Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Almayınca fiyatlar düşecek mi peki? Hayır daha da yükselecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet kısa vadede hazır cari fazlayı yakalamışken, cari açık yaratacak hareketlerden uzak durur. Devlet bankalarının sadece TR de üretilen araçlara düşük kredi vermesinin arkasındaki neden de budur. Araba ihtiyaçtır. Arkadaş çok güzel yazmış yukarıda. Daha dün gibi aklımda aldığım ilk aracım serçem. 21 yıl önce alıp satmıştım.

Gerçekten hayat çok kısa. O kadar çok şeyi erteliyoruz ki. Bir bakmışsınız 50 nize merdiven dayamışsınız benim gibi. Anı yaşayın, sevdiklerinizle sevdiğiniz şeyleri yapın. Cebinizde para varsa ve araca ihtiyacınız varsa alın geçin. Nereye kadar erteleyeceğiz hayatı. Saçlarının telleri ağarmış, yüksek şekerden dolayı her yiyeceğini tartıp biçen, geçirdiği anjiyoda bir an önce açık kalp ameliyatı olması gereken bir yaşta, cebinizde trade edeceğiniz paranız olsa ne yazar.

Hayat ertelenemeyecek kadar kısa. Azraille anlaşmanız mı var, 2 yıl daha yaşayacağınızla ilgili.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Bugün eniştemler araç bakmak için Honda’ya gittiler, bildiğin müşteri temsilcisinin önünde kuyruk varmış. 3-4 kişinin ardında sıradaki yerlerini almışlar, içerisi ana baba günüymüş. Hem ötv kdv’den feragat etmeden satışlar coşacak, hem de sıkıntılı dönem geçiren kodamanlar rahatlayacak, ne şiş yanacak ne kabap, kamu bankaları da artık bi şekilde açığı kapatacak. İkinci el piyasasında bile ciddi hareket olması kaçınılmaz.
    Bu üç ay sanırım geçen dokuz ayın açığının çoğunu kapatır. Milletin en büyük sevdası arabayla mastürbasyon yapmak olduğu için borç yiğidin kamçısıdır deyip araç satışlarını patlatacaklar.

• senin ilgisiz ve saçma sözlerine daha fazla dayanamam ,o nedenle git yaşıtlarınla takıl o zaman
    şuraya bak ya çocuğumuzdan küçük kişiler gelip bize akıl veriyor
    sana mı soracağım muhalefet ederken ?

sen ömründe hiç tasarruf ettin mi ?
    etmedin tabi ,çünkü siz doğduğunuzdan itibaren geleceği yemek nedir onu bildiniz
    ben bir ev için 13 sene kooperatife aidat ödedim ,1 araba alabilmek için yıllarca para biriktirdim

siz bunları nereden bileceksiniz

ben yılların emeklisiyim eskiden kurban parası mı veriliyordu ?
    bana iyi emekli parası falanda vermiyor ,emekli olduğumda bundan daha iyi şartlara sahiptim ve her zaman söylerim emekli olduğum yıllara götürsünler yeter

lakin dediğim gibi konuyla alakasız mesajlar yazıp duruyorsun
  • C.CEMİL kullanıcısına yanıt
    Bu ekmek yeme meselesi için
    Saygı konusuna gelince küçüğede büyüğede saygılı olmak gerekir. Zaten saygıdan dolayı fazla üzerinize gitmedim.
    Depremler ve krizler bende gördüm ama görmek değil ders çıkarmak lazım.
    Git yaşıtlarınla takıl derken forumun yaş ortalamasını bi araştırmanızı öneririm.
    Asgari ücretli çalışan 2000 tl aldığı bi günde 2.500 2.800 civarı daha fazlası yoksa beğenmiyorsunuz ya Allah onuda elinizden almayaydı.
    13 sene ev almak için para biriktiren kendisi için biriktiriyor ama rızka inanıyorsanız bunu gündeme getirmeniz bile saçmalık. Kısmette varsa başına gelecek felaket sarayda olsan bağdattan gelir seni bulur. Kısmette varsa ev araba vs sen tekki sabırla helalden iste acele edip harama el uzatma o gelir seni bulur. Tabi ki iradeni kullanıp gerekenleri yapmak lazım.
    Yaşınızı bilmiyorum ama yaşça büyük olduğunuzu biliyorum. Emeklide olduğunuza göre tahminim 55 ~ 60 tır.
    Allah hayırlı ömür versin. Size tavsiyem muhalefet olmaya çok heves etmeyin

