. İnsanlar aldığım şeyin fiyatını sorduğunda utanır sıkılırım, hatırlamıyorum derim. Ben ülkenin bu durumunu gördükçe harcama yapmaya utanıyorum açıkçası.

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Aynen
    oda ayrı dert bi araba değişiyorsun insanlar sanki milyon dolarlık adammışsın gibi bakıyor gerçekten bişe almaya utanıyoruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: birgarip2019

Kaçinci yıldan kalmasın?
    Sen öyle yap

Alıntıları Göster
    kaçıncı yıldan kaldım dememeli
    kaç yıl yaşayacağım demeli
    gençliğe de güvenmem
    ölenler hep ihtiyar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

Aselsan'in Avrupa'da, Euro üzerinden maas verdigini bilmiyordum... Turkiye'de hic kimse bilgi ve emeğinin gercek karşılığını almiyor.
    Simdi de baska konuya atladik sanirim. Aselsan tl veriyor ama konu o degil, konu ufak bir azinlik uzerinden genelleme yapmak. Yoksa trde kimsenin emeginin karsiligini alamadigini bilmeyen yok ama biz onu tartismiyoruz. Konu ortalama maas hatirlatayim dedim.

• Rahip Brunson krizinden sonra fiyatları roketleyen otomobil firmaları
    fiyatlarda uygun indirim yaparsa sıkıntı yok araba alın aldırın.

Tasarruf tasarruf diye dünya yüzü görmeden göçüp gitmek de var bu dünyadan.
    Paranız varsa yatırıma dönüştüremiyorsanız ticaret yapamıyorsanız, en azından
    yaşayın. Alın satın ekonomiye can katın. Salt olarak otomobil alınca para yurtdışına
    gidiyor diye düşünürsek yanlış olur. Otomobil sektörü pazarlamasından tamircisine
    yedek parçacısına kadar bir çok yapıyı içinde barındırıyor. Sektör batarsa bu yapı içindeki
    herkes batar. Ülkeye ekonomiye can veren can bulsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Hocam ben zaten olabildiğince tasarruf yapmaya çalışıyorum ben geçen sene evde tek başına yaşadım ve dışarıda yemeye hiç gitmedim masraflı oluyor diye. Kışın kombiyi çok yükseltemedim üşüdüm. Paramın çoğunu döviz yaptım. Zorunlu teknolojik alışverişlerim oldu onun dışında giyimime bile pahalı yerlere gitmiyorum 4-5 tane pantolonum var eskiden Nike/Adidas ayakkabı alıyordum bu sene onu da yapamadım. Yani daha ne yapabilirim ki. Benim istediğim sadece ufak tefek bir araba almaktı ama Almanların 8 bin birime aldığı aracı burada 100 bin TL etiketle görmek delirtiyor beni. İkinci el araçlardan bahsetmiyorum bile. 20 yaşında olduğum için kendimi/ailemi zorlayıp araba almaya itecek de değilim. Ben açıkçası fiyatların düşeceğine inanmıyorum evet ÖTV indirimi gelir belki başka ayrıcalıklar fırsatlar gelir ama Astra gibi Golf gibi araçlar 100 bin TL'den aşağı fiyatlara satılmadığı sürece bu ülkede araçlar benim gözümde acayip pahalıdır öyle ki ihtiyaç olan arabalar ülkede sadece lüks haline getirilmeye çalışılıyor. Bana dokunan sadece arabaların bu kadar pahalı olması değil toplu taşıma da maalesef kötü durumda Ankara'da yeni yeni düzgün hale geliyor maalesef tabi ama yine de toplu taşıma adı gibi otobüsler halen tıka basa dolu oluyorlar yani kışın da otobüsle gidilecek gibi değildi öğrenciler nasıl çekiyor o çileyi her gün taa Ankara'nın ortasından Gölbaşına geliyorlar hayret ediyorum.
    Toplu taşıma konusunda çok haklısınız, 65 yaş konusunun çözüme kavuşması lazım, bedavacılığın kalkması lazım, yaşlılardan 1 TL alabilirsin en basitinden, her zaman söylüyorum, otobüse bedava binen yaşlılara yer vermeyin, ayakta gitsinler, yoksa bu uygulama kalkmaz.

