Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bu devirde ne araba ne de ev alınır!

Trinko paranız varsa , onun üstüne koymaya bakin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hakan..

Bir sana birde devlete
    Bayilerin fiyat listesindeki otv kdv oranlarini gorunce insan uzuluyor yahu

2010 model 5 serisi temizi burda 150.000tl
    Yurt disinda 40k-50k

10 yasinda araba yani

Alıntıları Göster
    Devlete araç alacak kadar zenginse bir insan alsın. Ama ülkenin alım gücü ortada. Elimizde veriler var.

Bu yüzden Türk Halkının şuan harcama lüksü yok!

Tasarruf etme zorunluluğu var!

• quote:

Orijinalden alıntı: ll BLooD ll

Zaten 120.000 TL ye boş paket clio alacak kadar kafayı yemedik hocam.
    Sizin gibi bilinçli insanları gördükçe ülkenin geleceğine dair ümidim artıyor!

Eksik olmayın
  • Yani ben şu ötv ödemelerini gördükten sonra soğudukça soğudum araç olayından. Adam geçen paylaştı 300 küsüre A4 almış, yarısından fazlası vergi. E bu sadece sıfır araç için geçerli değil ki? İnsanlar alırken vergili aldığı için kaç para ödediyse ikinci elde satarken fiyatı ona göre belirliyor. Bu da tüm piyasayı oluşturmaya yetiyor. Dün sattım aracımı, 2009 punto. 2008 civic otomatik var onu da satıp 100.000 para elde edip üzerine 10-15 koyup alayım diyordum. Şimdi faiz olayı çıktı. Ulan diyorsun 60 bin çek 1500 lira öde 36 ayda 6 bin faiz. İyi güzel çok güzel de 160.000 lira mı verelim şimdi 90-100 edecek arabalara? Bu mudur yani? Aklını kullanır, oturur, ölçer tartar tabloyu görür ve herkes ona göre hareket eder inşallah...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: birgarip2019

Geldim

Bu devirde ne araba ne de ev alınır!

Trinko paranız varsa , onun üstüne koymaya bakin
    Hoşgeldiniz hocam. Para ne kadar zor kazanılıyor trade ederken bile öyle değil mi?

Ben neden gidip yıllarca biriktirdiğim parayı vergi ödemeyen müteahhitlere ve bilançoda gider gösterip yine vergi ödemeyen otomobil şirketlerine vereyim?!

Param cebimde kalır! Huzurum olur! Ayrıca trafik, kasko, benzin vs!

Tasarruf etmeliyiz!
  • Sadece araba mı? Bence gıda ve temel ihtiyaçlar dışında herşeyi durdurmak gerekli.

Ve en önemlisi borçluluktan kurtulmak gerekli bu devirde borçsuz insan bence zengindir.
  • Hayata bir kere gelmişim . Onu alma bunu alma para biriktir. Biriktir biriktir nereye kadar . Gençliğimde istediğim arabaya binemedikten sonra napayım ben yaşlılıkta arabayı. Bırakın bunları hayatı yaşayın. Her geçen gün yaşlanıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1D7DE7A30

Sadece araba mı? Bence gıda ve temel ihtiyaçlar dışında herşeyi durdurmak gerekli.

Ve en önemlisi borçluluktan kurtulmak gerekli bu devirde borçsuz insan bence zengindir.
    Çok haklısınız hocam aslında dikkat çekmek istediğim konu tam olarak bu.

Biz neden birilerini zengin etmek için çaba gösterelim ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

Hayata bir kere gelmişim . Onu alma bunu alma para biriktir. Biriktir biriktir nereye kadar . Gençliğimde istediğim arabaya binemedikten sonra napayım ben yaşlılıkta arabayı. Bırakın bunları hayatı yaşayın. Her geçen gün yaşlanıyoruz.
    Ben size sonsuza kadar almayın demiyorum ki. Sadece en fazla 1-2 sene bekleyin ve çok daha ucuza rahat bir biçimde alın diyorum.

Daha makul fiyatlardan ve faiz oranlarından alın diyorum.

Tabi tercih sizin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Hoşgeldiniz hocam. Para ne kadar zor kazanılıyor trade ederken bile öyle değil mi?

Ben neden gidip yıllarca biriktirdiğim parayı vergi ödemeyen müteahhitlere ve bilançoda gider gösterip yine vergi ödemeyen otomobil şirketlerine vereyim?!

Param cebimde kalır! Huzurum olur! Ayrıca trafik, kasko, benzin vs!

Tasarruf etmeliyiz!

Alıntıları Göster
    Oturduğumuz yerden kazanıyoruz hocam. :)

Sağlam bir ev alacak param var , ama gidip o parayı gommem eve.
    İstediğim arabayı da alırım ama onada gommem.

Trader kafası galiba, gömeceğim evin bana bir aylık getirisi, tirinko paranın 3-4 saat bilemedin bir günlük parası

Dün golf ve Passata baktım.
    Golf için 189 bin TL dedi kadın. 165 bin TL ye verirseniz alırım. 5 dk içinde para hesapta dedim.
    Güldü.

Seata gidiyorum
    130 bin trinko veriyorsaniz alırım diyorum oda gülüyor.
    Sen gül canım 3-5 ay sonra ortada bayi kalmaz. Sen de işsiz kalırsın dedim tabi içimden.

Gülsünker bakalım.

Elinde mal olan değil parası olan sözü söyler.

Birde ben şeyi anlamadım, 10 insanda 6-7 sinin gırtlağa kadar borcu var.
    Araba kiralayacak KKB yokken , neyin kredisi?