• Arabalar en fazla 25 - 30 bin TL olmalı. 100 bin TL değil 50 bin tl vermek bile enayiliktir. Alnınıza keriz yazıp dolaşın daha iyi. Çoluğunuzun çocugunuzun rızkını yedirmeyin.
  • küçüğe sevgi ,büyüğe saygı olur

neyse dediğim gibi siz konuyu sürekli başka taraflara çekmeye çalışıyorsunuz
    o nedenle gereksiz uzatmayalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: geng

Peki gelecekte ne olur sizce, yorumunuzu alayım, ayrıca açtığıniz konunun linki varsa okumak istiyorum, merak ettim.

Alıntıları Göster
    https://forum.donanimhaber.com/turkiye-ekonomisi-neden-likidite-krizine-girecek-ekonomi-cokecek-gelin-anlatiyorum--129561235

ABD ve AB'nin yeniden parasal genişlemeye gitmesi bizim imdadımıza yetişti. Gelecekte olacak olanları kestirmek eskisi kadar kolay değil fakat Türkiye yapısal sorunlarını hala düzeltmedi. Bu yüzden ben bu döneme yalancı bahar diyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Parayı bankaya koymakla, altın alıp yastık altına koymakla ekonomi nasıl düzelecek bu nasıl bir mantıktır anlayamadım

Tekrar ediyorum para piyasada dönmeli bakkal mehmet amca mal satmalı, kazandıgı para ile toptancıdan mal almalı, toptancıda fabrıkadan ürün almalı, fabrıka işcilerine maaşı ödemeli,işcide bakkal mehmet amcadan mal almalı çark böyle döner.
    Yastık altında 100 milyar dolar civarında para var olduğu tahmin ediliyor. IMF'den ekonomiyi kurtarmak için alacağımız borç 30-40 milyar civarında olacak öyle düşünün. Ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Sisteme para girdikçe sistemde para çoğalır ve faizler aşağı iner. Bu sayede bakkal mehmet amca kredi çekip kolay mal, fabrikatör osman kredi çekip yatırım yapıp üretir.

Eğer tasarruf etmeden tüketim olursa sonumuz şuan ki gibi olur. Eğer buna devam edersek bundan daha beter olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Androidci01

Bu mesaj silindi.
    Ben 3 yıl önce burada bir sürü konu açtım ve otomobil, oturmalık ev alacakların derhal kredili ya da kredisiz almaları için defalarca uyardım. Bununla ilgili çok teşekkür mesajı da aldım.

Hükümet yöneticilerini sevsem açıkladıkları kampanyayı destekler ve gidin kredi çekin otomobil alın derdim. Lütfen azıcık mantık
  • quote:

Orijinalden alıntı: BluePassenger

O arkadaşlar neredeler ben söyleyeyim. Hepsi sayenizde uzaklaştırıldı hemde sınırsız ve bizler sizden hem ekonomi ve tasarruf dersi alıyoruz hemde pisliklerden arınıyoruz
    Estfrlh hocam ne dersi. Hep beraber birbirimizden birşeyler öğrenip tuğla üstüne tuğla koymaya çalışan, sürekli öğrenme hevesinde olan insanlarız. Siz olmasanız ben tekrar yazmazdım bu foruma biliyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: MERNEPTAH

ne 100' kardeşim ya max 65 bin'dir ederi belki daha ucuz nedir malliyeti bunun

Alıntıları Göster
    Yok hocam o kadarda değil:) highline dizel otomatik golf'un hakkıdır 100.000tl o kadarda değil:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Yok hocam o kadarda değil:) highline dizel otomatik golf'un hakkıdır 100.000tl o kadarda değil:)

Alıntıları Göster
    Baba bizde öyle anasını satim ,rusyaya gittim geçen ay bildiğin tuz parası bu araba ,iki tane lise öğrencisi honda s2000 kullanıyordu bizde lamborghini muamelesi görüyor bu teneke

