Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanların anlamadığı şey şu araba fiyatları döviz daha doğrusu dolar bazlıdır. 2 sene önce alınan araba fiyatı nasıl dolar aşağı yukarı 2 katına çıktıysa dolaylı olarak 2 katına yükselmiştir.
  • Bir de şöyle bir durum var.

İndirim yapan firmalardan Hyundai i10'nun en baz modeli 89.720 TL . 36 ay vadeli 0,49 dan aşağı yukarı 96.000 TL'ye tekabül ediyor. Bu rakamdan bu arabayı almak mı mantıklı? Aynı paraya 2.el bir araba almak mı? Kararı siz verin.
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Doğru söylüyorsunuz bari ÖTV’ yi kaldırında 100 bine full golf alalım. Almanya’da mı yaşıyorsunuz hocam ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.5 trend x focus bakıyorum bu sıralar.Benzinli ve manuel vites olanlarından.Fiyatları alabileceğim seviyede.Ama gidip te alasım gelmiyor.Biliyorum ki bu fiyatları da seneye mumla arayacağız.Her sene artacak.Ne yapsam bilemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: troisy

Hocam kur kaynaklı fiyat değişimi. Halbuki dolar bazında fiyat aşağı yukarı aynı
    Ama ben dolar artışı kadar zam almadım ki :) 2017 Nisan’da dolar bazında 700-800 dolar maaşım vardı. Şimdi 500-600 dolar. Aradaki fark ile bir kredi taksidi ödenirdi :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki Bana Pele kullanıcısına yanıt
    Bu senin ülkenin fakirleştiğini gösterir maalesef
  • Paramız varda mı almayalım. Fiesta bile 100 bin TL'nin üzerinde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam gerçekten alımlar düşünce fiyat düşeceğini mi düşünüyorsunuz? Fiyatlar tamamen dolar ve ötv ile ilgili. Dolar düşmeden fiyatlar düşmez.
  • Türk insanının şu anda yapacağı en son şey tasarruf yapmaktır.Hatta büyük çoğunluk tasarrufun anlamını bile unutmuştur.Bu tür insanlara tasarruf dediğin zaman söyleyecekleri tek şey;bir dahamı geleceğiz dünyaya,bizimde insan gibi yaşamaya hakkımız yokmu olacaktır.Hep daha fazlası,daha iyisi,daha lüksü,daha büyüğü ve dini imanı gezmek,tozmak ,seyahat etmek olmuş insanlara tasarruf yaptırmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur.
  • @NoyanDervis gelip ortalığı şenlendirir şimdi. Hiçbir şeyimiz kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 26 Eylül 2019; 18:9:31 >
  • almıyorum, almayı da düşünmüyorum. şimdiki arabam 2013 model ve kendisinden gayet memnunum.
  • Kendim Tofaş alcam karı kız için araba var eniştemin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kesinlikle katılıyorum. Megane için 140-150 bin tl yi gözden çıkaranlar var. Akıl tutulması.

• quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

Hayata bir kere gelmişim . Onu alma bunu alma para biriktir. Biriktir biriktir nereye kadar . Gençliğimde istediğim arabaya binemedikten sonra napayım ben yaşlılıkta arabayı. Bırakın bunları hayatı yaşayın. Her geçen gün yaşlanıyoruz.
    işte bu yüzden herkes borç harç içinde yüzüyor. bilinçsizlikten. "bir daha mı geleceğiz Dünyaya" demekten. adam sıkın dişinizi diyor bir 5 sene tasarruf yapın diyor bırakın vergileri düşürsünler. 5 senede araban eskimez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur1301 -- 26 Eylül 2019; 19:26:46 >
  • Siz istediğiniz kadar söyleyin millet çatır çatır alacak. Faiz oranları çok iyi bir seviyeye geldi. Sabit maaşlı memur ve özel sektör kesimi bu durumu değerlendirecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakk0131

Siz istediğiniz kadar söyleyin millet çatır çatır alacak. Faiz oranları çok iyi bir seviyeye geldi. Sabit maaşlı memur ve özel sektör kesimi bu durumu değerlendirecektir.
    Hiç zannetmiyorum, bekleyip göreceğiz.

• Arabası olupta araba almayın diyen arkadaşları pek samimi bulmuyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Golf ne yahu? Küçücük teneke araba. Full sifiri, donanımlı bir mühendisin 3 aylık maaşından fazla etmez. Sifir araba almak zaten akıl karı değil de, 30.000TL'den fazlasini vermek hic akil kari değil sıradan kucuk bir arabaya.

• quote:

Orijinalden alıntı: ogzcf

Doğru söylüyorsunuz bari ÖTV’ yi kaldırında 100 bine full golf alalım. Almanya’da mı yaşıyorsunuz hocam ?
    Türkiye'de yaşadığınız için paranız size lazım olacak diyorum. Bunu günün en az 12 saati otoparkta duran ölü birşeye gömmeyin diyorum. Almanya'da da bir dönem yaşadım emin olun aradaki farkı çok iyi biliyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.