O fiyatlar inecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birgarip2019 -- 26 Eylül 2019; 13:50:29 >

• Sıfır araba alma devri bitti. Şimdi herkes kendi aracını değerinde satıp üzerine 5 10 ekleyip model yükseltme derdinde
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Size sonuna kadar katılıyorum, ancak 1-2 yıl içinde araç piyasasının ucuzlayacağına da inanmıyorum açıkçası. Mevcut aracım gittiği yere kadar gideceğim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Trader kafası galiba, gömeceğim evin bana bir aylık getirisi, tirinko paranın 3-4 saat bilemedin bir günlük parası

Golf için 189 bin TL dedi kadın. 165 bin TL ye verirseniz alırım. 5 dk içinde para hesapta dedim.
    Güldü.

Seata gidiyorum
    Sen gül canım 3-5 ay sonra ortada bayi kalmaz. Sen de işsiz kalırsın dedim tabi içimden.

Gülsünker bakalım.

O fiyatlar inecek

Alıntıları Göster
    Hocam siz tam benim kafadansınız. Ben bunu İzmir Bornova Volkswagende yüzlerine söyledim. Kurlar düştüğünde neden daha fazla aşağı çekmiyorsunuz diye konuşurken dedim.

Zoruna giderse gitsin napayım. Ben paramı trade eder çoğaltırım bir şekilde.

Zaten şimdi uzun süreli durgunluk içinde duran ekonomiye son bir güçle, olası erken seçime daha hareketli piyasa psikolojisi ile girme adımları bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: srdn81

Size sonuna kadar katılıyorum, ancak 1-2 yıl içinde araç piyasasının ucuzlayacağına da inanmıyorum açıkçası. Mevcut aracım gittiği yere kadar gideceğim.
    Aracınız varsa bence binmeye devam etmeniz en doğru karar tebrik ederim. Bu durumda zaten sizin onlara hiç ihtiyacınız yok.

Bırakın onlar düşünsün.
  • quote:

İnsanların zaten almaya çok parası yok hocam herşey ateş pahası ve birileri çıkmış büyük patronları kurtarmak için insanlara sanki büyük kampanyaymış gibi lansman yapıyorlar.

Ben tasarrufumu neden yabancıya kaptırayım? Gerçekten yüzde yüz yerli firmamız olsaydı o zaman eyvallah paramız yurtiçinde kalırdı ama böyle yurtdışına kaçacak. Biz otomobil aldıkça kur yükselecek ve biz fakirleşeceğiz.

Bırakın onlar da satamasın onlar da fakirleşsin. Kimse babamızın oğlu değil!

Alıntıları Göster
    Otomobil aldıkça kur yükselecek ve biz fakirleşeceğiz demişsiniz de bu nasıl oluyor?

• quote:

Hocam siz tam benim kafadansınız. Ben bunu İzmir Bornova Volkswagende yüzlerine söyledim. Kurlar düştüğünde neden daha fazla aşağı çekmiyorsunuz diye konuşurken dedim.

Zaten şimdi uzun süreli durgunluk içinde duran ekonomiye son bir güçle, olası erken seçime daha hareketli piyasa psikolojisi ile girme adımları bunlar

Alıntıları Göster
    Ne cevap verdiler peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: Worcestershire

Otomobil aldıkça kur yükselecek ve biz fakirleşeceğiz demişsiniz de bu nasıl oluyor?

Alıntıları Göster
    Birşeyden ne kadar çok varsa o kadar değersizdir. Birşey ne kadar az ise o kadar değerlidir.

Türkiye'yi bir havuz gibi düşünün. Ve içinde dolar, türk lirası var. Siz otomobil aldığınızda onun belli bir kısmı dolara çevrilip o havuzdan çıkıyor ve başka ülkenin havuzuna geçiyor.

Bu durumda havuzun içinde ki dolar miktarı azalıyor. Azalan şeyin değeri ne oluyordu? Artıyordu:) Bu durumda dolar tl kuru yukarı gidiyor. Cari açık oluşuyor ülkede..

• quote:

Orijinalden alıntı: Worcestershire

Ne cevap verdiler peki?

Alıntıları Göster
    Hakısınız gibisinden acı tebessümle kafa salladılar. Orası batmaz çünkü satışları var ama işin özünde o var. Sonuçta satışlar yüksek olmazsa personel ihtiyacı azalır.
  • quote:

Güldü.

Seata gidiyorum

Gülsünker bakalım.

O fiyatlar inecek

Alıntıları Göster
    Bu fiyatların asıl nedeni bayiler değil ki devletin kur politikası ve ÖTV oranlarındaki değişikliklerdir... Fakat dediğin gibi bayilerin bir kısmı kapanacaktır fakat ucuza satsa da ayakta kalamayacaklar... Fiyatları indirecek olan ÖTV oranıdır oda 30 Haziran'da yeni artmıştı ocakta belki düşer satış pek olmazsa

• quote:

Alıntıları Göster
    Kurlar ve ÖTV artınca bir anda artış yapmıyorlar haliyle kur düşüncede hemen düşürmüyorlardır muhtemelen tabii sadece reklamlara bakarak ve firmaların birbiriyle olan rekabetini düşünerek yazdım... Devlet de kur artınca benzinin fiyatını artırmak yerine ÖTV oranını düşürüyor birkaç sene öncesine kadar dünyanın en pahalı benzini ülkemizdeydi şimdi orta seviyede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 26 Eylül 2019; 14:33:19 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.