• geng G kullanıcısına yanıt
    Yaşlılardan para alınması konusunda hem fikiriz ama yer vermemek bence hiç hoş olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Yaşlılardan para alınması konusunda hem fikiriz ama yer vermemek bence hiç hoş olmaz
    Hoş değil, ama yer vermeye devam edilirse bu uygulama değişmez, kimsenin de umurunda olmaz.O yaşlının da zaten yer istememesi lazım, kartını basar, parasını öderse o ayrı konu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence Türkiye'de yaşayan kimse, eğer ki gerçekten ulaşım amaçlı ihtiyacı yoksa, araba almamalı. Çok pahalı. Kesinlikle o kadar para etmiyorlar. O paralar çok daha iyi değerlendirilebilir. Bence herkesin bu bakış açısına sahip olması lazım.
  • geng G kullanıcısına yanıt
    Yaşlılara yer vermeyince bu sistem değişecek mi.
    Mesela benim 75 yaşında babam var. Şahsen ben babama böyle bi hareket yapılmasını istemem zaten adam hem yaşlı hem hasta ki genelde yaşlıların hepsi böyle. Ben babam yaşlandıkça her gördüğüm ihtiyara babamı gözümün önüne getiriyor ve ona babammış gibi hürmet ediyorum. Bi şeylere empati kurabilmek için illa ki başımıza mı gelmesi lazım.

• Arkadaşlar birçok post var hepsini okumadım ancak şahsi görüşümü paylaşmak istedim. Ortalama 10-15 bin aralığında gelire sahibim ve öyle çok büyük giderleri olan birisi değilim ablamla birlikte bir hayat yaşıyorum 60-65 bin liralık bir ibizam var. Köşede birikmiş 400 bin tl kadar birikmişim mevcut ama gelin görün fiyatlar bu haldeyken ve para bu kadar değerliyken aracımı değiştirmeye ihtiyaç duymuyorum. Garantör bir yapıya sahibim ve bu fiyatlarla araç almaktansa paramın verdiği güveni yaşamayı tercih ediyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Extuin

Arkadaşlar birçok post var hepsini okumadım ancak şahsi görüşümü paylaşmak istedim. Ortalama 10-15 bin aralığında gelire sahibim ve öyle çok büyük giderleri olan birisi değilim ablamla birlikte bir hayat yaşıyorum 60-65 bin liralık bir ibizam var. Köşede birikmiş 400 bin tl kadar birikmişim mevcut ama gelin görün fiyatlar bu haldeyken ve para bu kadar değerliyken aracımı değiştirmeye ihtiyaç duymuyorum. Garantör bir yapıya sahibim ve bu fiyatlarla araç almaktansa paramın verdiği güveni yaşamayı tercih ediyorum.
    Sizi eleştirmiyorum karakter meselesi saygı duyuyorum 2 ay once babamı kaybettim malın paranın ne kadar önemsiz birsey olduğunu hastanenin PALYATIF servisinde öğrendim

• quote:

Orijinalden alıntı: birgarip2019

Oturduğumuz yerden kazanıyoruz hocam. :)

Sağlam bir ev alacak param var , ama gidip o parayı gommem eve.
    İstediğim arabayı da alırım ama onada gommem.

Trader kafası galiba, gömeceğim evin bana bir aylık getirisi, tirinko paranın 3-4 saat bilemedin bir günlük parası

Dün golf ve Passata baktım.
    Golf için 189 bin TL dedi kadın. 165 bin TL ye verirseniz alırım. 5 dk içinde para hesapta dedim.
    Güldü.

Seata gidiyorum
    130 bin trinko veriyorsaniz alırım diyorum oda gülüyor.
    Sen gül canım 3-5 ay sonra ortada bayi kalmaz. Sen de işsiz kalırsın dedim tabi içimden.

Gülsünker bakalım.

Elinde mal olan değil parası olan sözü söyler.

Birde ben şeyi anlamadım, 10 insanda 6-7 sinin gırtlağa kadar borcu var.
    Araba kiralayacak KKB yokken , neyin kredisi?

O fiyatlar inecek

Alıntıları Göster
    Aynı durumdayız.

Allah ağzımızın tadını bozmasın, çok güzel bir dönemden geçiyoruz. Cebinde nakit parası olanlar şu zamanda paradan para kazanıyor zaten. Şahsen ne ev alırım ne araba... Alayı batsın zerre kadar üzülmüyorum o insanlara.

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.