Şimdi Ara

Bu zamanda Otomobil almayın! Aldırmayın! Paranıza sahip çıkın! Tasarruf edin! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
500
Cevap
12
Favori
95.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
417 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: troisy

Hocam gerçekten alımlar düşünce fiyat düşeceğini mi düşünüyorsunuz? Fiyatlar tamamen dolar ve ötv ile ilgili. Dolar düşmeden fiyatlar düşmez.
    Tasarruflu olursanız kur düşer ve stabil kalır. Daha sonra alım gücünüz artar. Olaylara göreceli bakmazsanız ekonomi ve finans konularında doğru hesap yapamazsınız:)
  • 2005 model civic es aracım var.
    200bin kmde.
    45 bin veriyorlar,daha uygununu alamayacağım için satmıyorum.
    Haftada 400km okul ve çocuğun kursu için yapıyorum.
    Aylık 500 yakıta gidiyor.
    Yıllık 450₺vergi+200bakım+700sigorta sabit gideri var.
    Araba elimiz ayağımız olmuş.
    Bıraksak elde çok para kalır ama herşey de para demek değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hulkibey

Golf ne yahu? Küçücük teneke araba. Full sifiri, donanımlı bir mühendisin 3 aylık maaşından fazla etmez. Sifir araba almak zaten akıl karı değil de, 30.000TL'den fazlasini vermek hic akil kari değil sıradan kucuk bir arabaya.
    Bahsettiğiniz alım gücüne Almanya bile sahip değil.

Ayrıca Golf forumda gereğinden fazla övülen ve yerin dibine sokulan bir araba. Aslında olduğu yer ise tam arası..

Bu ülkede otomobil pahalı birşey. Bu ülkenin eğitim seviyesi ve geliri şuan otomobil almak için mantıklı değil.

Tartışmaları kenara bırakın ve sadece tasarruf edin!
  • Adam haklı. Zorunlu haller dışında almamak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil_41

2005 model civic es aracım var.
    200bin kmde.
    45 bin veriyorlar,daha uygununu alamayacağım için satmıyorum.
    Haftada 400km okul ve çocuğun kursu için yapıyorum.
    Aylık 500 yakıta gidiyor.
    Yıllık 450₺vergi+200bakım+700sigorta sabit gideri var.
    Araba elimiz ayağımız olmuş.
    Bıraksak elde çok para kalır ama herşey de para demek değil.
    Hocam zaten elinizdeki aracı satın demiyorum. Bizde hala eski bir araca biniyoruz.

Klima, abs var mı? Var. Gerisi önemli değil. İzmir gibi bir yerde arabasız olmaz. Beni A noktasından B noktasına götürüyor mu? Evet.

Zaten gırla parası olan alsın geçsin. Ama alırken hesap kitap yapmak zorunda olanlar bence elindeki araca binip otomobile para bağlamasın. Derdim bu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Saint_

Adam haklı. Zorunlu haller dışında almamak lazım.
    Sizin gibi insanlara ihtiyacımız var. Eksik olmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

1.5 trend x focus bakıyorum bu sıralar.Benzinli ve manuel vites olanlarından.Fiyatları alabileceğim seviyede.Ama gidip te alasım gelmiyor.Biliyorum ki bu fiyatları da seneye mumla arayacağız.Her sene artacak.Ne yapsam bilemiyorum.
    Düşünce dolar alıp paranızı kenara atın madem kurlar artacak diye düşünüyorsanız.

Ama dikkat edin FED faiz indirmeye devam edip, parasal genişlemeye giderse oyunun kuralı değişebilir. ytd
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED5D10718

Paramız varda mı almayalım. Fiesta bile 100 bin TL'nin üzerinde.
    Paranız bile varsa bence almayın diyorum. Bırakın kenarda köşede dursun hocam. Ve üzülmeyin herkesin parası olacak diye birşey yok. Ama çabalarsanız kazanmak için önünüzde çok farklı yollar var. Yolunuz açık olsun:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIZIL İN

Türk insanının şu anda yapacağı en son şey tasarruf yapmaktır.Hatta büyük çoğunluk tasarrufun anlamını bile unutmuştur.Bu tür insanlara tasarruf dediğin zaman söyleyecekleri tek şey;bir dahamı geleceğiz dünyaya,bizimde insan gibi yaşamaya hakkımız yokmu olacaktır.Hep daha fazlası,daha iyisi,daha lüksü,daha büyüğü ve dini imanı gezmek,tozmak ,seyahat etmek olmuş insanlara tasarruf yaptırmak deveye hendek atlatmaktan daha zordur.
    Biz doğru bilimsel görüşü aktaralım. Tercih onların
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Almanya'da sifir Golf'un liste fiyati 17.850 Euro, distributor indirimli fiyati yaklasik 16.500 Euro. %19 satis vergisi ile maliyeti yaklasik 19.500 Euro. Donanimli muhendis ortalama maasi 7.000 Euro. 3x 7.000 > 19.500
    Gelismis ulkelerin hepsinde durum boyle. Aynisini Turkiye'de birebir beklemek tabi ki abes ama kucucuk siradan bir arabaya yemeden icmeden 1 yillik maas baglamak daha da abes.