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MERNEPTAH -- 29 Eylül 2019; 2:48:35 >
  • fblimelih kullanıcısına yanıt
    Konuyu okuma zahmeti gösterirseniz zaten ihtiyacı olan almalı diyorum:) Ve bunu sizin gibi yaklaşık 10. kişiye cvp olarak atıyorum:)
  • .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şu yok Efendim araba ihtiyacım bazı yerlere ulaşım yok Vs diyenler laf size değil ihtiyacınız varsa alırsınız araba 0 olmaz ikinci el olur.Hemen araba alma meyilli olup üstüne alınıp gereksiz mesajlar atmayın.Benim kanaatimcede şu günlerde sıfır araba almak mantıklı değil.O arabayı alacağım birim paraya ne kadar emek harcamak zorunda kalacagima bakarak bu kanıya varıyorum.Türkiye'de araba ihtiyaçtan çok lükse girdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konuda almayalım da otobüslerde mi sürünelim diyen arkadaşlar epey ilginç, gider 2.elden uygun fiyatlı birşey alırsın ayağını yerden keser nedir yani... otobüslerde sürünme tabii. ama gidip de 30k eden araca 100k verme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankut1907

Fırsat olarak görülen bu kredi kampanyasına ek olarak firmalar da bunu destekleyip bir miktar indirime giderse o zaman seyir eyle gümbürtüyü hocam. Adam yemez içmez ama yine gider alır o arabayı. Biz genel olarak bilinçli bir tüketici olsaydık zaten bu noktalara gelmezdik diye düşünüyorum. Ve tabi yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.
    İş yerim taşrada eşim ve kızım için bu indirimli kredi olayı cazip geldi alayım bir araba eşim gelecek kış zamanında çocuğu okula götürüp işe gider gelir felan derken bi honda bayiini arafım adamın dediği kahretti beni “efendim şuanki peşin fiyatı 153.000tl ama 1 ekimden sonra kredi durumları güncellenecek aracında fiyatı değişebilir” dedi nasıl yani düşecek mi dedim yok artacak dedi nasıl yani dedim “eee kredi kullanacaksanız yükselir” dedi ne alaka dedim krediyi sizden değil bankamdan kullanıcam dedim olsun biz referans oluyoruz dedi fiyat öyle artar dedi biz peşin fiyatına öyle dedik diyor. Adamlar sanki borca satıyor birde bunlar var

• quote:

Orijinalden alıntı: gareysar

Devlet kısa vadede hazır cari fazlayı yakalamışken, cari açık yaratacak hareketlerden uzak durur. Devlet bankalarının sadece TR de üretilen araçlara düşük kredi vermesinin arkasındaki neden de budur. Araba ihtiyaçtır. Arkadaş çok güzel yazmış yukarıda. Daha dün gibi aklımda aldığım ilk aracım serçem. 21 yıl önce alıp satmıştım.

Gerçekten hayat çok kısa. O kadar çok şeyi erteliyoruz ki. Bir bakmışsınız 50 nize merdiven dayamışsınız benim gibi. Anı yaşayın, sevdiklerinizle sevdiğiniz şeyleri yapın. Cebinizde para varsa ve araca ihtiyacınız varsa alın geçin. Nereye kadar erteleyeceğiz hayatı. Saçlarının telleri ağarmış, yüksek şekerden dolayı her yiyeceğini tartıp biçen, geçirdiği anjiyoda bir an önce açık kalp ameliyatı olması gereken bir yaşta, cebinizde trade edeceğiniz paranız olsa ne yazar.

Hayat ertelenemeyecek kadar kısa. Azraille anlaşmanız mı var, 2 yıl daha yaşayacağınızla ilgili.
    Neyin cari fazlası bu? Sadece kağıt üzerinde görülen bir değerden başka hiçbir önemi yok benim için! Sen düşünsene, ÖTV yi şuan tam iki katına kadar artır. Millet araç almasın, üreticiler satamasın, böylece para dışarı gitmesin, al sana cari açık düştü. Banane düştüyse bu şekilde. Sonuçta mutsuzsun, fakirsin ama yeterki gözümde sadece tabeladaki değer olan cari acık düştü!
    Biz gibi ekonomilerde cari fazla vermenin sebebi içine kapandığın ve fakirleştiğin için cari açık düşer!
    "Aman vergileri düşürmeyeyim, hatta artırayım, yoksa ne olur bizim cari açığımız" mantığı saçmalıktır!
    Sen ülkende olmayan şeyi alıyorsun insani hakkın bu! Senin derdin gerkçen ama gerçekten cari açığı düşürmekse üreteceksin! Benim mutsuz olduğum yerde kusura bakma yemişim böyle cari açığı!!

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.