Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Harcamayacak olduktan sonra para ne işime yarayacak ki? Ben ömrüm boyunca para biriktireyim ileride nede olsa döviz düşer ÖTV kalkar ümidiyle her kışın dondurucu soğuğunda otobüs bekleyip içinde 100 kişiyle mi gezeceğim veya şehirler arası seyahat yaparken yanan otobüslerde mi seyahat edeceğim. Kaldı ki arabalar Türkiye'de artık ucuzlamaz. Evet belki ÖTV indirimi olur da ne kadar düşüyor? Döviz olmuş 5.7/6.2. 100 bin TL gibi çok büyük bir miktar para biriktiriyorsun milletin Almanya'da İngiltere'de 20 bin birim bile olmayan Fiesta gibi B segmenti hiç lüks sayılmayan bir arabayı bile alamıyorsun. Ne işe yarıyor peki? Bankada para durdukça mutlu mu olacağım.

Avrupa'daki arkadaşlarım veya tanıdıklarım arabalarda gezsinler ben burada bozuk toplu taşıma ile kahır çekeceğim. Yıl olmuş 2019 2020'ye geliyoruz araba bence temel bir ihtiyaç evet trafik oluşturuyor park sorunları oluşturuyor da onu da belediye zamanında düşünecekti her yeri imara aç doğru düzgün park yeri yapma yolları dar yap doğudaki köydeki herkesi şehre getir sonra araba almayın de millete.

Hoş bu ülke yaşanılmayacak bir yer olduğunu bugün tekrar gösterdi. Deprem oldu iletişim altyapısı tamamen çöktü, devlet hastanesinde sıkıntı var, yeterince önlem alınmadı sonra devletine güven.

Hani Danimarka/Singapur gibi bir ülke olsak neyse arabam yok önemli değil ulaşım falan sıkıntı değil derim ama değiliz burada ne doğru düzgün bisiklet yolları var ne doğru düzgün toplu taşıma imkanları var.

Bunca abuk sabuk şeye rağmen nasıl bu ülkede yaşamaya devam ediyoruz gram anlamış değilim. Her gün ayrı bir rezalet oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: funnerman

2017 Renault Megane 1.5 DCi Icon 118k
    2019 Renault Megane 1.5 DCi Icon 152k

Yani biraz atmışsınız hocam.
    2 yılda araba fiyatları arttı evet ama maaşlar da arttı bu atlaniyor nedense

2017 Asgari ücret : 1400 TL
    2019 Asgari ücret : 2020 TL

Alıntıları Göster
    Geçen hafta sonu babamın yakın arkadaşı kampanya ile 103.000 tl'ye aldı meganı.Donanım,yıl bilgim yok.

• Hocam zaten ihtiyacınız varsa alacaksınız buna yapcak birşey yok. Ama arabanız varsa ve arabasız da idare edebiliyorsanız israf değil tasarruf edin diyorum.

Zaten o bahsettiğiniz ülkede insanların tasarruf oranlarına bakarsanız neden o araçları alabildiklerini görürsünüz. Bizimde alım gücümüzün artması için tasarrufu öğrenmemiz gerekiyor. Tasarrufu ise uzun süreli yapmalıyız.

Ama Türk milletinde sabır yok.. Anında herşey olsun istiyor ama öyle bir dünya yok
  • quote:

Alıntıları Göster
    İyide asgari ücret normal ücretlerden çok daha fazla zam gördü.

Normal maaşlar yüzde 20 zam gördü.

Üstelik elektrik, gıda derken maaştan bir şey kalmıyor. Zira bunlar açıklanan enflasyondan kat be kat fazla arttı.

Asgari ücretli gene araç alamıyor, artık daha fazla kazanan da alamıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 26 Eylül 2019; 21:34:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

Gerekli yatırımlarımı yaptım zaten, paranın bir kısmı dolarda bir kısmı altında duruyor.
    Ekim ayının başlangıcı her şey değişebilir.İran'a operasyon yaparsak durduramaz kimse doları.Faiz indirmesi ile kurlar düşerse daha çok yarıyor bize.Fazladan döviz alıyoruz.Değerlenecek buralar :))
    Unutmadan ytd.

Alıntıları Göster
    Aklını kullanıp esnek olanlar her zaman kazanır Bol şans

• emrdmr1 kullanıcısına yanıt
    Bu ülkede ne çocuk çocukluğu yaşıyor, ne genç gençliğini, ne yaşlı yaşlılığını.

Edirne'den az batıya gittikçe bu durum insanın yüzüne tokat gibi çarpıyor.Oradaki 15-16 yaşındaki çocukların yaşadığı sosyal hayat şartlarını, aktiviteleri, hobileri, karşı cinsle ilişkileri, tecrübelerini burada; +30/8-9bin TL kazanan beyaz yakalı, ancak %70-80'ini yaşıyor ve üstüne bunların tümünü sosyal medya da sergilemeye çalışıyor.

Herkes az dişini sık sık diyor da kimse kusura bakmasın.Emeklilerin, yaşlıların hali ortada.Diş sıka sıka fazladan 3 sene rahat edeceksem ne anladım ben 3 seneden?Zaten diş sıkarak geçmiş.