Tasarruf kismina %100 katiliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

almıyorum, almayı da düşünmüyorum. şimdiki arabam 2013 model ve kendisinden gayet memnunum.
    Doğru yoldasınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur1301

işte bu yüzden herkes borç harç içinde yüzüyor. bilinçsizlikten. "bir daha mı geleceğiz Dünyaya" demekten. adam sıkın dişinizi diyor bir 5 sene tasarruf yapın diyor bırakın vergileri düşürsünler. 5 senede araban eskimez.

Alıntıları Göster
    Size yürekten teşekkür ediyorum. Keşke herkes sizin gibi bilinçli olsa

• quote:

Orijinalden alıntı: troisy

Bu senin ülkenin fakirleştiğini gösterir maalesef
    Boş muhabbet hocam. Kendi ceplerini dolduruyorlar. Bize gelince zam yok.

Geçenlerde foxta bir siyasetçi şunu dedi: “Beyaz yakaya araba verilmesi kadar saçmalık yok. Adam evden işe işten eve gidiyor. Altına bir de araba veriliyor. Satışçı değil bir şey değil. Niye araba veriliyor?”

Ne kadar doğru değil mi? Bizim şirkete aylık kira bedeli 1250 ile 1750 lira arası bir dünya araç alındı. Bunların çoğu ayda minimum 12-15000 lira arası alan müdürlere verildi. Üstelik bir depo yakıt hediye kendilerine. Sizce ihtiyaçları var mı? Şirket içine 15 20 tane havuz aracı alınsa, lazım olduğunda onu kullansalar olmaz mıydı? Kalan para da biz çalışanlara zam olarak dağıtılsa iyi olmaz mıydı?

Bizim asıl sıkıntımız gösteriş merakı. Biraz gösterişten vazgeçip, sanayiye yatırım yaparsak kendimize geleceğiz aslında.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Burakk0131

Siz istediğiniz kadar söyleyin millet çatır çatır alacak. Faiz oranları çok iyi bir seviyeye geldi. Sabit maaşlı memur ve özel sektör kesimi bu durumu değerlendirecektir.
    Sadece belli bir kesmi yapabilir. Zamanında otomobil almamıştır parası kenarda dolardadır. Onu bozar ve biraz kredi çeker araba alır. Bence ihtiyacı yok ise almamalıdır.

Vatandaşın dövizini bozdurmak istiyorlar. Sizin cebinizdeki dolarları alıp kendi kasalarına koyacaklar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cankut1907

Fırsat olarak görülen bu kredi kampanyasına ek olarak firmalar da bunu destekleyip bir miktar indirime giderse o zaman seyir eyle gümbürtüyü hocam. Adam yemez içmez ama yine gider alır o arabayı. Biz genel olarak bilinçli bir tüketici olsaydık zaten bu noktalara gelmezdik diye düşünüyorum. Ve tabi yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum.
    Çok doğru tespitler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruhi13

Yaklaşık 5 aydır 2.el otomatik bir araç arıyorum. Elim almaya gitmiyor gerçekten, kampanyayı gördüm dedim yeni kazıklama yöntemini bulmuşlar. İyici soğudum araç işinden. Ailem 2 sokak ötemde oturuyor lazım olunca onların araçlarını kullanıyorum. Fiyatlar en az %10 düşmedikçe uzak durmayı planlıyorum.
    Aileniz ile aracı ortak kullanın. Buna paylaşım ekonomisi deniyor. Bir araç varken 2.si israftır. Benzini koyun, bakımlarına kullandığınız ölçüde ortak olun.

Zaten arabanız varsa neden ikincisini alasınız? Biz bu kadar zenginmiyiz?:) Değiliz! O yüzden tasarruf etmeliyiz! Saygılar:)
  • Arkadaşlar sanırım bazıları sadece araba almayınca fiyatlar düşecek sanıyor

Burda anlatmak istediğim şey şu; yerli üretim olmayan yani yurtdışına para kaçırıp bize cari açık yaratan herşeyden uzak durmak. Tasarruftan kastım bu

Mesela cep telefonu almamak gereksiz yere, mesela yok yere yeni pc almak vs.
  • Equris kullanıcısına yanıt
    Eşimin okulu uzak olduğu için almayı düşünüyorduk hocam ama o da sorununu çözdü zaten. Dediğiniz gibi şu an israf yeni bir araç başka bir mantığı yok. Tasarrufa devam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

İki sene önce 65000 lira Megane almamışım. 120000 vermeye içim gider
    2017 Renault Megane 1.5 DCi Icon 118k
    2019 Renault Megane 1.5 DCi Icon 152k

Yani biraz atmışsınız hocam.
    2 yılda araba fiyatları arttı evet ama maaşlar da arttı bu atlaniyor nedense

2017 Asgari ücret : 1400 TL
    2019 Asgari ücret : 2020 TL

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Düşünce dolar alıp paranızı kenara atın madem kurlar artacak diye düşünüyorsanız.

Ama dikkat edin FED faiz indirmeye devam edip, parasal genişlemeye giderse oyunun kuralı değişebilir. ytd

Alıntıları Göster
    Gerekli yatırımlarımı yaptım zaten, paranın bir kısmı dolarda bir kısmı altında duruyor.
    Ekim ayının başlangıcı her şey değişebilir.İran'a operasyon yaparsak durduramaz kimse doları.Faiz indirmesi ile kurlar düşerse daha çok yarıyor bize.Fazladan döviz alıyoruz.Değerlenecek buralar :))
    Unutmadan ytd.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.