90'larda terör belası ve döviz krizi vardı, dişini sık.2000'lerde ekonomik kriz vardı, dişini sık.2010'dan sonra işsizlik boy gösterdi, dişini sık.Ben kendimi bildim bilele bu halk dişini sıkıyor zaten.En basitinden Türkiye'de herhangi bir hobisi olan kişilerin oranı kaç biliyor musunuz? Hobi demek en azından bir yaşam belirtisi, hayatta kalmaktan ayıran fark.%5.Yüzde 5.Yüzde beş.Hadi eyvallah..

• quote:

Orijinalden alıntı: ll BLooD ll

Zaten 120.000 TL ye boş paket clio alacak kadar kafayı yemedik hocam.
    bende 20binliraya temiz bi palio bulamadım :)
  • Evet konu sahibini de bu forumda geçen yıl dolar 6.40 üzerinde gezerken 2 haftaya 8 olacak,3 güne ortalık batacak diyenleri çok iyi hatırlıyorum. 6 nın altına hayatta düşmez diyenleri de. Batarsınız,forumdakilere aldanmayın acımazlar adama ekonominin dini,siyaseti olmaz diyen garibanları da. Herkes aklını kendine saklasın. 0.49 iyi oran otomobil alınır.
  • quote:

Alıntıları Göster
    2017 Renault Megane 1.6 Joy 66100 TL
    2019 Renault Megane 1.6 Joy 115000 TL

Şimdi mağaranıza geri dönebilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Otomobilde vergi max %15 olmali gerisi insanlik disi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • D-Assault kullanıcısına yanıt
    10 numara bi yorum

• ccecy kullanıcısına yanıt
    Bence kredi ile otomobil almak hiç bi zaman mantıklı olmadı ve olmayacaktırda. Bunun hesabını ve örneğini burada çok basit bi şekilde gösterebilirim ama uğraşmak istemiyorum. Sadece şunu söyleyeceğim. İkinci elde her zaman için az km yapmış araçlar oluyor ve bu araçlar hiç bi zaman zarar ettirmez ama bi araba plaka taktığınız anda %10 değer kaybeder. Tabiki anlayana

• Şu konuda size katılıyorum evet param varsa arabamda olsun. Ben 90 lı yıllarda bankada faizde yüklü parası olupta 6 7 km mesafeye dahi yayan gidip gelen adam gördüm. Sonra adam öldü çocukları mirası deli gibi yediler.
    Anasızlık zor, babasızlık zor, kadınsızlık zor ama illede en zoru arabasızlık

• quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

Hayata bir kere gelmişim . Onu alma bunu alma para biriktir. Biriktir biriktir nereye kadar . Gençliğimde istediğim arabaya binemedikten sonra napayım ben yaşlılıkta arabayı. Bırakın bunları hayatı yaşayın. Her geçen gün yaşlanıyoruz.
    Zihniyete bak bide artılanmış şaka gibi.

• Görünmeyen tarafı yedek parça ve sarf malzemeleri.

• Yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız, noktasına kadar katılıyorum. Fakat madalyonun bir de diğer yüzü var. Hayat bir şekilde devam ediyor ve su gibi akıp giderken biz herhangi bir müdahalede bulunamıyoruz.

Ben de binbir zorlukla emeğimden arttırdığım yatırımının para babalarının cebini doldurmasını istemem. Ortalama 60 yıl sürecek dünya serüvenimde refah içinde yaşamak, vatandaşı olduğum cennet vatanımın parasının değerli olmasını isterim ama durum ortada. Evet, param birilerine gidecek ve alacağım ürünün fiyatı hakkı değil ama ben de öleceğim arkadaşım. Yarınımın garantisi yokken, neden şu anı yaşamayayım. O yüzden siz de sonuna kadar haklısınız, yazdıklarınızdaki gerçeğin farkında olarak elindeki parasını zevkine harcayan bizler de haklıyız.

• quote:

Orijinalden alıntı: Leonardo DiCaprio.

Zihniyete bak bide artılanmış şaka gibi.

Alıntıları Göster
    Banada çok garip geldi ama herkesin ayrı dünya görüşü var. Saygı duymak gerek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: westberlin

Yazdıklarınızda sonuna kadar haklısınız, noktasına kadar katılıyorum. Fakat madalyonun bir de diğer yüzü var. Hayat bir şekilde devam ediyor ve su gibi akıp giderken biz herhangi bir müdahalede bulunamıyoruz.

Ben de binbir zorlukla emeğimden arttırdığım yatırımının para babalarının cebini doldurmasını istemem. Ortalama 60 yıl sürecek dünya serüvenimde refah içinde yaşamak, vatandaşı olduğum cennet vatanımın parasının değerli olmasını isterim ama durum ortada. Evet, param birilerine gidecek ve alacağım ürünün fiyatı hakkı değil ama ben de öleceğim arkadaşım. Yarınımın garantisi yokken, neden şu anı yaşamayayım. O yüzden siz de sonuna kadar haklısınız, yazdıklarınızdaki gerçeğin farkında olarak elindeki parasını zevkine harcayan bizler de haklıyız.
    Benim anlatamadığım nokta ben sonsuza kadar para biriktirin demiyorum. Sadece bu 1 belki 2 yıllık dönemde biraz tutumlu olmanın bize faydası olacağını belirtiyorum. Yoksa bende sizle aynı fikirdeyim.

Para biriktirip harcamadıktan sonra ne yapacağız? Mezara mı götüreceğiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

Görünmeyen tarafı yedek parça ve sarf malzemeleri.
    Zaten otomobil üreticileri otomobil satışından çok para kazanmazlar. Asıl kazandıkları nokta sizin belirttiğiniz alanlardan geliyor
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.